Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@22:51:36 GMT

اقدامات زیربنایی برای عبور از بحران کم آبی در مشهد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۵۷۱۶

اقدامات زیربنایی برای عبور از بحران کم آبی در مشهد

معاون سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: جایگزینی گونه‌های بومی مقاوم به کم آبی، هوشمند سازی مدیریت آب، طراحی کاشت متناسب با ملاحظات کمبود آب، فرهنگ سازی و جلب مشارکت شهروندان از جمله اقدامات زیربنایی شهرداری مشهد برای عبور از بحران کم آبی است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمد هادی برهانی با تاکید بر اینکه برای داشتن شهری سرسبز نیازمند داشتن منابع آبی پایدار هستیم، اظهار کرد: در سال‌های اخیر تغییرات به وجود آمده در اقلیم، شرایط آب و هوایی و افزایش درجه حرارت باعث شده منابع آبی شهر مشهد با چالش‌های جدی روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو استفاده از شیوه‌ها و روش‌های نوین تأمین منابع آبی فضای سبز در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.

وی با اشاره به ساخت تصفیه خانه چهل بازه با اهدافی چون عدم مصرف آب شرب در آبیاری فضای سبز، تأمین کسری منابع آبی، کاهش هزینه‌ها در آبیاری فضای سبز شهری، افزود: جلوگیری از افت آب‌های زیرزمینی، بازچرخانی آب، کمک به رفع مشکلات زیست محیطی، تولید آب با کیفیت در محل مورد نیاز و … از مزایای ایجاد تصفیه خانه‌های محلی (لوکال) است.

معاون تأمین و توزیع منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد تصریح کرد: قبل از ساخت تصفیه خانه چهل بازه به دلیل عدم وجود منبع آبی پایدار در محدوده پروژه، ناگزیر آبیاری بخشی از فضای سبز منطقه با انشعابات آب شرب (حدود ۷ لیتر بر ثانیه برای ۱۴ هکتار) و بخشی با حمل تانکر (حدود ۱۲ لیتر بر ثانیه حدود ۲۴ هکتار) صورت می‌گرفته است که با احداث تصفیه خانه علاوه بر جایگزینی انشعابات آب شرب و حمل تانکری، امکان توسعه رود پارک چهل بازه به مساحت حدود ۴۹ هکتار با تأمین ۵.۲۴ لیتر در ثانیه فراهم و باقی مانده پساب تولیدی به خط انتقال شبکه مستقل آبیاری فضای سبز تزریق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چهل بازه نخستین تصفیه خانه لوکال شهری با فرایند پیشرفته غشایی MBR با کاربری آبیاری فضای سبز در کشور است که کیفیت بالای پساب تولیدی این تصفیه خانه مطابق استاندارد به لحاظ بهداشتی و ملاحظات فنی آبیاری، جانمایی مناسب، ایجاد یک منبع آبی پایدار در محل مصرف و عدم استفاده از آب شرب، حداقل اشغال فضا، اتصال خروجی پساب تصفیه خانه به شبکه هوشمند مستقل آبیاری فضای سبز و کنترل هوشمند و پایش آنلاین کمیت و کیفیت پساب خروجی و ارسال اطلاعات به مرکز مانیتورینگ از ویژگی‌های این تصفیه خانه است.

برهانی تصریح کرد: جایگزینی گونه‌های بومی مقاوم به کم آبی، هوشمند سازی مدیریت آب، طراحی کاشت متناسب با ملاحظات کمبود آب، فرهنگ سازی و جلب مشارکت شهروندان، اصلاح، بهبود خاک و عملیات خاک‌ورزی از اقدامات زیربنایی انجام شده در راستای بهینه سازی در تولید و مصرف آب فضای سبز با توجه به شرایط بحران کم آبی در مشهد است.

کد خبر 507675

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بحران کم آبی کلانشهر مشهد شهرداری مشهد شهر کلانشهر شیوه های نوین آبیاری آبیاری فضای سبز فضای سبز مشهد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آبیاری فضای سبز شهرداری مشهد تصفیه خانه منابع آبی چهل بازه کم آبی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاظلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • شکست ذوب‌آهن در فولادشهر، بحران در خانه جدی‌تر از همیشه
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی