Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش تابناک اقتصادی؛ تعرفه گذاری‌های نادرست در مصرف انرژی، سبب توزیع ناعادلانه یارانه‌های انرژی شده و مشترکان و صنایع با مصرف بیشتر انرژی یارانه بیشتری را دریافت می‌کنند، در حالیکه با تعرفه گذاری صحیح به روش پلکانی افزایشی یا IBT که در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته اجرا می‌شود، می‌توان صرفه جویی قابل توجهی را مشابه کشور‌هایی که این سیاست را پیاده کرده‌اند داشته باشیم و در نتیجه کمبود برق‌هایی که اخیرا با آن مواجهیم، دیگر در کشور نداشته باشیم و حتی امکان صادرات برق و ایجاد منابع پایدار برای کشور را فراهم کنیم، در این باره با پرویز محمدنژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس به گفتگو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  پرویز محمدنژاد نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی درباره خاموشی و کمبود اخیر برق در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی عنوان کرد: دلیل اصلی خاموشی‌هایی که اکنون با آن مواجهیم کمبود تولید برق به میزان تقاضا است و این خاموشی‌ها به اندازه‌ی تفاوت تولید و مصرف هست، هرچند مسائلی در مدیریت تقاضا نیز وجود دارد.

وی با بیان دلایل مختلف ایجاد قطعی‌های برق، افزود: ابتدا اینکه در سال پیش‌رو تولید نیروگاه برق آبی کمتر از نصف تولید در سال گذشته است. دیگر اینکه در سال ۹۹ حدود ۵۸ هزار مگاوات تولید برق داشتیم که پیک مصرف ما نیز به همین اندازه بود و اکنون در سال ۱۴۰۰ پیک مصرف ما به شصت و سه هزار مگاوات رسیده است، وقتی با بحران کمبود برق روبرو شویم چاره‌ای جز خاموشی نیست، لذا با وجود کمبود برق، خاموشی داریم، اما باید تا جای امکان آن را کاهش داد.     راهکارهای کاهش خاموشی‌ها   این عضو کمیسیون انرژی درباره راهکار چگونگی کاهش خاموشی‌ها، تاکید کرد: اولاً باید همه‌ی ژنراتور‌ها در سطوح مختلف با میزان تولید مختلف تحت عنوان خود تأمین، وارد مدار شوند. صنایع بزرگ معمولاً خود دارای نیروگاه هستند، این نیروگاه‌ها باید با توان کامل با هدف تولید برق بیشتر وارد مدار شود.   راهکار دوم، خاموشی‌های زمان پیک است، که یکی مربوط به ظهر و یک پیک مربوط به غروب است، که ضروریست ادارات و سازمان‌های دارای مصرف در زمان پیک، مدار برق اصلی خود را خاموش کرده و پیک‌ها را بطور جدی رعایت نمایند.   وی با گله‌مندی از مصرف بیشینه کشور، افزود: این خوب نیست که مصرف ما بیش‌تر از میانگین جهانی است و ما حداقل باید در حد میانگین جهانی مصرف کنیم، لذا راهکار سوم این است که از مردم بخواهیم ۱۰ درصد از مصرف خود را کاهش داده (که بالتبع یک عدد قابل ملاحظه‌ای در شبکه ایجاد خواهد شد) و صرفه جویی کنند، تا برق مصرفی که برای انواع مصارف همچون: تلفن، سرمایش و گرمایش، آسانسور و آب خوردن و ... استفاده می‌شود و اگر برق برود همه‌ی این‌ها مختل خواهد شد، دائمی باشد.   محمدنژاد با بیان مهمترین راهکار جلوگیری از خاموشی‌ها، اظهار داشت: راهکار چهارم و مهم‌ترین موضوع، بحث مدیریت مصرف و الگوی مصرف است که وزارت نیرو مکلف است که یک الگوی مصرف کامل را تعریف کند و آن تعریف الگوی مصرف به صورت پلکانی است. خانه‌های لاکچری که از برق خانگی خود برای استخر و جکوزی خود استفاده می‌کنند، این‌ها را مدنظر قرار داده و بایستی تعرفه مصرفی برق برای چنین افراد پرمصرفی بسیار بالاتر باشد.   وی در ادامه، افزود: مورد پنجم نصب کنتور‌های هوشمند در معرض دید است، خصوصا خانه‌های با سطح وسیع و روشنایی‌های گسترده و مصارف غیرمتعارف این‌ها باید کنتور‌های هوشمند نصب کنند. کنتور‌های هوشمند قابلیت کنترل از راه دور را دارد و اگر چنانچه مصرف برق از حد معمول عبور کند به طور خودکار قطع خواهد شد.   محمدنژاد با اشاره به اهمیت کاهش تلفات برق، توضیح داد: مورد آخر نیز کاهش تلفات شبکه است، که بخشی زیادی از انرژی ما به این شکل هدر می‌رود. شبکه‌های غیراستاندارد بایستی استاندارد شود. هر چه افزایش بار شبکه داشته باشیم، تأسیسات برقی مثل ترانس، کابل و سایر اتصالات آسیب می‌بینند و خاموشی مضاعفی ایجاد می‌کند.   وی در خاتمه، افزود: این‌ها قایل پیش‌بینی است و با تأمین و اصلاح شبکه‌هایی که در مناطق مختلف شهری یا روستایی هستند، قابل رفع است و اصلاح شبکه‌های انتقال و شبکه‌های توزیع می‌تواند بخشی از انرژی را برای تامین برق مردم، فراهم کند. این‌ها همه در حوزه‌ی مدیریت مصرف است که متأسفانه موفق نبوده‌ایم، اما تلاش بر این است که این را موضوع را سریعا اصلاح کنیم.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب طالبان موج پنجم کرونا کمیسیون انرژی کاهش خاموشی قطعی برق کنتور برق کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب طالبان موج پنجم کرونا خاموشی ها مصرف ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۱۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

تین نیوز

عضو اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران ضمن اشاره به موضوع تغییر تعرفه های گمرکی و عدم تخصیص ارز، این موارد را مشکلات روزمره تجار و فعالان بخش خصوصی دانسته و تاکید کرد: امروز بازرگانان و فعالان اقتصادی چالش های فراوانی دارند که یکی از آن ها پیش بینی ناپذیری فضای کلان اقتصادی و کوتاه مدت بودن سیاست گذاری های اقتصادی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سیدمجید سادات خوانساری ضمن اشاره به افزایش نرخ تعرفه های گمرکی گفت: نرخ تعرفه گمرکی قطعات یدکی خودرو پرمصرف تا ۵۱ درصد افزایش یافته و حجم واردات آن نیز قابل توجه است، همانطور که می دانید ۸۰ درصد قطعات در بازار لوازم یدکی خودرو وارداتی بوده و تنها دلیل این موضوع هم کسب درآمد بیشتر از واردات این قطعات است که پیش بینی ما این است که با اعمال این تعرفه های قطعات پرمصرف خودرو رشد را به دنبال خواهد داشت.

سادات خوانساری ضمن اشاره به تفاوت نگاه مسئولان به واردات و تامین کننده خط تولید خودروساز و بازار لوازم یدکی خودرو گفت: متاسفانه تصویر غلط مسئولان در جهت حمایت از تولیدکنندگان خودرو داخلی و حمایت از تولید داخلی که باعث رانت در این بخش شده است؛ از سوی دیگر، امروزه شاهد کیفیت پایین خدمات پس از فروش این تولیدکنندگان هستیم و اگر زنجیره تامین در بخش بازرگانی بخش خصوص نباشد، بسیاری از مصرف کنندگان دچار مشکل خواهند شد.

وی افزود: خوشبختانه امروز اعضای صنف لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران سهم بزرگی از تامین قطعات یدکی خودرو را برعهده دارند؛ اما متاسفانه با رانت های متعددی که در اثر این تصویر غلط شکل گرفته فعال بخش خصوصی را در فشار قرار داده و منجر به انحصار کالا در بازار در آینده خواهد شد.

سادات خوانساری ضمن اشاره به موضوع تغییر تعرفه های گمرکی و عدم تخصیص ارز، این موارد را مشکلات روزمره تجار و فعالان بخش خصوصی دانسته و تاکید کرد: امروز بازرگانان و فعالان اقتصادی چالش های فراوانی دارند که یکی از آن ها پیش بینی ناپذیری فضای کلان اقتصادی و کوتاه مدت بودن سیاست گذاری های اقتصادی است که توان تحلیل بلندمدت را از فعالان بخش خصوصی سلب کرده و در مورد ابتدایی ترین الزامات در کسب و کار و برنامه ریزی و تدوین استراتژی به سختی ممکن است. تغییرات قیمت مواداولیه و محصولات و همچنین بی ثباتی سیاست ها، قوانین، مقررات و رویه های اجرایی در فضای کسب و کار از بزرگ ترین موانع پیش رو فعالان بخش خصوصی است.

این فعال بخش خصوصی دلیل نگاه خاص به موضوع ارز و همچنین نرخ آزاد ارز را تفاوت بین نرخ ارز رسمی و بازار آزاد دانسته که رانت های متعددی را برای برخی ایجاد کرد و گفت: مسئولان نیز برای جلوگیری از سو استفاده بیشتر از این تفاوت نرخ ارز وادار به صدور بیش از ۱۷۰۰ بخشنامه و آئین نامه در مدت تنها پنج سال کرده است که این خود نشانه تصمیم های غلط متعدد و ایجاد بروکراسی های اداری متعدد برای بازرگان در فرآیند تخصیص ارز کرده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی