Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@07:22:50 GMT

شام آخر مرکل در کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۸۶۸۷

زمانی که آنگلا مرکل در سال 2005 در آلمان به قدرت رسید، رابطه واشنگتن- برلین بسیار پرتنش بود. جورج بوش، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و گرهارد شرودر، صدراعظم وقت آلمان، اختلاف‌هایی جدی بر سر عملیات نظامی آمریکا در عراق داشتند و آلمان حاضر به مشارکت در این جنگ نشد.
تنش میان ایالات متحده و آلمان به حدی بود که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت آمریکا، جو میان این دو متحد را مسموم توصیف کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با ورود مرکل به قدرت رابطه واشنگتن و برلین رو به گرمی رفت و او همراه با بوش از «آغاز فصل نوینی در رابطه آمریکا و آلمان» خبر دادند. دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما با وجود اختلاف‌هایی که میان دو طرف وجود داشت، رابطه واشنگتن و برلین حتی گرم‌تر شد و مرکل روحیه خویشاوندی را در اوباما یافت و این باعث شد تا فارغ از فرازوفرودهای رابطه ایالات‌متحده و آلمان، اوباما و مرکل رابطه‌ای سازنده داشته باشند.
اما دوره ریاست‌جمهوری چهارساله دونالد ترامپ را باید دشوارترین و پرتنش‌ترین دوران رابطه مرکل و یک رئیس‌جمهوری آمریکا دانست. مرکل در مذاکرات خود با ترامپ به‌دلیل وجود اختلاف‌نظرها درباره ناتو و همچنین تجارت میان آمریکا و اتحادیه اروپا بارها تلاش کرد تا تعریف خود از اصول اساسی حقوق بین‌الملل را به رئیس‌جمهوری آمریکا بیاموزد اما نه‌تنها این اختلافات حل نشد، بلکه در اواخر ریاست‌جمهوری ترامپ تنش بر سر پروژه احداث خط لوله «نورداستریم‌2» که گاز روسیه را به مرکز اروپا ارسال می‌کند، باعث شد تا کاخ‌ سفید به‌دلیل نگرانی از افزایش نفوذ روسیه بر اروپا، تحریم‌هایی علیه شرکت‌های دخیل در این پروژه اعمال کند و مانع تکمیل آن شود.
امروز مرکل برای آخرین‌بار قبل از ترک قدرت در ماه سپتامبر در کاخ سفید میهمان جو بایدن است و به نظر می‌رسد در مدت‌زمان کوتاه باقی‌مانده تا پایان صدراعظمی‌اش، رابطه او با بایدن به‌سوی ازبین‌بردن اختلاف‌هایی که در دوران ترامپ ظهور کرده بود، پیش برود. آنها گفته‌اند به‌دنبال احیای روابطی هستند که در دوران دونالد ترامپ خدشه‌دار شده بود، اما مواضع واشنگتن و برلین در یک‌سری مسائل مهم مورد توجه طرفین همچنان با یکدیگر فاصله داشته است. مرکل و بایدن یک‌بار ماه گذشته و در حاشیه نشست سران گروه 7 در بریتانیا با هم دیدار کردند و در آستانه دومین دیدار مرکل و بایدن، رسانه‌ها از گفت‌وگوی این رهبران درباره موضوعات مختلفی ازجمله حملات سایبری و همچنین پروژه «نورداستریم‌2» خبر می‌دهند.
پروژه نورد استریم‌2
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید هم گفته است‌: «رئیس‌جمهور آمریکا و صدراعظم آلمان درباره حملات باج‌افرازها که شرکت‌هایی را در آمریکا و سراسر جهان هدف قرار داده و همچنین درباره پروژه خط لوله گازی «نورداستریم‌۲» از روسیه به آلمان که واشنگتن با آن مخالف است، مذاکره خواهند کرد. این یک سفر کاری رسمی با هدف تقویت روابط میان این دو کشور و شناسایی راه‌ها برای تقویت هرچه‌بیشتر همکاری‌ها خواهد بود». جن ساکی تأکید کرده که بایدن همچنان خط لوله گازی «نورداستریم‌۲» را یک «قرارداد بد» می‌داند، اما نگفت که آیا ممکن است توافقی برای جلوگیری از آغاز دوباره اعمال تعرفه‌های آمریکا علیه شرکت‌های آلمانی حاضر در این پروژه حاصل شود یا خیر.
وزارت خارجه آمریکا در ماه می‌ اعلام کرد که شرکت آلمانی «نورداستریم‌۲» و مدیرعامل آن «ماتیاس وارنیگ»، یکی از متحدان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در فعالیت‌هایی شرکت دارند که قابل‌تحریم هستند. اما آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، فورا این تحریم‌ها را به حالت تعلیق درآورد و تأکید داشت که این کار به نفع منافع ملی آمریکاست. بایدن هم اعلام کرده که خواستار بهبود روابط با آلمان است؛ متحدی که بایدن برای رسیدگی به موضوعات وسیع‌تری ازجمله تغییر آب‌وهوا، بهبود اقتصادی و رابطه با ایران و چین به آن نیاز دارد. مقامات آلمان می‌گویند امیدوارند این مسئله تا ماه آگوست حل شود و دیدار بایدن- مرکل بتواند زمینه‌سازی برای رسیدن به یک توافق فراهم کند. یکی از مقام‌های کاخ سفید به رویترز گفته است که بایدن بار دیگر مخالفت خود را با پروژه خط لوله نورداستریم‌۲ در دیدارش با مرکل اعلام خواهد کرد اما پیشنهاد معافیت‌های مطرح‌شده در این پروژه می‌تواند باعث شود طرفین تأثیرات منفی آن را مورد بررسی قرار دهند.
 مرکل مخالفت آمریکا و تعدادی از کشورهای شرق اروپا نسبت‌به تکمیل پروژه خط لوله نورداستریم‌۲ را رد کرده است. برخی کشورهای شرق اروپا نگران آن هستند که روسیه بخواهد از این خط لوله با هدف متوقف‌کردن فعالیت اوکراین به‌عنوان یک مسیر ترانزیتی گاز استفاده کند و این کشور از دراختیارگرفتن درآمد ناشی از این مسیر ترانزیتی محروم شود. 
اما مرکل اخیرا اعلام کرده که آلمان و اتحادیه اروپا شرایط اوکراین را به‌عنوان یک مسیر ترانزیتی گاز تضمین خواهند کرد. خط لوله نورداستریم‌۲ که انتقال گاز روسیه از دریای بالتیک به آلمان را اجرائی می‌کند، با مخالفت هر دو حزب اصلی در آمریکا مواجه است. در کنگره آمریکا، جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها از تحریم‌ها برای جلوگیری از اجرای این پروژه حمایت کرده‌اند.
حق معنوی واکسن
برلین و واشنگتن همچنین درباره معافیت موقت از حقوق مالکیت معنوی در مورد واکسن‌هایی که ازسوی اعضای سازمان تجارت جهانی برای کمک به پایان‌دادن به همه‌گیری کووید۱۹ در نظر گرفته شده است، اختلاف‌نظر دارند. واشنگتن از این معافیت حمایت می‌کند، درحالی‌که آلمان با آن مخالف است. جن ساکی در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن به‌دنبال متقاعدکردن مرکل برای حمایت از این معافیت امتیازی است یا خیر، گفت: «بایدن یکی از طرفداران جدی چنین اقدامی است اما این تنها یکی از چندین ابزاری است که می‌تواند برای تقویت نرخ واکسیناسیون کووید۱۹ در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد».
درهمین‌حال، عفو بین‌الملل و دیگر گروه‌ها در نامه‌ای از بایدن خواسته‌اند تا مرکل را برای حمایت از این معافیت تحت فشار بگذارد. در بخشی از این نامه آمده است که «دیدار با مرکل موفقیت‌آمیز تلقی نمی‌شود، مگر آنکه شامل توافقی برای پیوستن آلمان به حمایت شما از این معافیت و اولویت قراردادن پایان‌دادن هرچه سریع‌تر به همه‌گیری کرونا باشد».
هزینه‌های دفاعی دیگر موضوع اختلاف دو کشور است. آمریکا مدت‌هاست که آلمان را تحت فشار قرار می‌دهد تا دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای امور دفاعی ناتو هزینه کند. این مورد قبل از ترامپ در دوران اوباما نیز مطرح بود، اما در دوران ترامپ اختلاف‌ها تا جایی پیش رفت که ترامپ تهدید به تجدیدنظر درباره تعهدات آمریکا در ناتو کرد؛ سیاستی که قطعا اکنون تغییر نخواهد کرد، چراکه دولت آلمان وعده داده تا سال ۲۰۲۴ تنها ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی خود را به این امر اختصاص دهد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نورداستریم ۲ رئیس جمهوری اختلاف ها کاخ سفید خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور در نامه‌ای به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده، از آنان خواستند تا از امکانات موجود برای رساندن صدای اعتراض خود نسبت به این هولوکاست فلسطینی استفاده کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور در نامه‌ای به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده، از آنان خواستند تا از امکانات موجود برای رساندن صدای اعتراض خود نسبت به هلوکاست فلسطینی استفاده کنند و با ایجاد هم‌افزایی بین‌المللی میان نخبگان دانشگاهی دنیا این بیداری را گسترده‌تر سازند.

خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد


ترجمه متن کامل نامه به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

نخبگان محترم دانشگاه‌های ایالات متحده
جنایات رژیم اسرائیل در غزه و کشتار بیش از 34 هزار انسان بی‌گناه طی دویست روز باعث شد ما دانشجویان ایرانی شما را خطاب نامه خود قرار دهیم.

این روزها، یک نسل‌کشی هولناک در فلسطین رخ می‌دهد که در آن حدود 25000 کودک و زن به وسیله سلاح‌های اهدایی دولت شما به اسرائیل (رژیم صهیونیستی) جان خود را از دست داده‌اند. 25000 نفر یک عدد ساده نیست؛ در واقع اسرائیل 25000 زندگی، 25 هزار آرزو و 25 هزار امید و لبخند را از بین برده است.

شاید سوال برایتان پیش بیاید که چرا این نامه را خطاب به دولت‌مردان غربی نزدیم؟ پاسخ واضح است؛ ما سال‌ها است که از دولت‌مردان کشور‌های غربی ناامید شده‌ایم، زیرا اعتقاد داریم آنان آگاهانه، راه صداقت و انسانیت مبتنی بر حقوق برابر بشر را از سیاست جدا کرده‌اند. اما ما هنوز به انسانیت شما و سایر آزادی‌خواهانی که این روز‌ها محیط دانشگاه را به رغم مرگ آزادی و عدالت در سایه نقض فاحش متمم اول قانون اساسی توسط کاخ سفید، صحنه اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) کرده‌اید، امیدواریم.

سخن ما با شما به طور خاص در مورد مظلومیت تاریخی فلسطین و جنایات هشت دهه‌ای رژیم صهیونسیتی است؛ در این نامه نمی‌خواهیم به صورت تاریخی و حقوقی به بررسی ریشه‌های تشکیل دولت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و نامشروع بودن آن بپردازیم، اگرچه کسانی که اهل اندیشه‌اند، می‌توانند با بررسی بی‌طرفانه متون تاریخی به حقایق مهمی در رابطه با تشکیل دولت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) دست یابند؛ حقایقی که هیچگاه دولت‌های غربی پیرامون آن صحبت نمی‌کنند و اجازه گفتگو و بحث آزادانه در این رابطه را به شهروندان خود نمی‌دهند.

ما به جای بررسی متون حقوقی و تاریخی در این نامه از شما به عنوان نماینده‌ای از جامعه نخبگانی آمریکا فقط یک سوال می‌پرسیم:

رژیمی که برای بقا خود در هفت ماه به راحتی 25 هزار زن و کودک بی‌گناه را می‌کشد، برای ایجاد سانسور رسانه‌ای دست به ترور 100 خبرنگار می‌زند، مدارس و بیمارستان‌ها را بمباران می‌کند و در نهایت مانع از ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه می‌شود و در این رابطه حتی با راکت، ماشین نمایندگان سازمان ملل را هدف قرار می‌دهد، آیا می‌تواند رژیمی مشروع در دنیا باشد؟ ما منتظر پاسخ شما به این سوال هستیم و خوشحال می‌شویم نظر شما را در این رابطه بدانیم.

در پایان، جنایات گسترده صهیونیست‌ها و اتفاقات تلخی که این روز‌ها در باریکه غزه می‌گذرد، امروز باعث اعتراضات وجدان‌های بیدار در اقصی نقاط جهان از جمله دانشگاهی که شما در آن فعالیت می‌کنید، شده است.

ما دانشجویان مسلمان از شما نخبگان گرامی می‌خواهیم مانند سایر آزادی‌خواهان جهان، از هر امکانی که در اختیار دارید برای رساندن صدای اعتراض خود نسبت به این هلوکاست فلسطینی استفاده کنید و با ایجاد هم‌افزایی بین‌المللی میان نخبگان دانشگاهی دنیا نیز می‌توانید، تصاویر و مستندات اعتراضی خود در دانشگاه را برای ما ارسال کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: اقدام دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا محکوم است
  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • بایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیم
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • کاخ سفید: اسرائیل قبل از حمله به رفح نظرات ما را خواهد شنید
  • کاخ سفید : اسرائیل قبل از حمله به رفح نظرات ما را خواهد شنید
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید