Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - اینکه افزایش قیمت شیر چه تاثیری در بازار مصرف و حمایت از تولید دارد؟ و آیا این اقدام از یک سو به نفع تولید کننده خواهد بود یا به ضرر آن و از سوی دیگر آیا افزایش قیمت موجب کاهش مصرف مردم خواهد شد؟ در تسنیم مورد بررسی قرار گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در روزهای اخیر، مصوبه ستاد تنظیم بازار استان اعلام شد که بر اساس آن قیمت شیر به 6400 تومان افزایش یافت اما اینکه افزایش قیمت شیر چه تاثیری در بازار مصرف و حمایت از تولید دارد؟ و آیا این اقدام از یک سو به نفع تولید کننده خواهد بود یا به ضرر آن و از سوی دیگر آیا افزایش قیمت موجب کاهش مصرف مردم خواهد شد؟ مورد بررسی قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقدند که قیمت شیر و گوشت هر چقدر باشد، تعدادی از مردم که بیشتر از 5 درصد نیست، به هر قیمتی خریداری خواهد کرد ولی بقیه مردم از قبیل قشر کارگر و کارمند و... همگی متأثر از این افزایش قیمت، مصرف شیر در سبد غذایی خانوارشان کاهش خواهد یافت که این به ضرر تولید کننده بوده و ممکن است که شیر تولید شده روی دست دامداران باقی بماند.

کارشناسان هم معتقدند که باید قیمت تمام شده تولید، کاهش یابد و با رسیدن به موقع نهاده‌های دامی، قیمت تمام شده تولید را به حداقل برسانیم تا تولید و مصرف به تعادل رسیده و کنترل بازار با این روش صورت گیرد نه اینکه نهاده‌ها در گمرک دپو شوند و دامداران با قیمت‌های بالاتر نهاده تأمین کنند که این موضوع باعث افزایش قیمت شیر شود.

اصلاح قیمت شیر می‌تواند در روند تولید شیر تأثیر «مثبتی» داشته باشد

عزیز نوروزی، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این باره با تشریح ظرفیت‌های تولیدی استان، به تسنیم گفت: بیش از 7 میلیون و 283 هزار رأس دام سبک و سنگین در استان داریم که حدود 603 هزار تن شیر باید در استان تولید شود و 55 هزار تن گوشت قرمز تولید خواهد شد که علاوه بر تأمین نیاز استان به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه 2942 رأس تعداد دام اصیل در استان داریم، ابراز داشت: 18641 رأس دام آمیخته دو رگ و 8382 رأس گاو و گوساله بومی داریم و از سوی دیگر، بیش از 1000 واحد دامداری صنعتی با بیش از 16 هزار اشتغال مستقیم در استان فعال هستند و 40 درصد کل دامداری‌های استان را تشکیل می‌دهند.

روزانه 3 هزار تن نهاده به اصفهان وارد می‌شودوضعیت نامطلوب صنایع لبنی و دامداری همدان میراثی دیگر از دولت تدبیر و امیدقصه پرغصه دامداران اصفهان؛ افزایش هزینه تمام شده تولید وعدم تغییر قیمت شیرخامعلت نارضایتی دامداران اصفهانی؛ دامداران انتظار دارند توزیع علوفه مدیریت شودکمبود نهاده‌ها امید به آینده دامداران شهرستان "پیشوا" را از بین برد + فیلمپیگیری تسنیم نتیجه داد / 6 هزار تن نهاده دامی به دامداران زنجانی تخصیص داده شد

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در مورد قیمت گوشت قرمز و شیر در استان توضیح داد و گفت: بر اساس آخرین اعلام اتحادیه دامداران، با احتساب 10 درصد سود دامداری، 6191 تومان قیمت تمام شده شیر برای دامدار است؛ در بازار هم قیمت‌های متفاوتی وجود دارد که درصد چربی، میزان پروتئین و... تعیین کننده است، اکنون قبل از اجرای مصوبه تنظیم بازار 4800 تومان در بازار توزیع می‌شد که حداکثر قیمت شیر با بالاترین درصد چربی 5200 تومان است.

وی با اشاره به اینکه در تولید شیر، به دلیل مصرف پایین شیر در استان، شیر تولیدی به محصولات لبنی تبدیل شده و یا در استان‌های دیگر به فروش می‌رسد، ابراز داشت: اصلاح قیمت شیر می‌تواند در روند تولید شیر تأثیر مثبتی داشته باشد.

اصلاح قیمت شیر با واکنش «منفی» بازار مواجه می‌شود

در راهروهای سازمان جهاد کشاورزی تعدادی از مراجعان و دامدارانی هستند که برای پیگیری امورات خود به این سازمان مراجعه کرده‌اند که با حسین بهجت‌دوست از هریس که دامداری 500 راسی دارد، همصحبت می‌شویم.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت شیر گاو در یکی دو روز گذشته ابلاغ شده ولی هنوز اجرا نشده است، گفت: قیمت شیر گوسفندی را هم عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌کند که تا 19 هزار افزایش یافته بود ولی اکنون حدود 11 تا 12 هزار تومان به فروش می‌رسد.

این دامدار در پاسخ به اینکه افزایش قیمت شیر چه تاثیری در روند فعالیت تولید کننده دارد؟ ابراز داشت: بازار کشش لازم برای این قیمت را ندارد و ممکن است واکنش مثبتی به آن نداشته و به کاهش مصرف منجر شود.

بهجت‌دوست در مورد اینکه برخی دامداران معتقدند که قیمت فعلی به صرفه نیست و افزایش قیمت بخشی از هزینه‌های تولید را جبران خواهد کرد، نظر شما چیست؟ افزود: این اقدام می‌تواند کمک مقطعی یک ماهه، دو ماهه داشته باشد ولی در پی این افزایش، قیمت نهاده، قیمت مواد دیگر افزایش می‌یابد و این افزایش قیمت بی اثر می‌شود.

وی با بیان پیشنهادی برای حمایت از تولید، ادامه داد: اگر بازار علوفه و... مدیریت شود و هزینه تولید را کاهش دهیم تا قیمت تمام شده شیر و گوشت را کاهش دهیم، این اقدام می‌تواند به ثبات بازار کمک کند.

این دامدار تصریح کرد: وقتی با افزایش قیمت، مصرف گوشت و شیر کاهش یابد، تولید کننده به شدت متضرر می‌شود لذا باید قیمت تمام شده و مواد اولیه مورد نیاز دامدار به حداقل رسیده و یارانه کافی تخصیص یابد.

تأثیر افزایش هزینه حمل بر افزایش قیمت تمام شده گوشت و شیر

اما نوروزی، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در مورد این نکته دامدار معتقد است: با افزایش قیمت شیر، میزان مصرف به صورت موقتی کاهش می‌یابد ولی به تدریج به مصرف طبیعی خود باز می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه 67 درصد هزینه تولید شیر مربوط به خوراک دام و 33 درصد هزینه هم مربوط به سایر نیازها و سربار است، گفت: دولت در بخشی از تأمین نهاده‌های دامی یارانه پرداخت می‌کند ولی علاوه بر تأمین بخش دیگری از نیاز نهاده‌ها از بازار آزاد، هزینه حمل و نقل هم سربار بیشتری ایجاد کرده و هزینه تولید را افزایش داده است.

گلایه‌های دامداران از سوء مدیریت‌ها و کم توجهی به دامداران سنتی با 75 درصد تأمین نیاز استان

از سوی دیگر، ایوب امیری مدیرعامل اتحادیه دامداران استان آذربایجان شرقی در مورد شرایط دامداران برای تولید شیر و گوشت، ابراز داشت: در شرایط خشکسالی، دامداری سخت‌تر می‌شود. در بازار به دلیل خشکسالی و مشکلات واردات و مسائل گمرکی با کمبود علوفه و نهاده‌های دامی مواجه هستیم و این دلیل افزایش قیمت است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات سامانه بازارگاه را مورد اشاره قرار داد و گفت: در سامانه بازارگاه که خرید نقدی می‌کنیم، از خرید تا تحویل، بعضاً تا دو ماه طول می‌کشد و دامدار مجبور به تأمین از بازار آزاد می‌شود که در این صورت به شدت هزینه تولید افزایش می‌یابد.

امیری در مقایسه قیمت خرید برخی از علوفه‌ها و نهاده‌های دامی تصریح کرد: ما ذرت را در سامانه 1900 می‌خریم ولی از بازار آزاد بیش از 6000 تومان تأمین می‌کنیم و این بر تولید دامداران تأثیر مستقیم دارد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان آذربایجان شرقی، از توزیع ناعادلانه نهاده‌های دامی انتقاد کرد و گفت: در نهاده‌های دامی، 60 درصد به دامداران صنعتی و 15 درصد به دامداران سنتی تحویل می‌شود در حالی که دامداران سنتی 75 درصد گوشت استان را تأمین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش کرایه حمل نهاده‌های دامی از بنادر هم به معضل جدیدی تبدیل شده است افزود: علی رغم افزایش نرخ کرایه حمل، رانندگان در هر کیلو به صورت توافقی مبلغ بیشتری دریافت می‌کنند.

امیری خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی، دامداران نیاز به تسهیلات کم بهره دارند تا این برهه سخت تأمین علوفه و نهاده‌ها را طی کنند و به حیات تولیدی دامداری خود ادامه دهند.

برخی استان‌ها خروج علوفه به آذربایجان شرقی را ممنوع کرده‌اند!

به دلیل کمبود علوفه در استان، علوفه موجود کفاف نیاز استان را نمی‌دهد، استان‌های همجوار هم اجازه خروج علوفه از استان خود را نمی‌دهند و آذربایجان شرقی در این موضوع گرفتار مسئله جدیدی شده است.

از سوی دیگر، اختصاص یارانه حداقلی به دامداران سنتی که بیش از 75 درصد نیاز استان را تأمین و تولید می‌کنند نیز به معضل دیگری تبدیل شده و نیازمند چاره اندیشی جدی برای حمایت از این بخش تولیدی مولد و پایه است.

دامداران معتقدند که دامداری‌های کوچک هم باید به میزان مناسب مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند معیشت و تولیدهای خرد را سرپا نگه دارند.

انتهای پیام/111/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افزایش قیمت شیر سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نهاده های دامی دامداران سنتی قیمت تمام شده تولید کننده هزینه تولید سوی دیگر نیاز استان تولید شیر استان ها نهاده ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۱۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد

عربستان احتمالاً قیمت رسمی فروش تمام درجات نفتی خود به آسیا را در ماه ژوئن تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش می‌دهد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، عربستان به عنوان بزرگ‌ترین صادر کننده نفت دنیا احتمالاً قیمت رسمی فروش تمام درجات نفتی خود به آسیا را در ماه ژوئن تا بالاترین رقم طی 5 ماه گذشته افزایش می‌دهد. قیمت رسمی فروش نست سبک عرب احتمالاً 70 تا 90 سنت افزایش یافته و به 3 دلار در هر بشکه  بالاتر از شاخص عمان/دبی می‌رسد که بالاترین رقم از ماه ژانویه است.
اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شداحتمال افزایش قیمت نفت خام عربستان برای بازار آسیا

شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) فرآوری نفت خام «آپر زاکوم» را در پالایشگاه نوسازی شده روایس آغاز کرده و صادرات درجات متوسط ترش نفت را کاهش داده است.
تغییر در مواد خام اولیه پالایشگاه ادنوک باعث شده صادرات نفت خام موربان در آوریل به رکورد 1.65 میلیون بشکه در روز برسد که قیمت نفت خام ترش سبک را پایین آورده است.
عرضه بالای نفت خام سبک و حاشیه‌های پایین سوددهی نفتا احتمالاً افزایش قیمت نفت فوق سبک عرب را بین 30 تا 50 سنت در ماه ژوئن نگه می‌دارد. قیمت‌های رسمی فروش نفت عربستان معمولاً پنجم هر ماه منتشر شده و قیمت گذاری نفت ایران، کویت و عراق را مشخص می‌کند، یعنی حدود 9 میلیون بشکه در روز فروش نفت به آسیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
شرکت نفت آرامکوی عربستان قیمت‌ نفت را بر اساس توصیه مشتریان و پس از محاسبه تغییر ارزش نفت خود طی ماه‌های گذشته، بر اساس سوددهی و قیمت محصولات تعیین می‌کند.
انتهای پیام/59

دیگر خبرها

  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟