Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@10:11:23 GMT

دلایل سفیدشدن مو‌ درسنین جوانی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۶۴۲۷

با افزایش سن مو‌ها کم‌کم رنگ‌دانه‌های خود را از دست داده و سفید می‌شوند اما سفیدی زودرس مو‌ها در ایام جوانی قطعا خوشایند نیست. ناطقان: اغلب با افزایش سن، رنگ و جنس موها تغییر می‌کند، به طوریکه افرادی که در جوانی مو‌هایی به رنگ سیاه، قهوه‌ای یا بلوند دارند، با بالا رفتن سن آنها ممکن است مو‌هایشان رنگ اصلی خود را از دست داده و به رنگ خاکستری یا سفید تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگرچه مو‌های سفید از ویژگی‌های پیری است، اما تار‌های موی بی رنگ می‌توانند در هر سنی پدیدار شوند.

طبق تحقیقات از مهمترین دلایل پدیدار شدن تار‌های سفید مو در جوانان و نوجوانان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱. ژنتیک

ژنتیک اصلی‌ترین عامل در تعیین سفیدی مو است، متاسفانه این موضوع در برخی خانواده ها حتی قبل از سن ۲۰ سالگی هم ممکن است بروز پیدا کند.

۲. کمبود ملانین در بدن

در بسیاری موارد کمبود ملانین عامل اصلی سفید شدن مو است که البته تولید ملانین بستگی به تغذیه و مصرف مکمل‌های پروتئینی دارد.

۳. اختلالات پزشکی

برخی از اختلالات پزشکی می‌توانند سبب کمبود رنگدانه در مو‌های افراد شوند، این اختلالات از کمبود ویتامین B ۱۲ و یا مشکلات غده‌ تیروئید و غده‌ هیپوفیز بوجود می آیند.

۴. هورمون‌ها

هورمون‌ بدن تاثیر بسزایی در رنگدانه‌ موی سر دارد، به طوریکه عدم تعادل هورمونی باعث سفیدی موی افراد می شوند.

۵. استرس

فشار و استرس ناشی از مشاغل کاری از علل عمده‌ سفید شدن بی موقع مو‌ها هستند که البته مصرف الکل و استفاده از غذاهای فرآوری شده نیز در این راستا تاثیر بسزایی دارد.

۶. مواد شیمیایی

استفاده از شامپو‌های شیمیایی، صابون‌ها، رنگ مو در  بروز این مشکل نقش دارند.

۷. عوامل بیرونی

سفید شدن و تغییر در رنگ موها ممکن است به دلیل عوامل خارجی همانند آب و هوا، آلودگی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص باشد.

سفید شدن مو‌ها
چگونه مو‌های سفید را درمان کنیم؟

۱. افزایش مصرف ویتامین B ۱۲

در اثر کمبود ویتامین B ۱۲ مو‌ها سفید می‌شوند، لذا مصرف این ویتامین می تواند از سفید شدن مو‌ها تا حدودی جلوگیری کند.

۲. تیروئیدتان را بررسی کنید

کم‌کاری تیروئید یک بیماری مزمن جدی است. برخی غذا‌ها می‌توانند با فعالیت غده‌ تیروئید تداخل ایجاد کنند، غده تیروئید بر تمام عملکرد‌های حیاتی بدن‌ تاثیر می‌گذارد، یک تیروئید کم‌کار، می‌تواند سبب سفید شدن مو‌های افراد شود.

۳. ترک سیگار

 سیگار دارای اثرات نامطلوبی بر بدن است و می‌تواند به سفید شدن مو‌ها کمک کند.

۴. مصرف میزان فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها

رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از پدیدار شدن تار‌های سفید مو کمک می‌کند، همچنین از دست دادن رنگدانه می‌تواند رادیکال‌های آزاد را تولید کرده و مقدار آن‌ها را در حین بالا رفتن سن، افزایش دهد.

۵. غذا‌هایی که به کاهش روند سفید شدن مو‌ها کمک می‌کنند

غذا‌های دریایی، تخم‌مرغ و گوشت از جمله گوشت گاو و گوشت گوسفند را به میزان بیش‌تری مصرف کرده و از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر نیز منابع خوبی برای تامین این ویتامین بهره ببرید، همچنین افرادیکه رژیم گیاهخواری یا وگان دارند می‌توانند مکمل‌ها یا محصولاتی را که با ویتامین B ۱۲ غنی شده‌اند را انتخاب کنند، غذا‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مانند انواع توت، انگور، سبزیجات برگ سبز و چای سبز مصرف کنید.

برخی از خوراکی‌هایی که به شما کمک می‌کنند رنگ موی خود را حفظ کنید، عبارتند از:

– توت‌ها، زیرا غنی از ویتامین C هستند.

– جگر، زیرا به مبارزه با کم خونی و کمبود آهن کمک می‌کند.

– هویج زیرا غنی از ویتامین آ است.

– اسفناج به تولید ملانین کمک می‌کند.

– تخم‌مرغ، زیرا غنی از ویتامین B ۱۲ است.

– لوبیا که منبع غنی پروتئین محسوب می‌شود.

– تخمه‌ آفتابگردان که غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است.

– چهارمغز منبع غنی از مس است که به تولید ملانین کمک می‌کند.
ممکن است مو‌های سفید دوباره سیاه شوند؟

در صورت تشخیص و درمان مناسب، روند سفید شدن تار‌های مو را می‌توان معکوس کرد اما اگر این موضوع اختلال ژنتیکی باشد، بعید است که این روند معکوس شود، با این حال، می‌توان با یک رژیم متعادل و یک برنامه‌ی مناسب از مو مراقبت کرد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سفید شدن ، مو ، سنین جوانی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سفید شدن مو سنین جوانی سفید شدن مو ها ویتامین B ۱۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن