Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوبا که عامل اعتراضات اخیر و تاریخی در این کشور را تحریم اقتصادی آمریکا می‌داند، برخی از فعالان شناخته شده را بازداشت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این دستگیری‌ها و مقصر دانستن ایالات متحده در اعتراضات کوبا در حالی صورت گرفته که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته که از حق برگزاری اعتراضات مردمی کوبا حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیابان‌های هاوانا روز دوشنبه با حضور گسترده پلیس ساکت و آرام بود؛ همین دو روز پیش هزاران تن از مردم کوبا در اعتراض به وضعیت موجود در کشور در خیابان‌ها بودند. این اعتراضات تاریخی در کوبا باعث قطع مکرر اینترنت هم شد که تنها راهی دسترسی بسیاری از کوبایی‌ها به محیط بیرون است.

هزاران کوبایی روز یکشنبه از هاوانا تا سانتیاگو کوبا در بزرگترین اعتراضات ضد دولتی چند دهه گذشته علیه دولت کمونیستی این کشور دست به اعتراض زدند. آنها علیه بحران اقتصادی و نحوه رسیدگی به پاندمی در خیابان‌ها بودند اما بسیاری از معترضان، پای را فراتر گذاشته و خواستار پایان کمونیسم بودند و شعار "آزادی" سر دادند.

بر اساس اعلام گروه حقوق بشری " Cubalex" دستکم ۱۰۰ معترض، فعال و روزنامه نگار مستقل از روز یکشنبه در سراسر کوبا دستگیر شده‌اند. برخی از آنها در جریان اعتراضات چند روز اخیر و برخی هم حین خروج از خانه‌هایشان دستگیر شده‌اند.

"خوزه دنیل"، رهبر بزرگترین گروه اپوزیسیون کوبا موسوم به "اتحادیه میهن‌پرستی کوبا" روز یکشنبه حین خروج از منزلش برای پیوستن به اعتراضات در سانتیاگو واقع در شرق کوبا دستگیر شد. یکی از فعالان این گروه گفته که محل بازداشت رهبر این گروه خبری مشخص نیست.

همچنین "لوئیز مانوئل اوترو آلکانتارا" و "آموری پاچکو"، دو تن از اعضای یک گروه از هنرمندان مخالف دولت کوبا نیز که در سال‌های اخیر به دلیل جنبش اعتراضی تیتر اصلی رسانه‌ها بودند، در مسیر خود برای پیوستن به اعتراضات در هاوانا دستگیر شدند. اولی در زندان است اما دومی مشخص نیست کجاست.

دولت کوبا بلافاصله درباره این دستگیری‌ها اظهارنظر نکرد. کوبا، مخالفان را مزدورانی تطمیع شده از سوی واشنگتن و متحدان با تبعیدی‌های کوبایی ضد کاسترو می‌داند.

در همین حال، "جولی چونگ"، معاون موقت وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی خواستار آزادی سریع این افراد و سایر دستگیر شدگان شد.

یکی از سکنه هاوانا گفت: زندگی کردن در اینجا غیرممکن شده است. نمی‌دانم آیا این روند باز هم اتفاق می‌افتد، هاوانا به شدت جو نظامی پیدا کرده است.

اعتراضات در کوبا در میان عمیقترین بحران اقتصادی کوبا از زمان سقوط شوروی و افزایش عفونت ویروسی کووید-۱۹ آغاز شد که باعث شده تا برخی از بیمارستان‌های این کشور در آستانه فروپاشی و انحلال در کشوری قرار بگیرند که بابت داشتن سیستم بهداشت و درمان به خود می‌بالد.

تشدید تحریم‌های آمریکا از زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق این کشور و پاندمی، به کمبود مواد غذایی و دارویی و همچنین قطع برق دامن زده است.

میگوئل دیاز-کانل، رئیس جمهوری کوبا در یک سخنرانی چهار ساعته تلویزیونی به همراه کابینه گفت، اقلیتی ضد انقلاب به این ناآرامی دست زدند و در این سخنرانی، تخریب اموال را که در جریان این اعتراضات رخ داد، محکوم کرد و گفت: آنها به سمت صرافی‌ها سنگ پرتاب کرده و اموال آنها را از بین بردند. به سمت پلیس هم سنگ پرتاب کردند و خودروهای پلیس را واژگون کردند. این رفتارها کاملا مبتذل، ناشایست و بزهکارانه است.

برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا نیز "مزدوران تطمیع شده آمریکایی" را مقصر دانست.

در طرف دیگر، بایدن اما اعلام کرد که در کنار مردم کوباست که "شجاعانه" به دنبال حق خود برای برگزاری اعتراضات صلح آمیز هستند و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز گفت، مقام‌های دولت کوبا نباید تحریم‌های آمریکا را مقصر این اعتراضات بدانند.

وی در یک نشست خبری گفت:‌ این یک اشتباه فاحش است چون نشان می‌دهد که مقام‌های کوبایی صدا و خواست مردم کوبا را نمی‌شنوند.

در میامی، ایالات متحده که جمعیت زیادی از کوبایی‌ها ساکن هستند نیز صدها تن در "هاوانای کوچک" روز یکشنبه و در همبستگی با اعتراضات مردم کوبا تجمع کردند و شهردار میامی نیز از واشنگتن خواست تا اقدامی انجام دهد.

عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد که گزارش‌هایی هشدار دهنده مبنی بر قطعی اینترنت، دستگیری‌های خودسرانه و استفاده از زور از سوی پلیس شامل تیراندازی به سوی معترضان دریافت کرده است.

سازمان ملل نیز گفته که در حال بررسی و نظارت اعتراضات کوبا است و از مقام‌های این کشور خواست تا به تجمعات صلح آمیز و آزادی بیان احترام بگذارند.

در همین حال، رائول کاسترو به عنوان دبیر اول سابق کمیته مرکزی حزب کمونیست کوبا در نشست اداره سیاسی این حزب شرکت کرد که برای رسیدگی به اعتراضات اخیر در کشور برگزار شده بود.

حزب حاکم کوبا در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ اداره سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست کوبا نشستی را به ریاست میگوئل دیاز-کانل، دبیر اول کمیته مرکزی و رئیس جمهوری کوبا برگزار کرد که در آن، رائول کاسترو نیز حضور داشت.

این نشست به تحلیل تحریکات سازماندهی شده توسط عناصر ضد انقلاب و با تطمیع احتمالی ایالات متحده پرداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كوبا اعتراضات کوبا کروناویروس بيمارستان دستگيري ایالات متحده رئیس جمهوری روز یکشنبه مردم کوبا دستگیر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

تارنمایی آمریکایی اکسیوس گزارش داد :حدود ۶۰۰ نفر در اعتراضات حامی فلسطین در حداقل ۱۵ دانشگاه در سراسر آمریکا در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

با افزایش حجم و شدت اعتراضات، مدیریت دانشگاه ها به شیوه های بی سابقه ای تظاهرکنندگان دانشجو را سرکوب کرده اند.اکثر بازداشت ها در اردوگاه ها و تحصن ها صورت گرفته است.

این رسانه آمریکایی افزود: ده ها تظاهرات در مقیاس کوچکتر در دانشگاه شاهد درگیری بین تظاهرات کنندگان و پلیس نبوده است.

دانشجویان در ۱۷ آوریل پس از شهادت مینوچه نعمت  شفیق  رئیس دانشگاه کلمبیا در مقابل کنگره، اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه کلمبیا برپا کردند. او بیش از همتایانش در هاروارد و پن در طول شهادت‌های مشابه قبلی، با قانون‌گذارانی که از اعتراضات دانشجویی انتقاد می‌کردند, همسو بود.

در ۱۸ آوریل، شفیق از اداره پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه دانشجویان را جمع کند.از آن زمان، اردوگاه‌های همبستگی و تحصن‌ها در   دانشگاه های سراسر آمریکا  برپا شده است. تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفت.

دانشجویان از دانشگاه‌هایشان خواسته اند که با کسب‌وکارهایی که با اسرائیل و کسانی که از جنگ در غزه حمایت می‌کنند، روابط مالی دارند، روابط خود را قطع  کنند.

سازمان دانشجویی آپارتاید دایوست دانشگاه کلمبیا همچنین از این دانشگاه  خواسته است تا به  حضور پلیس در محوطه دانشگاه پایان دهد و روابط خود را با مؤسسات دانشگاهی اسرائیل قطع کند.

ائتلاف «عدم مرگ» دانشگاه کالیفرنیای جنوبی خواستار عفو کامل دانشجویان، کارکنان و اساتیدی شده که به دلیل فعالیت‌های طرفدار فلسطین تنبیه شده‌اند. اردوگاه ها و تحصن ها عمدتاً مسالمت آمیز بوده و تا زمانی که پلیس مداخله نکرده است، درگیری در آنها اندک بوده است.

بیشتر بازداشت ها با استناد به ورود غیرقانونی به دانشگاه ها بوده است. سازمان های حقوق مدنی "سرکوب سخنرانی و اعتراضات" را غیرقانونی و این اقدامات را محکوم کرده اند.

امی سندرز، وکیل و روزنامه نگار، به تگزاس آبزروردر توجیه این سرکوب ها گفت: دانشگاه ها حق دارند «زمانی که فعالیت های ابراز نظر از کنترل خارج می شوند و به خشونت تبدیل می شوند، یا زمانی که مردم شروع به سخنرانی می کنند که توسط متمم اول قانون اساسی حمایت نشده است، مداخله کنند.» او درباره دستگیری ها در دانشگاه تگزاس در آستین مدعی شد: « در این موارد من شاهد این اتفاق نبوده ام.»

مشخص نیست که مدیریت دانشگاه های دیگر چگونه به رسیدگی به این  اعتراضات ادامه خواهند داد. دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اولین دانشگاه بزرگی بود که پس از لغو سخنرانی یک حامی فلسطین، مراسم آغاز فارغ التحصیلی را در پاسخ به اعتراضات لغو کرد. مدیریت در برخی دانشگاه ها، از حقوق دانشجویان برای اعتراض حمایت  کرده است.

کوین کوین سخنگوی دانشگاه هوستون گفت: در دانشگاه هیوستون، که شاهد اعتراضات در مقیاس کوچکتر بوده است، مدیریت متعهد به تقویت یادگیری است که در آن تحقیق و بیان آزاد تشویق می شود.
دیردر چیلدرس هاپکینز، سخنگوی دانشگاه تمپل، گفت: «ما به اجرای سیاست‌های خود در حمایت از اعتراضات مسالمت‌آمیز ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که همه اعضای جامعه ما می‌توانند در گفتگو و فعالیت‌ها به شیوه‌ای ایمن و محترمانه شرکت کنند.»

حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.

این اعتراض ها در پی حمایت های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)  و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.

لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

منبع : ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • المپیک پاریس زیر سایه ناآرامی های امنیتی
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • تعلیق دانشجویان جورج واشنگتن به دلیل اصرار به حضور در اعتراضات
  • عکس/چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن!
  • دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد