Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:26:02 GMT

تهران و ۳۱ مخاطره احتمالی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۵۷۶۹

تهران و ۳۱ مخاطره احتمالی

در تهران هر روز حوادث بسیاری رخ می دهد، آتش سوزی های گسترده و جزیی، طوفان، رعد و برق، زمین لرزه، تصادفات و حوادث مربوط به پمپ بنزین ها و.. این در حالی است که اگر از یک شهروند تهرانی سوال کنیم تهران را چند مخاطراه احتمالی تهدید می کند، درباره بعضی از این مخاطرات اطلاعاتی ندارند.

احمد بختیاری در گفت و گو با ایسنا در خصوص میزان اگاهی و آمادگی شهروندان تهرانی دربرابر مخاطرات و بحران های احتمالی پایتخت گفت: آماده سازی ساکنان یک شهر در برابر حوادث یکی از فاکتور های مهم آمادگی در برابر بحران ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: این در حالی است که برخی شهروندان تهران حتی نمی دانند که چه مخاطراتی در تهران وجود دارد. در شهری که شهروندان نمی دانند چه حوادثی ممکن است رخ دهد پس قطعا برای آن آماده نیستند

مدیر عامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: شاید شهروندان درباره زمین لرزه ای احتمالی که تهران را تهدید می کند اطلاعات داشته باشند، اما این فقط یکی از مخاطراتی است که تهران را تهدید می کند. همین باعث می شود که حین وقوع حوادثی از جمله پلاسکو رفتار شهروندان نادرست بود و نیرو های امدادی برای رسیدن به ساختمان با دردسر روبرو شوند. 

این مدرس امداد و نجات با بیان اینکه در دنیا ۴۳ حادثه طبیعی و انسان ساز ممکن است رخ دهد گفت: حادثه سیل هم انسان ساز و هم طبیعی است؛ طبیعی آن است که بر اثر بارش رخ می دهد و انسان ساز بر اثر باز کردن سد به وجود می آید. حوادث فروچاله، نشست زمین، طوفان و.. حوادثی است که می تواند در تهران رخ می دهد. احتمال وقوع حدود ۳۱ حادثه طبیعی و انسان ساز در تهران وجود دارد. 

وی ادامه داد: از آن جایی که این مخاطرات را نمی شناسیم، پس اقدامات قبل، حین و بعد از آن را هم بلد نیستیم. 

بختیاری اظهار کرد: شهر تهران نیز تاب آوری و زیرساخت برای دوام آوردن در برابر حوادث را ندارد. می بینیم که حین وقوع یک طوفان سنگ های ساختمان می ریزد، یا وسایل یک کارگاه ساختمانی به بیرون پرت می شود، چرا که فردی که در این کارگاه کار می کند حتی ذهنیت این را هم ندارد که طوفان یکی از مخاطرات تهران است. 

وی افزود: پس به راحتی می توان گفت که تهران در برابر حوادث آماده نیست، چرا که نه در دانشگاه، نه در مدرسه، نه در رسانه ها و.. نگفتند که ساکنانتهران شما با این تعداد از حادثه رو برو هستید. برخی از شهروندان حتی فرق میان رانش و فروریزش را نمی دانند، این در حالی است که در این خصوص باید فرهنگ سازی شود. 

مدیر عامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران اظهار کرد: حدود سال ۹۵، قرار شد سند خطرپذیری شهر تهران آماده شود که به پنج حادثه تهران در آن اشاره شد. برای هر کدام از محله ها این مخاطرات نوشته شد که کدام محله از سوی کدامیک از این مخاطرات تهدید می شود. اما متاسفانه اطلاع رسانی آن، آنطور که باید انجام نشد. 

وی ادامه داد: با این شرایط آسیب پذیری بسیاری در برابر حوادث داریم. مثلا ملارد زلزله رخ می دهد و ترافیک تهران قفل می شود. 

بختیاری با اشاره به انبار نفت شهران گفت: بر اساس مصوبات قرار بود این انبار نفت جا به جا شود اما این اتفاق نیفتاد. 

وی در خصوص حوادث تهران گفت: در تهران همانند بسیاری شهرها مخاطراتی طبیعی زلزله، سیل، فروریزش، رانش، رعد و برق، طوفان، بهمن و.. اتفاق می افتد. سال گذشته در تهران بهمن اتفاق افتاد اما برخی اصلا تصور این را هم نداشتند که امکان دارد این حادثه در تهران رخ دهد؛ یا مثلا وقتی می گوییم خطر سیل تهران را تهدید می کند برخی می پرسند که چطور ممکن است سیل در تهران رخ دهد. 

بختیاری ادامه داد: در بخش انسان سازها از انبار نفت تا انبار صنایع موشکی و... وجود دارد که ممکن است دچار آسیب شوند. این ها باعث رخداد حادثه می شود. همچنین حوادث حمل و نقلی نیز در تهران رخ می دهد. حوادث آتش سوزی ساختمان ها، مراتع و.. نیز از مخاطرات تهران است. 

مدیرعامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران در خاتمه با تاکید بر لزوم آموزش ایمنی در همه سنین به ویژه دانش اموزان تاکید کرد:  باید ایمنی در مدارس آموزش داده شود .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تهران ايمني طرح مدرسه آماده برابر حوادث تهران رخ انسان ساز رخ می دهد رخ دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۵۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی در راه ایران

سازمان هواشناسی با پیش‌بینی بارش‌های پراکنده،‌ رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی در برخی مناطق از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز سه‌شنبه خبر داد.

به گزارش مشرق، بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمان و جنوب یزد ابرناکی،‌رگبار پراکنده باران،‌گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

فردا یکشنبه این وضعیت در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان ادامه دارد و روز دوشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی مستقر می‌شود.

سه‌شنبه سامانه بارشی از غرب وارد کشور شده و بارش‌ها در ایلام، کرمانشاه، کردستان،‌ لرستان و جنوب آذربایجان غربی روی می‌دهد. روز چهارشنبه سامانه بارشی ضمن تقویت، نوار غربی و بخش‌هایی از بوشهر و فارس را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در مناطق مستعد باعث خیزش گردوخاک می‌شود.

توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان پایان: شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت ۲۴ نات و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر ( تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: جتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • فوت دو نفر در باشت به علت برخورد خودرو با پایه شبکه برق
  • وقوع ۱۳ حادثه رانندگی در استان سمنان/ واژگونی خودرو صدر حوادث است
  • سامانه بارشی در راه ایران
  • کینه مرگبار کارگر قهوه خانه | کارگر جوان اخراج شد و وقتی فهمید فرد دیگری جای او استخدام شده ....
  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود