Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گفته محققان بین‌المللی مصرف نوشیدنی‌های الکلی باعث سرطان‌های مختلفی چون سرطان پستان، کبد، روده، حنجره و مری در ۷۴۱۰۰۰ نفر در جهان شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ کارشناسان تخمین زده‌اند که سال گذشته بیش از 740000 مورد سرطان بر اثر مصرف نوشیدنی‌های الکلی در سراسر جهان رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه خبری "گاردین" در این باره نوشت، شواهد زیادی وجود دارد که مصرف الکل می‌تواند باعث سرطان‌های مختلفی از جمله سرطان پستان، کبد، روده بزرگ، حنجره و مری شود؛ تحقیقات نشان می‌دهد که حتی سطح پایین نوشیدن نیز می‌تواند خطر را افزایش دهد.

با این حال آگاهی عمومی کم به نظر می‌رسد؛ یک نظرسنجی در انگلیس در سال 2018 نشان داد که از هر 10 نفر فقط یک نفر آگاه است که الکل می‌تواند باعث سرطان شود؛ محققان می‌گویند این روند احتیاج به تغییر دارد.

آنها نشان دادند که در سال 2020 حدود 741300 مورد سرطان در سراسر جهان ناشی از مصرف الکل بوده است؛ آنها پیشنهاد کردند که برچسب‌های الکل باید هشدارهای سرطان داشته باشند و اینکه مالیات بر الکل بیشتر شود.

"هریت رومگی"، محقق "آژانس بین المللی تحقیقات سرطان" در فرانسه و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «الکل باعث ایجاد بار قابل توجهی در سرطان در سطح جهانی می‌شود و این حتی در سطوح پایین نوشیدن نیز نشان داده می‌شود.»

رومگی ادامه داد: «تاثیر الکل بر سرطان اغلب ناشناخته یا نادیده گرفته می‌شود، بنابراین ما نیاز به افزایش آگاهی عمومی در مورد ارتباط بین الکل و سرطان و سیاست‌هایی برای کاهش مصرف کلی الکل برای جلوگیری از بار سرطان و سایر بیماری‌های منتسب به الکل داریم.»

دانشمندان در مقاله "The Lancet Oncology" نحوه محاسبه خود را با استفاده از برآورد مصرف الکل در سال 2010، بر اساس ارقام شامل مالیات و داده‌های فروش و همچنین سایر داده‌ها مانند تخمین خطر برای سرطان‌هایی که با الکل مرتبط هستند، شرح دادند.

نتایج نشان داد که مصرف الکل در حدود 568700 مورد سرطان در مردان و 172600 مورد در زنان در سال 2020 بوده است که بیشتر موارد سرطان مربوط به سرطان مری، کبد و پستان است.

در حالی که بیشتر موارد سرطانی ناشی از الکل به نوشیدن زیاد یا خطرناک مرتبط بودند، اما حتی میزان متوسط ​​یا کم مصرف الکل باعث ایجاد مواردی شده است؛ داده‌ها حاکی از آن است که نوشیدن حداکثر 10 گرم الکل در روز بین 35400 تا 145800 مورد سرطان در جهان را افزایش داده است.

"میشل میچل"، مدیر اجرایی "Cancer Research UK" گفت که این تحقیق نشان می‌دهد هنوز کارهای زیادی برای جلوگیری از سرطان‌های مرتبط با الکل وجود دارد.

گاردین: هر مقدار مصرف الکل برای مغز مضر استمرگ بر اثر مصرف الکل در انگلیس و ولز رکورد شکست

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سرطان مشروبات الکلی سرطان مشروبات الکلی مورد سرطان مصرف الکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۹۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد روبه‌توسعه ایران یک پاشنه آشیل بزرگ دارد و آن هم "شدت مصرف انرژی" است. شدت بالای مصرف انرژی در ایران، فقط به‌معنای این نیست که ایرانی‌ها مردمی مُسرف هستند، بلکه بیشتر نشان‌دهنده این است که ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی در ایران، ساختار ناکارآمدی است که منجر شده بیش از نیاز طبیعی هر فرد، انرژی مصرف شود و عمده مصارف انرژی کشور در بخش غیرمولد باشد.

در ایران روزانه بر اساس ارزش حرارتی، به طور متوسط معادل 7 میلیون بشکه انرژی مصرف می‌کنیم و درحالی‌که چهارمین مصرف کننده گاز جهان و دوازدهمین مصرف کننده نفت جهان هستیم و در مجموع مصارف نفت و گاز ششمین رتبه مصرفی را در جهان داریم، اقتصاد ما اقتصاد بیست و پنجم جهان است. این آمار به‌معنای این است که انرژی را به‌حجم بسیار زیاد مصرف می‌کنیم اما این مصارف بالا، نقشی در رشد اقتصادی کشور ندارد.

ایران با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، توانمندی مبتنی بر دانش روز در صنعت برق و گاز، وجود زیرساخـت‌های منحصربه‌فرد در انتقال و توزیع برق و گاز و نیروی توانمند انسانی باید از "انرژی" به عنوان یک نقطه قوت در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور منتفع شود، اما اکنون دچار ناترازی در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی هستیم و به‌عبارتی "انرژی" به جای نقطه قوت، به‌نقطه ضعف کشور تبدیل شده است.

شدت بالای مصرف انرژی که شامل مصارف بیش‌از نیاز در بخش‌های غیرمولد و مصارف غیربهینه در بخش‌های مولد است، دلیل تبدیل شدن "انرژی" به نقطه ضعف کشور به‌جای اتکای اقتصاد به "انرژی" به عنوان نقطه قوت است.

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان در طی 30 سال نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم.

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شدت مصرف انرژی در ایران در 30 سال اخیر رشدی 85درصدی داشته است؛ درحالی که متوسط شدت مصرف انرژی در همین مدت در جهان کاهشی بوده است.

در سال 1389 مصوب شد که شدت مصرف انرژی کشور در برنامه پنجم توسعه 50درصد کاهش یابد و بعد از عدم تحقق این امر، همین تکلیف برای برنامه ششم توسعه مشخص شد که آن هم محقق نشد.

از دلایل عدم تحقق کاهش شدت مصرف انرژی، با وجود طرح‌ها و برنامه‌های متعددی که تدوین و اجرایی شده، "ارزان‌بودن انرژی" در ایران است. حامل‌های انرژی امروزه مهمترین فاکتور اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند و در کشورهای مختلف جهان، از همسایگان آسیایی ما تا کشورهای اروپایی و امریکایی، حامل‌های انرژی به‌گونه‌ای قیمت‌گذاری شده که مصرف کننده چه در خانه‌ها و چه در بخش‌های تجاری و صنعتی، "بهینه‌سازی مصرف" را در اولویت خود قرار می‌دهد.

در ایران اما ارزان‌بودن انرژی موجب شده در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، چه در نگاه مردم در خانه‌ها و چه در بخش صنعت و ... "بهینه‌سازی مصرف انرژی" و "ارتقای بهره‌وری در بخش انرژی" اولویت نداشته باشد.

اگر در پایان هر سال مطابق تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران، میزان انرژی‌بها نسبت به تعرفه‌های سالانه در سال بعد افزایش یابد، این به‌معنای ثابت ماندن تعرفه‌های انرژی است اما اگر مطابق با آنچه در یک دهه اخیر در ایران حاکم بوده، تعرفه‌ها برای سالهای متمادی بدون تغییر باقی بماند، بر اساس تورم دو رقمی که در جامعه وجود دارد، هر ساله سهم هزینه‌های انرژی در سبد خانوار در حال کاهش است و به‌عبارتی فاکتور مهم انرژی که مصارف بی‌رویه و غیربهینه، آن‌را به پاشنه آشیل اقتصاد کشور تبدیل کرده، سال‌به سال در ایران در حال ارزان‌تر شدن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟