Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، برومند صلاحی، رئیس مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی گفت: شرکت آرتا زرینه کشت آریا مستقر در مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی، با استفاده از تکنولوژی کشت بافت گیاهی موفق به تکثیر انبوه گیاهچه‌های ارقام مختلف سیب‌زمینی و تولید بذر هسته سیب‌زمینی (مینی تیوبر) شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آزمایشگاه کشت بافت گیاهی این شرکت در ساختمان مرکز رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی قرار دارد و به صورت روزانه به تکثیر گیاهچه ارقام مختلف سیب‌زمینی می‌پردازد.

رئیس مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه گیاهچه‌های تکثیر شده در این آزمایشگاه، به منظور تولید مینی‌تیوبر به گلخانه‌های اصفهان و اردبیل ارسال می‌شود، اظهارکرد: علاوه بر تولید مینی تیوبر سایر کلاس‌های بذری سیب‌زمینی نیز در مزارع مختلف توسط این شرکت تولید می‌شود و غده بذری تولید شده توسط این شرکت در اختیار کشاورزان سیب‌زمینی‌کار استان‌های مختلف کشور قرار گرفته که بازدهی بسیار مناسبی داشته است.

صلاحی ادامه داد: با توجه به اینکه استان اردبیل یکی از قطب‌های اصلی تولید سیب‌زمینی در کشور بوده و از لحاظ اقلیمی برای تولید سیب‌زمینی با کیفیت مناسب است، ارائه بذر سیب‌زمینیِ با کیفیت و بازدهی بالا، گامی موثر در رونق صنعت کشت سیب‌زمینی در این استان و نیز در کشور خواهد بود.

مدیر آزمایشگاه شرکت آرتا زرینه کشت آریا هم گفت: گیاهچه‌های سیب‌زمینی موجود در آزمایشگاه این شرکت، در شرایط استریل و عاری از هرگونه عوامل پاتوژن از جمله ویروس، قارچ و باکتری تکثیر می‌شوند و از بازدهی کشت بسیار خوبی برخوردار هستند.

محسن گلناری ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید غده بذری مینی‌تیوبر این شرکت سالانه در حدود ۲۸۰ هزار غده می‌باشد و این مقدار تا آخر سال ۱۴۰۰ به ۴۰۰ هزار غده و در سال ۱۴۰۱ به ۶۰۰ هزار غده خواهد رسید.

او افزود: با حمایت های مسئولان دانشگاهی و استانی زمینه توسعه آزمایشگاه و گلخانه این شرکت و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال افراد بیشتری در استان فراهم خواهد شد.

سالانه ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی در استان اردبیل تولید می‌شود که معادل ۲۰ درصد مجموع محصول تولید شده در کشور است.

نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان‌های دیگر و نیز به کشور‌های جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

سیب‌زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد، این محصول تولیدی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشور‌های اروپایی است.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیب زمینی محصولات کشاورزی بافت گیاهی تکنولوژی جدید رشد واحد های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی مینی تیوبر سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت ملی نفت: ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز در حاشیه دومین روز از نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری گفت: این نمایشگاه متفاوت از سال‌های گذشته است با توجه به اینکه ۱۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی حضور دارند رویدادی با شکوه است

وی ادامه داد: تعاملی که بابت کسب و کار صنعت نفت می‌شود این نمایشگاه را از سال‌های گذشته متفاوت می‌کند. این نمایشگاه محصولات متنوعی مربوط به زنجیره بالا دستی هستند.

توسعه کسب و کار نمود واقعی دارد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه کسب و کار نمود واقعی دارد و صنعت کشور پیشران اقتصاد است و ما گفتیم بخش بالا دست کشور مربوط به رشد اقتصادی کشور است و ما سهم چشم گیری در رشد اقتصادی داشته‌ایم.

خجسته مهر تاکید کرد: در سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم و رشد اقتصادی که از مرکز آمار منتشر می‌شود گویای این مسئله است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش تولید نفت و گاز خاطر نشان کرد: این حجم از تولید نفت و گاز داریم که عمدتاً در بخش خصوصی است خوشبختانه این فعالیت‌ها توسط جوانان و پیمانکاران است که ۷۰ درصد از تجهیزات توسط سازندگان داخلی است.

خجسته مهر اضافه کرد: خوشبختانه در بخش مهندسی ۱۰۰ درصد داخلی و کالا‌های مورد نیاز ۷۰ درصد داخلی است.

به گفته این مقام مسئول وارد سرمایه‌گذاری خطر پذیر شدیم و طرح‌های پایلوت گویای آن هستند، زیرا ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دادیم.

وی ادامه داد: دو برابر شدن حضور شرکت‌های خارجی این پیام دارد که کشور‌های دیگر به صنعت نفت ما اعتماد دارند

مدیر عامل شرکت ملی نفت یاد آور شد: ۷۰ درصد تولید نفت کشور در ابتدای دولت افزایش پیدا کرده است.

۸ مخزن نفت و گاز از کشفیات ما بوده است

خجسته مهر توضیح داد: در بخش اکتشافی ۲.۵ میلیارد در بخش نفت بوده و ۸ مخزن نفت و گاز از کشفیات ما بوده است در بخش تولید ۷۰ درصد تولید را افزایش دادیم و یک روز وقفه در تأمین خوراک پالایشگاه‌ها مشکلی پیش نیامد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در واکنش به کنار گذاشته شدن ایران از میدان آرش گفت: ما هر میدانی که در سرزمین ایران واقع شده باشد را توسعه می‌دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت ماسک‌های گیاهی برای بهبود عملکرد تنفس از سوی یک دانش آموز
  • مدیرعامل شرکت ملی نفت: ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته است
  • معضل فرانسه برای المپیک/ انباشت زباله و انبوه بی‌خانمان‌ها + فیلم
  • قدرت هسته‌ای، ثروت‌ساز و اقتدار آفرین است / آژانس در حوزه این تکنولوژی همکاری نمی‌کند
  • قدرت هسته‌ای، ثروت ساز و اقتدار آفرین است/آژانس در حوزه این تکنولوژی مطلقاً همکاری نمی‌کند
  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه