Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@02:47:20 GMT

راهکاری برای کاهش سرعت پیری وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۹۸۸۹

راهکاری برای کاهش سرعت پیری وجود ندارد

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العربیه، نتایج یک مطالعه آمریکایی که توسط محققان دانشگاه استنفورد انجام شده است، گزارش می‌کند که میزان پیری ثابت است و بیشتر توسط عوامل بیولوژیکی تعیین می‌شود، نه عوامل محیطی.

شریباد تولگاپورکاراستاد زیست شناسی و مطالعات جمعیت در دانشگاه استنفورد که به بررسی این مطالعه کمک کرده، می‌گوید: برای هر گروه از ارگانیسم‌ها محققان دریافتند که میزان پیری در هر گروهی تقریباً یکسان است اما ممکن است روزی برای انسان این امکان وجود داشته باشد که پیری بیولوژیکی را با دارو کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۱۹۵۰، امید به زندگی در جهان نزدیک به ۳۰ سال افزایش یافته است، یعنی از ۴۵ به ۷۲ و طولانی‌ترین عمر‌ها بیش از ۱۱۵ سال است. محققانی که به طور فزاینده‌ای پیر شدن را مورد بررسی قرار می‌دهند، تعیین کردند که این روند صعودی تا کجا می‌تواند پیش رود و آیا طول عمر انسان محدودیتی دارد یا خیر؟

تحقیقات طولانی کردن عمر

تحقیقات مربوط به افزایش طول عمر انسان نیز به یک صنعت در حال رشد تبدیل شده است، شرکت‌هایی مانند Calico با حمایت گوگل میلیارد‌ها دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند، اما تاکنون همه این تحقیقات فقط بر روی داده‌های مرگ و میر انسان متمرکز بوده است.

تولگاپورکار گفت: برخلاف آنچه در مطالعه جدید انجام شد و مربوط به تحقیق در مورد پیری در انواع مختلف ارگانیسم‌ها بود، در یافتند عاملی که بتوان گفت برای گونه‌های مختلف اعمال می‌شود، موفقیت زیادی حاصل نشده است.

انسان‌ها و موجودات دیگر

یک تیم بین المللی متشکل از ۴۰ محقق، داده‌های مرگ و میر از ۳۹ گروه هفت جنس اصلی شامل چندین گونه گوریل، میمون، دو گونه لمور یا استرپتودرما و انسان را بررسی کردند. داده‌های مربوط به حیوانات از مطالعات حیوانات وحشی و باغ وحش‌ها گرفته می‌شد، در حالی که هفت منبع داده انسانی از پایگاه داده مرگ و میر انسان و سایر بایگانی‌های تاریخی تهیه شده است که طیف وسیعی از بازه‌های زمانی را شامل می‌شود. قرار بود تمام داده‌های انسانی یک محیط "طبیعی" را نشان دهند که تحت تأثیر پیشرفت‌های اخیر در بهداشت عمومی قرار نگرفت.

در ابتدا، محققان دو معیار امید به زندگی و همچنین برابری سنی، "شکل" منحنی مرگ و میر در طول زندگی را بررسی کردند. آن‌ها نتیجه گرفتند که با وجود تنوع گسترده در محیط گروه‌های مختلف جمعیت، نسبت ثابت به آن برای هر جنس وجود دارد.

خطر مرگ

محققان سپس از یک معادله ریاضی به نام تابع مرگ Siler برای محاسبه تأثیر عوامل مختلف بر خطر مرگ در طول عمر موجودات اصلی استفاده کردند. برخی از معیار‌ها خطر مرگ و میر نوزادان بود که از بالا شروع می‌شود و به سرعت کاهش می‌یابد. دیگری بدون در نظر گرفتن سن (به عنوان مثال سقوط یا تصادفات مرگبار) خطر پایدار مرگ را نشان می‌داد. عامل خطر دیگر برای مرگ و میر عاملی است که با افزایش سن یا میزان پیری افزایش می‌یابد.

تقریباً همه شاخص‌ها از جامعه‌ای به جامعه دیگر تفاوت معناداری داشتند. در جمعیت‌های مختلف، عواملی مانند شکارچیان، بیماری‌ها و محیط‌های مختلف بر مرگ و میر نوزادان و خطر مرگ ناشی از دلایل غیر بیولوژیکی مانند حوادث تأثیر می‌گذارد. اما به نظر می‌رسد که شاخص‌هایی که میزان پیری را تعیین می‌کنند، در هر گروه از موجودات اصلی، از جمله انسان، به سختی متفاوت هستند. هنگامی که محققان سعی کردند هر عامل را به طور جداگانه در معادله خود تغییر دهند، نتیجه این شد که فقط یک عامل تأثیر قابل توجهی در نسبت محاسبه شده بین امید به زندگی و برابری سنی برای هر جنس داشت.

میزان پیری

تولگاپورکار گفت: به نظر می‌رسد تنها عاملی که به نظر می‌رسد بسیار مهم است میزان پیری است. تغییر متغیر "میزان پیری" بر الگوی مرگ و میر یک گونه از موجودات اصلی تأثیر می‌گذارد، در حالی که تغییر سایر پارامتر‌ها تأثیر بسیار کمی داشت. به عبارت دیگر، میزان پیری عامل اصلی تعیین کننده طول عمر موجودات در نژاد‌های مختلف بود و تغییر در میزان پیری به طور چشمگیری الگو‌های مرگ و میر را تغییر می‌دهد.

بسیاری از عوامل مرگ و میر تا حد زیادی توسط خطرات محیطی تعیین می‌شوند برای مثال، حوادث خود به خودی، مانند تصادفات مرگبار که اغلب مربوط به سن نیستند اما اعتقاد بر این است که خطر مرگ ناشی از افزایش سن از نظر زیست شناختی تعیین می‌شود، نظریه‌ای که توسط مطالعه جدید پشتیبانی می‌شود.

عوامل پیچیده

عوامل بیولوژیکی حاکم بر پیری پیچیده است و بسیاری از محققان پیری بیولوژیکی را در سطوح مختلف، از پیوند‌های شیمیایی که با افزایش سن خراب می‌شوند تا جهش‌های ژنتیکی افزایش یافته تا سلول‌هایی که قادر به ترمیم آسیب نیستند، مطالعه می‌کنند.

تولگاپورکار گفت: اگرچه این فرایند‌ها بر پیری حاکم هستند اما به این معنی نیست که میزان پیری انسان همیشه ثابت خواهد ماند.

اگرچه تولگاپورکار با اکثر نتایج مطالعه موافق است، اما وی به برخی مشاهدات اشاره کرد، از جمله اینکه این مطالعه به داده‌های مربوط به انسان‌هایی که از پزشکی مدرن نمی‌دانند متکی است؛ بنابراین، این مطالعه نمی‌تواند تعیین کند که آیا پزشکی مدرن می‌تواند سرعت پیری انسان را تغییر دهد.

او افزود که انسان در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری زندگی می‌کند و از نتایج مطالعه مشخص نیست که آیا این امر تا حدی به دلیل کاهش پیری بیولوژیکی است یا خیر.

بیشتر بخوانید

موهای خاکستری با رفع استرس می‌توانند رنگ طبیعی خود را بازیابند پوست انبه چه فوایدی دارد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیری عوامل بیولوژیکی طول عمر طول عمر میزان پیری مرگ و میر خطر مرگ طول عمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۹۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان گفت:سرعت متوسط ناوگان خودرویی سالانه در حال افزایش است و این زنگ خطری برای بالارفتن آمار تصادفات محسوب می شود که باید برای کاهش آن برنامه داشت و اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، معید ذهبیون امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت روز ایمنی حمل و نقل، اظهار کرد: اولین عامل به عنوان شاخصه تصادفات به دلیل عامل انسانی، موضوع سرعت است.

وی افزود: سرعت متوسط وسائل نقلیه سالانه در حال افزایش است، به طوری‌که حدود پنج کیلومتر بر ساعت، نسبت به سال گذشته در استان اصفهان افزایش نشان می‌دهد و حتی این عدد در ایام نوروز امسال ۱۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر شده است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان ادامه داد: همین عامل باعث تصادفات بیشتری شده که ضروری است با اتخاذ تدابیر و برنامه‌هایی از تبعات این افزایش سرعت جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: اگر این روند میانگین رشد سرعت ادامه‌دار باشد سال آینده باز هم شاهد افزایش تعداد تصادف‌های جاده ای خواهیم بود اما اگر این سرعت کمتر شود، به همین نسبت شمار تصادفات هم کاهش خواهد یافت.

ذهبیون با اشاره به اینکه در موضوع عامل انسانی و ارتباط آن با تصادف شاخص‌های متعددی نقش دارند، اطهار کرد: سن و سال راننده، نوع وسیله نقلیه، نوع کار و حتی نشستن سرنشین جلو در کنار راننده را باید در این رابطه در نظر گرفت و در امتداد همین عوامل، انتخاب مسیر و سرعت خودرو را هم لحاظ کرد.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان با تاکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از کمربند و کلاه ایمنی، اظهار کرد: نزدیک به یک‌صد نفر از راکبان موتور سیکلت هر ساله در تصادفات جاده های برون شهری فوت می‌کنند و حدود یک‌هزار نفر نیز مجروح می‌شوند.

به گفته وی، به منظور کاهش آمار تلفات راکبان موتورسیکلت اداره کل راهداری اقدام به اجرای طرح چهره به چهره و شناسایی محل‌های حادثه خیز در معابر مختلف کرده است.

ذهبیون گفت: محورهای شرق اصفهان و کوهپایه، فلاورجان، نجف‌آباد و شاهین‌شهر چهار منطقه‌ای هستند که حدود ۸۰ درصد تصادفات موتوری استان در آن‌ها رخ می‌دهد که در شماری از آن‌ها راکبان موتور جانشان را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به تعمیر رایگان سیستم روشنایی موتورسیکلت بیش از دوهزار موتورسیکلت در سال گذشته، خاطر نشان کرد: در مجموع حدود پنج هزار موتور سیکلت در چند سال گذشته با کمک اداره کل راهداری تعمیر شده است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با بیان اینکه ۹۰ درصد جان باختگان خودرویی کمربند ایمنی نبسته‌اند، ادامه داد: ۹۵ درصد موتورسواران فوتی هم فاقد کلاه ایمنی بوده اند.

آموزش ایمنی و ترافیک به دانش‌آموزان

محمدعلی صلواتی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان در ادامه، اظهار کرد: ۲۵ هزار دانش‌آموز در سال گذشته آموزش‌های ویژه در موضوع ایمنی و ترافیک را سپری کردند و علاوه بر این پنج هزار راننده روستایی نیز آموزش دیدند.

وی با اشاره به اینکه ۴۸ دستگاه در امر سوانح رانندگی مسئول هستند، اظهار کرد: رسانه‌ها از جمله موثرترین نهادهای مسئول در این رابطه هستند که می‌توانند در کاهش تلفات جاده‌ای، آموزش، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی موثر باشند.

اهمیت مقوله خواب و تغذیه در رانندگی

حسین حسین‌زاده، مدیر جدید جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها نیز در ادامه گفت: «خواب‌آلودگی» راننده عامل ۷۷ درصد از تصادفات جاده ای است که همین عامل نشان از اهمین موضوع خواب و شناخت ابعاد و زوایای مختلف این عنصر حیاتی در رانندگی دارد.

به گفته وی، تغذیه نیز عامل دیگری است که با توجه به تغییر سبک زندگی و الگوهای غذایی در رانندگی نقش مهمی دارد، اما کمتر به آن پرداخته شده است.

مدیر جمعیت طرفداران ایمنی راه‌ها افزود: کشورهای توسعه‌یافته روی مسئله آموزش شهروندان به طور خاص کار می کنند، اما سمت و سوی رسانه‌های ما بیشتر در مسیر اطلاع‌رسانی است.

حسین‌زاده تاکید کرد: رسانه‌ای موفق و تاثیرگذار است که آموزش را به صورت جدی مدنظر قرار دهد و در کنار کار اطلاع‌رسانی دنبال کند.

کد خبر 749132

دیگر خبرها

  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • تصادف دلخراش در یک بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت (فیلم)
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • ببینید | تصادف دلخراش در بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت!
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر