Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حقوق بشر وزیر دادگستری گفت: مجموعه‌ای از حقوق سالمندی در اسناد بالادستی و قوانین و مقررات وجود دارد اما تحقق حقوق شهروندی سالمندان نیازمند تدوین لایحه جامع است.

به گزارش ایمنا، به نقل از وزارت دادگستری، محمود عباسی در دومین وبینار تخصصی حقوق شهروندی سالمندان با تأکید بر حق بر بهداشت و سلامت در سرای احسان کهریزک، اظهار کرد: اسلام به پاسداشت حقوق سالمندان و احترام به آنان که لطیف‌ترین و زیباترین گزاره‌های اخلاقی برگرفته از کلام وحی به جامعه بشری را فراروی ما می‌گذارد، تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تحقق حقوق شهروندی سالمندان را در گرو فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمندان در جامعه، تأکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده، تأمین حداقل نیازهای اساسی سالمندان نیازمند در کشور، تأکید بر حفظ احترام شأن و حرمت سالمند و فراهم ساختن امکان مشارکت مردم برشمرد.

عباسی با استناد به قانون اساسی و قوانین و مقررات جاری به احصای حقوق شهروندی سالمندان گفت: مجموعه‌ای از حق‌های سالمندی در اسناد بالادستی و قوانین و مقررات ما وجود دارد که از جمله حق بر حیات و تأمین اجتماعی، حق بر دولت اخلاق مدار و مبتنی بر ارزش‌های اسلامی، حق برابری و وضع تبعیض ناروا، حق بر مردم سالاری دینی، حق بر عدالت اجتماعی، حق بر رعایت حریم خصوصی، حق بر کرامت انسانی و حقوق بشر، حق بر احترام به آزادی‌های مشروع حق بر توسعه و حق برخورداری از دانش پیشرفته در پرتو حق بر توسعه است.

وی اضافه کرد: حق بر آگاهی و دولت شفاف، حق بر سلامت، حق بر رفاه و تأمین اجتماعی، حق برخورداری از فرصت‌های برابر، حق توزیع درآمد، حق بر دولت فعال و مسئولیت پذیر، حق بر مشارکت فعال، حق بر حمایت قانونی ویژه دولت، حق بر نقد و اظهار نظر و آزادی اندیشه، حق بر مشارکت و مشاورت، حق عادلانه کار و منع اجحاف، حقوق ویژه زنان و توان خواهان سالمند، حق بر تضرر و لزوم جبران خسارت وارده و حق بر دادرسی منصفانه از دیگر حقوق سالمندی به شمار می‌آید.

در این وبینار، سحر ملکی روانشناس بالینی سلامت و مسئول واحد پژوهش سرای احسان گفت: سلامتی حق اساسی هر انسان و یک هدف اجتماعی است و همه دولت‌ها موظف به تأمین سلامت افراد هستند و بهداشت عبارت است از تأمین شرایط لازم جهت رفاه فردی و اجتماعی و همه فعالیت‌های مرتبط با پیشگیری از بیماری‌ها و شامل اقدامات و تمهیداتی است که پیش از ابتلای به بیماری و اصولاً برای احتراز از آن صورت می‌گیرد.

لیلا ناصری عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی نیز بر این نکته اشاره داشت که هر چند دولت در معنای عام مکلف است تا با تمهید سازوکارهای نظارتی رسمی و غیررسمی جامع، حراست از حقوق بشر سالمندان را فراهم کند، این موضوع به تنهایی کفایت نمی‌کند. آنچه که حلقه فعالیت‌های دولت در این باره را تکمیل می‌کند، آموزش به ویژه آموزش بین نسلی است و آموزش کادر درمانی و پزشکی و نیروهای فعال در مراکز نگهداری سالمندان، آموزش عمومی مردمان یک جامعه نسبت به فرهنگ مدارا و مراقبت در خصوص سالمندان و آموزش سالمندان به چگونگی برخورد با دیگران، می‌تواند به عنوان اقدامات تکمیلی در این خصوص مورد اشاره واقع شود. اقتضای پاسخ به نیازهای حقوق بشری جامعه سالمند، وجود حمایت و حراست شایسته و بایسته از حقوق سالمندان است.

حمید خاکباز مسئول واحد توانبخشی سرای احسان نیز گفت: نوع نگرش بدبینانه که نسبت به سالمندان در کشورهای در حال توسعه وجود دارد باعث ایجاد نشخوار فکری در سالمندان می‌شود و این فکر را در ذهن آنها ایجاد می‌کند که من در این جامعه هیچ ارزشی ندارم چون من هیچ کارایی ندارم و همین امر روند شکل‌گیری مشکلات و اختلالات روانی همچون اختلالات خواب را در آنها ایجاد خواهد کرد. برای رفع این نگرش بدبینانه و کمک به ایجاد حس ارزشمندی و مولد بودنِ سالمندان و آرامش آنها کشورهایی مثل آمریکا، فرانسه و انگلستان به دلیل بار منفی واژة سالمند از واژه‌های ملایم‌تری مثل «سن سوم» یا «شهروندان ارشد» استفاده می‌کنند. کاهش بار منفی جملات آرامش را به سالمندان و به دنبال آن خواب آنها برمی‌گرداند.

با استقبال شرکت کنندگان در نخستین وبینار «حقوق شهروندی سالمندان، دومین وبینار با تاکید بر حق سلامت و بهداشت» به همت اداره کل حقوق بشر و پیگیری حقوق شهروندی وزارت دادگستری و با همکاری مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی (سرای احسان) و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

کد خبر 507230

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سالمندان جمعیت سالمندان واکسیناسیون سالمندان معاون حقوق بشر وزیر دادگستری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حقوق شهروندی سالمندان سرای احسان حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، جعفر جندقی اظهار کرد: هم‌زمان با اجرایی شدن پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیک» در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین طرح پویش شهر بدون پلاستیک در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اتمام رسید و لازم است در راستای کاهش مواد پلاستیکی اطلاع رسانی عمومی انجام شود.

وی افزود: در پی مطالعات سلول‌های انسانی در محیط کشت و آبزی و ورود آن‌ها به چرخه مواد غذایی انتقال میکروپلاستیک‌ها در روده موجب اثرگذاری بر سیستم لنفاوی، گردش خون و در نهایت تجمع در بافت‌هایی مانند کبد، کلیه، مغز و دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است برای بیماران زمینه‌ای پیامدهایی را داشته باشد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نگرانی‌های اصلی حول موضوع مواد پلاستیکی ناشی از مواد سمی و موارد شیمیایی به این منظور است که زباله‌های میکروپلاستیکی به علت ناقل پاتوژن‌ها و فلزات سنگین باعث ایجاد خطر برای زنان باردار و ایجاد تداخلاتی در هورمون‌ها، کاهش قدرت باروری، مشکلات رشد مغز و استخوان، سرطان و در توسعه رشد و مجرای تناسلی جنین شود.

جندقی ادامه داد: میکروپلاستیک‌ها می‌تواند انواع اختلالاتی همچون بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و آنزیم‌های کبدی شوند که همگی انواعی از مشکلاتی هستند که در نتیجه قرارگیری در معرض مقدار بسیار کمی از این ماده می‌توانند به وجود آیند.

وی اظهار داشت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

کد خبر 751161

دیگر خبرها

  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند اجرای برنامه‌های تحول آفرین هستیم
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • بیش از ۱۷ هزار سالمند نیازمند، تحت پوشش مراکز نیکوکاری
  • بیش از ۱۷هزار سالمند تحت حمایت کمیته امداد خراسان‌ جنوبی
  • حدود ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری