Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه فردا(پنجشنبه) یک محموله دیگری از واکسن وارد کشور می‌شود، گفت: هفته‌ای یک و نیم میلیون دوز واکسن از یک کشور دیگری وارد خواهد شد.

به گزارش مشرق، محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به هدف‌گذاری‌هایی که برای افراد بالای ۶۰ سال شده بود و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای داشتند و کسب‌ و کارهایی که با مردم ارتباط دارند واکسیناسیون را ادامه داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌خواهیم قدمی فراتر برویم و به دنبال بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، هستیم. برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیازمند سرعت بیشتری در واکسیناسیون هستیم.

ببینید: عکس/ تزریق واکسن کووایران برکت به سالمندان ناتوان بوشهری

وی ادامه داد: خوشبختانه طبق برنامه ریزی قبلی مان به سرعت واکسن های خریداری شده می آید. فردا هم یک محموله دیگر می آید. از ژاپن هم یک محموله نزدیک به ۳ میلیون دوزی آسترازانکا وارد کشور می شود.

واعظی خاطر نشان کرد: هفته ای ۱.۵ میلیون از یک کشور دیگر می آید، کار واکسن های داخلی هم خوب پیش می‌رود.

رئیس دفتر رئیس جمهور در مورد ادامه مذاکرات وین گفت: مذاکراتی که در این ۶ دور انجام شده بسیار خوب بوده و آن‌چه که مربوط به مسائل اقتصادی و تحریم‌ها  بوده روی همه آن‌ها توافق شده است. 

وی با اشاره به اینکه آن‌هایی که توافق کردیم زمانی عملیاتی می‌شود که هر دو طرف به تمام اهداف خودشان برسند، اظهار داشت: یکی دو موارد مانده که با توجه به اینه آخر دولت است به نظر می‌رسد در ابتدای دولت آقای رییسی انجام خواهد شد.

واعظی اظهار داشت: آنچیزی که برای این دولت و همگان مهم است این است که ما به نحو احسن مذاکرات را دنبال کنیم تا هم تحریم‌ها برداشته شود و هم به حقوق ملت دست بیابیم. مذاکرات این ۶ دور بسیار خوب بوده است به نظر من روی همه مسائل و موضوعات تحریم ها توافق شده است. البته این توافق‌ها زمانی عملی می شوند که هر دو طرف به اهداف و خواسته هایشان برسند؛ یا همه این‌ها با هم انجام می شوند یا هیچ کدامشان نمی‌شود.

وی ادامه داد: یکی دو مورد مانده که با توجه به اینکه آخر دوره ما است به نظر می رسد در ابتدای دولت آقای رئیسی محقق می شود. برای دولت ما مهم است که تحریم ها برداشته شود تا پول ها برسد و صادرات نفت انجام شود؛ موهباتش به دولت سیزدهم می رسد. ما هم به عنوان دولت دوازدهم از امروز تا روز آخر علاقه مند هستیم تلاشمان را بکنیم آن‌چیزی که دولت بعد برای برداشتن تحریم‌ها یا مذاکرات وین نیاز دارد را در اختیارش قرار دهیم و در آن راستا کمک کنیم و وقتی دوره تمام شد در صورت نیاز افرادی که سر کار بودند تجربیاتشان را در اخیار مسئولین قرار دهند.

واعظی اظهار داشت: دولت سیزدهم را ادامه دولت دوازدهم می دانیم و  فکر نمی‌کنیم دولت دیگری آمده است. ما در ارتباط با انتقال اطلاعات و گزارش به دولت بعدی هر آنچه که برای دولت خود می خواستیم را برای دولت سیزدهم انجام دادیم. کشور ما باید بلوغ خود را نشان دهد باید با تمام وجود تلاش کنیم دولت بعدی موفق باشد.

واعظی در پاسخ به خبرنگاری که به اظهارات اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرده بود؛ گفت: آقای بورل هم مثل هر سیاستمدار دیگری وقتی اظهار نظر می‌کند، مقدرای اش مصرف سیاسیت داخلی دارد و مقداری‌اش به سیاست خارجی باز می‌گردد؛ ما هم این طور هستیم.

وی تصریح کرد: مواضعی از ایشان قابل قبول است که با عمل و مکاتباتشان نشان می‌دهند. تلاششان بر این بوده همکاری ایران و اتحادیه اروپا را بهتر کنند. طبیعی است بین راهبرد ها و مواضع ما با کشورهای دیگر حتی کشورهای دوست اشتراک و اختلاف نظر وجود دارد. روی اختلاف نظرها بررسی می کنیم و بر اشتراکات تاکید می‌نماییم.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان محمود واعظی رئیس جمهور ژاپن ویروس کرونا واکسن کرونا دفتر رئیس جمهور دولت دوازدهم ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۲۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس ارشد بین المللی در این باره به چند نکته مهم اشاره کرده است و این که با وجود پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن دلایل مهم استفاده از آنها چه بوده است.

سوری با اشاره به اخبار منتشر شده طی روزهای اخیر درباره واکسن آسترازنکا به همشهری آنلاین می‌گوید: برخی خبرهای مربوط به این واکسن تایید کرده که تزریق آن امکان دارد خون را لخته و موجب کاهش پلاکت‌ها و نهایتا مشکلات قلبی عروقی در دریافت کنندگان واکسن به ویژه افراد زیر ۵۰ سال شده باشد. این اخبار در بین ایرانی‌ها هم دست به دست می‌شود و نگرانی‌هایی را رقم زده است.

او ادامه می‌دهد: شرکت بریتانیایی ‌ـ ‌سوئدی تولیدکننده واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا و موسسه سرم هند واکسن آسترازنکا را تولید کرد و این واکسن از دسامبر ۲۰۲۰ میلادی در حال انجام تحقیقات بالینی فاز 3 بوده ‌است. آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت 2دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود و دوز دوم هم ۶ تا ۱۲ هفته پس از دوز نخست.

به گفته این اپیدمیولوژیست، اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد عنوان شده و این اثربخشی پس از تزریق دوم به ۸۱ درصد می‌رسد.

عوارض اولیه آسترازنکا

سوری با بیان این که آسترازنکا ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز است که عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند، ادامه می‌دهد: با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی هم به‌ندرت مشاهده شده‌ است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر 100هزار تزریق، مشاهده شده ‌است. در مارس ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفاده‌کننده‌ها روی داده‌ است.

واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد

او تاکید می‌کند: آسترازنکا از جمله اولین واکسن‌های تولید شده علیه کووید ۱۹ بود که در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد. حالا کار در بریتانیا به دادگاه کشیده شده و برخی برای این عوارض ادعای غرامت کرده‌اند. جنجال مطبوعاتی نیز به بزرگنمایی مسئله کمک کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا این واکسن نسبت به سایر واکسن‌های کرونا، بدتر و دارای عوارض بیشتری بوده است؟

اضطراب ایجاد نکنیم

سوری با بیان این که در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌ها دو عامل اصلی شامل میزان اثربخشی و ایمنی اهمیت بیشتری دارد، عنوان می‌کند: مطالعات متعدد، واکسن فوق را هم از نظر اثربخشی و هم ایمنی از جمله واکسن‌های خوب دسته‌بندی کرده‌اند. از گزارش‌های ارائه شده هم مشخص شده که این عارضه لخته با افت پلاکت، در استفاده‌کنندگان این واکسن بسیار نادر و کلا ۱۸ مرگ از میان ۲۵ میلیون واکسینه‌شده ثابت شده است که به نسبت سایر واکسن‌ها به ویژه در شرایط اضطراری پاندمی وضعیت بدتری را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل باید به تعارض منافع و رقابت‌های تجاری شرکت‌های بین‌المللی تولید واکسن توجه داشت و نباید نگرانی و اضطراب نادرست در بین کسانی که از این واکسن تزریق کرده‌اند ایجاد کرد.

او درباره تزریق این واکسن در ایران هم توضیح می‌دهد: در همان زمان اوج پاندمی و با شروع واکسیناسیون در ایران، استفاده از آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰سال که بیشترین گروه آسیب‌پذیر از این عارضه بودند محدود و حتی ممنوع شد، به همین دلیل نگرانی زیادی برای مردم کشورمان وجود ندارد. به لحاظ علمی هم باید توجه داشت که هیچ مداخله بیولوژیک، شیمیایی و غیرایمنی صددرصدی ندارد و حتی آب هم در شرایط خاصی می‌تواند فرد را مسموم کند. مهم مقایسه اثر مفید و ضرر یا تفسیر درست از سود و زیان استفاده از هر مداخله پزشکی و بهداشتی از جمله استفاده از واکسن‌هاست. این میزان عوارض ناچیز نمی‌تواند دلیلی برای رد آن یا شکایت علیه آن باشد.

بیشتر بخوانید

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ واکسن‌های دیگر هم پایش نشدند

مدرس ارشد بین المللی به تنوع واکسن‌های ترزیق شده در کشور هم اشاره می‌کند و می‌گوید: البته ما واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد. فازهای ۴ و ۵ کارآزمایی‌ها هم یا انجام و یا گزارش نشدند. چه بسا میزان شکست واکسن یا عدم ایمنی و عوارض جانبی آنها بسیار بیشتر از آسترازنکا باشد، لذا قضاوت ما از عوارض ناشی از اغلب واکسن‌ها از روی جهل است و نمی‌توان گفت مثلا آسترازنکا در مقایسه با واکسن‌های مصرف شده یا تولید شده داخلی بهتر یا بدتر است. ضمن آن که باید توجه داشت که استفاده از واکسن در شرایط اضطرار بوده و چرخه کامل تولید واکسن نه برای آسترازنکا و نه واکسن مشابه دیگر طی نشده است.
درست مقایسه کنیم

این استاد اپیدمیولوژی به چند نکته درباره عوارض واکسن آسترازنکا هم اشاره و عنوان می‌کند: اول این که وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد. دوم آنکه معمولا در شرایط اضطراری چون چرخه و فازهای کارآزمایی‌های بالینی واکسن کامل انجام نمی‌شود، ممکن است عوارض پیش‌بینی نشده بیشتری نسبت به موارد مشابه عادی مشاهده شود.

وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد

او ادامه می‌دهد: نکته سوم در دست نبودن اطلاعات عوارض ناشی از سایر واکسن‌ها به دلیل عدم انجام مطالعات کافی یا در اختیار نبودن یافته‌های مرتبط نمی‌تواند دلیلی بر بهتر بودن آن واکسن‌ها باشد و مقایسه واکسن‌ها باید در شرایط یکسان از نظر مطالعات، پیگیری‌ها و گزارش‌های معتبر علمی همه آنها باشد، چون در غیر اینصورت دچار خطا در استنتاج خواهیم شد.

سوری تاکید می‌کند: در این حوزه اولین اولویت نظام سلامت و دست‌اندرکاران بهداشت و درمان، رعایت اخلاق و حفظ منافع بیماران است و همچنین لزوم ادامه مطالعات مربوط به واکسن‌های تولیدشده و مصرف‌شده علیه کووید ۱۹ در دوران حاد اپیدمی. مساله دارای اهمیت این که پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن، منطقی‌تر و علمی‌تر از قبول مرگ‌های روزانه چندصد نفری مردم در آن شرایط بوده است.

کد خبر 849163 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا واکسن آسترازنکا خبر مهم واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • حجاج بیت الله الحرام از هفته آینده به حج اعزام می‌شوند
  • اگر کالابرگ خود را نگرفته اید، بجنبید!/ دولت دارد با فروشندگان اجناس کالابرگی تسویه می کند
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید