Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@09:42:49 GMT

پنتاگون: طالبان به توافق دوحه عمل کند

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۲۳۸۹

به گزارش پایگاه خبری پنتاگون، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در  نشست خبری روز گذشته خود در واکنش به اظهارات «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه که به رسانه های روسی گفته است داعش در حال جمع آوری و بازیابی نیروهای خود در اراضی شمال افغانستان است و دلیل این امر عقب نشینی عجولانه ناتو و ایالات متحده توصیف شده و همچنین تائید ارزیابی های روسیه از سوی پنتاگون، قدرت کافی داعش برای بازپس گیری قلمرو خود در خاک افغانستان و آخرین ارزیابی های وزارت دفاع آمریکا از اینکه طالبان دستکم براساس توافق دوحه برای کنترل داعش تلاش می کنند یا خیر، گفت:    

من نمی خواهم به شما پاسخ قانع کننده ای بدهم، زیرا شما در مورد ارزیابی اطلاعاتی سوال می کنید که من نمی خواهم در مورد آن صحبت کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما متوجه هستیم که گروههای تروریستی هنوز در افغانستان فعالیت می کنند. شما به داعش اشاره کردید. ما می دانیم که علاوه بر داعش، گروه هایی از القاعده هم در آنجا حضور دارند. اما طالبان براساس توافق نامه دوحه اعلام  کرده است که به گروه های تروریستی اجازه نمی دهد افغانستان به پناهگاه امن آنها بدل شود و از این گروه ها حمایت و پشتیبانی نمی کنند.

انتظار ما این است که آنها مطابق توافقنامه عمل کنند. بدون شک من قصد ندارم وارد این مبحث شوم که این گروه ها کجا و چگونه و به چه تعداد فعالیت می کنند، اما یکی از دلایلی که رئیس جمهوری به ما دستور داد مطمئن شویم که ما در افغانستان توانایی ضد تروریسم بسیاری داریم، دقیقا به این دلیل است که می دانیم این گروه ها هنوز آنجا حضور دارند.

در حال حاضر، تهدیدات سرزمینی ما که از افغانستان ناشی می شود بسیار کاهش یافته است. اما هیچ یک از ما احتمالات را نادیده نمی گیرد. به همین دلیل ما با همکاری وزارت امور خارجه بسیار سخت تلاش می کنیم تا توانایی ها و گزینه های اضافی بیش از حد ایجاد کنیم تا مطمئن شویم هیچ حمله ای به میهن ما از جانب افغانستان صورت نمی گیرد.

- سوال: در پی خروج آمریکا از افغانستان، نگاه ها متوجه حضور چین در آنجا شده است. آیا وزارت دفاع آمریکا نگرانی های راهبردی در مورد گسترش حضور چین یا مشارکت در افغانستان دارد؟

کربی در پاسخ گفت: امید ما این است هر کشوری که بخواهد در افغانستان کاری انجام دهد نخست ملت افغانستان را در نظر داشته باشد و اینکه آنها این کار را با روحیه حمایت از راه حل سیاسی مورد مذاکره انجام می دهند.

- سوال دیگر خبرنگار در مورد افغانستان در خصوص تلاش برای گفت و گو با چینی ها در مورد حضورشان در این کشور بود که کربی نسبت به آن ابراز بی اطلاعی کرد.

- شما در مورد حملات برخی شبه نظامیان به سربازان ایالات متحده در عراق و سوریه صحبت کرده اید. شما ابراز نگرانی شدید کرده بودید که این تهدیدها با استفاده از سلاح های مرگبار صورت می گیرد و سپس اعلام کرده بودید که در جریان یکی از این حملات دو نفر زخمی شده اند و اینکه اگر صدمات بیش از این بود، چه اتفاقی می افتاد. منظور شما از این سخنان چه بود؟

کربی در پاسخ تاکید کرد: خوشبختانه در این حملات ما شاهد آسیب های جزئی به دو نفر از پرسنل خود بودیم و تاکید می کنم چنانچه این صدمات جدی بود، ما هم مجبور بودیم در واکنش جدی باشیم.

- آیا شما ایران را مسئول این حملات می دانید؟

ما باز هم بدون اینکه این حملات را به شخصی منتسب کنیم، اعلام می کنیم بسیاری از این حملات توسط شبه نظامیانی انجام می شود که ایران آنها را پشتیبانی می کند و ما آشکارا اعلام کرده ایم که پشتیبانی تهران از این شبه نظامیان باید متوقف شود.

- خبرنگار در پرسشی دیگر به خبری که خبرگزاری رویترز روز گذشته (۱۲ ژوئیه و ۲۱ تیر) در خصوص دیدار یک مقام عالی رتبه ایرانی با رهبران شبه نظامیان عراقی در بغداد منتشر کرده بود، اشاره کرد و اینکه این مقام ایرانی در دیدار خود، نیروهای شبه نظامی را به ادامه حملات به نیروهای ایالات متحده و تاسیسات آمریکایی فرا می خواند.

کربی در پاسخ توضیح داد: ما نگرانی خود را در مورد این حملات و تعهد قاطعانه رئیس جمهوری در حافظت از امنیت پرسنل خود در عراق کاملا و آشکارا اعلام کرده ایم. شما پیش از این هم شاهد بودید که ما در این زمینه عمل نموده و همیشه از حق خود دفاع کرده ایم. حال نحوه و زمان اجرای این امر به عهده فرمانده کل قوا است، اما این حملات خطرناک بوده و به طور بالقوه مرگبار هستند و ما آنها را جدی می گیریم.

- آیا شما تایید می کنید که خبرگزاری دولتی سوریه (SANA)، در مورد حمله جدید به پایگاه های آمریکایی در این کشور گزارش داده است؟ آنها می گویند ظرف ۲۴ ساعت گذشته دومین حمله به پایگاه ایالات متحده در میدان نفتی "العمر" صورت گرفته است. آیا شما از آن اطلاعی دارید؟

کربی: من در مورد حمله ای که پیش از این صورت گرفته بود توضیح داده ام و اینکه این حمله یک حمله موشکی ناکارآمد به میدان نفتی العمر بود. اما اینکه در ۲۴ ساعت گذشته حمله ای رخ داده باشد من اطلاع ندارم.

- آیا شما اطلاعاتی در مورد تمرینات مشابه دارید که توسط نیروهای ائتلاف در این منطقه انجام می شود؟

کربی: نه من اطلاعی ندارم.

آمریکا در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ برابر با ۱۵ مهرماه ۱۳۸۰ به بهانه جنگ با تروریسم و در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله و گروه طالبان را سرنگون کرد. اما به حضور نظامی خود در این کشور ادامه داد تا اینکه «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید این کشور در ماه آوریل (فروردین) اعلام کرد نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) و ۷ هزار نیروی ناتو از این کشور خارج می‌شوند.

اما در حالیکه دولت بایدن خطوط کلی طرح خروج نیروهای نظامی از افغانستان را ترسیم کرده، هنوز موفق به حل برخی از جزییات آن نشده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ایالات متحده آیا شما گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

به گزارش عصر ایران، یک رسانه با انتشار گزارشی از شهر کابل، از تلاش دولت طالبان برای جذب گردشگران خارجی خبر داده است.

در این گزارش آمده است:

حدود ۳۰ مرد در یک کلاس درس در کابل جمع شده اند، که بخشی از اولین گروه دانشجویی در یک موسسه تحت مدیریت طالبان است که قرار است متخصصان گردشگری و مهمان نوازی را آموزش می‌دهد.

این افراد قرار است پس از اتمام دوره در بخش‌های مختلف صنعت گردشگری مشغول به کار شوند. یک دانشجو مدل است و دیگری ۱۷ ساله است که هیچ سابقه شغلی ندارد.

دانشجویان در سنین، سطح تحصیلات و تجربه حرفه‌ای متفاوتی هستند. همه آن‌ها مرد هستند - زنان افغان از تحصیل بیشتر از صنف ششم منع شده اند.

حاکمان افغانستان عمدتا به دلیل اعمال محدودیت‌هایشان بر زنان و دختران در صحنه جهانی نام خوشی ندارند. اقتصاد این کشور بسیار خراب است، زیرساخت‌ها ضعیف و فقر زیاد است.

با این حال، خارجی‌ها به دلیل کاهش شدید خشونت، افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی، به این کشور سفر می‌کنند. اعداد زیاد نیستند و در واقع طی دهه‌های گذشته هرگز نبوده اند.

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

"محمد سعید" رئیس اداره توریسم در کابل گفت که بزرگترین گروه بازدیدکنندگان خارجی از کشور چین به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آن است. البته از نظر او افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتری‌هایی دارد.

سعید گفت: آن‌ها به من گفته اند که نمی‌خواهند به پاکستان بروند، زیرا خطرناک است و مورد حمله قرار می‌گیرند. این را ژاپنی‌ها به من هم گفته اند. این برای ما خوب است.

اما مشکلاتی جدی هم در روند جذب گردشگر خارجی هم دارد.

دسترسی به ویزا دشوار و پرهزینه است. بسیاری از کشور‌ها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آن‌ها را به عنوان حاکمان قانونی کشور به رسمیت نمی‌شناسد.

سفارت‌خانه‌های افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیت‌های خود را متوقف کردند. جنگ قدرت بین سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آن‌هایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.

سعید می‌پذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آن‌ها با وزارتخانه‌ها همکاری می‌کند.

هدف نهایی او رسیدن به شرایط صدور ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سال‌ها با آن شرایط فاصله داشته باشد. شبکه جاده‌ای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب می‌کنند.

شهر کابل به عنوان پایتخت بیشترین پرواز‌های بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازار‌های توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.

علیرغم چالش‌ها، سعید می‌خواهد که افغانستان به یک پایگاه بزرگ گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی‌ای که به نظر می‌رسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می‌شود.

او در این زمینه گفت: من به دستور بزرگان (وزرا) به این بخش فرستاده شده ام. آن‌ها باید به من اعتماد کنند، زیرا مرا به این مکان مهم فرستاده اند.

دانشجویان مشغول تحصیل در موسسه گردشگری کابل هم آرزو‌هایی دارند. "احمد مسعود تلاش" مدل افغان که در موسسه تحصیل می‌کند، می‌خواهد در مورد مکان‌های زیبای افغانستان پست‌های اینستاگرامی بگذارد و تاریخچه آن‌ها را برای ارایه رسانه‌ای بیاموزد.

"سمیر احمدزی" فارغ التحصیل دانشکده بازرگانی، می‌خواهد یک هتل باز کند، اما فکر می‌کند که ابتدا باید درباره گردشگری و مهمان نوازی بیشتر بداند.

احمدزی گفت: آن‌ها (توریست‌های خارجی) مدام می‌شنوند که افغانستان عقب مانده و درگیر فقر و جنگ است. ما ۵ هزار سال تاریخ داریم. باید صفحه جدیدی درباره افغانستان ایجاد شود.

کلاس‌ها شامل صنایع دستی افغانستان و مبانی مردم شناسی است.

یک موضوع غیررسمی نحوه تعامل با زنان خارجی و اینکه چگونه رفتار یا عادات آن‌ها می‌تواند با آداب و رسوم و احکام محلی تضاد داشته باشد. به عنوان مثال می‌توان از سیگار کشیدن یا غذا خوردن زنان در ملاء عام، اختلاط آزادانه با مردانی که از نظر خونی یا ازدواج با آن‌ها ارتباطی ندارند، باشد.

طالبان یک محدودیت جدی در زمینه نحوه پوشش زنان در اجتماع وضع کرده و الزاماتی را برای آن‌ها برای داشتن سرپرست مرد یا محرم در هنگام سفر وضع کرده اند. با این قوانین صرف غذا، سفر به تنهایی و معاشرت با زنان دیگر در جمع سخت‌تر شده است. با بسته شدن سالن‌های ورزشی به روی زنان و ممنوعیت سالن‌های زیبایی، مکان‌های کمتری وجود دارد که آن‌ها بتوانند بیرون از خانه همدیگر را ملاقات کنند.

"سرنا" تنها هتل پنج ستاره این کشور، به نشانه آماده شدن این کشور برای بازدیدکنندگان خارجی بیشتر، پس از یک ماه تعطیلی، سالن اسپا و زنانه خود را برای زنان خارجی بازگشایی کرده است.

اتباع خارجی برای دسترسی به خدمات باید پاسپورت خود را نشان دهند. ورود زنان افغانستانی به این محل ممنوع است.

محدودیت‌های زنان و دختران افغان بر شرکت‌های مسافرتی خارج از کشور فشار می‌آورد، زیرا آن‌ها می‌گویند که سعی می‌کنند با اهدای کمک‌های مالی، حمایت از پروژه‌های محلی یا فقط بازدید از مشاغل خانوادگی، بر جنبه مثبت تعاملات فرهنگی تمرکز کنند.

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند

"شین هوران" بنیانگذار "راکی رود تراول" گفت که سفر به افغانستان نباید به عنوان تایید دولت یا رژیم سیاسی خاص تلقی شود.

در نهایت، هدف باید حمایت از شیوه‌های گردشگری مسئولانه باشد که به طور مثبت به اقتصاد محلی کمک می‌کند و احترام و درک متقابل را تقویت می‌کند.

او گفت که هیچ نظری از سوی مقامات در مورد آنچه که گروه‌های تور دیده‌اند یا انجام داده‌اند وجود ندارد و این شرکت از نزدیک با یک سازمان حقوق زنان در افغانستان همکاری می‌کند. هوران افزود: درصدی از هزینه تور صرف حمایت از برنامه‌های این سازمان شد.

هیچ زنی در موسسه گردشگری و مدیریت هتلداری وجود ندارد. دانشجویان مرد مشغول تحصیل به این موضوع اشاره نمی‌کنند. اما یک مسئول در اداره گردشگری به این موضوع اشاره می‌کند.

این مقام که از ترس نخواست نامش فاش نشود، گفت: این یک وضعیت دلخراش است. حتی اعضای زن خانواده می‌پرسند که آیا می‌توانند اینجا درس بخوانند. اما با تغییر دولت، سیاست تغییر کرد. زنانی که پیش از به روی کار آمدن طالبان در این موسسه درس می‌خواندند هرگز برنگشتند و فارغ التحصیل نشدند.

دیگر خبرها

  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند