Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@10:57:30 GMT

طرح‌های استراتژیک جایگزین طرح‌های جامع است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۷۱۱۴

طرح‌های استراتژیک جایگزین طرح‌های جامع است

یک کارشناس شهرسازی گفت: مدیریت شهری در کشورهای توسعه یافته برنامه‌های شهری خود را از حوزه طرح‌های تفصیلی و جامع خارج کرده‌اند و به جای آن از طرح‌های استراتژیک استفاده می‌کنند.

فرزاد مؤمنی در گفت ‎وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مدت زمانی که شهرداری تصمیم می‌گیرد از طریق مطالعه، انتخاب مشاور، تکمیل حوزه شناختی، تحلیل و طراحی، یک طرح را تدوین کند، حداقل دو تا سه سال زمان می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: بعد از تصویب طرح شهری به وزارت کشور ارسال می‌شود و تا زمانی که این وزارت خانه طرح را به ادارات و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کند، حداقل پنج سال به طول می‌انجامد.

این کارشناس شهرسازی اضافه کرد: در این دوره ۱۰ ساله که مشاور مطالعات خود را بر روی اراضی شهری و جمعیت انجام داده است، عملاً اطلاعات باید به‌روزرسانی شود و فرآیند بروکراسی موجب شده این اطلاعات صحیح نباشد.

وی ادامه داد: طول مدت بروکراسی تماماً تصمیم گیری‌های را زیر سوال می‌برد زیرا مبنای این مطالعات جمعیت، کاربری‌ها و ساخت و سازهای ۱۰ سال گذشته است.

این کارشناس شهرسازی تصریح کرد: فرآیند فرسودگی بافت شهری، افزایش جمعیت موجب شده تا اطلاعات تماماً تغییر کند؛ به طور مثال مشاور در سال اول بر مبنای جمعیت دو میلیونی طرح خود را ارائه می‌دهد، اما تا زمانی که طرح از مرحله برنامه ریزی و تصویب به مرحله اجرا رسیده و در حوزه اختیارات شهردار شهر و شهرداران مناطق قرار بگیرد، عملاً اطلاعات نادرست و ناقص است.

مؤمنی تاکید کرد: در چنین شرایطی تعادل نظام اجتماعی و نظام کاربری و کالبدی عملاً دست یافتنی نیست و به همین دلیل روند و منطق تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی در دنیا منسوخ شده است.

وی افزود: مدیریت شهری در کشورهای توسعه یافته برنامه‌های شهری خود را از حوزه طرح‌های تفصیلی و جامع خارج کرده‌اند و به جای آن از طرح‌های استراتژیک استفاده می‌کنند.

این کارشناس شهرسازی گفت: در طرح‌های استراتژیک به جای اینکه برای کل شهر و ابعاد مختلف آن برنامه ریزی کنند و در پی آن بروکراسی اتفاق بیفتد، بر روی ابعاد کوچک‌تر شهر و به صورت عملیاتی برنامه ریزی می‌کنند.

مؤمنی خاطرنشان کرد: طرح‌های کوچک مقیاس در سطح محلات و مناطق شهر به صورت طراحی شده، سه بعدی آماده و مشخص است به نحوی که برنامه ریز به راحتی می‌تواند بر اساس آن اقدامات لازم بر اساس نظام عدالت محور در سطح مناطق و محلات شهر را انجام دهد.

وی اضافه کرد: نبود سرمایه گذاری در حوزه دیتا بیس (Database) در کشور البته عملاً انجام چنین اقداماتی را نا ممکن کرده است و به همین دلیل هنوز به سطح مطلوب در روند تهیه طرح‌ها و عدالت اجتماعی دست پیدا نکرده‌ایم.

کد خبر 507120

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران طرح شهری طرح جامع شهری طرح تفصیلی شهر مدیریت شهری شهر شهرداری تغییر کاربری جمعیت مناطق شهری محلات شهر برنامه ریزی شهری عدالت محوری شهر عدالت محور وزارت کشور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طرح های استراتژیک کارشناس شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • برنامه جامع مشارکت مردم در اقتصاد امروز نهایی می‌شود
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند