Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@09:17:14 GMT

0 تا 100 لجستیک؛ از معنی لجستیک تا انواع مختلف آن

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۰۳۱۵

لجستیک چیست از آن دسته از سوالاتی است که هنوز جواب قطعی و مناسبی برای آن پیدا نشده اما معنی لجستیک را می توان فرآیند مدیریت و هماهنگی جابه جایی، ذخیره سازی منابع مختلف از مکانی به مقصد نهایی آن منبع د

لجستیک یکی از صنایعی است که از دیرباز جزو مهم‌ترین بخش‌های هر کسب‌وکار بوده و امروزه نیز با گسترش فروشگاه‌های اینترنتی و به وجود آمدن لجستیک هوشمند، نامش بر سر زبان‌ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید مهم‌ترین موضوعی که پیرامون مفهوم لجستیک وجود دارد، معنی لجستیک است. پاسخ‌های زیادی به سؤال لجستیک چیست داده شده است و هنوز هم بحث‌های زیادی پیرامون معنی دقیق آن وجود دارد. ما در این مقاله تلاش کردیم تا با زبانی ساده معنی لجستیک را بررسی کرده و جنبه‌های مختلف این مفهوم را بررسی کنیم.

لجستیک چیست؟  

لجستیک به طور گسترده به فرآیند هماهنگی و جابه‌جایی و یا ذخیره کردن انواع مختلف منابع مثل افراد، مواد و تجهیزات از یک مکان به مقصد نهایی گفته می‌شود. به شکل ساده‌تر می‌توان معنی لجستیک را مدیریت انتقال یک محصول از محل تولید تا محل مصرف مشتری دانست که این فرآیند، به سه مرحله‌ی برنامه‌ریزی، انتقال و نظارت تقسیم می‌شود. ریشه‌ی کلمه لجستیک یونانی است و در گذشته جواب سؤال لجستیک چیست، فرآیند انتقال نیروهای نظامی و تجهیزات از مبدأ به خط مقدم بود.

مدیریت لجستیک یعنی چه؟  

"مدیریت لجستیک نقشی حیاتی در پیش‌برد اهداف و نقشه‌های استراتژیک در زنجیره تامین ایفا می‌کند."

 برنامه‌های استراتژیکی که مدیر لجستیک باید آن‌ها را مدیریت و هماهنگ کند شامل مواردی مثل مدیریت سفارش‌ها، هماهنگی با واحد انبارداری، کنترل موجودی، مدیریت ناوگان حمل‌ونقل، برنامه‌ریزی برای عرضه و تقاضا و تحقیقات بازار و خواسته‌های مشتریان است. با توجه به موارد گفته شده می‌توان گفت مدیریت لجستیک نقشی حیاتی در پیشبرد اهداف و نقشه‌های استراتژیک در زنجیره تأمین ایفا می‌کند.

چه تفاوتی میان لجستیک و زنجیره تامین وجود دارد؟ 

برای توضیح تفاوت میان لجستیک و زنجیره تأمین لازم است تا ابتدا با معنی زنجیره تأمین آشنا شویم. زنجیره تأمین شبکه ای است بین یک شرکت و تأمین کنندگان آن برای تولید و توزیع کالا به خریدار نهایی.

 با توجه به این تعریف، می‌توان گفت لجستیک بخشی از زنجیره تأمین است و در واقع، مدیریت زنجیره تأمین در برگیرنده‌ی مدیریت لجستیک، اعم از روش‌های سنتی لجستیک و روش‌های مدرن، توسعه‌ی محصول، بازاریابی و خدمات مشتریان است.

انواع لجستیک شامل چه مواردی است؟

لجستیک را بر اساس معیارهای مختلفی مثل نوع حمل‌ونقل، نوع صنعت، فرآیند ارسال و گستردگی زنجیره تأمین به دسته‌بندی‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که دسته‌بندی بر اساس محل انجام انتقالات و مراحل توزیع از مهم‌ترین این دسته‌بندی‌ها است.

لجستیک بر اساس مراحل توزیع 

به طور کلی برای انتقال یک محصول از کارخانه و محل تولید تا دست مشتری 3 مرحله طی می‌شود.

First Mile Delivery:

 مرحله‌ی اول، انتقال یک محصول تولید شده به انبار مرکزی است.

Mid Mile Delivery:

در این مرحله محصول از انبار اصلی به انبارهایی فرعی و یا هاب های لجستیک منتقل می‌شود.

Last Mile Delivery:

مرحله‌ی اصلی و آخر انتقال که در آن کالا و محصول به دست مشتری می‌رسد.

انواع لجستیک بر اساس محل انجام انتقالات

این دسته‌بندی را می‌توان مهم‌ترین دسته‌بندی برای لجستیک دانست. بر اساس این دسته‌بندی، لجستیک به 4 بخش لجستیک درونی، لجستیک کارخانه، لجستیک بیرونی و لجستیک معکوس تقسیم می‌شود.

لجستیک درونی:

 این نوع لجستیک بر تأمین مواد خام و قطعات مورد نیاز کارخانه تمرکز دارد.

لجستیک داخلی کارخانه:

این نوع لجستیک که بیشتر در کارخانه‌های بزرگ کاربرد دارد به فرآیندهای حمل‌ونقل و انبارداری مواد خام از زمان وارد شدن به کارخانه تا تبدیل شدن به محصول نهایی گفته می‌شود. این فرآیند در محدوده کارخانه انجام می‌شود.

لجستیک بیرونی:

این نوع لجستیک که مشهورترین نوع لجستیک است، به ارسال محصول تولید شده و نهایی از کارخانه و شرکت به دست مشتریان تمرکز می‌کند.

لجستیک معکوس:

آخرین نوع لجستیک در این دسته‌بندی، لجستیک معکوس است. این نوع لجستیک شامل فرآیندهایی مثل بازگشت موارد معیوب از کارخانه و یا مرجوع شدن کالا توسط مشتری است.

ما در این مقاله با این که معنی لجستیک چیست، آشنا شدیم و فهمیدیم که لجستیک به فرآیند هماهنگی، جابه‌جایی و ذخیره کردن انواع مختلف منابع از مکانی به مکان دیگر گفته می‌شود. بعد از آن نیز سراغ مفهوم مدیریت لجستیک رفتیم و بعد از معرفی این مفهوم، انواع لجستیک را بر اساس محل انتقالات بررسی کردیم.

منبع:   https://blog.logiico.xyz

** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان مدیریت لجستیک دسته بندی زنجیره تأمین مهم ترین بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود

استاندار فارس در آخرین جلسه هماهنگی برای حضوری در خور و شایسته استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۱۴۰۳ با مدیران مسئول دستگاه‌های مختلف در این زمینه سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری، محمد هادی ایمانیه در نشست پایانی هماهنگی به جهت شرکت در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با نام اکسپو ۲۰۲۴ که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد، با تقدیر از فعالیت‌های انجام شده برای معرفی ظرفیت‌های استان فارس به ویژه در حوزه‌های زنجیره ارزش، اظهار کرد: در این نمایشگاه هر تعداد زنجیره‌های ارزش در استان وجود دارد را ارائه کنید، ایجاد زنجیره‌های ارزش جدید با مشارکت سایر استان‌ها نیز با هدف وحدت و هم‌افزایی در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برای شرکت در این نمایشگاه دو هدف را دنبال می‌کنیم، افزود: اولین هدف شرکت در اکسپو ۱۴۰۳ استفاده غیر فارسی‌ها از تولیدات و محصولات استان است و در مرحله بعد افزایش میزان سرمایه‌گذاری‌هایی است که در فارس پس از برگزاری این رویداد بین‌المللی انجام می‌شود.

استاندار فارس ارائه ظرفیت‌های مختلف و متنوع استان به صورت رو در رو و چهره به چهره را مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: طبیعتاً به ازای هر جذب سرمایه‌گذاری که منجر به عقد قرارداد و نتیجه نهایی شود، باید مشوق‌هایی در نظر گرفت.

ایمانیه همچنین پیشنهاد داد که پنجره واحد الکترونیک طی پنج روز برگزاری نمایشگاه در محل اجرا برپا شود و فرایند سرمایه‌گذاری در استان نیز تسهیل شود.

وی از لزوم بهره‌گیری الگوهای حاضر در این نمایشگاه هم سخن گفت و در پایان اضافه کرد: در بیان گزارشات نمایشگاه تمرکز بر اتفاقات دو ساله اخیر استان و برنامه‌های پیش رو باشد.

کد خبر 747916

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی