Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اما واقعیت این است که  اگرچه مردم شاهد انجام برخی امور به شیوه الکترونیک هستند اما هنوز ثمرات آن را به طور کامل احساس نکرده‌اند و دریافت کپی مدارک هویتی در بسیاری از دستگاه های اجرایی حذف نشده است.

روحانی: تحقق دولت الکترونیک از 20 درصد به 70 درصد رسید

عصر سه شنبه، آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت دوازدهم برگزار شد و یکی از موضوعاتی که دکتر روحانی در این جلسه مطرح کرد، میزان تحقق دولت الکترونیک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی در این باره گفت: «تحقق دولت الکترونیک در هشت سال گذشته از ۲۰ درصد به حدود ۷۰ درصد رسیده است و در هشت سال گذشته تحقق این هدف ۵۰ درصد پیشرفت داشته و بنا به گزارش‌ها یک میلیارد خدمت در بستر دولت الکترونیک ارائه شده است».

البته این صحبت دکتر روحانی، چندان هم بی راه نیست و مستندات و گزارش هایی درباره آن وجود دارد. آن طور که سازمان فناوری اطلاعات ایران گزارش داد، مصوبه هیئت وزیران درباره 23 پروژه اولویت دار دولت الکترونیک روند اجرایی خود را طی کرد و میزان پیشرفت آن در سامانه e-monitor.ito.gov.ir نیز قابل مشاهده است.

کپی مدارک هویتی همچنان پابرجاست

اما به نظر می رسد در برخی از حوزه ها که بیشتر مردم با آن سر و کار دارند، با وجود بخشنامه ها و ابلاغیه های رسمی 

پیشرفت ها چندان محسوس نیست. نمونه آن روند حذف کپی مدارک هویتی در دستگاه‌های اجرایی است که هنوز مردم از شر آن رها نشده‌اند.

بخشنامه شهریور ماه 99 به همه دستگاه های اجرایی

اواخر تابستان سال گذشته بود که رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در بخشنامه ها به همه دستگاه های اجرایی اعلام کرد: «در راستای اجرای ممنوعیت دریافت مدارک هویتی، دستگاه های اجرایی موظف اند برای دریافت خدمت استعلام هویت به صورت برخط، نسبت به انعقاد تفاهم نامه با سازمان ثبت احوال کشور اقدام کنند، به گونه ای که ظرف مدت یک ماه حذف کامل دریافت کپی مدارک هویتی در فرایندهای ارائه خدمات به شهروندان محقق شود. این یعنی، طبق این بخشنامه باید از مهر سال 99، دریافت کپی مدارک هویتی از مراجعه کنندگان به طور کامل حذف می شد.

اقرار دولت به اجرایی نشدن بخشنامه

با این حال در اواخر اردیبهشت امسال، «رضا باقری اصل» دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور، در توئیتر خود فهرست 23 خدمتی را که باید به صورت الکترونیکی به مردم ارائه شود، منتشر کرد و نوشت: «این ۲۳ سرویس الکترونیکی، پایه الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات است اما هنوز برخی سازمان‌ها از این خدمات به صورت الکترونیکی استفاده نمی‌کنند». وی تاکید کرد: «این خدمات دوباره به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است تا این سازمان‌ها برای ارائه این خدمات از مردم کپی پشت و روی مدارک را نگیرند». خدماتی که باقری اصل به آن ها اشاره کرده بود، شامل بسیاری از نیازهای روزمره مردم بود، از جمله: سرویس عدم سوء پیشینه، انطباق کد ملی با شماره شبای بانکی، استعلامات بنیاد شهید، نظام وظیفه، بهزیستی، دارایی، اسقاط خودرو، بیمه شخص ثالث، اشتغال به تحصیل دانشجویان، استعلام رابطه والد و فرزند و...

کارت ملی هوشمند نمایشی!

نکته قابل توجه در این باره، بی استفاده بودن قابلیت های کارت ملی هوشمند است؛ کارت هایی که قرار بود بساط کاغذبازی ها و کپی های الکی در ادارات را حذف کند اما تا به امروز چنین کارایی نداشته است. بر اساس اعلام ثبت احوال، تاکنون از مجموع ۵/۶۴ میلیون نفر بالای ۱۵ سال، بیش از ۶۱ میلیون نفر مراحل نام‌نویسی کارت ملی هوشمند را انجام داده‌اند و برای بیش از ۵۱ میلیون نفر کارت ملی هوشمند صادر شده است. با این حال کمتر کسی را می توان یافت که خاطره استفاده هوشمند از کارت ملی هوشمندش را در ذهن داشته باشد!

درخواست کپی ممنوع است

حالا آن چه مردم با آن مواجه اند، اصرار و انکار دستگاه های اجرایی است. از یک سو سازمان اداری،  استخدامی و اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان ثبت احوال طبق بخشنامه های ابلاغی اعلام می کنند که دریافت کپی اسناد هویتی از مردم در ادارات دولتی ممنوع است، از طرفی وقتی مردم به طور مستقیم برای دریافت خدمات مراجعه می کنند، در مواردی چاره ای جز ارائه کپی مدارک ندارند. تازه ترین اظهارنظر در این باره، صحبت های روز گذشته «سیف ا... ابوترابی» سخنگوی سازمان ثبت احوال بود که در رسانه ها

 این طور بازتاب داده شد: « درخواست کپی شناسنامه و کارت ملی هوشمند از مردم ممنوع است، به همه استانداری‌ها و دستگاه‌ها ابلاغ شده است که حق ندارند کپی شناسنامه و کارت ملی هوشمند را تقاضا کنند بلکه باید به صورت برخط کارها را انجام دهند». برخی صحبت های ابوترابی را یک خبر دانستند، در حالی که صحبت های او به همان ابلاغیه های سال گذشته اشاره داشت، ابلاغیه هایی که هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.

ثبت احوال: 200 هزار نقطه در کشور استعلام آنلاین دارند

ابوترابی در گفت و گو با خراسان درباره آخرین وضعیت استعلامات الکترونیکی مدارک هویتی می گوید: هم اکنون بیش از 200 مجموعه دولتی و 200 هزار نقطه شامل دفاتر پیشخوان، دفاتر ازدواج و طلاق، بانک ها، شرکت های خصوصی بزرگ و ... با سازمان ثبت احوال ارتباط آنلاین دارند و پاسخ استعلامات خود را دریافت می کنند. وی می افزاید: طبیعتا به همین میزان گرفتن کپی مدارک از مردم حذف شده و در مصرف کاغذ صرفه جویی می شود.

قابلیت افزایش ۲ برابری  استعلامات

سخنگوی ثبت احوال درباره ظرفیت افزایش پاسخگویی به استعلامات آنلاین دستگاه های اجرایی هم می گوید: ما می توانیم میزان استعلامات آنلاین را به 100 هزار استعلام در ثانیه افزایش دهیم، اما این کار منوط به درخواست دستگاه های اجرایی است که باید متقاضی دریافت باشند.

2323

کد خبر 1535305

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دولت الکترونیک حوادث شهری دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۶۰ میلیون ایرانی در کالابرگ الکترونیک فجرانه

به گزارش خبرنگار مهر، جت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی ظهر شنبه در دومین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران که با حضور ملکی مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه تولید پیگیری و مشکلات تولید رفع شود.

وی با اعلام اینکه جلسات شورای هماهنگی باید خروجی داشته باشد و برای مردم ملموس باشد، تصریح کرد: زمینه‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال ویژه پیگیری شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اقدامات مهمی در استان مازندران انجام شده و باید بیشتر تقویت شود، ادامه داد: باید به سمت تفاهم‌نامه‌های بین‌بخشی برویم و توسعه دهیم.

این مسئول با تاکید بر اهداف دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: دولت، دولتِ کار و کرامت است و همه دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد کاهش نرخ بیکاری باشیم.

رحمانی با اشاره به اینکه چرخه تولید را در استان‌ها تکمیل کنیم، افزود: سالانه هزار میلیارد تومان به خانه‌دار شدن مددجویان بهزیستی از محل شرکت‌های زیرمجموعه تأمین اجتماعی اختصاص می‌یابد.

وی از مشارکت ۶۰ میلیون نفر (۲۰ میلیون خانوار) در طرح کالابرگ و فجرانه خبر داد و گفت: باید شرایط را بهبود ببخشیم و کمک کنیم وضعیت مردم بهتر از این شود چراکه شایسته بهترین خدمت‌ها هستند.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه دشمن در جنگ اقتصادی بیکار ننشسته است، خاطرنشان کرد: با هدایت رهبری از گردنه‌های سخت عبور کردیم و جهاد تبیین در این بخش در اولویت قرار گیرد.

این مسئول ادامه داد: از جمله نکات مهم رهبری توجه به تعاونی است و مشارکت مردم را در تحقق شعار سال تقویت کنیم.

رحمانی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

لزوم انسجام و هم‌افزایی برای خدمت به مردم

مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش مدیران در خدمت‌رسانی به مردم، گفت: از ظرفیت بسیج در وزارت کار و خدمت به مردم استفاده شود.

ملکی تصریح کرد: کارشناسان معین مشخص شده و به صورت میدانی در استان‌ها حضور و مسائل را رصد و احصا می‌کنند.

وی افزود: انسجام، هماهنگی و هم‌افزایی در انجام کارها به ما کمک می‌کند و در تحقق برنامه‌ها اثرگذار است.

کد خبر 6089896

دیگر خبرها

  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • ممنوعیت اشتغال اتباع غیر مجاز در پاکبانی
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • مرحله دوم انتخابات در البرز به صورت نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • ۶۵ نفر در آزمون استخدامی طرح شهید زین الدین مرکزی جذب می شوند
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • مشارکت ۶۰ میلیون ایرانی در کالابرگ الکترونیک فجرانه
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی