Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@13:19:40 GMT

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۴۳۵۶

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با حضور در پژوهشکده گوارش و کبد، از کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» Gluten-Related Disorders رونمایی کرد.

زالی، پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه را پرچمدار انجام مطالعات در زمینه بیماری سلیاک اعلام کرد و گفت: اقداماتی که طی سال‌های اخیر به منظور افزایش آگاهی در خصوص این بیماری، به همت پژوهشکده گوارش و کبد انجام شده، قابل تقدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این کتاب ۱۶ فصلی که به همت دکتر رستمی نژاد ویرایش شده، شامل مروری بر زمینه‌های علمی، مکانیسم‌های دخیل در پاتوژنز، تشخیص افتراقی، مسیرهای درمانی بیماری سلیاک (CeD)، درماتیت هرپتیفورمیس (DH) ، گلوتن آتاکسی (GA) ، آلرژی به گندم(WA) و حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی (NCGS) است که هر فصل از این کتاب حاوی اطلاعاتی در مورد هر پنج بیماری است و مطالعات تحقیقاتی جدیدی را برای آینده نشان می‌دهد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این کتاب که بر اساس تجربیات یکی از برجسته‌ترین اساتید دنیا نگارش شده، به صورت نسخه چاپی و همچنین الکترونیکی به سفارش الزویر (ELSEVIR) و دعوت از دکتر محمد رستمی نژاد دانشیار دانشگاه به چاپ رسیده، برای بیش از ۱۰ میلیون محقق در ۴۵۰۰ موسسه در ۱۸۰ کشور جهان ارسال و به آنها دسترسی رایگان شده است.

وی ادامه داد: با توجه به ماهیت بیماری اختلالات مربوط به گلوتن یا سلیاک، تدوین بسته‌های آموزشی به ویژه برای پزشکان متخصص و کارشناسان تغذیه می‌تواند در امر پیشگیری از بروز این بیماری مؤثر باشد.

زالی اظهار کرد: با توجه به علائم متعدد بیماری سلیاک و عوارضی که در ارگان‌های مختلف بدن خصوصاً تأثیر مصرف گلوتن در مغز و بیماری‌های مانند گلوتن آتاکسی و یا عوارض سایکولوژیک بیماری می‌توان با انجام طرح‌های بین مرکزی در بهبود شرایط بیماران و درمان به موقع اقدام کرد و در این خصوص مرکز تحقیقات عملکردی مغز تمایل خود را برای این همکاری‌ها دارد.

به گفته وی، می‌توان در ارائه محصولات بدون گلوتن با کیفیت بالا نیز اقدام کرد که وجود این دپارتمان می‌تواند در این خصوص پیشگام ارائه خدمت و همکاری با شرکت‌های صنعتی باشد

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» در پایگاه‌های معتبر بین المللی نمایه سازی شده است.

محمد رستمی نژاد عضو هیئت علمی دپارتمان تحقیقاتی بیماری سلیاک در پژوهشکده گوارش و کبد و ویراستار این کتاب، اظهار کرد: از سال ۸۷ تحقیقات در زمینه بیماری سلیاک در پژوهشکده آغاز شد و در آن زمان اطلاعات چندانی از این بیماری در کشور وجود نداشت، تاکنون با کیفیت ترین مقالاتی که در این زمینه منتشر شده، به همت محققان پژوهشکده گوارش و کبد گردآوری شده است.

وی ادامه داد: بالغ بر ۷ کتاب با محتوای مربوط به بیماری سلیاک در این پژوهشکده به چاپ رسیده است و دو سال پیش نیز با تکیه بر دانشی که در این زمینه کسب شده بود، ویراستاری این کتاب کلید خورد.

رستمی نژاد تصریح کرد: این کتاب توسط یکی از بزرگترین نشریات مطبوعات پزشکی و علمی در جهان Elsevier با ۱۰ میلیون مخاطب محقق در سراسر دنیا منتشر شد. همچنین این کتاب در پایگاه‌های Scopus، ISI و PubMed نمایه سازی شده و اپلیکیشن موبایلی آن نیز در دسترس قرار دارد. دو هفته آینده اصل کتاب از آمریکا ارسال و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

کد خبر 5257322

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا زالی سلیاک رونمایی کتاب ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون شیوع کرونا سازمان نظام پزشکی کووید 19 سازمان غذا و دارو سازمان بیمه سلامت علیرضا زالی پاتولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا رژیم غذایی پژوهشکده گوارش و کبد بیماری سلیاک رستمی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۴۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟

به گزارش همشهری آنلاین، PFOA نوعی از ترکیبات PFAS (مواد پر و پلی فلوروآلکیل) است که «مواد شیمیایی برای همیشه» نیز نامیده می‌شوند، زیرا تجزیه نمی‌شوند و مدت‌ها در طبیعت ماندگار هستند.

PFOA زمانی معمولاً در تولید پوشش‌های نچسب استفاده می‌شد که معروف‌ترین آن تفلون بود که بوسیله شرکت دوپونت اختراع و توسط شرکت اسپین‌آف یا زایشی آن به نام چمورس تولید شد.

پس از ابراز نگرانی‌ها و فشار آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) آمریکا در مورد خطرات بهداشتی مرتبط با PFOA در اوایل دهه ۲۰۰۰، شرکت دوپونت شروع به حذف تدریجی PFOA از محصولات خود کرد.

این امر پس از یک دادخواهی دسته جمعی در سال ۲۰۰۱ صورت گرفت که نشان داد دوپونت به خوبی از خطرات سلامتی مرتبط با ترکیب شیمیایی خود آگاه بوده و به مردم اطلاع نداده است، از جمله جوامعی که سلامت آنها تحت تأثیر رواناب کارخانه تولیدی شرکت قرار گرفته است.

تولید PFOA منجر به انتشار طولانی مدت آن در محیط زیست و آلودگی گسترده محیطی، از جمله آب آشامیدنی می‌شود. ما بر اساس مطالعات متعدد بر روی حیوانات و انسان‌ها می‌دانیم که PFOA با بسیاری از مضرات بهداشتی از جمله سرطان کلیه، سرطان بیضه، افزایش کلسترول، فشار خون بالا مرتبط با بارداری و بیماری تیروئید مرتبط است.

اما در حالی که PFOA ها حذف شدند، با انواع دیگری از PFAS جایگزین شدند که مشخص شد که مضرات بهداشتی مشابهی دارند و در محیط زیست پایدار هستند.

PFAS به طور کلی، با آسیب‌های بهداشتی مانند افزایش سطح کلسترول، خطر بالاتر سرطان کلیه و بیضه، کاهش پاسخ واکسن در کودکان و تغییرات در آنزیم‌های کبدی مرتبط است.

برخی ماهیتابه‌ها ممکن است دارای برچسب فاقد PFOA باشند، اما ممکن است حاوی PFAS‌های دیگری باشند.

چه باید کرد؟

اگر یک تابه نچسب معمول دارید که قبل از سال ۲۰۱۵ تولید شده‌اند، بهترین کار آن است که آنها را دور بیندازید، چرا که احتمال زیادی دارد که حاوی ‌PFOA باشند. اما حتی اگر تابه‌ای را پس از سال ۲۰۱۵ خریده باشید، هنوز ممکن است حاوی PFAS باشند.

ایمن‌ترین راه این ست که تابه‌ای بخرید که اصلاً با عنوان نچسب وارد بازار نشده باشد. انتخاب انواع دیگر ظروف آشپزی بدون PFAS – که ممکن است شامل تابه‌های نچسب فولاد زنگ‌نزن یا سرامیکی باشند، می‌تواند قرارگیری در معرض PFAS را کاهش دهد.

از طرف دیگر کارشناسان می‌گوید هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که خطر قابل‌توجهی برای سلامتی به علت از استفاده از تابه‌های نچسب را مستند کرده باشد.

PFAS در همه جا وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آنها در زندگی روزمره از چیزهایی بسیار فراتر از ظروف آشپزی ناشی می‌شود.

تقریباً همه افراد در حال حاضر مقادیر قابل‌توجهی PFAS در خون و بافت‌های خود دارند که بیشتر آن از آب آشامیدنی آلوده، آلودگی در برخی غذاها و مواد بسته‌بندی مواد غذایی، گرد و غبار و مجموعه‌ای از محصولات مصرفی دیگر ناشی می‌شود.

اگر می‌خواهید ماهیتابه نچسب خود را نگهدارید، حداقل، باید مراقب نحوه استفاده از آن باشید. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که یک تابه نچسب خراشیده می‌تواند ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها را در غذا به جای بگذارد منجر به انتشار مواد شیمیایی بالقوه مضر در غذای شما شود. درست مانند PFAS، مردم روزانه در معرض میکروپلاستیک ها هستند و دانشمندان هنوز به طور قطعی از خطرات بهداشتی آنها مطمئن نیستند. با این حال، اگر می‌خواهید از خطرات احتمالی مرتبط با میکروپلاستیک‌ها اجتناب کنید، ظرف نچسب خود را به محض اینکه خراشید یا سطح نچسب آن از بین رفت، دور بیندازید.

همچنین از دادن حرارت زیاد به ظرف اجتناب کنید، پوشش تابه نچسب در دماهای بالا، پوشش روی یک تابه نچسب می‌تواند تجزیه شود و مواد شیمیایی را در هوا آزاد کند. به همین دلیل است که نباید ظرف خالی را گرم کنید، زیرا می‌تواند به سرعت و به میزان بیشتری داغ شود.

در نهایت، «مواد شیمیایی برای همیشه» یا PAFS که در بسیاری از تابه‌های نچسب معمول یافت می‌شوند، در محیط نیز رایج هستند - و احتمالاً روزانه در معرض آنها قرار می‌گیرید. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات PFAS بر سلامت و اینکه آیا تابه‌های نچسب معمو ل منبع بسیار قوی آنها هستند، مورد نیاز است. با این حال، اگر نگران هستید و ترجیح می‌دهید ایمنی را رعایت کنید، می‌توانید گزینه‌های جایگزین تابه‌های نچسب را امتحان کنید.

کد خبر 847294 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز ظرف و ظروف

دیگر خبرها

  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • رونمایی از کتاب «هنر فرازان» در برج آزادی