Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای مبارزه با فساد اداری یکی از شیوه‌های نوین و راهبردی، افشاگری تخلفات توسط شهروندان و بهره مندی از نظارت مردمی در قالب سوت زنی است. در این راستا سامانه سوت زنی وزارت اقتصاد از سال ۱۳۹۸ تشکیل شد و تا کنون گزارش‌هایی در آن ثبت شده که برای بررسی عملکرد دو ساله این سامانه با مسئولان این بخش به گفت‌وگو نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد بخشی رئیس مرکز بازرسی، مدیریت عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شکل گیری سامانه سوت زنی اظهار کرد: بعد از فرمایشات ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه ۱۳۸۰، عملا یک نقشه راه و ریل گذاری دقیقی ترسیم شد و بر همین اساس وزارتخانه‌ها اقدامات خاص خود را انجام دادند.

او افزود: در وزارت اقتصاد نیز این دغدغه در همکاران ما در مرکز بازرسی، مدیریت عملکرد و رسیدگی به شکایات شکل گرفت. این وزارتخانه بدنه عریض و طویلی دارد؛ ۱۸ دستگاه زیر مجموعه این وزارتخانه است و قطعا مراجعان بالای مردمی را دارد. به همین منوال ممکن است که عوارض، شکایات، خطا‌ها و فساد‌های خاص خود را نیز داشته باشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این مقام مسئول بیان کرد: فساد یک پدیده شوم اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است که در تمام کشور‌ها وجود دارد؛ بنابراین شکل گیری یک عزم جدی برای مبارزه با این پدیده لازم است. خبرگان و همکاران ما در مرکز بازرسی از سه سال قبل به این دغدغه رسیدگی کردند و درباره یک پروژه به نتیجه‌ای رسیدند تا با سنوات قبل متفاوت و متمایز باشد؛ بنابراین با همفکری به سامانه‌ای تحت عنوان سامانه سوت زنی رسیدیم که در آبان ماه سال ۱۳۹۸ مطرح شد.

بارزترین ویژگی سامانه سوت زنی تسریع در پاسخگویی است

بخشی در ادامه تصریح کرد: این سامانه با عنوان دغدغه وزیر اقتصاد، با اهتمام او و دستورالعمل‌هایی که در تمام زیر مجموعه‌های وزارت اقتصاد ابلاغ کرد، شکل گرفت؛ لذا تمام دستگاه‌های مرتبط اعم از گمرکات، امور مالیاتی، خصوصی سازی، سازمان امور مالیاتی، جمع آوری و فروش اموال تملیکی، بانک‌ها، بیمه‌ها و غیره را شامل می‌شود و ما آمادگی داریم که هر گونه فساد ثبت و درج شده و کمتر از سه دقیقه به دستگاه مربوطه ارجاع و کمتر از ۱۰ روز پاسخگویی به مردم را داشته باشیم.

او افزود: پدیده شوم فساد، امید را در جامعه کاهش می‌دهد و ما برای اینکه نشاط عمومی و رونق تولید را در جامعه داشته باشیم و اعتماد را مجددا به مردم بازگردانیم در راستای ایجاد این سامانه اقدام کردیم و سرعت عمل نیز در این سامانه برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بعد از ثبت شکایت و تخلف کارشناس مربوطه و رئیس مرکز شکایت را مشاهده کرده و کمتر از ۵ دقیقه به دستگاه مربوطه ارجاع می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: پس یکی از مزایای این سامانه سرعت عمل و کاهش کاغذ بازی است. همچنین براساس دستورالعمل، تمامی دستگاه‌های زیر مجموعه موظف هستند که کمتر از ۱۰ روز پاسخ خود را ارائه کرده و ما نیز خدمت مردم ابلاغ کنیم. یکی دیگر از مزایای سامانه سوت زنی جوایزی است که تعیین شده و بعد از ثبت و احراز فساد به فرد گزارش دهنده تعلق می‌گیرد.

او ادامه داد: از تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۲۴۳ گزارش در سامانه ثبت و درج شده است. از این تعداد نیز برخی از آن‌ها نهایی و احراز فساد شده و مراحل قضائی را می‌گذراند.

او افزود: گزارشی برای مجموعه بازرسی ارزش دارد که همراه با سند باشد. مستندات باید دقیق و کامل باشد تا در هیئت تخلفات یا مراجع قضایی قابلیت پیگیری داشته باشد. 

در ادامه علی اکبر بوداغی رئیس گروه پاسخگویی به شکایات وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: نحوه بررسی سامانه به این سبک است که تفکیکی میان شکایت، سوی جریان و فساد قائل است؛ از آنجایی که شهروندان اغلب نسبت به تفاوت میان شکایت و سوت زنی بی اطلاعی هستند.

او افزود: به فرض اینکه شهروندی به سایت بانکی مراجعه می‌کند و در ارتباط با دریافت تسهیلات برخوردی از سوی کارمندان دیده که می‌خواهد گزارش دهد، از این جهت به سامانه ورود می‌کند و آن را در قسمت سوت زنی ثبت می‌کند. از دیدگاه ما و در راستای دستورالعمل، این گزارش ثبت شده سوت زنی نیست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بوداغی اظهار کرد: در پاسخ به چنین گزارشی که به سامانه ارسال می‌شود، به شهروند این گونه توضیح داده می‌شود که موضوع گزارش شما سوت زنی نیست، جهت ادامه کار به قسمت ثبت شکایت مراجعه کنید. در واقع گزارش این شهروند نوعی شکایت است و نه سوت زنی.

بیشترین تخلفات ثبت شده در حوزه مالیات است

او افزود: از تعداد تمام موارد ارسال شده به سامانه، حدود ۳۳ فقره را مرکز بازرسی وزارت اقتصاد و دارایی به عنوان سوی جریان تشخیص داده که به دستگاه‌های تابعه انتقال داده شده است. بیش‌ترین پرونده‌های ثبت شده در سازمان مالیاتی است و در گمرک نیز ۵ تا ۶ پرونده در حال بررسی است.

بوداغی در پایان اشاره کرد: از تعداد گزارش‌های ثبت شده در سامانه هنوز شهروندی نبوده که در خصوص یک مدیر یا معاون تابعه تخلفی را اعلام کرده باشد. بیشتر موارد، گزارش‌هایی بوده که شهروند جریان را از سوی سایر شهروندان اعلام کرده است؛ به عنوان مثال، فرار مالیاتی و یا فعالیت‌های زیرزمینی بوده است. پس بیشتر گزارش‌های ارسالی که به ما رسیده، گزارش شهروند بر علیه شهروند بوده و گزارشی نبوده که شهروند بر علیه کارمند یا دستگاه‌های تابعه باشد. 

در ادامه می‌توانید با نحوه کار کردن با سامانه سوت زنی آشنا شوید؛

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فساد اداری سامانه سوت زنی سامانه سوت زنی وزارت اقتصاد مرکز بازرسی ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۲۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با خرید، فروش، حمل و نگهداری به‌صورت تجاری فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که شامل طلا، نقره، پلاتین و مصنوعات آن‌ها است، باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل ۶ تقسیم‌بندی الف: سکه و طلا ب: شمش و طلای آب شده ج: مصنوعات طلا و جواهرات د:، طلای استخراج شده از معادن کشور ه: گوهرسنگ‌ها و: سایر فلزات گران‌بها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آن‌ها است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای مشمول می‌بایست موارد ذکر شده در ضوابط فروش تبصره ۴ ماده ۱۸ را رعایت کنند، گفت: ضرورت دارد که تمامی فروشندگان اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند،ضمن اینکه فروش به مصرف‌کننده نهایی نیز با ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده انجام می‌شود و نیازمند تأیید نهایی اطلاعات خرید از سوی مصرف‌کننده نیست.

به گفته او،بازار سکه و طلا یکی از حوزه‌های موردتوجه برخی از سودجویان برای تقلب و کلاهبرداری است و از این رو باید مدنظر باشد.

دهقانی نیا افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد خواسته ما این است که همکاران صنف طلا به قانون عمل کنند.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت:مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورت‌حساب (فاکتور) دریافت کنند.

 

او افزود: از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به‌عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمائید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

برادران گفت:شخصی که سکه خریداری می کند باید بداند که این کالا قاچاق یا اصل هست یا خیر،این سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت زنجیره است،زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش‌افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.

او افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و نیازی نیست در سامانه مودیان ثبت نام کنند،در سال گذشته فقط ۲ میلیارد دلار طلا وارد کشور شد و این دولت است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است به طور کل باید اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود

در ادامه بذرافشان گفت:این سامانه تا حدودی مشکلاتی ایجاد کرد،طبق جلساتی که به نهادها داشتیم هنوز مشکل این دوسامانه حل نشده است،و امروز همکاران ما نگران این موضوع هستند.

او افزود:سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.

بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه‌هاست که به ابهامات دامن زد و در نهایت منجر به مسموم شدن فضای مجازی با اطلاعات غیرکارشناسی شد و این شایعه‌ها باعث شد تا شرایط برای صنف طلا و مردم کمی مختل شود

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانه‌ها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.

در ادامه مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا، گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آن‌ها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساساً هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

موحدی افزود: فقط در سال گذشته مالیات طلا فروشان در طول یکسال میانگین ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان
  • افزایش حقوق و متناسب سازی آن، بیشترین سوال بازنشستگان در تماس با سامانه ۲۵۰۰
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • تعداد سامانه‌های ثبت تخلفات در جاده‌های زنجان به ۴۱ دستگاه افزایش می‌یابد
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • سامانه ثبت تخلفات پارک خودروها در قرچک راه اندازی شد