Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصر خواستار تنش‌زدایی در مناسباتش با ایران است، اما هدف عادی سازی مناسبات دو کشور را دنبال نمی‌کند. هفته گذشته هیاتی متشکل از مقامات امنیتی ایران عازم قاهره شده و با مقامات مصری درباره مناسبات دو کشور گفت‌وگو کرده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، جمهوری اسلامی بارها با ارسال پیام‌هایی خواستار گفت‌وگو با مقامات دولت مصر شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود مصر تا پیش از این به پیام‌های جمهوری اسلامی توجهی نشان نداده است. اما، اکنون با عزیمت از رویکرد جدید در سیاست خارجی مصر، از دیدار بین مقامات امنیتی دو کشور در قاهره سخن می‌رود.

سایت العربیه جدید روز دوشبنه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) از دیدار مقامات امنیتی دو کشور ایران و مصر در قاهره خبر داده است.

هدف از این دور از مذاکرات تنش‌زدایی و همچنین مانع شدن از رویارویی دو کشور در منطقه یاد شده است. منابع مصری که حاضر به فاش شدن هویت خود نبوده‌اند، این خبر را به اطلاع رسانه‌ یاد شده رسانده‌اند.

دولت مصر بر آن است تا در چارچوب سیاست جدید خارجی خود با همه قدرت‌های منطقه‌ای به تعامل پرداخته و از این طریق مانع از رویارویی با آن‌ها در بحران‌های منطقه‌ای، چه به طور مستقیم یا در جنگ‌های نیابتی گردد.

گفته می‌شود مجموعه‌ای از عوامل طی ۴۰ سال گذشته باعث تیرگی مناسبات دو کشور ایران و مصر شده‌اند، از جمله رویکرد منفی جمهوری اسلامی نسبت به توافق صلح میان مصر و و اسرائیل و ستایش از عامل ترور انور سادات و نامیدن یک خیابان به نام او در تهران.

منابع مصری گفته‌اند که هدف از مذاکرات نمایندگان آن کشور با مقامات ایران عادی سازی کامل مناسبات دیپلماتیک نبوده بلکه هدف رسیدن به همکاری درباره آن دسته از مسائلی است که سود طرفین را تامین کرده و مانع از رویارویی دو کشور می‌شوند.

به سخن دیگر، مصر بر آن است تا در بحران‌های منطقه و از جمله در جنگ داخلی در یمن یا در سوریه، مانع از رویارویی خود با ایران گردد.

افزون بر آن، گفته می‌شود که مصر از طریق میانجیگری بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس می‌تواند از منظر اقتصادی نیز بهره ببرد.

بهبود مناسبات ایران با مصر نیز به جمهوری اسلامی امکان می‌دهد نسبت به امنیت تردد کشتی‌های خود در کانال سوئز اطمینان بیشتری حاصل کند.

خبرهای تلاش مصر و ایران برای کاهش تنش‌ها در حالی منتشر می‌شود که اخیراَ عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در نشست مشترکی با پادشاه اردن و نخست‌وزیر عراق شرکت داشت. گفته می‌شود که رایزنی و تلاش عراق برای کاهش تنش میان قاهره و تهران نیز در شکل‌گیری مذاکرات اخیر بی‌تاثیر نبوده است.

برچسب هاایران خلیج فارس روابط دیپلماتیک سوریه عبدالفتاح السیسی مصر یمن (کشور یمن)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران خلیج فارس روابط دیپلماتیک سوریه عبدالفتاح السیسی مصر یمن کشور یمن آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو جمهوری اسلامی مقامات امنیتی گفته می شود دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۸۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان

تین نیوز

سفیر جمهوری ازبکستان در تهران طی دیداری با مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به گفت و گو در زمینه تسهیل مناسبات حمل و نقلی پرداخت و در این جلسه راهکارهای رفع موانع موجود در مسیر تحقق این امر بررسی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در راستای ارتقای سطح مناسبات حمل و نقل بین المللی جاده ای و ترانزیتی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، فریدالدین نصری اف، سفیر این کشور در تهران با جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای دیدار کرد در این جلسه راهکارهای رفع موانع موجود در مسیر تسهیل مناسبات حمل و نقلی مورد بررسی قرار گرفت.

جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در جریان این دیدار با اشاره به اهمیت راهبردی قلمرو و پیشینه دو کشور در منطقه و با تأکید بر ضرورت تولید داده های صحیح جهت اتخاذ تصمیمات اثربخش، بر آمادگی بخش حمل ونقل بین المللی ایران بر توسعه مناسبات با کلیه کشورهای آسیای مرکزی و جایگاه مهم ازبکستان به عنوان پرجمعیت ترین کشور منطقه، تأکید کرد.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی بنادر جنوبی ایران برای انتقال کالاهای کشورهای آسیای مرکزی و دسترسی به کشورهای حوزه خلیج فارس و اقیانوس هند، افزود: برای تجاری سازی این مسیر، آماده اجرای برنامه حمل آزمایشی ناوگان دو کشور در شرایط استاندارد قرار داریم تا قلمرو ایران به ویژه متعاقب رویدادهای منطقه ای، بهترین مسیر ممکن برای تامین دسترسی ناوگان کشورهای آسیای میانه باشد.

هدایتی با اشاره به سوابق مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با طرف ازبک و با هدف رفع موانع موجود و افزایش حجم تردد ناوگان کشورها به مقاصد و عبوری از قلمرو یکدیگر، بر آمادگی سازمان برای تقلیل متقابل عوارض و افزایش تسهیلات لازم تأکید کرد.

نصری اف سفیر ازبکستان نیز با تأکید بر ضرورت توسعه راهگذرهای ترانزیتی در منطقه بر اهمیت استفاده از قلمرو ایران برای دولت ازبکستان، اظهار کرد: دولت متبوع نیز در زمینه توسعه همکاری جدی بوده و برای بررسی و تدوین برنامه عملیاتی، افزایش ارتباط و برگزاری نشست های فنی بین نهادهای تخصصی دو کشور را پیشنهاد کردند.

شایان ذکر است در این دیدار، جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی افزود: قطعاً حمل ونقل نقش ویژه ای در توسعه مناسبات تجاری در همه زمینه ها دارد.

وی به تشریح آخرین وضعیت مسیرهای عبوری دسترسی ناوگان ازبک به ایران و هزینه های مترتب بر آن پرداخت و بر اهمیت تقویت ترانزیت منطقه ای بر پایه مزیت های چندجانبه تأکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ابراز خرسندی امیرعبداللهیان از پیشرفت های صورت گرفته در روند روابط ایران و بورکینافاسو
  • ابراز خرسندی ایران از پیشرفت در روند مناسبات با بورکینافاسو
  • فشار نهاد‌های امنیتی صهیونیست برای توافق آتش بس با حماس
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • ببینید | حرکت جالب سید حسن خمینی در یک دیدار دیپلماتیک
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان