Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، اینکه چه کسی وزیر ارشاد شود، حتماً مهم است؛ چون جهان، ایران را به فرهنگ و هنرش می‌شناسد. برای مردم هم مهم است؛ چون وزارت ارشاد در حرکت و تصمیم ساختارهای دیگر فرهنگی مثل حج و زیارت، فرهنگ و ارتباطات، شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی دخالت مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، در روزهای منتهی به فعالیت دولت دوازدهم و تشکیل کابینه توسط دولت منتخب سیزدهم، و در پی گزارش خبرگزاری فارس با موضوع «چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دولت آینده مهم است؟» احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت یادداشتی را با تأکید بر اهمیت و ویژگی‌های انتخاب وزیر ارشاد در دولت جدید منتشرکرد که در ادامه می‌خوانید:

اصل اهمیت فرهنگ و ضرورت توجه خاص به آن در دولت آینده جای شبهه ندارد و حق مطلب این بود که چرائی این اهمیت و توجه ویژه به آن با توجه به دگرگونی‌هایی که در عرصه سبک زندگی اسلامی ایرانی و ترویج زندگی غربی و شاخص‌های آن در جامعه دیده می‌شود و نقش وزارت فرهنگ و نهادهای فرهنگی در این تغییر رویکرد و دغدغه‌های رهبر حکیم انقلاب و دلسوزان نظام اسلامی پرداخته می‌شد. در این صورت مشخص می‌شد چه نوع مسئولان و مدیرانی برای ایجاد تحول در این مسیر غلط و ریل‌گذاری مسیر صحیح و ناب نیاز است. 

چنین القا می‌شود که دولت یازدهم و دوازدهم در عرصه فرهنگ موفق بوده است. آنچه فعالان این عرصه‌ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این دو دولت در حال غروب دیده و به خاطر دارند تصویر دیگری است. بیان این تصویرها طولانی است اما در سطح نشریات و کتاب‌ها و فیلم‌ها و فضای مجازی و... نشانه‌های روشن و دلچسبی از فرهنگ اسلام ناب و ایرانی کمتر دیده می‌شود و باید گفت که غلبه با مروجان اشرافی‌گری و غرب‌گرائی است با این توضیح که باورهای دینی عمیق و حضور علما و روحانیون و به‌ویژه رهبری معظم انقلاب و شهدای شاخص چون شهید سلیمانی عوامل عمده پایداری و استقامت این ملت در راه انقلاب بوده‌اند نه فعالیت‌های وزارتخانه مورد بحث.

کتاب‌ها و فیلم‌هائی که مجوز انتشار و اکران گرفته‌اند و با هیچ یک از اصول فرهنگ انقلاب سنخیتی نداشته‌اند، کتاب‌ها و فیلم‌هائی که توقیف و غیرمجاز اعلام شده‌اند و رویکرد و غلبه وحشتناک ترجمه بر تألیف در گروه حساس کودک و نوجوان و ادبیات کشور نشانه‌های پیدای عدم موفقیت این دو دولت و وزارت مربوطه است که داستان آن مثنوی هفتاد من است.

ما گزارش مبسوط و مفصلی از اندیشه ترجمه‌ای و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خصوصاً در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تهیه کرده‌ایم و در روزنامه کیهان منتشر شد تا معلوم شود چگونه سر فرهنگ انقلاب را با پنبه بریده‌اند و نهادها و سازمان‌های فرهنگی و هنری در خواب خرگوشی بوده‌اند. 

در ذیل اسامی مطرح و رزومه آنان در آن یادداشت سعی نشده تا کارنامه آنان از منظر تخصصی و کارشناسی و دست‌اندرکاران که با این سازمان‌ها و نهادها و تشکیلات مرتبط بوده‌اند مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد تا مشخص شود این افراد در حیطه مسئولیت محدود خود چه تحول آفرینی و مصدر چه اقدامات انقلابی بوده‌اند که این اعتماد بوجود آید که می‌توانند سکان فرهنگ انقلاب را نه تنها در ایران که در منطقه و جهان به دست گرفته و چهره واقعی فرهنگ ناب اسلامی ایرانی را با همه ابعادش نشان دهند.

آیا اینان قادر به این نمایش عظیم کارآمدی فرهنگ اسلامی و ایجاد سبک زندگی آن در جامعه هستند؟ از کسانی سئوال کنید که با این آقایان در دوره مسئولیت آنان بواسطه کار فرهنگی و انقلاب درگیر و مرتبط بوده‌اند. بعضی از این افراد با شاخص‌های «دولت جوان مؤمن انقلابی و تحول آفرین و مردمی» چندان نسبتی ندارند که بتوانند مصدر چنین تغییر و تحولی شوند. یکی از این افراد سال‌ها عضو شورای نظارت کتاب ارشاد بوده و نتوانسته تأثیر خاص و اقدام شجاعانه برای اصلاح روند ممیزی و صدور مجوزها و دفاع از آثار مثبتی که با نگاه جناحی ممیزان غیر مجاز اعلام می‌شد داشته باشد. و نمونه‌های دیگری که مجال آنها در این مختصر نیست.

باید به شاخص‌های یک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تراز انقلاب و جمهوری اسلامی و نگاه و مطالبات امامین انقلاب پرداخته شود و قصه تلخ مردانی که در این عرصه آمدند و یا اینک در دامان غرب به زندگی پست ادامه می‌دهند یا فرصت‌های بزرگ دوره باصطلاح اصولگرائی را از دست دادند بدون تحول پایدار و ریل‌گذاری ماندگار. ما از بعضی از این چهره‌ها خاطرات ناخوشایندی در کار و مسئولیت‌شان داریم و اهالی نشر و فرهنگ و هنر هم ممکن است نظرات و نکات مهمی برای شناخت واقعی و بیشتر این افراد داشته باشند که کاش به آنها نیز توجه شود که غفلت‌ها و سهل‌اندیشی‌ها فرصت بی‌مانند امروز را از دست انقلاب نگیرند.

ما به‌لطف الهی این شاخص‌ها را در ۶ محور بر اساس تجربه و حضور ۳۰ سال در حوزه فرهنگ و نشر کشور ارائه کرده‌ایم و امید بسیار داریم که چنین شود و شاهد وزیری پا به کار و باصطلاح گیوه‌ور کشیده، انقلابی، خلاق، توانمند در هم‌پوشانی کردن ده‌ها دستگاه فرهنگی کشور و اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری و زمین مانده باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر ارشاد دولت سیزدهم یادداشت احمد عطایی فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ بوده اند شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطلبی از حواریون امام(ره) بود

اسماعیلی در مراسم رونمایی از کتاب "رضای انقلاب"، زندگی‌نامه حجت‌الاسلام و المسلمین رضا مطلبی، او را یار و از حواریون امام(ره) توصیف کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب "رضای انقلاب"، خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مطلبی از سال‌های مبارزه با رژیم شاه امروز 17 اردیبهشت‌ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ در حوزه هنری برگزار شد. 

وزیر فرهنگ در این مراسم با بیان اینکه حجت‌الاسلام رضا مطلبی از پیشکسوتان انقلابی و حواریون امام و یار رهبر انقلاب است که با ثبات قدم این مسیر را ادامه داد، گفت: در مناطق 17  و 18 تهران کسی نیست که نام ایشان را بشنود ولی زبان به تمجید ایشان نگشاید.
وی در عین حال تصریح کرد: این نعمتی است که خداوند متعال به جامعه دینی ما که به محبت آل الله پیوند دارد، عطا کرده است و علمای بزرگی مثل ایشان را به عنوان امنا قرار داده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امنا یعنی دلسوز و خدمتگزار به دین خدا و حل کننده مشکلات مردم، تاکید کرد: حاج آقای مطلبی با وجود این که از برجستگان روحانیت همراه نهضت بود سلوک طلبگی خود را رها نکرد و ما موظف هستیم چنین بزرگانی را به جامعه معرفی کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: جامعه جوان ایران در معرض انواع تهدیدها به ویژه جنگ روانی و نرم است؛ چرا که دشمن کمر بسته تا اعتماد مردم به نهادهای دینی و روحانیت را مخدوش کند، کمترین ضعفی باشد یا نه، در بمباران رسانه ای برای تخریب وجهه این نهاد خدمتگزار و استوانه بزرگ جامعه دینی به کار می‌گیرند؛ در همین راستا بر ما واجب است تا از بزرگانی چون رضا مطلبی تجلیل کنیم‌ و عمر پرمجاهدت، طولانی و با برکت او را به تصویر بکشیم و امروز کتابش را منتشر و فردا کار هنری در مورد او تولید کنیم.

خاطرات "رضای انقلاب" منتشر شد


اسماعیلی افزود: باید نسل جوان متوجه سرمایه‌های گرانقدر ما‌ شود، این نهضت با همت روحانیت انقلابی مجاهد به وجود آمده و در بیش از 40 سال گذشته به حرکت خود ادامه داده است.

وزیر فرهنگ گفت: حاج آقای مطلبی نیاز به تعریف ما ندارد بلکه ما نیاز داریم که چنین شخصیت‌های برجسته‌ای را به عنوان مفاخر خود معرفی کنیم و خوشحال هستیم که همت دوستان به ثمر نشسته است و به عنوان قدم‌ اول کتاب زندگی‌نامه ایشان چاپ و رونمایی شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حاج آقای مطلبی با چند موضوع بیشتر به جامعه شناسانده می‌شود؛ مهمترین آن اتفاقی است که در روز ششم تیرماه 1360 در مسجد ابوذر تهران رخ داد، این بزرگان میزبان رهبر عزیز انقلاب بودند و در آنجا خداوند متعال این وجود نازنین را برخلاف تروری که صورت گرفت برای پرچمداری نهضت مصون از گزند نگه داشت.

اسماعیلی گفت: خدای بزرگ را به واسطه نعمت ولایت به صورت ویژه شاکریم، خدای بزرگ را به واسطه وجود بزرگان موثر در این جریان از جمله حضور حاج آقای مطلبی شاکریم که ان‌شاالله خداوند متعال مشعل وجودی ایشان را برای جامعه ما فروزان نگه دارد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: ایشان الحمدالله حوزه خدمات عمومی را در منطقه گسترش دادند و حوزه علمیه‌ای با همت اهالی و خانواده راه‌اندازی کردند که منشا خیر و برکت است.

وی افزود: همه آنچه از روحانی انقلابی، مجاهد و حاضر در صحنه، محل مراجعه و اعتماد مردم خواندیم و شنیدیم در سلوک ایشان می بینیم. حاج آقای مطلبی در دوره دفاع مقدس، نهضت امام و دوره طولانی خدمتگزاری در این منطقه همیشه منشا خیر و برکت بودند و ان‌شاالله ادامه پیدا خواهد کرد.

حجت‌الاسلام رضا مطلبی، راوی کتاب "رضای انقلاب" نیز در بخشی از این مراسم با تاکید بر اینکه بیایید مسجدی شویم، گفت: تنها افتخار ما این است که کشور ما کشور امام علی(ع) است. خواندیم اما نمی‌دانم چرا عمل نمی‌کنیم. چه بر سر ما آمده است که مساجد خالی است؟ اگر من مقصرم، عوضم کنید. 

وی با یادآوری سال‌های پیروزی انقلاب، ادامه داد: روزهای اول پیروزی و شروع پیروزی، مسجد جامع جا نداشت و خیابان هم پر از مردم بود. چرا این قدر به دنیا چسبیده‌ایم؟ از هر کسی در مورد درآمد زندگی می‌پرسیم، ناراضی است و گلایه دارد. امید است روزی از این حالت خارج شده و مساجد را با حضور خود پر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • دبیر قرارگاه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی هرمزگان منصوب شد
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • اعتراض برخی از اعضای رزما به ائتلاف با امنا
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد