Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:12:36 GMT

فلسطین طرح ۳۰ بندی خود را تقدیم آمریکا کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۴۷۵۶

فلسطین طرح ۳۰ بندی خود را تقدیم آمریکا کرد

به گفته این منابع آگاه، تشکیلات خودگردان فلسطین سند اقدامات اعتمادسازی با دولت رژیم صهیونیستی را که هدف از آنها بازگشت روابط فلسطین-اسرائیل به قبل از انتفاضه دوم در اواخر سپتامبر ۲۰۰۰ است، به هادی عمرو، جانشین معاون وزیر خارجه آمریکا، نماینده فرستاده این کشور به منطقه تحویل داد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه القدس، طبق اظهارات منابع یاد شده، شکری بشاره، وزیر دارایی فلسطین در دیداری با عمرو بندهای اقتصادی موجود در این سند را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها گفتند: یک کمیته کوچک از رهبران فلسطین به ریاست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و با عضویت حسین الشیخ، رئیس هیئت امور مدنی و عضو کمیته مرکزی فتح، ماجد فرج، رئیس دستگاه اطلاعات و شکری بشاره، وزیر دارایی تشکیلات خودگردان فلسطین، کار تنظیم این سند با عنوان "اقدامات اعتمادسازی" را انجام دادند به این شکل که الشیخ و فرج بندهای سیاسی و امنیتی و بشاره بندهای اقتصادی سند را تنظیم کردند.

به گفته این منابع، سند یاد شده شامل ۳۰ بند از خواسته‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی است، مهمترین خواسته‌های سیاسی مطرح شده در سند، تعلیق شهرک‌سازی‌ها، حفظ وضعیت مسجد الاقصی به شکل فعلی و خودداری از تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها است.

در بخش اقتصادی نیز کاهش حق کمیسیون اسرائیل در جمع‌آوری مالیات‌ها از سه به یک درصد، توقف برداشت‌های اسرائیل از وجوه فلسطین و لغو مالیات سوخت از مهمترین خواسته‌ها بودند، همچنین بشاره در دیدار خود با عمرو بر لزوم بازنگری در توافق اقتصادی پاریس تاکید کرد.

طبق یک گزارش اسرائیلی، در این سند درباره راه‌حلی دائمی برای درگیری‌ها صحبت نشده و هدف از خواسته‌های مطرح شده بازگشت به مذاکراتی با نظارت آمریکا است.

طبق گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی این خواسته‌ها عبارت هستند از:

-بازگشایی بیت الشرق و سایر موسسه‌های فلسطینی در قدس اشغالی که از سال ۲۰۰۱ تعطیل هستند.

-بازگرداندن وضعیت مسجد الاقصی به شرایط قبل از سال ۲۰۰۰ به ویژه در رابطه با استقرار پلیس اسرائیل در مسجد و اطراف آن، یورش گروه‌های یهودیان افراطی به مسجد الاقصی و صحن‌های آن، توقف اخراج فلسطینی‌ها از خانه‌هایشان در قدس اشغالی همانند آنچه در محله‌های شیخ جراح و سلوان جریان دارد.

-آزادی اسرایی که باید از سال ۲۰۱۴ بر اساس توافقنامه اسرائیلی-فلسطینی آزاد می‌شدند اما اسرائیل به توافقنامه عمل نکرد و نیز آزادی اسرای زن و سالخورده و کودک و اجساد شهدا.

-توقف توسعه شهرک‌ها از جمله در قدس اشغالی و تخلیه شهرک‌هایی که به صورت پراکنده در اراضی فلسطینی‌ها به ویژه در کرانه باختری احداث شدند.

-توقف تخریب خانه‌ها در غور اردن.

-توقف یورش سربازان اسرائیلی به شهرهای فلسطینی.

-بازگرداندن اسلحه به دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین که اسرائیل پیشتر آنها را مصادره کرده بود.

-ازسرگیری اجرای قانون شهروندی برای گردهمایی خانواده‌هایی که یکی از زوجین شهروند اسرائیلی و دیگر شهروندی در کرانه باختری و یا نوار غزه است.

-افزایش صدور مجوزهای کار در اراضی اشغالی برای کارگران فلسطینی.

-بازگرداندن نیروهای پلیس، کارمندان و افسران گمرک در تشکیلات خودگردان فلسطین به گذرگاه النبی همانند وضعیت بعد از توافقنامه‌های اسلو، راه‌اندازی گذرگاه کالاها در پل دامیه و موافقت با احداث فرودگاهی بین‌المللی در کرانه باختری و منطقه تجرات آزاد در نزدیکی اریحا.

-اختصاص دادن بخش‌هایی از مناطق "ج" به احداث کارگاه و نیروگاه برق و پروژه‌های گردشگری، انتقال اختیارات برنامه‌ریزی و ساخت به تشکیلات خودگردان و تقویت فعالیت آن درمناطق "ب" و نیز کشیدن لوله‌های انتقال سوخت به یک بندر اسرائیلی و اردن و احداث ریل راه‌آهن تا داخل کرانه باختری.

-تغییر "توافقنامه پاریس" به شکلی که کالاها کرانه باختری از گمرک آزاد شوند و گمرک توسط اسرائیل جمع نشود و توسعه شبکه‌های تلفن همراه در کرانه باختری و ارتقای آنها به نسل چهار G۴.

همچنین این شبکه عبری زبان اعلام کرد: کابینه فعلی اسرائیل متشکل از احزاب راست‌گرا و چپ‌گرا آماده در پیش گرفتن چنین اقداماتی نیست با این وجود می‌تواند با آمریکایی‌ها برای آغاز اقداماتی محدود توافق کرده و محتاطانه سازوکار روابط با فلسطینی‌ها را پیش از پایان دوره ریاست محمود عباس تغییر دهد.

مرکز امور فلسطین در سفارت آمریکا واقع در قدس چندی پیش اعلام کرده بود که قرار است هادی عمرو با نمایندگان جامعه مدنی اسرائیل و فلسطین و نیز برخی مقامات دولتی برای پیگیری سفر اخیر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در مه گذشته دیدار کند.

همچنین این مرکز اعلام کرده بود که عمر در سفر خود با برخی مسؤولان سازمان ملل، تشکیلات خودگردان فلسطین و تل‌آویو دیدار خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درگیری فلسطین و اسرائیل آمريكا تشکیلات خودگردان فلسطین کرانه باختری فلسطینی ها خواسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۴۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بمباران نوار غزه و حمله به کرانه باختری

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: در حالی که حمله های وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه بخش های مسکونی نوار غزه همچنان بعد از گذشت بیش از هفت ماه ادامه دارد نیروهای فلسطینی و لبنانی نیز دست بسته نمانده و وارد کارزار نبرد شدند.

بمباران بخش های مسکونی نوار غزه ادامه دارد

خبرنگار شبکه المیادین گزارش داد که حمله های هوایی جنگنده های رژیم صهیونیستی بامداد امروز نیز مانند روزهای گذشته همچنان به شدت قبل ادامه داشته است.

بر اساس این گزارش، جنگنده های رژیم صهیونیستی طی ساعت های گذشته محله الصبره در جنوب شهر غزه را بمباران کردند.

اطراف دانشگاه اسلامی واقع در منطقه معن در خان یونس در جنوب نوار غزه نیز شاهد حمله های هوایی رژیم صهیونیستی بوده است.

نیروهای دفاع شهری نوار غزه نیز اعلام کردند که پیکرهای شش شهید فلسطینی را از زیر آوار منطقه الامل در غرب استان خان یونس بیرون کشیدند.

حمله های هوایی رژیم صهیونیستی اطراف اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را نیز در برگرفت. این جنگنده های متجاوز خانه های مسکونی را در محله الزیتون واقع در شهر غزه بمباران کردند.

در همین حین توپخانه رژیم صهیونیستی نیز حمله های خود را علیه نوار غزه از سر گرفت و اردوگاه النصیرات واقع در مرکز این باریکه را هدف قرار داد.

عملیات نیروهای لبنانی و فلسطینی علیه متجاوزان صهیونیست

در کنار نبرد نیروهای فلسطینی علیه ارتش رژیم صهیونیستی، نیروهای مقاومت اسلامی لبنان نیز از آغاز جنگ در نوار غزه در کنار ملت فلسطین با متجاوزان صهیونیست جنگیده اند.

خبرنگار شبکه المیادین گزارش داد که نیروهای لبنانی بار دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را با سلاح های مناسب هدف قرار دادند.

در این گزارش آمده است: نیروهای مقاومت اسلامی لبنان موفق شدند یک ساختمان را که نظامیان صهیونیست در منطقه اشغالی آویویم در آن پنهان شده بودند هدف قرار دهند.

در همین راستا نیروهای فلسطینی اعلام کردند که با شلیک چند خمپاره محل تجمع نظامیان صهیونیست و جنگ افزارهای آنها را هدف قرار دادند. این عملیات نیروهای فلسطینی در محورهای جحرالدیک و نتساریم به صورت موفقیت آمیزی انجام شد.

این در حالی است که جنگنده های رژیم صهیونیستی علاوه بر بمباران بخش های مختلف نوار غزه بار دیگر جنوب لبنان را نیز هدف قرار دادند. خبرنگار شبکه المیادین تاکید کرد که جنگنده های رژیم صهیونیستی اطراف منطقه الخیام در جنوب لبنان را بمباران کردند.

علاوه بر آن، منطقه کفرکلا واقع در جنوب لبنان نیز طی بامداد امروز شاهد یک حمله هوایی از سوی جنگنده های متجاوز صهیونیستی بود.

بازداشت مجدد اسرای فلسطینی تنها چند روز بعد از آزادی آنها

این در حالی است که نظامیان صهیونیست بامداد امروز به صورت گسترده به شهرهای مختلف کرانه باختری حمله کرده و تعدادی از شهروندان این منطقه را بدون دلیل موجه بازداشت کردند.

شبکه الجزیره گزارش داد که در جریان حمله نظامیان صهیونیست به شهر قلقیلیه در کرانه باختری دست کم یک فلسطینی به ضرب گلوله این متجاوزان نزدیک دیوار حائل زخمی شد.

عناصر صهیونیست به خانه های مسکونی در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری نیز حمله کرده و این خانه ها را تفتیش کردند.

مسجد منطقه سیله الظهر در جنوب جنین نیز شاهد یورش نظامیان صهیونیست و محاصره نمازگزاران حاضر در این مسجد بود. خیابان قدس در شهر نابلس و اردوگاه قدیمی عسکر در شرق نابلس نیز شاهد این حمله های وحشیانه نظامیان صهیونیست بودند.

محمود عبدالقادر ابوسلیم، محمد احمد ابوسلیم، صائب فهمی ابوسلیم و معتز سمیح وهدان چند اسیر فلسطینی بودند که تنها چند روز بعد از آزادیشان در منطقه رنتیس واقع در شمال غرب رام الله مجدداً توسط نظامیان صهیونیست بازداشت شدند.

در این میان نیروهای فلسطینی مستقر در کرانه باختری در برابر تجاوزات نظامیان صهیونیست به این منطقه ساکت نمانده و آنها را هدف قرار دادند. شبکه فلسطین الیوم گزارش داد که رزمندگان گردان های قدس شاخه نابلس موفق شدند نظامیان صهیونیست و جنگ افزارهای آنها را در محور عسکر گلوله باران کنند.

رزمندگان فلسطینی همچنین به نبرد با متجاوزان اشغالگر در شرق شهر نابلس پرداختند. در این عملیات نیروهای فلسطینی عناصر صهیونیست نزدیک میدان المسلخ در نابلس مورد حمله قرار گرفتند.

تصمیم گیری تل آویو درباره توافق تبادل اسرا طی ۲ یا سه روز آینده

از سوی دیگر رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که بر اساس برآوردهای ارتش رژیم صهیونیستی این رژیم طی ۲ یا سه روز آینده در خصوص توافق تبادل اسرا یا حمله به رفح تصمیم گیری می کند.

عبداللطیف القانوع سخنگوی حماس پیشتر گفته بود: خواسته های مقاومت شروط غیرقابل انجام نیست بلکه خواسته های مشروعی است که میانجی‌گران آن را درک می کنند.

وی افزود: هیچ توافقی مادامی که خواسته های عادلانه ملت ما شامل برقراری آتش بس، خروج اشغالگران و بازگشت آوارگان محقق نشود، موفق نخواهد شد.

القانوع گفت: تضمین توقف آتش بس دائمی رکن اساسی برای وارد شدن به جزئیات مذاکرات و موفقیت توافق با اشغالگران است.

سخنگوی حماس بیان کرد: اشغالگران با پروژه کوچاندن و سیاست گرسنه نگه داشتن یا به کار گیری سلاح گسترش هرج و مرج، موفقیتی نخواهند داشت.

وی افزود: آنچه اشغالگران طی هفت ماه گذشته با ویرانی و کشتار جمعی نتوانستند به آن برسند در وقت اضافه جنگ هم نمی توانند به آن برسند.

کد خبر 6092692

دیگر خبرها

  • دانشجویان فلسطینی، سفیر آلمان را از دانشگاه فراری دادند+ فیلم
  • بمباران نوار غزه و حمله به کرانه باختری
  • حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
  • بازداشت ۸ هزار و ۵۰۵ فلسطینی در کرانه باختری طی ۲۰۶ روز
  • سابقه سیاه تشکیلات خودگردان از «انتفاضه فلسطین» تا «طوفان الاقصی»
  • با حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • تشکیلات خودگردان؛ از مهار اعتراضات ضد صهیونیستی تا سرکوب آن
  • هشدار تشکیلات خودگردان درباره پیامدهای حمله صهیونیست‌ها به رفح
  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • شهادت ۳۷ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه