Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

گفته شده که ترکیه قصد دارد از جنگجویان سوری در ماموریت پیشنهادی خود برای حفاظت و اداره فرودگاه کابل استفاده کند. با این وجود، انتظار می‌رود این بار استخدام نیرو توسط ترکیه از طریق شرکت‌های امنیتی خصوصی صورت گیرد.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ سایت "المانیتور" در گزارشی با اشاره به تصمیم ترکیه برای استقرار جنگجویان سوری در افغانستان می‌نویسد: "به نظر می‌رسد دولت ترکیه از مشکلاتی که برای استقرار جنگجویان سوری در جنگ لیبی و جنگ قره‌باغ کوهستانی با آن مواجه شده، درس زیادی را نیاموخته است؛ چرا که گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که ترکیه قصد دارد از آن نیرو‌ها برای تامین امنیت کابل استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مرکز رسانه‌ای فرات، یک پایگاه خبری متعلق به کرد‌های سوریه، اعضای سازمان امنیت ملی ترکیه این موضوع را در تاریخ ۲۴ ژوئن با نمایندگان چندین گروه شورشی تحت لوای ارتش ملی سوریه که از گروه‌های مخالف اسد رئیس جمهوری سوریه و مورد حمایت ترکیه است؛ از جمله با ثغورالشام، ثغورالشمال، فیلق المجد، لشکر حمزه، تیپ سمرقند و لشکر سلطان مراد و تیپ سلیمان شاه در میان گذاشتند.

در این گزارش اشاره شده که به این گروه‌ها گفته شده مقدمات اعزام دو هزار جنگجو به افغانستان را فراهم سازند و گفته شده که جنگجویان درخواست حقوق ماهانه سه هزار دلاری را مطرح کرده‌اند.

رسانه‌های دیگر کرد سوریه از برگزاری این دیدار در ناحیه‌ای در گذرگاه نظامی هوار کیلیس در مرز ترکیه خبر داده‌اند. در جریان این دیدار مقام‌های اطلاعاتی ترکیه خواستار اعزام ۲۶۰۰ مزدور از سوریه به افغانستان شده‌اند.

گروه دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داده که برخلاف انتقال مزدوران به جبهه لیبی و قره‌باغ، این بار ترکیه قصد دارد از طریق قرارداد رسمی با شرکت‌های امنیتی خصوصی ترکیه نیرو‌ها را جذب و اعزام کند. البته این رسانه خبر داده که ترکیه شرط نظارت بر روند عضوگیری توسط افسران اطلاعاتی خود را تعیین کرده چرا که اعضای آن گروه‌ها به رهبران‌شان اعتماد ندارند.

براساس این طرح، مزدوران سوریه وظیفه اصلی محافظت از فرودگاه کابل و ساختمان‌های دولتی را بدون ورود به عملیات نظامی علیه طالبان برعهده خواهند داشت و ماهیانه دو تا سه هزار دلار حقوق دریافت خواهند کرد.

این در حالی است در مورد لیبی و قره‌باغ ادعا‌هایی مبنی بر عدم پرداخت حقوق وعده داده شده به مزدوران، سرقت برخی از فرماندهان از اعضای گروه و عدم پرداخت غرامت وعده داده شده به خانواده‌های مزدوران کشته یا مجروج شده مطرح شده بود.

"المانیتور" در ادامه می‌افزاید: به نظر می‌رسد هیچ یک از این ملاحظات مانع آنکارا برای استفاده دوباره از این مزدوران، این‌بار در افغانستان نشده است.

آنکارا درصدد است از مزدوران سوری به عنوان اهرم چانه‌زنی برای تثبیت نفوذ خود در لیبی پس از جنگ استفاده کند.

اردوغان الگوبرداری از نمونه خارجی مانند گروه واگنر روسیه و یا بلک واتر، پیمان‌کار نظامی امریکایی درصدد تقویت نقش شرکت‌های امنیتی خصوصی ترکیه به عنوان ابزاری در راستای پیشبرد سیاست خارجی ‌طلبانه آن کشور است.

سربازان ترکیه در افغانستان در حال حاضر ۶۰۰ نفر هستند و مسئولیت اداره بخش نظامی فرودگاه کابل را به عنوان بخشی از مأموریت حمایت ناتو بر عهده دارند.

آنکارا ظاهراً قصد اعزام نظامی اضافی را ندارد. از همه مهم‌تر آن که طالبان به سرعت در حال گسترش کنترل سرزمینی خود است؛ از جمله در مرز با ایران، تاجیکستان و ازبکستان است. این در حالی است که مأموریت پیشنهادی ترکیه کماکان نامشخص است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترکیه کابل افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان

به گزارش صدای ایران از آناتولی،بر اساس داده‌های اتحادیه صادرکنندگان صنعت خودرو اولوداغ، گروه خودرو‌های سواری ۲۸.۲ درصد از صادرات ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون و ۴۳۱ هزار دلاری صنعت خودرو را در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ از ترکیه تشکیل می‌دهد.

صادرات خودروی سواری که در ۳ ماهه نخست سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۲۵ میلیون و ۴۵۷ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون و ۹۶۱ هزار دلار رسید.

خودروی سواری از ترکیه در سه ماهه نخست سال جاری به ۷۳ کشور، منطقه خودمختار و آزاد صادر شد.

صادرات به ایتالیا که در ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ میلادی ۲۲۵ میلیون و ۳۰۴ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۵۸.۵ درصد افزایش به ۳۵۷ میلیون و ۲۸۶ هزار دلار رسید.

انگلستان با ۳۲۸ میلیون و ۳۳۱ هزار دلار صادرات خودروی سواری در سه ماهه اول سال و ۹.۶۴ درصد رشد در رتبه سوم قرار داد.

صادرات یک میلیارد و ۹۶ میلیون و ۳۲ هزار دلاری به کشور‌های فرانسه، ایتالیا و انگلستان در ۳ ماه معادل ۴۲.۵ درصد از کل صادرات خودروی سواری از ترکیه بوده است.

آلمان با ۲۴۴ میلیون و ۶۱۱ هزار دلار در رتبه چهارم صادرات خودروی سواری قرار دارد که ۱۲.۷۱ درصد افزایش داشته است.

صادرات به الجزایر که در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۳، ۸ میلیون و ۱۲ هزار دلار بود، در ماه‌های مشابه سال جاری با ۴۴۱ درصد افزایش به ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار دلار رسید.

صادرات به استرالیا با ۶۳۸ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار و به مصر با ۸۱۶ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۸۶ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار رسید.

دیگر خبرها

  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت