Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بسیاری از داروهای چاقی و لاغری که در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شوند، تقلبی هستند.

به گزارش برنا؛ دکتر عباس علیمرادیان گفت: عملاً هیچ نظارتی بر چرخه تولید و توزیع برخی داروهای گیاهی به ویژه داروهای چاقی، لاغری و بلندی قد که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می شوند، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر ماده موثره که در تولید دارو استفاده می شود، گیاه باشد، آن دارو داروی گیاهی به شمار می‌رود و اگر هم ماده موثره تولید آن شیمیایی باشد یک داروی شیمیایی است.

وی تاکید کرد: عوارض داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی بسیار کمتر است، اما اگر داروهای گیاهی نیز عوارضی را در افراد ایجاد کنند بسیار گذرا است و چندان جدی نخواهد بود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجا که حرف اول و آخر را در علم پزشکی، تشخیص پزشک می‌زند بنابراین اگر پزشکی به درستی تشخیص دهد، در نتیجه داروی مناسبی را نیز تجویز می کند.

دکتر علیمرادیان ضمن هشدار درباره مصرف بی‌رویه و بیش از اندازه برخی داروهای گیاهی مانند شربت آویشن گفت: گیاه آویشن با همه خواصی که دارد، اما نباید در سبد مصرف سبزی های روزمره خوراکی ماه قرار گیرد و باید به میزان مناسب مصرف شود که دلیل آن هم وجود یک ماده آن است که به غشای تنفسی آسیب می‌رساند.

وی تاکید کرد: بیماران قبل از مصرف هر نوع داروی اعم از شیمیایی و گیاهی باید راهنمای کاغذی روی جعبه را مطالعه و به میزانی که توصیه شده است، مصرف نمایند.

دکتر علیمرادیان گفت: حدود ۹۵ درصد از لیست داروهای گیاهی در سراسر دنیا بدون نسخه عرضه می شود.

وی به لزوم اطلاع‌رسانی به مردم و آگاهی سازی آنها نسبت به مصرف داروها حتی داروهای گیاهی تاکید کرد و گفت: مثلاً زعفران در همه کتب علمی به عنوان یک گیاه خوراکی و دارویی اشاره شده است، اما این نکته که مصرف بیش از ۵ گرم آن باعث مسمومیت و بعضاً مرگ می‌شود را، کمتر اشاره شده که نیاز است اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: لاغری دارو دانشگاه علوم پزشکی پزشک زعفران مرگ کرونا داروهای گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۳۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • پیامک هایی که رویای لاغری تبلیغ می کنند