Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، وقتی با او هم‌صحبت شدم و از خوشبختی‌اش پرسیدم ابتدا مردد بود، اما وقتی اطمینان خاطر دادم که نامی از او برده نخواهد شد، ماجرا را برایم تعریف کرد. 

دختری جوان است و سرحال، یک سالی می‌شود سر خانه و زندگی‌اش رفته است، سوژه‌ای که یکی از واسطه‌گران امر ازدواج معرفی‌اش کرد تا با او گفتگو کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مریم و امید هر دو در برهه‌های زمانی مختلف در کانون حسنا نام‌نویسی کرده و خواستار کمک برای پیدا کردن نیمه گمشده‌شان بودند که دست تقدیر آنها را به هم رساند تا اکنون یک سال از زندگی مشترکشان را با خاطراتی خوش برایم تعریف کنند. 

این روزها به واسطه بروز مشکلات اقتصادی و توقعات دست و پا گیر برخی جوانان، شرایط ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دشوار شده و سن ازدواج را بالا برده است، تا جایی که ۱۷ سال آمار ازدواج سیر نزولی داشت و طی یک سال گذشته با وجود شرایط کرونا این شیب پس از ۱۷ سال به سمت بالا تغییر جهت داد که به نظر می‌رسد واسطه‌گری‌ها در امر ازدواج بی تاثیر نیست. 

انگار هیچ اقدام خیری از نظر متولیان کار خیر در کشورمان پنهان نمی‌ماند و در همه حوزه‌ها ورود کرده‌اند و این‌بار واسطه گران امر ازدواج با مشاوره به جوانان و معرفی جوانانِ مناسب به یکدیگر در این امر خیر مثمرثمر واقع شده‌اند. 

ازدواج مریم و امید نیز از همین نوع است، دختری اهل شهرستان جهرم استان فارس که با مراجعه به کانون ازدواج حسنا همسر مناسب خود را پیدا کرد و حالا که یک سال از این ازدواج می‌گذرد خرسند و راضی است. 

خادمیار آستان قدس رضوی در دفتر استان فارس و مسوول کانون خانواده و ازدواج "حسنا" در جهرم، درباره تاسیس این کانون و اقداماتی که انجام می‌شود سخن گفت. 

محبوبه عزیزی جهرمی توضیح داد: این کانون از سال ۹۸ کار خود را آغاز کرد تا با پیگیری اهداف مختلف در راستای تسهیل ازدواج جوانان، افزایش فرزندآوری و ترویج سبک زندگی اسلامی، دختران و پسران را به یکدیگر و خانواده‌ها معرفی کند و در امر ازدواج کمک‌کننده باشد. 

به گفته این بانوی واسطه‌گر ازدواج، روال بر این اساس است که پسر و دختران داوطلب ازدواجی که کیس مورد نظرشان را پیدا نکرده‌اند با مراجعه به کانون اطلاعات فردی و  علایق و سلایق خود را ثبت می‌کنند و مورد مشاوره قرار می‌گیرند و در ادامه، واسطه‌گرانی که برای این امر حساس ساعت‌ها آموزش دیده‌اند جوانان مناسب برای هم را معرفی می‌کنند و برایشان قرار دیدار تعیین می‌کنند به امید اینکه گفتگوها منجر به بستن پیوندی مبارک شود. 

عزیزی جهرمی با بیان اینکه این جوانان پس از ازدواج نیز رها نمی‌شوند و در صورت نیازمند بودن حمایت‌ها از انها ادامه دارد، اظهار کرد: اگر این زوج‌ها شرایط مالی نامناسبی داشته باشند در تامین جهیزیه به آنها کمک می‌شود، همچنین در ادامه نیز اعطای برخی تسهیلات و تهیه سیسمونی نیز از دیگر اقداماتی است که برای کمک به جوانان توسط این کانون صورت می‌گیرد. 

وی افزود: علاوه بر آن، طرح‌های دیگری نیز توسط آستان قدس رضوی در استان‌های مختلف برگزار می‌شود، برای مثال مادرانی که زیر ۴۰ سال سن دارند و صاحب سه فرزند یا بیشتر هستند و یا زوج‌های جوانی که یک یا دو فرزند دارند تحت حمایت آستان قدس رضوی قرار می‌گیرند تا حمایتی از انها شود.

هم‌افزایی فعالان عرصه ازدواج، تحت عنوان طرح "بنای خیر" نیز اقدامی است که در راستای تسهیل در امر ازدواج در استان فارس صورت می‌گیرد و در سراسر استان فارس با ۶۰۰ تسهیل‌گر انجام می‌شود.

مسوول اجرای این طرح در استان فارس، با تاکید بر اهمیت بحث ازدواج گفت: برای آسان کردن بحث ازدواج جوانان این اقدام را از خردادماه جاری با همکاری معاونت اجتماعی سپاه فجر آغاز کرده‌ایم و در عید غدیر از تسهیل‌گران برتر در این حوزه تقدیر خواهیم کرد.

رستگار ضمن اشاره به ضرورت انجام این اقدام در عصر حاضر اظهار داشت: اینگونه اقدامات علاوه بر آسان کردن امر خیر ازدواج و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌توان در مدیریت سبک زندگی اجتماعی نیز اثرگذار بود. 

وی افزود: طرح تامین جهیزیه و سیسمونی نیز جهت صیانت از جمعیت نیز از دستور کارهای این طرح بوده که تا کنون موفق عمل کرده است.

رستگار تاکید کرد: هفته ازدواج فرصت مغتنمی بود تا بیشتر به اهمیت این کار خیر بپردازیم و علاقه‌مندان به کار خیر را برای مشارکت در واسطه‌گری امر ازدواج ترغیب کنیم.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج واسطه گری امر خیر حسنا امر ازدواج استان فارس یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۱۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد

 
میثاق دست‌پاک   بیان کرد: شعار امسال هفته سلامت «سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت» است، علت نام‌گذاری این هفته با شعار سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت، حمایت‌طلبی و پررنگ کردن ضرورت دسترسی به خدمات باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه در هر نقطه از کشور که قرار داشته باشیم.

وی افزود: توجه به برابری در سلامت و حرکت به سمت رفع ناعدالتی‌های احتمالی در دریافت خدمات و پیامدهای سلامت به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر یا حاشیه‌نشین باتکیه‌بر نقش بنیادین مردم در خلق، تأمین و حفظ سلامت همگانی، تقویت بهداشت و تاب‌آورتر سازی نظام سلامت جهت آمادگی روبروشدن با تهدیدات احتمالی سلامت با ابعاد و مشخصات ناشناخته از دیگر دلایل نام‌گذاری این شعار است.

رئیس مرکز بهداشت و سلامت ایرانشهر تصریح کرد: در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی خدمات گسترده‌ای مثل، شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر تعداد نفرات به تفکیک سن و جنس، تشکیل پرونده سلامت، شناسایی مشکلات اثرگذار بر به‌سلامت، ارائه بسته‌های خدماتی به افراد تحت پوشش، انجام واکسیناسیون روتین انجام می‌پذیرد.

وی در ادامه گفت: ارجاع شیرخوارانی که در 6ماهه اول تغذیه انحصاری با شیر مادر ندارند به مراکز مشاوره شیردهی، ارجاع مادران باردار به کلاس‌های آموزشی برای زایمان، مشاوره فردی و خانوادگی، مراقبت از بیماران در معرض خطر، ارجاع مراجعه‌کننده به پزشک در صورت نیاز و ارزیابی الگوی تغذیه به مردم شریف شهرستان در طیف‌های مختلف سنی از دیگر خدماتی است که در مراکز سلامت ارائه می‌شود.

میثاق دست‌پاک یادآور شد: تجویز مکمل‌های غذایی شامل اسیدفولیک، قرص مولتی‌ویتامین میترال یددار، مکمل یدو فولیک، قرص آهن، قطره آهن و ویتامین AD، قطره مولتی‌ویتامین و مکمل ویتامین D مطابق با دستور عمل‌های کشوری، ثبت اطلاعات پرونده سلامت در سامانه و پیگیری انجام مراقبت‌های دوره‌ای کلیه دانش‌آموزان و موارد دارای اختلال و نیازمند مراقبت ویژه از دیگر وظایف جامعه سلامت است.

وی در خصوص ارتباط سلامت خانواده و جوانی جمعیت تشریح کرد: واحد سلامت خانواده متشکل از زیر شاخه‌هایی است که به نوبه خود روی سلامت و بنیان خانواده کار می‌کنند، چرا که زمانی که هر یک از اعضای خانواده سلامت روح و روان و جسم خود را داشته باشند قطعاً باعث تشکیل خانواده سالم و ترویج تشکیل خانواده خواهد شد.

رئیس مرکز بهداشت اذعان کرد: برنامه‌های سلامت خانواده فرصتی برای جوان‌سازی جمعیت شد، برنامه‌های سلامت برنامه‌های متعددی هستند که در راستای توانمندسازی خانواده‌ها برای ازدواج و تحکیم نهاد خانواده و همچنین برای افزایش رضایت‌مندی زناشویی، کاهش عوارض سقط‌جنین و کاهش عوارض بارداری که موجب می‌شود ما بارداری را کمتر ببینیم و عوارض ناشی از زایمان‌ها پیگیری‌هایی انجام می‌دهد که در مجموع باعث می‌شود توانمندی خانواده‌ها در خصوص ازدواج و فرزندآوری بیشتر شود.

وی اظهار کرد: زمانی که جوانان ما فرصت مناسبی برای ازدواج داشته باشند، خانواده‌های جدید بیشتری تشکیل خواهد شد که به بهبود سواد سلامت باروری، امکان باروری ایمن کمک خواهند کرد.

دست‌پاک خاطرنشان کرد: ما موارد برنامه‌ریزی‌شده‌ای را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهیم که در انتخاب خود در زمینه تعداد فرزندان و فاصله‌گذاری بینشان و جلوگیری از سقط‌های عمدی و غیرعمدی و همین‌طور در کاهش مرگ‌ومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال نقش به سزایی را سلامت خانواده ایفا می‌کند که باز هم به اهدافی که ما در زمینه جوانی جمعیت دنبال می‌کنیم برسیم.

وی افزود: تأخیر در ازدواج و نارضایتی از زندگی مشترک و مواردی که ذکر شد اگر وجود داشته باشد در خانواده منجر به افزایش طلاق خواهد شد و طیف وسیعی از رفتارهای پرخطر را در جامعه خواهیم دید و نهاد خانواده مورد تهدید قرار می‌گیرد که یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن کاهش نرخ ازدواج و تک‌فرزندی و شیوع بالای ناباروری است.

دست‌پاک همچنین در خصوص پزشک خانواده گفت: در حال حاضر برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی در شهرستان ایرانشهر در حال اجرا است، فقط در برنامه شهری مشکل کمبود پزشک را داریم که پیگیر حل مشکل مربوطه هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • تحکیم بنیان خانواده مؤثرترین مؤلفه در پیشرفت جامعه
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد