Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@03:33:30 GMT

اندازه گیری قند خون با بزاق دهان

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۵۳۱۹

یک فیزیکدان نوارهای ارزان قیمت و غیر تهاجمی برای سنجش قند خون ابداع کرده که روی زبان قرار می گیرند و با استفاده از بزاق دهان این شاخص را می سنجند. ناطقان: به نقل از دیلی میل، محققان مشغول تولید انبوه محصولی بر ای اندازه گیری قند خون هستند که سنجش این شاخص را برای افراد دیابتی ساده‌تر می‌کند.

محققان دانشگاه نیوکاسل در استرالیا با کمک یک نوار غیر تهاجمی روشی ساده و بدون درد برای سنجش گلوکز خون فرد ابداع کرده‌اند که از بزاق دهان کمک می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اندازه گیری قند خون با بزاق دهان

اگر این ابزار عرضه شود افراد مبتلا به دیابت دیگر لازم نیست با استفاده از دستگاه‌های فعلی و زدن سوزنی در نوک انگشتانشان قند خون را کنترل کنند. بلکه آنها می‌توانند نوار مذکور را روی زبانشان قرار دهند و چند دقیقه منتظر بمانند تا نتیجه سطح قند خون روی اپلیکیشنی در موبایل نمایان شود.

این پروژه تاکنون بودجه‌ای ۶.۳ میلیون دلار استرالیایی از دولت این کشور دریافت کرده تا واحدی برای تولید انبوه کیت‌های تست مورد نیاز در آزمایش‌های بالینی را بسازد.

ساخت این واحد از سال جاری آغاز می‌شود و کیت‌ها نیز از ۲۰۲۳ میلادی تولید می‌شوند. پل دستور پروفسور فیزیک در دانشگاه نیوکاسل این تحقیق را رهبری کرده است.

به طور دقیق این نوار یک حسگر زیستی است و می‌تواند واکنش‌های شیمیایی یا زیستی را ردیابی کند. این نوار شامل ترانزیستورهای نازکی حاوی اکسیداز گلوکز است.

هنگامیکه ابزار روی زبان قرار می‌گیرد اکسیداز گلوکز موجود در آن با گلوکز در بزاق واکنش نشان می‌دهد و نوعی پراکسید هیدروژن می‌سازد.

در مرحله بعد این ماده به یون های هیدروژن تجزیه می‌شود که یک سیگنال الکتریکی ارسال می‌کنند. اپ موبایل این سیگنال را ردیابی می‌کند و نشان می‌دهد.

جالب آنکه مواد الکترونیکی در ترانزیستور جوهر هستند به عبارت دیگر می‌توان نوار تست را با هزینه اندک و چاپ ساخت.

جوهر به کار رفته در نوارها دارای ذرات نیمه رسانه است بنابراین طراحی‌های الکترونیک را می‌توان با کمک پرینتر جوهر افشان چاپ یا دانلود کرد.

پس از عرضه تجاری، می‌توان هر نوار تست را به قیمتی اندک از داروخانه‌ها تهیه کرد.
منبع: مهر برچسب ها: اندازه گیری ، قندخون ، بزاق دهان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اندازه گیری قندخون بزاق دهان اندازه گیری بزاق دهان قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • باور دانشمندان درباره میزان هوش «تی‌رکس‌ها» دگرگون شد
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • ارزش کار کارگران به اندازه جهاد است
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست