Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جلال محمودزاده» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به پایان مهلت دو ساله انتزاع وظایف و اختیارات حوزه ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی که بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سال ۱۳۹۸ از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردیده بود، گفت: مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اختیارات تنظیم بازار و کلیه خدمات بازرگانی را به وزارت جهاد کشاورزی داده بود و این وزارتخانه در رابطه با صادرات، تنظیم بازار، واردات نهادهای دامی، خرید گندم اختیارات تمام داشت، بعد از اینکه این قانون به دولت ابلاغ شد سران سه قوا صورت جلسه ای تنظیم و این اختیارات را موقتا به وزارت صنعت معدن و تجارت برگرداندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروز این زمان به پایان رسیده است و مجلس شورای اسلامی در نامه ای به وزیر صمت خواهان بازگرداندن این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی است.

نایب ریس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی بسیار مهم است و می تواند در تنظیم بازار، درآمدهای کشاورزان، صادرات محصولات کشاورزی و وارد کردن ارز به کشور مفید باشد.

نماینده مردم مهاباد گفت: به خاطر دوگانگی در تصمیم گیری‌های وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی و صمت، بازارهای جهانی حتی بازارهای همسایه را از دست دادیم به طوری که امروز حضور ما در بازارهای ارمنستان برای محصولات کشاورزی بیش از ۵ درصد نیست، اما حضور ترکیه علیرغم اختلافات سیاسی  که با این کشور دارد بیش از ۲۰ درصد است  یا سهم ایران از بازار محصولات کشاورزی روسیه 6 درصد است.

محمود زاده با بیان اینکه سیاست‌های غلط و دوگانگی در تصمیم گیری‌ها منجر به از دست دادن بازارهای شده است، گفت: همیشه در تامین نهادهای دامی، کشاورزی و کالاهای اساسی نارضایتی وجود دارد به دلیل اینکه وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی هماهنگ نیستند.

وی افزود: با هدف کاهش ناهماهنگی ها و مشکلات ناشی از آن بین دو وزارتخانه ما درخواست کردیم که این وظیفه قانونی  دوباره وزارت کشاورزی برگردد و وزارت جهاد کشاورزی در مورد صادرات محصولات کشاورزی و تنظیم بازار وظیفه خود را انجام دهد و وزارت صمت از این موضوع خارج شود تا نمایندگان مجلس هم وظیفه نظارتی خود را انجام دهند.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی یادآور شد: در مواقعی که صادرات کشاورزی  قطع می شود  و یا وزارت  صمت صادرات برخی محصولات را ممنوع می کند این موضوع  باعث  از بین رفتن محصولات کشاورزی آماده صادرات در گمرک شده ودر نتیجه کشاورزان و صادرکنندگان متحمل ضرر و زیان می‌شوند.

وی افزود: در نتیجه این اقدام ما بازارهای جهانی را هم از دست می‌دهیم  چرا که هیچ بازاری منتظر ایران نمی ماند که ما در مقطعی محصولات کشاورزی را صادر و در مقطعی این صادرات را قطع کنیم و خریداران محصولات کشاورزی ایران به سراغ کشورهایی می‌روند که این محصولات را به صورت دایمی صادر می‌کنند.

نماینده مردم مهاباد با تاکید بر اینکه هیچ وقت نباید جلوی صادرات محصولات کشاورزی گرفته شود، گفت: اگر صادرات باعث افزایش قیمت کالاها در داخل شود می توان این افزایش قیمت را با تعرفه کنترل کرد نه با ممنوعیت صادرات.

 محمودزاده یادآور شد: وزارت صمت در این مواقع راحت ترین کار را انجام می دهد و با نوشتن نامه ای مانع صادرات برخی محصولات کشاورزی می شود و این باعث از بین رفتن بازارهای جهانی ایران می شود.

 نایب رییس کمیسیون کشاورزی ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی را خلاف سیاست اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد و گفت: رویکرد اقتصاد مقاومتی اتکا به اقتصاد داخلی و درون‌زایی است. درعین حال نیم نگاهی هم باید به موضوع برون‌زایی داشته باشیم و محصولات را صادر کنیم تا ارز وارد کشور شود.

به گزارش ایرنا، مهلت دو ساله انتزاع وظایف و اختیارات حوزه ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی که بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سال ۱۳۹۸ از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردیده بود امروز ۲۲ تیر  به اتمام رسید.

سید جواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در نامه ای به وزیر صمت خواسته است مساعدت و همکاری لازم جهت واگذاری کامل اختیارات و وظایف حوزه بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمله واگذاری کامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به وزارت جهاد کشاورزی صورت پذیرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی وزارت صنعت معدن و تجارت اقتصاد مقاومتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی وزارت صنعت معدن و تجارت اقتصاد مقاومتی صادرات محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی کمیسیون کشاورزی تنظیم بازار معدن و تجارت وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۳۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و ادامه آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین