Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@07:45:37 GMT

داستان چشم‌های خسته کودکان کار

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۴۶۸۰

داستان چشم‌های خسته کودکان کار

آفتاب‌‌نیوز :

چشم‌هایی که گاهی زُل می‌زنند به دست رهگذران و گاهی با حسرت به عابران نگاه می‌کنند، قرار است وسیله‌ای شوند برای شناسایی شان، پیدا کردن هویتشان، یافتن نام و نشان اصلی شان و دست آخر قرارگرفتنشان در لیست بلندبالای سامانه کودکان کار و خیابان. این شیوه شناسایی با عنوان «جمع آوری مشخصات بیومتریک کودکان کار و خیابان»، جزو طرح پنج گانه سامان دهی کودکان خیابان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان بهزیستی، یکی از متولیان سامان دهی کودکان کار، اعلام کرده است که این طرح در ۱۲ استان کشور که بیشترین کودکان کار و خیابان را دارند، از جمله خراسان رضوی، از تیرماه آغاز شده است. در این طرح، چشم‌های کودکان کار و خیابان، وسیله‌ای برای تعیین هویت آن هاست؛ به این صورت که دستگاه هایی، عنبیه چشم را اسکن می‌کند و از این طریق، کودکان شناسایی، سپس سامان دهی می‌شوند.

داستان چشم هایشان

چشم هایشان پیش از این هم داستان‌ها داشتند. قبل از آنکه چشم هایشان زل بزند به دستگاه شناسایی عنبیه و هویتی گمشده را آشکار کند، این چشم‌ها هر روز زُل می‌زنند به مردمی که از خیابان و سر چهارراه‌ها و میادین عبور می‌کنند. گاهی زل می‌زنند به چشم‌های پشت رل نشینان به امید اینکه فال، گل، دستمال کاغذی، دعا، ابر ظرفشویی و آدامس بفروشند. گاهی پشت چراغ قرمز، چشم هایشان زل می‌زنند به داخل خودرو‌هایی که هم سن و سال هایشان راحت و با ناز تکیه بر صندلی زده اند؛ سهم کودکان کار از آن ناز و راحتی، لحظه‌ای چشم دوختن و نگاهی با حسرت است.

بهره کشی از کودکان کار ممنوع!
چشم هایشان گاهی ذهن رهگذران را هم با جملاتی مشابه درگیر می‌کند؛ «حیف این کودک با این چشمان زیبا که در گرما و سرما باید توی خیابون بمونه»، «دل آدم با دیدن چشم‌های معصوم این کودکان به رحم می‌آد» و هستند رهگذرانی که زخم زبانی نثار کودکان کار و خیابان کنند؛ «برو بچه خیره نشو»، «وایستادی به چی نگاه می‌کنی!»، «مگه کوری که جلو ماشین می‌پری؟».

چشم‌های خسته از روز‌های کودکی

جای غم انگیز داستانِ چشم هایشان، خستگی از روز‌های کودکی است؛ چه صبح‌هایی که هنوز خواب به چشم دارند، باید خودشان را به سر چهارراه‌ها برسانند، نکند که «اوستا» (بخــوانید مــافـــیای کودک) دیگر او را به پاتوق ایستادنش در مـکـــان مشخص راه ندهد. باید پشت چهاررا ه‌ها پلک نزنند، چه از ترس جانشان که پِی ماشین‌ها می‌روند و گاهی می‌دوند و چه از ترس اوستا که نکند دست لاف روزانه شان به میزان لازم نرسد و از همان مبلغ ۲۰ تا ۳۰ هزار تومانی که اوستا در ازای ایستادن آن‌ها سر پاتوق مشخصی می‌دهد، بمانند. عصر‌ها هم بماند که برای خواب نیم روزی مثل همه کودکان پلک هایشان سنگین می‌شود، اما چشمان کودک کار و خیابان نباید خواب ببیند تا زندگی شان بگذرد.

کودکان زباله گرد هم که صبح را با زباله شروع می‌کنند و شب را هم با کوله بار سنگین زباله به صبح می‌رسانند، بخشی از همین کودکان کار و خیابان هستند که باید از طریق چشم هایشان شناسایی شوند. آن طور که سازمان بهزیستی اعلام کرده است، کودکان متکدی و کودکان دست فروش در نقاط مختلف شهر هم شامل این طرح شناسایی با اسکن عنبیه چشم می‌شوند. این جاماندگان از دنیای کودکی، حضورشان تنها به چهارراه‌ها و خیابان‌های شهر ختم نمی‌شود؛ داخل پارک ها، مراکز خرید، اتوبوس‌های شهری و مترو و حتی تا پشت در مطب پزشکان و بیمارستان‌ها و هر فضای عمومی دیگری که جمعیتی در حال گذر باشد، دنبال گذران زندگی هستند.

طرح‌های بی فایده شناسایی و سامان دهی

طرح پنج گانه شناسایی و سامان دهی کودکان کار، اولین طرحی نیست که اجرا می‌شود و قطعا آخرین هم نخواهد بود. طرح‌های جمع آوری کودکان کار و خیابان سال هاست اجرایی می‌شود، اما به دلیل حل نشدن مشکلات معیشتی این خانواده ها، تعداد کودکان کار و خیابان همچنان در خیابان‌های شهر درحال افزایش است؛ نه کرونا، نه تعیین شرایط قرمز و هشدار و نه هیچ چیز دیگر در این سال‌ها نتوانسته مانع از حضور کودکان کار و خیابان در چهارراه‌ها و شهر شود. در عمل، نه چهره شهر از کودکان کار خالی شده است و نه کاری که بتواند به حمایت از خانواده‌ها و این کودکان بینجامد.

در این سال‌ها کم نبوده قانون و آیین نامه وضع کردن برای شناسایی و سامان دهی کودکان کار و خیابان؛ از نخستین و اصلی‌ترین این قوانین و آیین نامه‌ها به نام شناسایی و سامان دهی کودکان کار در سال ۷۳ تا قانون مصوب سال۸۴ و حتی قانون برنامه ششم توسعه و همچنین آیین نامه شورای اجتماعی کشور در سال۹۳، همه مصوباتی برای شناسایی و سامان دهی کودکان کار و خیابان داشته اند. طرح‌هایی که به دنبال این قوانین اجرا شدند، همه با شکست مواجه شدند. حکایت دور باطل در این طرح‌ها نقد‌های فراوانی را به جا گذاشته است و هم نواقصی در این طرح‌ها بوده که هر بار نتوانسته اند مسئله کودکان کار را به سرانجامی برسانند. طرح‌های ضربتی و پلیسی هم بماند که به اعتراض مدافعان حقوق کودکان انجامیده و با توقف این طرح ها، دوباره به نقطه اول در سامان دهی کودکان کار منجر شده است.

در بین این طرح ها، طرح «سایبان مهر» از ابتدای آبان سال گذشته با همکاری دستگاه قضایی و بهزیستی برای شناسایی و سامان دهی کودکان کار و خیابان اجرا شد؛ از تیرماه نیز طرح پنج گانه شناسایی و سامان دهی این کودکان در ۱۲ استان کشور از جمله خراسان رضوی آغاز شده است که باید منتظر ماند و دید که این طرح هم به سرنوشت طرح‌های دیگر خواهد رسید یا اینکه به دنیای کودکان کار و خیابان سامانی بهتر از گذشته خواهد داد.

منبع:شهرآرا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کودکان کار شهرداری مهاجرت گدا پروری کودکان کار و خیابان شناسایی و سامان دهی کودکان کار برای شناسایی چهارراه ها چشم ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۴۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد

.به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ جایزه ملی داستان و بازآفرینی در پنج بخش برگزار می‌شود این جشنواره در همه گروه‌های سنی با هر موضوعی می‌توانند در آن شرکت کنند

.بخش رقابتی در پنج قسمت رمان و داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستارنویسی و طرح داستان انجام می‌شود و بخش ترویجی این جشنواره نیز کارگاه‌های هنری و داستانی است که در شهر‌های مختلف برگزار می‌شود

:این خبر و خبر‌های دیگر در بسته کتاب هفته 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • داستان‌های ادامه‌دار ستاره عراقی؛ علی عدنان از ایران رفت!
  • فدریکو والورده: مقابل منچسترسیتی تا سرحد مرگ خسته شده بودم
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • اعتراف ستاره رئال: سیتی تا حد مرگ خسته‌مان کرد!‏
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • همایش بزرگ هفته فرهنگ پهلوانی در قزوین برگزار شد
  • مدیرعامل استقلال ملاثانی: با استعفای اکبرپور مخالفت می‌شود/ او خسته است و نیاز به استراحت دارد