Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@17:01:42 GMT

تشریح مصوبات آبی مدیریت بحران خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۲۰۰۱

تشریح مصوبات آبی مدیریت بحران خوزستان

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت استانداری خوزستان،استاندار خوزستان در نشست ستاد  مدیریت بحران استان در استانداری اظهار داشت:امسال  با تنش آبی بسیار شدیدی رو به رو هستیم چرا که  حجم ذخایر پشت سدها بسیار کم است و همان حجم کم برای آب شرب، دام‌ها، تالاب‌ها، کشت فصلی، کشت جایگزین، کشت تابستانه  و  پاییزه  ساماندهی و برنامه ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قاسم سلیمانی‌دشتکی افزود: براساس برنامه ریزی، مشخص شده که از مسیر کارون، کرخه و سایر رودخانه‌ها و سدها چه مقدار آب آزاد شود تا بتوانیم به اولویت بندی و اهداف خود دست پیدا کنیم.

وی با بیان این که نتایج خشکسالی، خسارت و نارضایتی مردم است توضیح داد: مردم حق دارند و ما حقوق آنها را به رسمیت می‌شناسیم از این رو در راستای احقاق حقوق مردم گفت و گوی زیادی با دولت داشتیم و برای  رسیدگی و نتیجه گیری مکاتبات، در چند روز اخیر فشارهای زیادی  به مقامات کشور آوردیم و طی ۲ هفته گذشته دیدارهایی با مسئولان ملی پیرامون  مشکلات استان انجام شد.

استاندار خوزستان بیان کرد: پس از پیگیری‌های فراوان معاون اول رییس جمهوری دستور داد هیاتی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه های کشور، نیرو، جهاد کشاورزی و ستاد مدیریت بحران کشور به خوزستان سفر کرده و در نشست ستاد مدیریت بحران موضوعات مرتبط با تنش آبی بحث و بررسی شود.

وی گفت: دادستان کل کشور نیز پس از این پیگیری ها معاون خود را به اهواز اعزام کرد تا از منظر قضایی در این مسیر همراهی کند.

وی گفت: همچنین وزیر کشور به عنوان مسئول امنیت کشور  و رییس ستاد مدیریت بحران کشور تاکید بسیار  زیادی داشت که به خواسته‌ها و مطالبات مردم رسیدگی شود  و جمع بندی مطالب این نشست در نشست  هیات دولت در یکشنبه هفته آینده مطرح شود.

سلیمانی افزود: محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور طی تماس تلفنی در همین نشست ، برای تصویب مصوباتی که در جلسه هیات دولت پیرامون خوزستان مطرح می شوند، قول مساعد داد که تا جایی که بتواند  کمک کند.

استاندار خوزستان گفت: همچنین سید محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری در این جلسه از طرف رییس جمهوری طی تماس تلفنی  ضمن تاکید بر رفع مشکلات مردم از طرف رییس جمهوری اعلام کرد هر پیشنهادی از سوی خوزستان  داده شود در هیات دولت مطرح می شود.

وی ادامه داد: چند پیشنهاد قبلا  از طریق وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور به  رییس برنامه بودجه کشور ارایه شده بود که قرار است در هیات دولت مطرح شود.

بالاترین مقام اجرایی خوزستان گفت: در نشست امروز این پیشنهادات را بازنگری کردیم که یکی از آنها پرداخت مطالبات کشاورزان از خسارات سیل سال ۹۸ بود چراکه نوعی دوگانگی در بحث پرداخت خسارات ایجاد شده بود.

به گفته وی ستاد مدیریت بحران کشور معتقد بود این خسارات پرداخت شده است ولی ما اعلام کردیم پرداخت نشده است و پس از پیگیریهای کارشناسی متعدد مشخص شد  ۳۷ درصد مطالبات کشاورزان معادل ۲۳۰ میلیارد تومان پرداخت نشده بود.

استاندار خوزستان ادامه داد: پیشنهاد  دوم پیرامون شوری آب در شهرهای آبادان و خرمشهر و نرسیدن آب مناسب به نخیلات  بود که از سوی وزیر کشور نامه ای به رییس سازمان برنامه  و بودجه کشور نوشته شد تا یک  هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان برای سد چوئبده و سد مارد کمک شود.

وی گفت: در پیشنهاد سوم بنا شد ۳۰۰ میلیارد تومان  برای آب های روان  اهواز داده شود، که دراین زمینه اختلاف نظری بین وزارت نیرو و شهرداری (با توجه به شرح وظایف هر یک ازاین دومرجع ) وجود داشت که این مورد نیز برای ارایه در نشست هیات دولت  مطرح شد.

وی اظهار داشت: همچنین پیشنهاد شد ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای رفع مشکلات آب شرب  مانند آبرسانی با تانکر و اصلاح خطوط و سیستم های آبرسانی به شرکت آب و فاضلاب استان داده شود.

وی ادامه داد: بنا شد ۷۰ میلیارد  تومان برای حفظ عرصه های منابع طبیعی که طی چند سال گذشته با همت نظام و دولت اقداماتی در آنها صورت گرفته است داده شود.

به گفته وی برای لایروبی کانال‌ها علاوه بر اعتباراتی  که به آب و برق خوزستان داده  شده پیشنهاد دادیم ۱۰۰ میلیارد تومان کمک شود.

استاندار خوزستان گفت: پیشنهاد داده شد رهاسازی آب از بالادست انجام شود، همچنین با تصویب دولت، ستاد مدیریت بحران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی خسارات کشاورزان در حوزه های کشت فصلی، کشت جایگزین و کشت تابستانه را برآورد  و از  محل بند (خ) آن را پرداخت کنند.

وی بیان کرد:  پیشنهاد دادیم از استان های بالادست آب بیشتری رها سازی شود تا آب پشت سدهای خوستان نیز بیشتر شود.

وی اضافه کرد: قرارشد کمیته ای با مسئولیت ستاد مدیریت بحران استان با همکاری  رییس مجمع نمایندگان خوزستان و  نماینده رییس مجلس کشور و مدیران مربوطه  طرح جامعی تا هفته آینده آماده کند که در اختیار رییس مجلس ،محمدباقر قالیباف قرار داده شود و  با دعوت از استاندار و نمایندگان  در جلسه سران سه قوه بررسی شود.

سلیمانی گفت: از مردم خوب استان خوزستان تشکر میکنم، ما مشکلات آنان را درک می کنیم و  معتقدیم باید به آنها کمک شود و از هیچ کاری برای کمک به مردم عزیز دریغ نمی‌کنیم.

‌وی افزود: اما توجه و دقت به یک نکته بسیار مهم است که اگر گاومیشی تلف می شود یا  آب به تالاب نمی رسد یا آب مسیر شور است باید  دلیل آن بررسی شود.

به گفته وی در حال حاضر حجم آبی که به هور میرسد در حدود ۲۰  مترمکعب بر ثانیه است و با همین ۲۰ مترمکعب نیز در اطراف هور شلتوک کاری می شود پس مفهوم این  مطلب این است که شلتوک کاری در طول مسیر ، مانع رسیدن آب به هور می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای آب کشاورزی، آب دام و هم برای  تالاب ها و شرب به گونه ای که سد خالی نشود آب رها سازی شده، اما کسانی  که به شلتوک کاری روی آورده اند باید بدانند که در حال حاضر  این کار معادل نابودی تالاب، نابودی دام سنگین، مشکلات آب شرب، حذف کشت جایگزین، تابستانه و پاییزه  است لذا ازآنها میخواهم به فکر آب شرب و و دام ها باشند.

سلیمانی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که  استاندار خوزستان اعلام کرده تصاویر مربوط به اعتراضات مربوط به گذشته است بیان کرد:  شبکه های ضد انقلاب  این مطلب را عنوان کرده اند باید ریشه این خبر دروغ را ابتدا پیدا کرد  و من ضمن تکذیب این مطلب اعلام میکنم همه تلاش ما  رفع مشکلات مردم است.

وی افزود: ما خود را همدرد مردم می دانیم  و  در حال پیگیری مشکلات هستم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: خوزستان مدیریت بحران آب تنش آبی ستاد مدیریت بحران کشور استاندار خوزستان میلیارد تومان رییس جمهوری هیات دولت داده شود آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه ستاد مدیریت شهرک سازی کشور در سال ۱۴۰۳ به ریاست سعید غفوری رئیس هیأت مدیره و سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید و رئیس ستاد شهرک‌سازی کشور، و سایر اعضا شامل نمایندگان وزارت کشور، نیرو، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، راه و شهرسازی و نماینده سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد.

غفوری در این جلسه با تأکید بر اینکه تمامی اقدامات چه در حوزه شهرک سازی و چه در پیشبرد طرح توسعه سکونتگاه‌های ساحلی جنوب کشور باید مطابق قانون و مصوبات مربوطه باشد گفت: تا کنون پروانه تأسیس چند شهرک دولتی صادر شده و اولین پروانه بهره برداری شهرک دولتی نیز توسط دبیرخانه ستاد صادر شده است. نظام‌مند کردن شهرک‌های خصوصی نیز با اقدامات مثبت ستاد پیشرفت چشمگیری داشته است.

وی بر همراهی ستاد شهرک‌سازی برای تقویت نقش‌آفرینی شهرک‌ها در تأمین مسکن تاکید کرد.

گفتنی است طبق گزارش آماده شده از سوی دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهرهای جدید از زمان شروع دولت سیزدهم و مطرح شدن احداث مسکن برای اقشار کم‌درآمد، در قالب طرح نهضت ملی مسکن، استفاده از ظرفیت بالقوه شهرک سازی، به عنوان مکمل در کنار اختصاص اراضی شهرهای جدید و یا الحاق به محدوده شهرها، به منظور تأمین زمین مورد نیاز برای طرح نهضت ملی، در دستور کار شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید قرار گرفته و با حمایت‌های اعضای ستاد، تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار واحد ظرفیت تولید مسکن در این حوزه ایجاد شده است.

ستاد مدیریت شهرک‌سازی کشور، به عنوان بخش سیاستگذاری و مرجع تصویب طرح آماده سازی و طراحی شهری شهرک‌ها مستقر در شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، به عنوان بازوی سیاستی و مرجع صدور پروانه تأسیس و پروانه بهره‌برداری شهرک‌ها، می‌تواند نقشی پررنگ در مسیر تحقق اهداف دولت برای تأمین مسکن و ساماندهی نظام سکونتگاهی داشته باشد.

در این راستا، ستاد مدیریت شهرک سازی کشور در سال ۱۴۰۲، در اجرای مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری، با برگزاری جلسات مستمر بررسی طرح شهرک‌ها، طرح سه شهرک دولتی در پیرامون شهرهای یزد و قم را مصوب نموده و پروانه تأسیس سه شهرک پیش گفته را با ظرفیت جمعیت پذیری و تولید مسکن در مجموع به میزان بیش از ۷۳ هزار نفر و حدود ۱۸۵۰۰ واحد مسکونی در ۱۰۲۴ هکتاری زمین، صادر کرده است. علاوه بر این پروانه بهره‌برداری برای فاز نخست شهرک مسکونی دولتی پردیس زندگی یزد نیز در روزهای پایانی سال گذشته صادر شد.

همچنین در سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۱۳ پیش پروانه برای احداث شهرک‌های مسکونی دولتی توسط شرکت عمران شهرهای جدید صادر شده است. ظرفیت جمعیت‌پذیری و تولید مسکن در این شهرک‌ها که در استان‌های فارس، البرز، آذربایجان‌شرقی، یزد و قم قرار گرفته‌اند، به ترتیب ۳۴۸ هزار نفر و در حدود ۱۰۵ هزار واحد ظرفیت است.

در مجموع می‌توان گفت که ستاد مدیریت شهرک سازی در سال گذشته، بیش از ۸۶۰۰ هکتار اراضی دولتی را برای تأمین و عرضه مسکن در ابعاد مختلف در دستور کار قرار داده و در مدار برنامه ریزی و اجرا قرار گرفته‌اند.

علاوه بر موارد پیش گفته، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید به عنوان دبیرخانه دائمی ستاد مدیریت شهرک سازی کشور، در سنوات گذشته (از سال ۱۳۹۹ تا ابتدای سال ۱۴۰۲) مطالعه امکان‌سنجی، مکان‌یابی و تهیه طرح جامع ۴۰ شهرک را در ۱۳ استان کشور به انجام رسانده و با هماهنگی صورت گرفته، برای انجام عملیات اجرایی در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن قرار داده است. ظرفیتی که بدون شک می‌تواند پشتیبانی قابل توجهی برای تولید و عرضه مسکن در کشور تلقی شود.

در کنار این موضوعات، رسیدگی و نظارت بر شهرک سازی بخش خصوصی در ستاد شهرک سازی کشور به عنوان یکی از مأموریت‌های قانونی ستاد مورد اهتمام بوده است. به گونه‌ای که در طی دو سال اخیر، وضعیت شهرک‌هایی که گاهاً ۱۵ سال بلاتکلیف بوده‌اند، مشخص شده و از آن میان، پروانه بهره‌برداری ۳ شهرک خصوصی با ظرفیت واحد پذیری بیش از ۵ هزار واحد صادر شده است. رسیدگی به وضعیت مدیریت و ساخت و ساز و نظارت بر شهرک‌های نیمه‌تمام و رها شده نیز در قالب دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی از دیگر اقدامات ستاد شهرک‌سازی است که تمامی پهنه‌های کشور را در بر گرفته و در چارچوب آن، امید است، بخشی از وضعیت ساخت و سازهای بی ضابطه و نابسامان گذشته مورد رسیدگی واقع شود.

کد خبر 6095091 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • رئیس‌جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • رییس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • هشدار مدیریت بحران استان به کوهنوردان، گردشگران و عشایر
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان تشریح شد
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد