Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مصوبه اخیر وزارت علوم بر مبنای ممنوعیت تغییر رشته از کارشناسی به ارشد اظهار کرد: موضوع ممنوعیت تغییر رشته از کارشناسی به ارشد نسبی است.

او افزود: از نظر تجربی در حال حاضر دانشجویانی داریم که رشته‌های پایه آن‌ها غیر مرتبط بوده، اما بعد از تغییر رشته و ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی بسیار موفق شده اند که گفتنی است این موضوع بستگی به تلاش و کوشش داوطلبان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشنود تصریح کرد: نباید تغییر رشته از کارشناسی به ارشد را برای تمامی رشته‌ها ممنوع کرد، بلکه وزارت علوم باید اجازه تغییر رشته از کارشناسی به ارشد را برای برخی رشته‌ها مجاز کند تا ماهیت رشته‌های تحصیلات تکمیلی زیر سوال نرود.

معاون مالی و اداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: وزارت علوم باید راه بازگشت دانشجویان را در رشته‌هایی که تحصیل می‌کنند بار نگهدارد، یعنی به آن‌ها اجازه تغییر رشته را بدهد؛ چرا که برخی از دانشجویان بعد از گذراندن مقطع کارشناسی به این نتیجه می‌رسند که باید تغییر رشته دهند و بعد از انجام این کار طبق تجربیات به دست آمده موفق هم می‌شوند.

خشنود گفت: دانشجویان زیادی داریم که بعد از تغییر رشته اتفاقات خیلی خوبی برای شان افتاده است؛ بنابراین با رعایت برخی شرایط می‌توان این موضوع را به صورت متعادل حفظ کرد.

خروج نخبگان از کشور خسارت‌های زیادی به همراه دارد

او درباره معضلات مهاجرت نخبگان از کشور گفت: طی سال‌های اخیر حمایت از نخبگان علمی کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری افزایش یافته است، اما با تمام این عوامل باز هم شاهد نوبت گرفتن دانشجویان ایرانی برای خروج از کشور هستیم که این موضوع می‌تواند به شدت برای ما خسارت به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تاکید کرد: باید مراکز علمی کشور به دنبال نخبگان علمی و بهره گیری از استعداد‌های آن‌ها در سطح کشور باشند، منتهی در صورت رفع نشدن این مشکل بحث خروج نخبگان از کشور همواره وجود خواهد داشت که نرخ و آمار آن کم و زیاد می‌شود، اما نسبت به دهه‌های گذشته کمتر شده است.

خشنود اضافه کرد: دانشجویان ایرانی دارای اطلاعات علمی بالایی هستند و می‌توانند به رفع مباحث مختلف کشور و ارتقای آن‌ها کمک کنند، اما هیچ مجموعه‌ای به دنبال چنین استعداد‌هایی نیست. در واقع جست و جوی چنین نخبگان دانشگاهی و علمی از سوی هیچ مرکزی انجام نمی‌شود و مسئولان مدعی هستند که نخبگان ایرانی باید جهت شکوفا کردن استعداد‌های خود به آن‌ها مراجعه کنند.

معاون مالی و اداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: تا زمانی که مراکز علمی به دنبال نخبگان ایرانی نباشند و برای آن‌ها تسهیلاتی در جهت جلوگیری از ورودشان به کشور‌های دیگر فراهم نکنند باید گفت که همواره شاهد خروج موج بزرگی از نخبگان علمی به کشور‌های دیگر خواهیم بود.

خشنود در پایان یادآوری کرد: هیچ مجموعه‌ای از سازو کار‌های علمی حمایت نمی‌کند و به اینصورت نخبگان علمی به باد فراموشی سپرده شده اند. برای مثال، پایان نامه‌های بیشتر دانشجویان ایرانی در مجلات معتبر خارجی به چاپ می‌رسد، اما متاسفانه مکانی برای حمایت و هدایت این عزیزان در داخل کشور وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نخبگان علمی وزارت علوم تغییر رشته تغییر رشته از کارشناسی به ارشد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نخبگان علمی رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است . با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

برخورد سریع با تخلفات کنکوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود.

این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • تحصن دانشجویان آمریکا علیه اسرادیل دنیا را بیدارتر می‌کند/ حالا معادلات یورش به غزه تغییر خواهد کرد/کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم