Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا احمدی گفت: طبق تحقیقات استرس در بین خانواده‌های تک فرزند بیشتر از پرجمعیت است چرا که والدین دائم نگران هستند که اتفاقی برای بچه شان بیافتد یا اگر آنها از دنیا بروند، چه بلایی سر بچه می‌آید.

به گزارش برنا؛ امروز جمعه 25 تیرماه «ازدواج، ترویج فرزندآوری، تقویت مهارت‌های فرزندپروری، جامعه جوان پویا و بالنده» نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بسیاری از والدین تک فرزند یا کسانی که تمایل به تک فرزندی دارند، فکر می‌کنند انرژی و توان تربیت بیش از یک بچه را ندارند حال یا هر دو مشغله کاری دارند و سرکار می‌روند و یا اینکه تصور می‌کنند به لحاظ اقتصادی نمی‌توانند بار مالی دوفرزند یا بیشتر را بر دوش بکشند. این درحالی است که معایب و مشکلات ناشی از تک فرزندی به مراتب بیش از دو یا بیشتر فرزند داشتن است.

محمدرضا احمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به آسیب‌های حمایت‌گری تک فرزندها در آینده‌شان گفت: یکی از مهمترین اشکالاتی که در تک فرزندی وجود دارد مربوط به گذر زمان و بزرگ شدن تک فرزندهاست اینکه تک فرزندها عموما در کودکی دارای دو پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ هستند اما زمانی که خودشان بزرگ می‌شوند باید از این تعداد افراد به تنهایی مراقبت کنند درحالی که ممکن است ازدواج هم کرده باشند و پدر و مادر همسر نیز به آنها اضافه شده باشد، این مغایر با تحمل یک انسان برای مراقبت و حمایت از سالمندان است.

او افزود: تصور کنید یک خانواده با هزار امید و آرزو و هزینه‌های زیاد یک تک فرزند بزرگ کردند که عموما هم همه امکانات مادی در اختیارش بوده اما آیا او می‌تواند از این تعداد سالمند پرستاری و مراقبت کند؟ در حالیکه عموما پدر و مادرهای این تک فرزندها چشم امیدشان تنها به همین یک بچه است و انتظار تمام و کمال از او را دارند.

احمدی تصریح کرد: طبق نظر برخی روان‌شناسان عموما تک فرزندها مهارت‌های کمتری فرا می‌گیرند یا دیرتر به برخی مهارت‌ها می‌رسند چراکه احساس نیاز به خیلی توانایی‌ها پیدا نمی‌کنند یا مثلا در سنین رشد مثل چهار سالگی که بچه باید بتواند مسواک بزند، لباس عوض کند یا دوچرخه سواری کند، این مهارت ها را دیرتر فرا می گیرد. در خانواده‌های چند فرزند، فرزندان این مهارت‌ها را از هم یاد می گیرند و عموما یادگیری فرزند دوم سریع‌تر از فرزند اول رخ می‌دهد بنابراین در خانواده‌های چند فرزند، فرزندان از دیگران یاد می‌گیرند.

این روانشناس در ادامه گفت:  توجه پدر و مادر از یک نفر در خانواده‌های چند فرزندی برداشته می‌شود و فرزند مجبور است کارهایش را خودش انجام دهد. فرزندان در حضور بچه‌های دیگر تشویق به انجام کارهای خود می‌شوند و رقابت بین آن ها به وجود می‌آید مثل غذا خوردن و... بنابراین خانواده‌های پرجمعیت چون همه در کنار هم هستند، در کنار هم رشد می‌کنند و در رقابت با هم انگیزه حرکت دارند. بچه‌های تک فرزند بیشتر احساس خستگی دارند و اگر مهارتی هم داشته باشند، انگیزه انجام کمتری هم پیدا می‌کنند.

او با بیان اینکه استرس و اضطراب در خانواده‌های تک فرزند بیشتر است، افزود: طبق تحقیقات استرس در بین خانواده‌های تک فرزند بیشتر از پرجمعیت است چرا که والدین دائم نگران هستند که اتفاقی برای بچه‌شان بیافتد یا اگر آنها از دنیا بروند، چه بلایی سر بچه می‌آید بنابراین این حجم استرس هم بین والدین و هم تک فرزند وجود دارد بنابراین مشکلی مثل استرس یک واکنش طبیعی دربین فشارهای روحی است و بچه نمی‌تواند یاد بگیرد که استرس را مدیریت کند.

احمدی با اشاره به پُررنگ بودن احساس تنهایی بین تک فرزندها گفت: یکی از مهمترین معایب تک فرزندی احساس تنهایی بچه‌هاست یعنی با تک فرزندی احساس تنهایی بیشتر می‌شود حتی اگر خواهر و برادرها با هم دعوا و درگیری داشته باشند باز هم با بزرگ شدنشان تنهایی‌هایشان کمتر است چراکه یک منبع حمایتی برای هم و کمتر دچار آسیب های عاطفی می‌شوند.

او افزود: تک فرزندها در آینده وقتی مشغول زندگی خود می‌شوند برگشتشان به خانواده و یاری دادن به والدین کم رنگتر می‌شود چرا که مشغله‌های زندگی، فرصت کافی به آنها نمی‌دهد که براساس آموزه های دینی به والدین عمل کنند. یک تفکر غلط بین برخی خانواده‌ها هم این است که تصور می‌کنند با جمعیت زیاد در خانواده فرصت کافی برای رسیدگی به آنها و وقت گذاشتن کمتر خواهد بود در حالیکه بچه‌ها خودشان در این خانواده‌ها وقت هم را پر می‌کنند و همیشه هم نیاز به پدر و مادر نیز که وقت آنها را پر کنند، البته این به شرطی است که فاصله سنی بین بچه ها مدیریت شده باشد.

این روانشناس در پایان عنوان کرد: باید در ارتباط با کمال گرایی تک فرزندها نیز صحبت کرد اینکه پدر و مادر با سرمایه گذاری مادی و معنوی و عاطفی که روی یک بچه دارند، تصورشان هم این است که بچه‌شان باید تمام و کمال باشد و فقط برای آنها در آینده وقت بگذارد در حالیکه این تفکر کمال گرایی مطلق کاملا آسیب زاست در نهایت هیچ کس خانواده‌های تک فرزند را تقبیح نمی‌کند اما لازم است که در ارتباط با تک فرزندی و معایب آن جامعه نگاه درستی داشته باشد تا کمتر دچار عواقب ناشی از آن در آینده شود.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه والدین انرژی مشکلات خانواده پدر ازدواج پدر و مادر سالمندان رشد دوچرخه سواری رقابت استرس آموزه های دینی سرمایه مادی و معنوی خانواده والدین بحران جمعیت تک فرزندی یادگیری مهارت خانواده های تک فرزند بیشتر احساس تنهایی تک فرزندها پدر و مادر تک فرزندی مهارت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۶۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره خدماتی که از سوی این سازمان به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو ارائه می‌شود، توضیحاتی داد.

به گزارش ایلنا، نرجس‌خاتون اسعدی خلیلی، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد خانواده دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی است، گفت: «دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقاء سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.»

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟