Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام محمدنژاد مدیر مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در جلسه با رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه طرح اندیشوران با هدف ارتباط اساتید و متولیان امور اعم از قانون‌گذاران و مجریان در نظام جمهوری اسلامی مطرح شده است، ابراز داشت: این امر یکی از دغدغه‌هایی بود که سالیان سال در مرکز هم‌اندیشی به فکر اجرایی شدن آن بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سابقه 20ساله این مرکز گفت: هم‌اندیشی ماهیتاً وظیفه‌ای است که با بدنه دانشگاه و فضای فرهنگی دانشگاه سازگاری بیشتری دارد و دانشگاه محل هم‌اندیشی است لذا ما در طرح اندیشوران انتظار داریم دانشگاهیان نظرات و دیدگاه‌های خود را به‌صورت کارشناسی در موضوعات مختلف برای کمک به مسئولان اجرایی امور ارائه کنند.

مدیر مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی افزود: در همین راستا خوشبختانه سال گذشته که نخستین بار مطرح شد، مجمع تشخیص مصلحت نظام از آن استقبال کرد و جناب آقای محسن رضایی با حضور در جمع مسئولین دفاتر و دبیران محترم هم‌اندیشی، طرح «جمع‌سپاری» مجمع تشخیص مصلحت را مطرح کردند.

وی ادامه داد: در راستای این هدف، سامانه‌ای را تحت عنوان نجم طراحی کردند و دوست دارند که سیاست کلی در برنامه هفتم در دانشگاه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد و بسیار هم مورد استقبال دفاتر هم‌اندیشی ما قرار گرفت. در جلسه دیگری با مدیر مرکز پژوهش‌های مجلس، قرار بر این شد که در همان مجموعه هم سامانه‌ای طراحی شود که ارتباط اساتید با مجلس ساماندهی شود و بعد از انتخابات هم، رئیس‌جمهوری منتخب نیز علاقه‌مند بودند که از نظرات عموم مردم خصوصاً نخبگان استفاده کنند که در این عرصه هم ما جلساتی را جهت ارائه راهکارهای تعامل با دولت برگزار کردیم.

حجت الاسلام محمدنژاد، با اظهار اینکه "در همین راستا ما معتقدیم در استان‌ها می‌توانیم با مجریان محترم دولتی مانند استانداری و اداره‌کل‌ها در استان و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که در استان هستند رابطه خوبی با دفتر هم‌اندیشی برقرار کنیم"، خاطرنشان کرد: استادان دانشگاه‌ها، مشاوری امین هستند و ما خواستار استفاده مدیران اجرایی کشوری و استانی و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ظرفیت‌های نشست‌های هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در حل مباحث و مشکلات و همچنین دیدگاه‌های کارشناسی آنان در طرح‌ها و لوایح و کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی هستیم چراکه آن را در رشد کشور قابل توجه می‌دانیم.

* از توان اساتید دانشگاه‌ها در خدمت به کشور استفاده شود

در ادامه حجت الاسلام خدیوی، رئیس دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تأثیرگذاری دانشگاهیان به‌خصوص استادان فرهیخته و فعال در نشست‌های مرکز هم‌اندیشی در عرصه‌های مختلف کشور بر استفاده از ظرفیت‌های مراکز هم‌اندیشی تأکید کرده افزود: قطعاً فضای جامعه به‌سمت استفاده از افراد خدوم در عرصه‌های مختلف پیش می‌رود و نشست‌های هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در آینده تأثیر خود را خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه آقای متفکرآزاد سالهای سال از اساتید و اعضای فعال مرکز هم‌اندیشی دانشگاه بوده است، گفت: ایشان در زمان حاضر در سنگر نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی در حال خدمت به جامعه هستند و آن را از خروجی‌های مرکز هم‌اندیشی می‌دانیم و با استقرار دولت منتخب جدید، خواهان استفاده از توان استادان دانشگاه‌ها در خدمت به کشور هستیم تا بتوانیم در دانشگاه‌ها به وظیفه خود به‌درستی عمل کنیم.

حجت الاسلام خدیوی ادامه داد: از جهت شرعی هم یک تکلیف و وظیفه است که ان‌شاءالله در دولت، مجلس، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت نظام کمک کنیم که یک اتفاق خوب در کشور رخ دهد، مشکلات کمتر شود و قطعاً اساتید هم می‌توانند در این مسیر مؤثر باشند و تأثیرگذاری علمی داشته باشند.

رئیس استانی نهادهای نمایندگی ولی فقیه دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی با توجه به راه‌اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی در دانشگاه خاطرنشان کرد: کارهای مقدماتی انجام شده است و در خیلی از استان‌ها 15 سال است که راه افتاده است که ظرفیت خوبی در حمایت از طرح‌های پژوهشی اساتید است و می‌تواند در خدمت هم‌اندیشی قرار گیرد و در همین بحث‌ها کمک کند.

وی درباره طرح اندیشوران هم گفت: این طرح تقریباً تفاهم‌نامه‌ای است با مجلس که از جهت علمی مراکزی به‌عنوان «تصمیم‌سازان» از ظرفیت اساتید استفاده کنند، لذا باید در دانشگاه‌ها هم‌اندیشی‌ها مسئله‌محور شود و براساس موضوعات و مسئله‌ها بحث کنند.

در ادامه، سکوتی، دبیر هم‌اندیشی دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی با تصریح به ضرورت تشکیل چنین جلساتی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: برای موفقیت و اثرگذاری جلسات هم‌اندیشی پیش‌نیازهایی باید مورد توجه قرار گیرد که از آن جمله می‌توان به بهره‌گیری از کلیه امکانات مادی و معنوی جهت استفاده از ظرفیت فکری و علمی نخبگان و متفکران دانشگاهی در حل مسائل کلان نظام، ایجاد انگیزه و دغدغه بیشتر با استادان دانشگاه جهت بررسی مسائل و مشکلات ملی و منطقه‌ای، همچنین فراهم کردن فرصت انتقال نظرات اساتید دانشگاه‌های مختلف به دستگاه‌های مختلف با هدف تأثیرگذاری و بهبود فرآیندها و نهایتاً رصد و بررسی ریشه‌ای مشکلات جامعه، دانشگاه، دستگاه‌های اجرایی و ارائه راهکار در سطوح راهبرد نظری و اجرایی اشاره کرد.

وی ادامه داد: وظایف سنگینی که به‌عهده دبیران هم‌اندیشی دانشگاه‌ها گذاشته شده است، موفقیت در انجام این وظایف و ایفای آن مستلزم همکاری نهادهای اجرایی و ایجاد و تصویب قوانین مورد نیاز در این راستا است. یکی از مشکلاتی که در هم‌اندیشی دانشگاه‌ها وجود دارد، هم‌اندیشی، داخل دانشگاه‌ها یک نهاد شناخته‌شده است اما میان جامعه و دستگاه‌های اجرایی جامعه که متولیان امور و حل معضلات جامعه هستند معمولاً ناشناخته است، لذا از این جهت معتقدم که راهکاری برای این شناخته شدن وجود داشته باشد و برای این منظور تصویب قوانین در مجلس ضروری است تا همه مسئولین اجرایی اولاً با این نهاد خیلی مهم و باظرفیت آشنا شوند و از طرف دیگر مسئولین اجرایی در دستگاه‌ها خود را ملزم ببینند که از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

دبیر هم‌اندیشی دانشگاه‌های آذربایجان شرقی ادامه داد: بنده معتقدم مجلس خصوصاً با توجه به حضور آقای متفکرآزاد در هیئت رئیسه مجلس و هم در فراکسیون دانشگاهیان و هم اینکه بالاخره سالیان سال ایشان در بحث هم‌اندیشی حضور فعال داشتند و از نزدیک با مسائل و مشکلات هم‌اندیشی‌ها مواجه بوده‌اند، می‌توانند کمک خوبی در این راستا داشته باشند.

سکوتی ادامه داد: مورد دیگر تعریف جایگاه «هم‌اندیشی» است که گاهی بعضی از دبیران گلایه دارند که در دانشگاه خود دفتری ندارند. از طرفی معتقدم برای اندیشمندان و نخبگانی که در جلسات هم‌اندیشی حضور و مشارکت فعال دارند و نظرات کارشناسی خود را جهت ارائه راهکارها ارائه می‌دهند باید در بحث ارتقای برایشان بتوان امتیاز خاصی در نظر گرفت. این کارشناسان وقت زیادی در خصوص این نظریات صرف می‌کنند. باید در قانون توجهی برای امتیاز علمی پژوهشی برای این منظور تصویب شود تا به‌عنوان مشوق برای اساتید استفاده کنیم.

* سرمایه‌گذاری خطرپذیر صندوق پژوهش فن‌آوری بر ایده‌های برتر نخبگان

احمدی شالی مدیرعامل صندوق پژوهش فن‌آوری استان آذربایجان شرقی هم در پایان این جلسه، با اشاره به فعالیت‌های این مرکز گفت: امروز صندوق پژوهش فن‌آوری به‌عنوان 62مین صندوق ثبت شد که بیش از 60 نوع خدمات به نخبگان و دانشگاهیان دانش‌بنیان و دانشجویان دارای ایده ارائه می‌دهد که تنها یکی از آن‌ها تسهیلات است.

وی ادامه داد: بحث دوم، ضمانت‌نامه برای همکاران هیئت علمی پژوهشی، ورود به سرمایه‌گذاری خطرپذیر است. وقتی شرکتی دارای ایده خوبی است صندوق از نظر مالی خطرپذیری می‌کند و صفر تا صد هزینه و ریسک را پوشش می‌دهد. متأسفانه بودجه پارک علم و فن‌آوری بسیار کم است و به‌عبارتی کل بودجه پارک علم و فن‌آوری به‌اندازه دانشگاه تهران نیست. این صندوق‌ها به‌دلیل آزادی عمل در حمایت از نوآوران بیشتر، خصوصی شد.

* دیدگاه بودجه‌ای به آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها باید سرمایه‌گذاری باشد، نه هزینه‌ای

اکبری، دبیر هم‌اندیشی دانشگاه صنعتی سهند نیز با ارائه گزارشی از جلسات نشست‌های هم‌اندیشی دانشگاه گفت: ما در جلسات نشست‌های خود موارد و موضوعات متعددی از جمله وظایف نخبگان و دانشگاهیان در شرایط کنونی کشور و همین طور سلسله‌بحث‌هایی در حوزه چگونگی رفع تحریم‌ها و نقش نخبگان و... را مورد بحث قرار دادیم که یکی از خروجی‌های این جلسه این بود که نخبگان در زمینه برنامه‌ریزی حل مشکلات بیشتر ورود کنند.

وی با تأکید بر اینکه در قبال جامعه نیز هم‌اندیشی می‌تواند مؤثر باشد اضافه کرد: در مورد مشکل صنعت و دانشگاه نظر بنده این است که دانشگاه با صنعت باید ارتباط گیرد. آموزش عالی به‌تنهایی نمی‌تواند در صنعت دخالت کند، باید یکجا و توسط چندین وزارت‌خانه مشکلات حل شود.

اکبری ادامه داد: مشکل بعدی بحث ارتقای اساتید می‌باشد که باید فرهنگ ارتقا تغییر پیدا کند. مدرک‌گرایی را باید تمام کنیم، دغدغه ما آموزش هست. کنکور باید با تست کنار رود و از سوی دیگر، تمامی نخبگان در تهران جمع می‌شوند و شهرستان‌ها خالی می‌شوند، ضمن اینکه تخصیص بودجه کافی به امر آموزش و پروش و دانشگاه باید با دیدگاه سرمایه‌گذاری باشد، نه هزینه‌ای. فرهنگی به راه افتاده است که آموزش و پروش و دانشگاه‌ها مصرف‌گرا هستند در صورتی که هر دو مولد هستند و به حل مشکلات کشور و تربیت نیروی انسانی کمک جدی می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جمهوری اسلامی نهاد رهبری سامانه نجم هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی استان آذربایجان شرقی هم اندیشی دانشگاه ها مجلس شورای اسلامی مرکز هم اندیشی هم اندیشی سرمایه گذاری حجت الاسلام دستگاه ها فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت

ایسنا/بوشهر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحدها استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، سروری‌مجد روز شنبه ۸ اردیبهشت در جریان بازدید از پتروشیمی های مستقر در عسلویه  با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • حمایت دانشجویان خوزستانی از اعتراضات ضد صیهونیستی در دانشگاه های آمریکا+فیلم
  • دانشجویان گیلانی از جنبش دانشجویی آمریکا و اروپا حمایت کردند
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل