Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام سازمان ملل ضمن هشدار درباره احتمال بروز بحران انسانی در افغانستان به دلیل تشدید جنگ در این کشور، از عملکرد ایران در زمینه میزبانی از پناهجویان افغانستانی طی چند دهه اخیر قدردانی کرد.

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل طی نشست روز سه‌شنبه (دیروز) درباره وضعیت افغانستان، شدت گرفتن اخیر جنگ در این کشور و عملکرد همسایگان افغانستان در زمینه میزبانی از مهاجران و پناهجویان افغانستانی صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش وبسایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، «بابر بلوچ» در نشست خبری در مقر کمیساریا در ژنو سوئیس هشدار داد که به دلیل تشدید جنگ‌ از ماه ژانویه سال جاری میلادی به این سو، ۲۷۰ هزار نفر در این کشور آواره شده‌اند.

طبق آمار ارایه شده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، شمار بی‌خانمان‌ها در افغانستان به ۳.۵ میلیون نفر رسیده است.

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: «عدم دستیابی به توافق صلح در افغانستان و جلوگیری از خشونت‌های موجود منجر به آوارگی بیشتر در داخل کشور و همچنین کشورهای همسایه و فراتر از آن خواهد شد».

وی در این نشست خبری از اقدامات و عملکرد چند دهه‌ای ایران و پاکستان در مزنیه میزبانی از مهاجران و پناهجویان افغانستانی تمجید و قدردانی کرد.

بابر بلوچ گفت: «ایران و پاکستان میزبان نزدیک به ۹۰ درصد افغانستانی‌های آواره هستند. در مجموع بیش از دو میلیون پناهنده افغانستانی نامشان ثبت شده است. هر دو کشور دسترسی به سرزمین و حفاظت از پناهندگان افغانستانی را همراه با خدمات بهداشتی و آموزشی از طریق سیستم‌های ملی (خودشان در ایران و پاکستان) مجاز دانسته‌اند. میهمان نوازی و سیاست‌های فراگیر آنها را که در طول دهه‌ها و چند نسل انجام می‌شود، نباید امری مسلم تلقی شود».

سخنگوی این نهاد سازمان ملل ادامه داد: «کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از تعهد این دولت‌ها در زمینه ارائه دسترسی به پناهندگی در بحبوحه چالش‌های جهانی بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی  ناشی از (همه‌گیری) کووید-۱۹ (ویروس کرونا) استقبال می‌کند. ما آماده‌ایم تا حمایت بشردوستانه از همه کشورهای میزبان را در صورت ورود (تعداد بیشتری از پناهجویان و مهاجران) تقویت کنیم».

وی خطاب به کشورهای جهان گفت: «ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا در این لحظه حساس، با روحیه همبستگی و تقسیم مسئولیت، از دولت و مردم افغانستان و همسایگانش حمایت فزاینده کند».

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل البته هشدار داد: «در حال حاضر منابع بشردوستانه به طور چشمگیری در حال کاهش است. از کل ۳۳۷ میلیون دلار درخواست شده و اعلامی کمک مالی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای اوضاع افغانستان (شامل عملیات برای کمک به پناهجویان افغانستانی در پاکستان و ایران) فقط ۴۳ درصد آن محقق شده است و به طرز حادی با کمبود بودجه مواجه هستیم».

این اولین باری نیست که یک مقام سازمان ملل از مواضع ایران در قبال افغانستان و مسائل مربوط به پناهجویان و مهاجران افغانستانی تمجدید کرده است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل دوازدهم آذر ماه ۱۳۹۹ با انتشار یک گزارش، از جمهوری اسلامی ایران به خاطر اعطای تابعیت به کودکان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی تشکر کرد (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل ایران مهاجران افغانستانی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پناهجویان افغانستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا

روند ساخت یک مرکز صحی‌ در شهرک مهاجرین در گردیز مرکز ولایت پکتیا با حضور خلیل الرحمن‌ حقانی سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان آغاز شد.

این مرکز صحی‌ به‌ارزش ۳۷۵ هزار دلار امروز جمعه در ولایت پکتیا آغاز شده است.

حقانی در مراسم افتتاح این پروژه از ‎افغانستانی‌های مقیم خارج از کشور خواست که به افغانستان برگردند و در آبادی و پیشرفت کشور سهیم شوند.

گفته شده که طی چند ماه گذشته بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغانستانی به گونه اجباری از پاکستان اخراج شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا