Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@12:25:38 GMT

مطالعه هنر در فرصت‌های تابستانی

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۳۳۹۹

مطالعه هنر در فرصت‌های تابستانی

به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، روزهای پایانی تیرماه، تمام شدن امتحانات دانشگاهی و بیشتر شدن اوقات فراغت در تابستان، موقعیت خوبی برای مطالعه عمیق تر و شناخت موضوعات تخصصی فراهم می‌شود. هنر به عنوان یکی از عناصری که کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد، یکی از بهترین حوزه ها برای مطالعه منظم و مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهایی که در ماه ژوئن و جولای (خرداد و تیر)، گذشت، تاریخ هایی از درگذشت و تولد هنرمندانی چون فریدا کالو ، گوستاو کلیمت و... بود، این موضوعات فرصتی به دست می دهد که هنر معاصر را پی بگیریم. 

ریشه‌های هنر نوین در جهان 

شاید به این موضوع فکر کرده اید که هنر و مفاهیمی که امروز هنرمندانه دانسته می‌شوند، چگونه به این عنوان شناخته اند؟ کتاب تاریخ هنر نوین، به این سوال پاسخ می‌دهد. 

این کتاب اطلاعات دقیقی درباره تاریخ هنرهای تجسمی در قالب جدید آن  به دست می‌دهد و پیدایش و شکل گیری هنر مدرن را با استناد به تصاویر بازگو می‌کند. تاریخ هنر نوین برای محققان و علاقمندانی نوشته شده است که درباره  رشد و تحول و اشکال گوناگون هنر مدرن که بخش مهمی از هنرهای تجسمی اکنون را تشکیل می دهند، کنجکاو هستند. 
دوره پیش از تاریخ نقاشی نوین، گذار به سده بیستم، سرچشمه‌های معماری نوین، هنر نقاشی در اوایل سده بیستم، پیکره‌تراشی در نخستین سال‌های سده بیستم، معماری در نخستین سال‌های سده بیستم، به سوی اکسپرسیونیسم در نقاشی، اکسپرسیونیسم در آلمان، گسترش کوبیسم، فوتوریسم در ایتالیا، انتزاع و کانستراکتیویسم در روسیه،  دِ استیل در هلند، سبک بین‌المللی در معماری، از اکسپرسیونیسم تا خیال‌پردازی در نقاشی، پیشگامان خیال‌پردازی، دادائیسم، نقاشی در آلمان از آغاز دهه سوم،  نقاشی در پاریس، از آغاز دهه سوم، سوررئالیسم، انتزاع در سال‌های ۱۹۳۰- :۱۹۳۹، معماری از ۱۹۳۰ به بعد، نقاشی و پیکره‌تراشی در نیمه سده بیستم، هنر از نیمه سده بیستم به بعد، بخش‌های مختلف این کتاب هستند که آن را برای همه مخاطبان هنر ارزشمند می‌سازد.

این کتاب در هر بخش، مهمترین هنرمندان و مکاتب تاثیرگزار را نیز معرفی کرده است که می توان هر بخش آن را به طور مجزا نیز مطالعه کرد، تصاویر این کتاب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و مطالعه آن ها خالی از لطف نیست.

کتاب تاریخ هنر نوین، نوشته  ی.ه.آرناسن است که با ترجمه محمدتقی فرامرزی، در ۷۵۰ صفحه توسط نشر نگاه به چاپ رسیده است.

هنر معاصر در سرزمین هنر

فرانسه، سرزمین عجیبی است، کشوری که در کنار ادبیات، فلسفه و تاریخ، سرزمین هنر هم شناخته می‌شود. مطالعه هنر معاصر فرانسه، به عنوان یکی از خاستگاه های هنر، اهمیت ویژه ای دارد. 

کتاب هنر معاصر در فرانسه، ذرباره همه کنش های هنری که از دهه ۱۹۶۰ تا به امروز در فرانسه روی داده است، سخن می‌گوید. این کتاب نوشته کاترین میه، منتقد هنری مشهور و بین‌المللی است که خود نیز شاهد بخش بزرگی از این رویدادها بوده است. وی با تأکید بر تضادهای بین جنبش ها و نیز در نظر گرفتن تغییرات اجتماعی و فرهنگی که از دهه ۱۹۶۰ در فرانسه و سراسر جهان رخ داده است ، پیوندهای اغلب غیرمنتظره‌ای که بین این جنبش‌ها وجود دارد و معمولا نادیده گرفته شده را آشکار می کند.

این کتاب، مرجعی گسترده است که کلیدهایی برای درک هنر معاصر به طور بین المللی و به صورت یک کل به خوانندگان ارائه و هنر فرانسه را کلید آن می دهد، این کتاب شامل بیش از ۳۰۰ تصویر است و در ۹ فصل نوشته شده است. این فصل های عبارتند از: سرانجام موزه شیئی را مالک می شود... که خود را پنهان می کند، اثر هنری در کلیت تام، هنرمند در جهان، تعریف اثر هنری، از «همه چیز هنر است»... تا همه چیز فریب است،  فراتر از پیشتازان و برگشت، جامعه موزه نگاشتی، آثار مجازی در عرصه هنری انفجاریافته، پیروزی هنر معاصر؟

کتاب هنر معاصر در فرانسه، نوشته کاترین میه، با ترجمه مهشید نونهالی، در ۴۵۴ صفحه توسط نشر نظر منتشر شده است. 

در جست و جوی هنر معاصر ایران

هنر معاصر ایران، بیش  از آن که به سبک های هنری شناخته شود به نام‌های هنرمندان شناخته می‌شود، کتاب در جست‌وجوی زمان نو،  درآمدی بر تاریخ انتقادی هنر معاصر ایران، از زاویه دیگری به این مساله می پردازد و نگاهی تازه دارد. 

این کتاب مجموعه مقالاتی از مهمترین هنرمندان و منتقدان هنری حال حاضر ایران، نظیر آریاسپ دادبه، فرشید آذرنگ، بابک احمدی، هدا اربابی، خیزران اسماعیل‌زاده، ایمان افسریان، ثمیلا امیرابراهیمی، فائقه بقراطی، رویین پاکباز، تورج حمیدیان، منا زهتابچی و... است که پیش از این در مجله حرفه هنرمند منتشر شده است.

گردآورنده این مقالات ایمان افسریان، نقاش و پژوهشگر است که با دیدگاهی پژوهشی این مقالات را برگزیده و در کنار یکدیگر قرار داده است.

 در جست و جوی زمان نو،  درآمدی بر تاریخ انتقادی هنر معاصر ایران، در  دو جلد توسط انتشارات حرفه هنرمند منتشر شده است.

برچسب‌ها فرانسه هنرهای تجسمی گالری اختصاصی ایرنا آلمان ترجمه کتاب کتابخوانی نقاشی منتقد سینما اقتصاد فرهنگ پاریس کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه هنرهای تجسمی گالری فرانسه هنرهای تجسمی گالری اختصاصی ایرنا آلمان ترجمه کتاب کتابخوانی نقاشی منتقد سینما اقتصاد فرهنگ پاریس کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی هنر معاصر ایران تاریخ هنر سده بیستم هنر نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۳۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی

حسن عسکری در نخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج اظهار داشت: ارتقای شاخص دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه در تمامی مناطق شهری و روستایی امری مهم و ضروری در راستای توسعه فرهنگی است.

وی عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی به عنوان یکی از متولیان حوزه کتاب به منظور توسعه سطح خدمات خود، نیازمند حمایت سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها به ویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها است.

عسکری بیان کرد: بر این اساس برخی دستگاه‌ها که دارای ساختمان‌های بلااستفاده در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها هستند می‌توانند حق انتفاع این مکان‌ها را به منظور راه‌اندازی کتابخانه در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار دهند.

فرماندار سنندج با بیان اینکه ارتقای سرانه مطالعه یکی از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی است، افزود: راه‌اندازی کتابخانه امری عام‌المنفعه است و باید از ظرفیت خیرین نیز در این زمینه استفاده شود.

وی اضافه کرد: سنندج یکی از شهر‌های فعال کشور در زمینه فعالیت خیرین است و باید از این ظرفیت به منظور توسعه کتابخانه‌های عمومی استفاده کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: ترویج فرهنگ مطالعه وظیفه‌ای همگانی است و همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید در این زمینه مشارکت داشته باشند.

معصومه حسنی‌خونسار با تاکید بر اینکه کتابخانه‌های عمومی باید به صورت ویژه مورد توجه مسئولان قرار گیرد، افزود: مسئولان از جمله فرمانداران می‌توانند با تخصیص اعتبارات مناسب از این نهاد فرهنگی به صورت ویژه حمایت کنند.

وی گفت: در حال حاضر برخی از کتابخانه‌های عمومی به ویژه در روستا‌ها دارای مشکلات عمرانی و کمبود تجهیزات هستند که این امر می‌تواند آسیب جدی به حوزه فرهنگ و به ویژه نحوه خدمت رسانی در کتابخانه‌های عمومی وارد کند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج نیز در این جلسه عنوان کرد: سنندج در حال حاضر دارای ۲۳ باب کتابخانه عمومی است که از این تعداد ۱۵ باب نهادی و بقیه مشارکتی است.

محمد بهرامی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد، عنوان کرد: هم اکنون بالغ بر ۱۸ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی شهرستان عضویت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟