Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@18:19:46 GMT

جای خالی تفسیر در جلسات قرآن رنج‌آور است 

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۸۸۹۵

جای خالی تفسیر در جلسات قرآن رنج‌آور است 

ایسنا/خراسان رضوی یک مدرس و پیشکسوت قرآن کریم گفت: آنچه همیشه در جلسات قرآن باعث رنجش من می‌شود، جای خالی تفسیر در این محافل نورانی است.

محمدصادق علمی در مراسم تکریم از دو پیشکسوت قرآن کریم که شامگاه گذشته در مسجد پیامبر اعظم(ص) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: من از کودکی با توجه به این‌که در خانواده‌ای مذهبی متولد شدم، به عرصه قرآن ورود کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن دوران، صوت‌هایی از تلاوت قاریان مصری را گوش می‌کردم اما جز ۲ مورد، در مسابقات قرآن شرکت نکردم.

وی ادامه داد: همانگونه که شاهد هستیم در جلسات صرفا قرآن تلاوت شده و به معنا و مفهوم آیات توجهی نمی‌شود. بر این اساس تصمیم گرفتم هنگامی که در جلسات قرآن از من برای تلاوت دعوت به عمل می‌آمد، اندکی زمان را صرف ترجمه آیات تلاوت شده در آن محفل کنم.

علمی با اشاره به بیان ترجمه آیات و صحبت درباره قرآن در جلسات قرآن کریم تصریح کرد: این کار من مورد تشویق اساتید بود تا حدی که یک شب بعد از تلاوت و معنی کردن آیات، استاد مختاری من را مورد تمجید قرار داد؛ لذا انگیزه در من ایجاد شد تا به مفاهیم قرآن بپردازم. در این مسیر هم شاگردی کردم و هم استادان زیادی دیدم اما در هر جلسه که به من وقت دهند، در باب مفاهیم قرآن سخن می‌گویم چرا که احساس می‌کنم جای تفسیر در جلسات تلاوت ما بسیار خالی است؛ در عین حالی که به شدت به آن نیاز داریم.

عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: جایگاه تلاوت قرآن کریم محفوظ است اما آنچه باید قاریان و مفسران قرآنی بدانند، این است که جای پیامبر(ص) می‌نشینند و آیات الهی را می‌خوانند؛ لذا باید پیامبرگونه عمل کنند و رفتار و اخلاق پیامبر(ص) در آنان تجلی یابد.

وی  اضافه کرد: قاریان، حافظان و تالیان قرآن باید در اخلاق و رفتار همانند پیامبر(ص) متواضع باشند، بدون مزد و منت کار کنند و به دنبال تجلیل و تعریف نباشند.

حجت‌الاسلام جواد رفیعی، پیشکسوت خراسانی قرآن کریم و موذن حرم مطهر رضوی، در ادامه این جلسه با بیان اینکه از کودکی وارد عرصه قرآنی شده‌ام، بیان کرد: نخستین اذان را در سال ۱۳۵۹ تلاوت کردم و همه این برکات در زندگی را از امام رضا(ع) و دعای پدر و مادرم دارم. از بین هشت برادر، تنها تشویق اطرافیان و محبت آنان باعث ماندگاری من در این عرصه شد و به برکت قرآن به کشورهای زیادی برای تلاوت دعوت شدم. توفیق داشتم که سالیان سال در مسابقات قرآن شرکت کنم و رتبه بین‌المللی نیز کسب کنم و افتخار دارم که پرچم ایران اسلامی در آن کشورها به اهتزاز در آمد.

وی ادامه داد: پیامبر(ص) در میان امت اسلامی ٢ چیز گران‌بها، یعنی قرآن و عترت را به یادگار گذاشت؛ لذا فاصله گرفتن از قرآن و عترت باعث زیان و خسران است.

حجت‌الاسلام محمدحسین جهانبخش، از شاگردان استاد محمدصادق علمی و مدرس و پیشکسوت قرآنی نیز در این جلسه گفت: افرادی که با قرآن مأنوس هستند، از نعمت بزرگی برخوردارند؛ بهترین تحفه‌ای که در زندگی می‌توانیم داشته باشیم، مأنوس بودن با این کتاب شریف است.

وی افزود: براساس فرمایش امام رضا(ع) بهترین ذخیره برای افراد خدمت به خلق است و به یقین افرادی که به قرآن خدمت می‌کنند، بهترین توشه را برای آخرت جمع‌آوری کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قرآن کريم جلسات قرآن قرآن کریم پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۸۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مرحله استانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزی در اردوگاه فرهنگی تربیتی امام خمینی (ره) شهرستان خمین با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

مسئول برگزاری این دوره از مسابقات گفت: این مسابقات در سه روز و در شکل اردوی تفریحی و رقابتی برای دانش آموزان پسر و دختر به صورت مجزا در حال برگزاری است.

اسکندری افزود: حدود ۳۰۰ دانش آموز پسر و ۳۰۰ محصل دختر در این دوره به رقابت می‌پردازند.

او با اشاره به اینکه این مسابقات در قسمت‌های و رشته‌های تحقیقی و آوایی برگزار می‌شود، ادامه داد: رشته‌های آوایی شامل حفظ قرآن کریم، ترتیل، قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی قرآن، اذان و مداحی مخصوص پسران در حال برگزاری است.

مسئول برگزاری این دوره از مسابقات گفت: رشته‌های پژوهشی نیز شامل تفسیر یا فهم قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام و انشاء نماز است.

او ادامه داد: این دوره از مسابقات به دلیل حضور دانش آموزان در اردوگاه شامل فوق برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی متنوع است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم
  • نوزدهمین دوره آزمون حفاظ قرآن کریم در گلستان
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن
  • اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد
  • ۷۱۷ قمی در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم شرکت کردند