Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری، فعالان صنفی در حالی از تأثیر مشکلات تامین نهاده‌های دام وطیور بر نوسان عرضه و قیمت گوشت و مرغ خبر می‌دهند که براساس آخرین مصوبه قرارگاه ساماندهی بازار مرغ، نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری 17هزار و 100و نرخ خرده فروشی مرغ 24هزار و 900تومان تعیین کرده که این روزها میزان عرضه مرغ با نرخ مصوب به‌شدت کاهش یافته و این امر در افزایش قیمت مرغ آزاد در واحدهای صنفی سطح شهر تهران بنا بر منطقه و میزان تقاضا برای این فرآورده از 33تا حدود 40هزار تومان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش میدانی خبرنگار همشهری از نرخ خرده‌فروشی مرغ تازه در مناطق مختلف شهر تهران نیز حاکی از تداوم عرضه چند نرخی مرغ و افزایش شکاف نرخ مصوب و بازار خرده فروشی این ماده پروتئینی است. بر این اساس قیمت خرده‌فروشی مرغ که تا 2 هفته پیش در محدوده 28تا 32هزار تومان بود این روزها به 34تا 39هزار تومان افزایش یافته است.

نوسان قیمت خرده‌فروشی مرغ و گوشت
گزارش میدانی خبرنگار همشهری از قیمت خرده فروشی انواع گوشت قرمز و مرغ در واحدهای صنفی سطح شهر تهران حاکی از نوسان شدید قیمت مرغ و ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار گوشت گوساله و گوسفندی است. دیروز قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده از32هزار و 500تا 38هزار تومان در مناطق مختلف شهر تهران در نوسان بود به‌نحوی که هر کیلوگرم مرغ تازه در مرغ فروشی‌های شهرک آپادانا واقع در منطقه 5تهران به نرخ 38هزار و در منطقه تهرانسر از 32هزار و 500تا 34هزار تومان به مشتریان عرضه شد.
این در حالی است که قیمت مرغ در برخی واحدهای صنفی سطح شهر تهران طی هفته گذشته با افزایش 4تا 5هزار تومانی در هر کیلوگرم به مرز 39تا 40هزار تومان نیز رسیده بود اما طی 3 روز گذشته با رشد نسبی عرضه، افت نسبی قیمت را تجربه کرد اما میزان افزایش قیمت انواع مرغ فرآوری، قطعه بندی و بسته بندی شده در فروشگاه‌ها به‌مراتب بیش از نرخ مرغ فله بوده است. همچنین قیمت هر کیلوگرم  گوشت بوقلمون مخلوط در واحدهای صنفی مذکور به‌ترتیب از 55تا 47هزار و 600تومان و نرخ ران و سینه بوقلمون از 64تا 60هزار تومان در نوسان است. در بازار خرده‌فروشی گوشت قرمز نیز هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی از 113تا 130هزار، ران گوسفندی 140تا 158هزار، سردست با دنده 130تا 135هزار و چرخ کرده مخلوط به نرخ 130تا 145هزارتومان به مشتریان عرضه می‌شود. در بازار گوشت گاوی و گوساله نیز نرخ هر کیلوگرم گوشت ران گوساله از 140تا 165هزار و سردست گوساله از 135تا 158هزار تومان در نوسان است.

چالش تولید و تامین مرغ
نایب‌رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه طی هفته‌های اخیر، تولید مرغ دچار چالش‌های جدی شده است، گفت: کمبود جوجه، تأخیر در بارگیری نهاده‌ها و گرمای هوا ازجمله مشکلات تولید محسوب می‌شود و شرایط تولید مرغ نامطلوب است. حبیب اسدالله نژاد، با اشاره به اینکه متأسفانه طی هفته‌های اخیر، تولید مرغ دچار چالش‌های جدی شده است،گفت: کاهش تولید، تلفات و عدم‌وزن‌گیری مناسب مرغ‌ها به‌خاطر استرس گرمایی ازجمله این چالش‌هاست. گرمای شدید علاوه بر اینکه باعث شده مرغ‌ها به وزن مناسب نرسند، تلفات در جمعیت گله‌های مرغ را نیز افزایش داده است.او با تأکید بر تداوم کمبود جوجه یک روزه از بی‌توجهی مسئولین به این مسئله انتقاد کرد و گفت: ماه‌هاست که با کمبود و گرانی جوجه یک روزه مواجه هستیم و این مشکل کماکان پابرجاست.
اسدالله نژاد با بیان اینکه قیمت جوجه یک روزه هم‌اکنون بالای ۷۵٠٠ تومان است، افزود: این در حالی است که نرخ مصوب جوجه یک روزه گوشتی ۴٢٠٠ تومان است. اما سیاست دولت، سرکوب قیمت مرغ با وجود افزایش قیمت نهاده‌ها است. نایب‌رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی، افزود: بعد از اینکه قیمت مرغ ٢۴ هزار و ٩٠٠ تومان تعیین شد، هم شاهد افزایش نرخ مصوب نهاده‌ها بودیم و هم قیمت جوجه یک روزه افزایش شدید داشته اما نرخ مصوب مرغ تغییری نکرده و دولت به بهانه حمایت از مصرف کنندگان، زیر بار اصلاح قیمت نمی‌رود که منطقی نیست. این فعال بخش خصوصی تأخیر بیش از یک‌ماه در بارگیری نهاده‌های دامی را پس از خرید این محصولات، از دیگر مشکلات مرغداران عنوان کرد.

 عرضه مرغ گران‌تر از 35 هزار تومان تخلف است
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در گفت‌وگو با همشهری از افزایش نرخ مصوب و بازار مرغ خبر داد و گفت: گرچه نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ تازه 24هزار و 900تومان تعیین شده است اما افزایش این نرخ در واحدهای صنفی به‌دلیل به صرفه نبودن عرضه تا مرز 26هزارتومان نیز منعی ندارد. مهدی یوسف خانی همچنین افزایش نرخ مرغ تازه در بازار آزاد تا هر کیلوگرم 34و 35هزار تومان را طبیعی قلمداد کرد و افزود: اکنون نرخ مصوب مرغ زنده درب مرغداری 17هزار و 100تومان است اما مرغ زنده در بازار آزاد به نرخ هر کیلوگرم 24هزار تومان عرضه می‌شود و با تعیین نرخ مصوب شرایط به‌گونه‌ای شده که مرغ در بازار 2یا چند نرخی است. او با بیان اینکه تنها نیمی از نیاز بازار مرغ با نرخ مصوب تامین می‌شود، افزود: مصرف روزانه مرغ در تهران بین هزار تا هزارو 200تن است اما اکنون فقط بین 600تا 700تن این نیاز با نرخ مصوب و بقیه با نرخ آزاد تامین شود. یوسف خانی عرضه مرغ به قیمت هر کیلوگرم 37تا 40هزارتومان در برخی واحدهای صنفی را تخلف قلمداد کرد و گفت: اکنون واحدهای صنفی مرغ زنده را به‌صورت عمده با قیمت حداکثر هر کیلوگرم 32هزار تومان خریداری می‌کنند که با احتساب هزینه کشتار و سود خرده فروشی حداکثر 8درصدی قیمت خرده فروشی مرغ در این واحدهای صنفی باید حداکثر قیمت 35هزار تومان باشد.
فروش مرغ به قیمت هر کیلوگرم بیش از 35هزار تومان تخلف است، باید بازرسی اصناف و سازمان صمت با گرانفروشی مرغ برخورد کنند و بازرسان اتحادیه نیز با وجود کمبود شدید نیرو در این زمینه نظارت دارند. او با اعلام اینکه نمی‌توان منکر عرضه مرغ با نرخ 40هزار تومان در برخی واحدهای صنفی مناطق شمال شهر تهران یا افزایش بیشتر قیمت این محصول با فرآوری، قطعه بندی و بسته‌بندی شد، گفت: با وجود این اکنون قیمت خرده فروشی هر کیلوگرم مرغ تازه در 80درصد واحدهای صنفی سطح شهر تهران کمتر از 35هزار تومان است.

 
از مشکلات تامین مرغ تا خسارات قطعی برق
 
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با بیان اینکه بخشی از مشکلات کنونی تولید و بازار مرغ به‌دلیل کمبود نهاده‌ها ازآذر‌ماه سال 99تداوم یافته و به‌تدریج در حال رفع است، گفت: نیاز ماهانه بازار داخلی به مرغ بیش از 100تا 110میلیون قطعه نیست اما اکنون میزان جوجه ریزی به 80تا 90میلیون قطعه رسیده است که زیر 100میلیون قطعه است اما با مدیریت تولید مشکلات بازار مرغ نیز حل خواهد شد و روزبه‌روز وضعیت بهتر می‌شود. یوسف خانی، با اشاره به اینکه تا امروز میزان تولید مرغ حدود 25درصد کاهش یافته است، افزود: با وجود این با اقدامات انجام شده برای تامین نهاده‌ها و رشد جوجه ریزی به‌نظر می‌رسد که تا آخر شهریور و ابتدای مهرماه امسال مشکل عرضه 2 یا چند نرخی و نوسان قیمت‌ها در بازار مرغ مرتفع شود. او همچنین از تأثیر قطعی 2ساعته برق بر میزان تامین و فساد پذیری مرغ طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: به‌دلیل قطعی مکرر برق به استان‌های شمالی اعلام شده تا کشتار مرغ از ساعت 12شب به بعد انجام شود تا برای رسیدن آن به واحدهای خرده فروشی در زمینه بهداشت و فسادپذیری مرغ مشکل چندانی ایجاد نشود. یوسف خانی، افزود: با وجود این بدیهی است که وقتی برق برای حداقل 2 ساعت قطع می‌شود به‌دلیل از کار افتادن یخچال و سیستم‌های سرمایش در واحدهای صنفی، نگهداری گوشت و مرغ نیز با مشکل مواجه می‌شود اما مسئولان می‌توانند به جای قطعی 2ساعته برق این کار را در قالب 2 قطعی یک ساعته اعمال کنند تا خطر فساد پذیری گوشت و مرغ کمتر شود. او با بیان اینکه آماردقیقی از میزان زیان واحدهای صنفی تحت پوشش اتحادیه به‌دلیل قطعی برق نداریم، گفت: اما قطعا قطعی مداوم برق موجب ضرر و زیان این واحدهای صنفی شده و علاوه بر خطر فاسد شدن گوشت و مرغ، این واحدهای صنفی به‌دلیل سوختن بسیاری از وسایل برقی مانند موتور یخچال، کولر و... دچار ضرر و زیان شده‌اند و برنامه‌ای نیز برای جبران خسارت آنها وجود ندارد.

منبع: الف

کلیدواژه: کیلوگرم مرغ تازه واحدهای صنفی قیمت هر کیلوگرم قیمت خرده فروشی خرده فروشی مرغ جوجه یک روزه 35هزار تومان مرغ تازه گوشت و مرغ تولید مرغ یوسف خانی بازار مرغ نرخ مصوب عرضه مرغ نهاده ها چند نرخی مرغ زنده قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی

آفتاب‌‌نیوز :

یزدانی می‌گوید: دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده است. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند.

خودکشی پزشکان موضوع بحث این روزهاست و خودکشی دکتر سمیرا آل سعیدی، نمونه دیگری است که پس از مورد خانم دکتر بخشی، شرایط بغرنج پزشکان را به نمایش می‌گذارد. تداوم این روند نه تنها موجب دلسردی و نگرانی دیگر پزشکان خواهد شد بلکه از دست رفتن هر پزشک، بارعلمی پزشکی کشور را نیز کاهش می‌دهد.

جهت بررسی بیشتر این موضوع، گفتگویی با هادی یزدانی، پزشک و فعال صنفی انجام شده است که در ادامه، مشروح آن را می‌خوانید:

*اطلاعات شما از پرونده خودکشی خانم دکتر آل سعیدی از کدام منابع است؟

اطلاعات من از این پرونده مبتنی بر اطلاعاتی است که در دو روز اخیر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. این اطلاعات به صورت پراکنده از سوی بیماران، دانشجویان و همکاران خانم دکتر منتشر شده است. مورد خانم دکتر آل سعیدی برخلاف مورد خانم دکتر بخشی است که یک مورد استثنایی ناشی از ظلم و تحقیر سیستماتیک ایشان را به سمت خودکشی برد.

* خانم دکتر آل سعیدی در چه شرایطی دست به خودکشی زد و خودکشی ایشان چه تفاوتی با مورد خانم بخشی دارد؟

مورد خانم دکتر آل سعیدی از منظر دیگری نسبت به خانم بخشی قابل بررسی است. ایشان در بالاترین درجه‌ی تحصیلات علمی و فوق تخصص، بوده و سمتی در معاونت امور بین‌الملل بیمارستان امیرعلم داشته است و اگر این فرد را از بیرون نگاه کنیم، نماد یک فرد کامل و موفق است. ایشان متاهل بوده و دارای یک فرزند هشت ساله است. به واقع چه اتفاقی می‌افتد که ایشان خودکشی منجر به مرگ انجام می‌دهد؟ دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند. من تمام این مسائل را گفتم تا به این نکته برسم که خودکشی هیچ قانون و صورت و ظاهری ندارد. اصلاً اینطور نیست که بگویید به چهره و رفتار یک فرد می‌آید که خودکشی کند. مورد خانم دکتر آل سعیدی نشانگر این است یک فرد که از منظر بیرونی در اوج موفقیت است و زندگی شخصی خوبی هم دارد، اما خودکشی می‌کند. خیلی از دانشجویان هم از ایشان تعریف می‌کنند که شخصیت فروتن و علمی داشت. در نتیجه حتی چنین فردی هم در موقعیت ناامیدی اجتماعی، دست به خودکشی می‌زند. آینده حتی برای چنین آدمی هم نکته‌ی مثبتی ندارد و رو به افول است، او این را در صحبت با دکتر تیمورزاده نیز گفته بود. از مجموع اطلاعاتی که از منابع مختلف به جز خانواده ایشان جمع‌آوری کردیم به نظر می‌رسد که علت خودکشی ناامیدی مطلق نسبت به هرگونه تغییر و بهبود در آینده است.

* چند درصد از پزشکان درگیر این نوع از ناامیدی اجتماعی رو به خودکشی هستند؟

من می‌خواهم مسأله را فراتر از پزشکان ببینم، باید ببینیم چند درصد مردم چنین ناامیدی دارند. وقتی شما هیچ امیدی به تغییر نداشته باشید، هرکدام از آدم‌ها در هر شرایط یک نوع تصمیم می‌گیرند. در مورد پزشکان، چندین اتفاق با هم افتاده است؛ یاس فلسفی و ناامیدی اجتماعی که بسیاری از مردم نسبت به آینده‌ی کشور دارند، در کنار مشکلات صنفی و مشکلات مالی در جوان پزشکان موجب خودکشی است. در مورد خانم دکتربخشی، ظلم سیستماتیک هم اضافه شده بود. برخی از شغل‌ها ذاتاً در ساده‌ترین حالت خود هم سخت هستند. به علت اینکه پزشکی با جان افراد در ارتباط است و چالش‌های قانونی بسیاری دارد، پزشکان نگرانی‌ها و تنش‌های زیادی دارند. ممکن است عده‌ای بگویند این شرایط برای همه وجود دارد، اما در ماجرای خودکشی پزشکان، فقط چالش‌های جامعه مطرح نیست، بلکه چالش‌های شغلی هم مطرح است. خیلی از ما در حال دیدن افت علم پزشکی در کشورمان هستیم و ایشان هم در جایگاه شغلی‌شان این مسأله را می‌دیده است. دیدن چنین مسائلی باعث ناامیدی بیشتر می‌شود.

*خودکشی در پزشکان چه تفاوت ساختاری با دیگر اقشار دارد؟

پزشکان خودکشی‌های معطوف به مرگ دارند و فرد به واسطه‌ی علمی که دارد، کار را در لحظه تمام می‌کند. بنا بر شنیده‌ها برخی از رزیدنت‌های خانم دکتر آل سعیدی گفته‌اند که ایشان حتی روز قبل از خودکشی درباره این مسأله برای دانشجویان صحبت کرده است.

* پرونده خانم دکتر بخشی به کجا رسید؟

خود من و یکسری از فعالان صنفی صبر کردیم تا گرد و خاک درگیری‌های ایران و اسراییل فروکش کند. به سبک مدیریت تمام مسائلی که در کشور داریم، یک روش صبر و سکوت در سیستم بوروکراسی اداری کشور وجود دارد که خواهان صبر است تا بحران بعدی فرا برسد و بحران قبلی فراموش شود. ما مورد خانم دکتر بخشی هم ماجرا را فراموش نکرده‌ایم. نزدیک یک ماه از مرگ ایشان گذشته، اما هیچکس در سیستم اداری کشور پاسخگو نبوده و قبول مسئولیت نکرده است. افرادیکه با ترک فعل، مسبب بردن خانم بخشی به سمت خودکشی بودند، متأسفانه با همان روش قبلی و حتی شدیدتر به کار برگشته‌اند. آن‌ها دیدند که هیچکس از آن‌ها پاسخ نمی‌خواهد.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • تشکیل ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال