Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:02:19 GMT

شناسایی اثرانگشت «میکل‌آنژ» پس از ۴۵۰ سال

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۶۶۳۰

شناسایی اثرانگشت «میکل‌آنژ» پس از ۴۵۰ سال

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از مجله اسمیتسونین (Smithsonian)، کارکنان موزه ویکتوریا و آلبرت در مدتی که موزه به دلیل شیوع کرونا تعطیل بود، مجسمه مومی میکل‌آنژ با عنوان یک برده (A Slave) را به یک انبار زیرزمینی منتقل کردند و پس از چندماه یک اثرانگشت روی این مجسمه ظاهر شد که احتمال می‌رود به میکل‌آنژ تعلق داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

پتا متوره (Peta Motture) از متصدیان ارشد موزه ویکتوریا و آلبرت در گفت‌وگو با روزنامه تایمز لندن گفت: مجسمه‌های مومی با بالا رفتن دما شروع به آب شدن می‌کنند. بنابراین معمولا با گرم شدن هوا نگرانی‌هایی درباره وضعیت این دست از آثار هنری ایجاد می‌شود به ویژه با توجه به این که نگارخانه‌های موزه به سمت جنوب قرار دارند، در فصل تابستان گرما در آنها طولانی و مداوم خواهد بود. به همین دلیل مجسمه میکل‌آنژ به انبار زیرزمینی و خنک موزه منتقل شد تا از گزند گرما در امان بماند.

با گذشت ۵ ماه، کارکنان موزه متوجه ظهور یک اثرانگشت کوچک در بخش تحتانی مجسمه شدند. به گفته دانشمندان، تغییر سطح دما و رطوبت ساختار شیمیایی موم را تغییر داده و این اثرانگشت قدیمی را برجسته و آشکار کرده است.

از این کشف هیجان‌انگیز در قسمت اول از فصل جدید مجموعه مستند اسرار موزه (Secrets of the Museum) شبکه بی‌بی‌سی رونمایی شد.  

متوره با انتشار یک بیانیه در این باره گفت: این که ردی از میکل‌آنژ تا به امروز در موم باقی مانده باشد، چشم‌انداز هیجان‌انگیزی است. این دست از نشانه‌ها از ماهیت مادی فرآیند خلاقانه در کار یک هنرمند حکایت دارد. این همان جایی است که ذهن و دست به نوعی با هم تلاقی می‌کنند. کشف یک اثر انگشت از میکل آنژ را می‌توان به مثابه ارتباطی مستقیم با این هنرمند در نظر گرفت.

به نقل از آرت‌نیوز، میکل‌آنژ این تندیس مومی را به عنوان الگویی برای طراحی یک مجسمه مرمر بزرگتر ساخت که برای مقبره نیمه‌کاره پاپ ژولیوس دوم، از پاپ‌های کلیسای کاتولیک، سفارش داده شده بود. اگرچه میکل‌آنژ کار تراشیدن این مجسمه را که قرار بود به اندازه یک انسان واقعی باشد، شروع کرده بود اما هیچوقت این پروژه را تکمیل نکرد. این مجسمه نیمه‌کاره به عنوان یکی از چهار تندیس مجموعه زندانیان او، در حال حاضر در گالری آکادمی فلورانس نگهداری می‌شود.

براساس پست وبلاگی موزه ویکتوریا و آلبرت، پیکره مومی مذکور ۴۵۷ سال پس از مرگ میکل‌آنژ از روند کار خلاقانه این هنرمند پرده برمی‌دارد چون وی بیشتر آثار مومی که برای الگوی کارش می‌ساخت را نابود کرده است. برخی از این مدل‌ها به لطف هنرمندان هم عصر میکل‌آنژ از جمله جورجیو واساری، نقاش و نویسنده معروف ایتالیایی، به جا ماندند که مطالعات و نقاشی‌های او را گردآوری کردند. واساری در کتاب زندگینامه هنرمندان اینطور می‌نویسد که میکل‌آنژ الگوهای مومی خود را به همان شکلی می‌ساخت که تندیس‌ها باید با اسکنه در مرمر تراشیده شوند، اول قسمت‌های بالایی را می‌ساخت و کم کم به قسمت‌های پایینی می‌رسید.

موزه ویکتوریا و آلبرت می‌گوید در برخی موارد این پیکره‌های مومی که به عنوان الگوی کار ساخته می‌شدند، به خودی خود نوعی اثر هنری هستند. ویکتوریا اوکلی مسئول مرمت و نگهداری از آثار هنری این موزه در گفت‌وگو با روزنامه تلگراف گفت: میکل‌آنژ اصلا قرار نبود مجسمه مومی یک برده را نگه دارد و احتمالا فکرش را هم نمی‌کرد تا قرن‌ها پس از درگذشت او باقی بماند.

کارشناسان قرار است اثرانگشت کشف شده را مورد بررسی‌های دقیق‌تر قرار دهند با این امید که بتوانند با تایید هویت صاحب آن، اصالت مجسمه مومی را نیز تایید کنند.

میکلانجلو بوئوناروتی، ملقب به میکل‌آنژ، نقاش، مجسمه ساز و از نوابغ عصر طلایی رنسانس بود که در ۱۴۷۵ میلادی در ایتالیا چشم به جهان گشود. از او نقاشی‌ها و پیکره‌های ماندگاری همچون باخوس مست، موسی و داوود به یادگار مانده است که چشم هر بیننده‌ای را می‌نوازد. این هنرمند ایتالیایی در ۱۲ سال آخر عمرش به طور انحصاری برای خانواده مدیچی کار کرد و سرانجام در ۱۵۶۴ میلادی در رم دار فانی را وداع گفت و در کلیسای سانتا کروچه شهر فلورانس به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها ایتالیا لندن مجسمه سازی حوزه هنری میراث فرهنگی موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایتالیا لندن مجسمه سازی ایتالیا لندن مجسمه سازی حوزه هنری میراث فرهنگی موزه موزه ویکتوریا و آلبرت میکل آنژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه قجری در کاخ مخصوص

دریافت 24 MB

وقتی ناصرالدین شاه به اروپا سفر می کند و موزه های زیبای آنجا را میبیند تصمیم می گیرد در کاخ محبوبش گلستان هم موزه هایی را برای نگه داری هدایای سلطنتی بسازد. عمارت اصلی کاخ گلستان ۵ تالار بسیار حیرت انگیز دارد که از همان ابتدا برای موزه ساخته شده بودند.

ورود به این کاخ برایتان هیجان انگیز است و در همان ابتدا پلکانی وسیع با آیینه کاری های خیره کننده در مقابلتان قرار دارد که ناخودآگاه دوست دارید بایستید و عکس بگیرید البته باید محافظی کیسه ای روی کفش هایتان بپوشید و بعد وارد شوید.

بعد از پلکان وارد تالاری وسیع می شوید که به نام سلام یا تاجگذاری هم شناخته می شود. در انتهای سالن تختی را میبینید که ماکتی ساخته شده از تخت اصلی به نام تخت طاووس است که نادرشاه از هندوستان به عنوان غنیمت جنگی با خود به ایران آورده بود و پس از قتلش توسط غارتگران تخریب و جواهرات آن به یغما برده شد. فتحعلی شاه قاجار که سودای بر تخت نشستن شاهان در گذشته را داشت دستور می‌دهد تختی مرصع برایش بسازند که در ابتدا به خاطر آیینه ای به شکل خورشید در بالای آن «تخت خورشید» نام داشت و پس از ازدواجش با طاووس خانم تاج الدوله که ۱۵ ساله بود نامش را تخت طاووس گذاشتند. تخت طاووس تا سال ۱۳۶۰ در کاخ گلستان نگهداری میشد و سپس به موزه جواهرات بانک ملی ایران منتقل شد.

تهیه و گزارش: مهلا داریان

کد خبر 847606 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • اجساد عجیبی که طبیعت آن‌ها را پس می‌زند! (+عکس)
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • آرتتا در کادر فنی‌اش بهزاد غلامپور دارد! (عکس)‏
  • بالاتر از آرسن ونگر؛ دستیابی میکل آرتتا به دو رکورد ویژه در دربی شمال لندن
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد
  • مجسمه کریستیانو رونالدو از سنگ+عکس
  • عکس| تصویری از مجسمه سنگی رونالدو و شباهت عجیبش به این بازیکن
  • عکس | این پسربچه بهترین مجسمه رونالدو را ساخت