Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نوربخش حاتمی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: عمده محصولات باغات ما به خصوص در مناطق اورامانات از چشمه‌ها و قنوات مشروب می‌شوند در حالی که  ۸۰ تا ۱۰۰ درصد چشمه‌ها به خصوص در پاوه و جوانرود یا خشک شده‌اند و یا مقدار آبشان قابل بهره‌برداری نیست.

او کم آبی منطقه ریجاب و آسیب به باغات این منطقه به خصوص زیتون را دیگر نمونه خسارت خشکسالی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا ۹۰ درصد محصولات دیم از خشکسالی آسیب دیده‌اند

حاتمی در ادامه به خسارت خشکسالی به محصولات دیم نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ۷۰ درصد محصولات زیر کشت ما دیم هستند لذا خشکسالی بیشترین آسیب را به این بخش زده است.

او گفت: در محصولاتی مانند گندم، جو و غلات به شدت کاهش محصولات داشته‌ایم به گونه‌ای که محصولات دیم مناطق گرمسیری را به طور کامل از دست داده‌ایم.

وی همچنین خسارت محصولات دیم در مناطق معتدل استان را بین ۳۰ تا ۹۰ درصد اعلام کرد.

سرمازدگی، پراکنش نامناسب بارندگی و از دست رفتن ۱۰۰ هزار تن علوفه مراتع

مشکل سرمازدگی محصولات آبی دیگر موضوعی بود که این مقام مسوول به آن اشاره کرد و بیان داشت: سرمازدگی فروردین ماه خسارت زیادی به محصولات آبی ما وارد کرده است.

حاتمی ادامه داد: جدای از کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی بارندگی در استان، پراکنش نامناسب بارندگی دیگر مشکل ما بود و در مجموع می‌توان گفت بعد از فرودین ماه بارندگی موثری در سطح استان نداشتیم.

وی یکی دیگر از اثراث منفی خشکسالی امسال را از دست رفتن ۱۰۰ هزار تن علوفه مراتع استان اعلام کرد و افزود: به همین دلیل در تامین علوفه دامداران مشکل داریم و عشایر ما علاوه بر مشکل علوفه حتی مشکل تامین آب شرب نیز دارند.

کاهش ۳۴درصدی بارش ها در استان

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه امسال با کاهش ۳۴ درصدی بارندگی ها نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه است و آخرین بارش موثر استان کرمانشاه مربوط به اسفند ماه سال ۹۹ می باشد.

براساس اعلام سازمان هواشناسی استان، بهار امسال کم باران‌ترین بهار در ۷۰ سال گذشته کرمانشاه بود و کاهش بارش ها در نهایت منجر به کاهش ۶۰ درصدی روان آب ها و کاهش ۷۰ درصدی آب چشمه ها در کرمانشاه شده است.

بر اساس مطالعات انجام شده میزان آب های زیر زمینی استان نیز با کاهش ۳۰ درصدی روبه رو هستند.

بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی آب منطقه ای سالانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد منابع زیرزمینی کرمانشاه و در مقابل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب از این منابع برداشت می شود، که به معنی ۱۰۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت است.

در نتیجه این وضعیت سطح آب زیرزمینی در همه دشت های استان کاهش یافته و توسعه و بهره‌برداری از آبخوان ۱۳ دشت از ۲۳ دشت استان که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از سطح کل دشت ها را در بر می گیرند؛ ممنوع است.

در استان کرمانشاه حدود ۱۷ هزار حلقه چاه وجود دارد که پنج هزار حلقه آن غیرمجاز است؛ نه تنها هیچ محاسبه دقیقی از برداشت آب از چاه های غیرمجاز وجود ندارد که هنوز هم کنتور هوشمند بر روی بسیاری از چاه های مجاز نصب نشده و همین موضوع امکان تخلف و اضافه برداشت را برای کشاورزان متخلف آسان کرده است.

این استان در مجموع هزار و ۷۷۰ کیلومتر رودخانه دارد که ۲۰۰ کیلومتر آن در داخل شهرهای استان است.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوری که ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گندم خشکسالی بارش باران پاوه کرمانشاه ایران پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گندم خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی گندم خشکسالی بارش باران پاوه کرمانشاه ایران استان کرمانشاه محصولات دیم هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۹۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،کارشناس امور باغداری جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:این میزان گلخانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.
عبدالله جعفری صرفه جویی در مصرف آب، افزایش تولید و انتقال محصولات جالیزی به گلخانه را از مهمترین اهداف احداث گلخانه دانست.
وی میگوید: با بهره‌برداری تولید در این سطح گلخانه در استان، به ازای هر هکتار ۱۲ نفر به صورت مستقیم صاحب شغل خواهند شد.
هم اکنون بیشترین میزان تولید محصولات گلخانه‌ای مربوط به گوجه فرنگی است و ۱۴ واحد گلخانه در استان به کشت این محصول می‌پردازند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است