Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@12:40:57 GMT

آخرین وضعیت تجارت بین ایران و افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۸۹۸۶

آخرین وضعیت تجارت بین ایران و افغانستان

رایزن بازرگانی سابق ایران در افغانستان گفت: روند تجارت در دو مرز میلک و ماهیرود کاملا عادی است و مشکلی برای تردد کامیون های حمل کالاهای تجاری وجود ندارد.

به گزارش مشرق، محمد مهدی جوانمرد قصاب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس  درباره آخرین وضعیت تردد کامیون‌های حمل کننده کالاهای تجاری بین ایران و افغانستان، گفت: روند تجارت بین ایران و افغانستان بعد از  اتفاقات اخیر در افغانستان کاملا عادی شده است و هیچ مشکلی برای عبور و مرور کامیون‌های تجاری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید: طالبان: القاعده و داعش در افغانستان نیستند/ خواستار روابط خوب با همه کشورها هستیم

رایزن بازرگانی سابق ایران در افغانستان بیان داشت: تردد کامیون‌های حمل کالا از دو گمرک میلک و ماهیرود پس از تسلط طالبان بر برخی مناطق این کشور کاملا به حالت عادی بازگشته  است و حمل کالای تجاری از این دو گمرک طبق روال سابق در حال انجام است. 

وی افزود: البته هنوز مشکلاتی در گمرک دوغارون برای تردد کامیون ها وجود دارد. 

جوانمرد قصاب با بیان اینکه تجار افغانستانی اغلب کالا های ایران را درب کارخانه از تولید کنندگان  تحویل می‌گیرند و در همانجا نیز تسویه حساب می‌کنند، گفت: همچنین تجار ایرانی کالاها را در مرز به تجار افغانستانی تحویل می‌دهند، به این صورت که بار کامیون‌های ایران به کامیون‌های افغانستانی منتقل می‌شود و معمولا کامیون‌های ایرانی وارد خاک افغانستان نمی‌شوند. 

افغانستان در حال حاضر یکی از پنج مقصد عمده صادرات کالاهای ایرانی به شمار می‌رود و پیش بینی می‌شود،  ارزش صادرات کالا از ایران به افغانستان تا پایان سال جاری به 3 میلیارد دلار برسد.  

صادرات ایران به افغانستان به صورت ترانشیپمنت انجام می‌شود، بدین صورت که کامیون‌های ایرانی بار خود را در مرز تخلیه و کامیون های افغانستانی آن را برای رسیدن به مقصد نهایی به سمت کشور خود حمل می‌کنند. 

در سایه تحولات اخیر در این کشور و تسلط طالبان بر برخی از شهرهای افغانستان برخی گمرکات این کشور طی روزهای اخیر برای مدتی کوتاه یک تا دو روز  بسته شده، اما بلافاصله شرایط به حالت قبل بازگشت و تردد کامیون‌ها حمل کالا ها ی تجاری دوباره از گمرکات کشور افعانستان امکان پذیر شده است. 

همزمان با خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان پس از نزدیک به دو دهه، حملات طالبان به شهرها شدت گرفته است. به تازگی یک دور از گفت‌وگوهای بین طرف‌های افغانستانی در تهران برگزار شده است و نمایندگانی از طالبان و دولت مرکزی افغانستان در این گفت‌وگوها شرکت کرده‌اند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان افغانستان ایران تجارت خارجی تردد کامیون حمل کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۸۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم

حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز پیروزی مجاهدین در افغانستان اعلام کرد برای حفظ دستاوردهای جهاد مردم این کشور تلاش می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت 8 ثور/اردیبهشت، سالروز پیروزی مجاهدین بر حکومت کمونیستی در افغانستان نوشت «سی و دومین سال پیش در چنین روزی، پس از 14 سال مبارزه پدیده شوم کمونیسم و در کنار آن شوروی در کشور ما شکست خورد و ملت مجاهد افغان توانست آخرین اداره کمونیستی را سرنگون و کشور را به گونه کامل آزاد سازد».

بیانیه افزود: «هشتم ثور 1371 هـ ش روز کامیابی و آزادی مردم افغانستان است که قربانی‌های ملت مجاهد نتیجه داد و مردم و کشور ما از شر هیولای کمونیسم نجات یافتند».

حکومت طالبان همچنین در این بیانیه کودتای کمونیستی 7 ثور در سال 1357 را نیز روز سیاه افغانستان نامید و تأکید کرد: «کشور ما پس از 20 سال جهاد از یک اشغال دیگر نیز آزاد شد و نظام اسلامی برقرار گردید، بنابراین امارت اسلامی با تمام توان تلاش می‌کند تا  ثمره قربانی‌ها و مبارزات چندین ساله ملت ما یکبار دیگر ضایع نگردد و نظام اسلامی را که آرمان شهدا است، به گونه کامل نافذ می‌کند».

گزارش تسنیم| «هشتم ثور»؛ شیرینی که با اختلاف به کام مردم افغانستان تلخ شد«8 ثور» روزی پر افتخار در تاریخ افغانستان

کودتای هفتم اردیبهشت توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان منجر به روی کار آمدن حکومت کمونیستی در این کشور شد. حکومت کمونیستی که برای تحمیل عقاید الحادی و مارکسیستی بر مردم افغانستان تلاش می‌کرد، اما با واکنش جدی مردم روبه‌رو شد و رفته‌رفته قیام‌های مردمی در این کشور شکل گرفت.

وقتی نظام «داوود خان» براثر کودتای کمونیستی سقوط کرد و چپی‌ها به قدرت رسیدند، با شکل‌گیری آهسته‌آهسته مقاومت در برابر آن‌ها، سربازان روس برای حمایت از نظام دست‌نشانده‌شان وارد افغانستان شدند.

در نهایت مردم متدین افغانستان پس از 14 سال جنگ و مقاومت، حکومت کمونیستی و ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دادند و هشتم ثور سال 1371 نیروهای مجاهدین آخرین سنگر حکومت کمونیستی در کابل را تصرف کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • تمدید کارت ویژه مهاجرین افغانستانی
  • خون شریک ۲ + فیلم