Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@21:23:39 GMT

منتظر جهش قیمت مسکن بعد خاموشی ها باشید!؟

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۷۲۰۰

منتظر جهش قیمت مسکن بعد خاموشی ها باشید!؟

افزایش قیمت سیمان در روزهای گذشته، معلول دو پارامتر مختلف است: نخست قطعی های مکرر برق که باعث عدم تولید و توزیع سیمان در بازار شده است و دوم، سرکوب قیمت طولانی مدت این کامودیتی معدنی و قیمت‌ گذاری دولتی آن!

پیش از این مقرر شده بود که قیمت سیمان هم همچون فولاد به بورس کالا سپرده شود و پس از آن آزادسازی قیمت سیمان تحقق بپذیرد با این حال پس از حدود یک سال از زمان مطرح شدن این ایده، همچنان قیمت گذاری دولتی بلای جان این صنعت است و همچنان کلینکر و سیمان پورتلند و سیمان سفید در معرض قیمت های سوبسیدی دولتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۹۱ میلیون تن ظرفیت تولید سالانه سیمان در کشور وجود دارد که در نتیجه قطعی برق در یک ماه اخیر، حدود ۸ میلیون و ۲۷۰ هزار تن تولید کارخانه ها در کشور کاهش پیدا می کند که در نتیجه باعث کاهش حاشیه سود شرکت های تولید کننده سیمان خواهد شد و در نهایت باعث بروز عدم تعادل در عرضه این کامودیتی خواهد شد که به طور طبیعی گرانی و افزایش قیمت این کالای استراتژیک را در پی دارد.

یک خاموشی پر هزینه!

محدود کردن تولید صنایع سیمان و فولاد به بهانه خاموشی های اخیر که نتیجه مستقیم عدم سرمایه گذاری در صنعت برق در دولت فعلی بوده است، تبعات بسیار شدیدی را در پی خواهد داشت به گونه ای که با کاهش تولید ۱۹ میلیون و ۱۶۶ هزار تن محصولات زنجیره فولادی، یک شوک عظیم به حاشیه سود شرکت های فولادی نیز وارد خواهد شد و در نتیجه افزایش قیمت محصولات فولادی نیز ناگزیر به نظر می رسد! بدیهی است که در این شرایط، دولت با عدم تامین برق این صنایع، باعث ایجاد شوک های سنگین در قیمت های مصالح ساختمانی نظیر میلگرد، نبشی، پروفیل، تیرآهن و... خواهد شد.

جهش قیمت مسکن به دلیل قطعی برق؟

نتیجه افزایش قیمت سیمان و کلینکر و زنجیره‌ های مقاطع فولادی، باعث خواهد شد که قیمت تمام شده ساخت مسکن در کشور نیز با افزایش هزینه دو تا سه برابری برای ساخت هر متر مربع خانه خواهد شد. در نتیجه فارغ از اثر تورم و کمبود عرضه کافی فعلی مسکن، جهش قیمت مصالح ساختمانی سیمانی و فولادی، به طور مستقیم باعث افزایش قیمت مضاعف مسکن در کشور خواهد شد. البته اگر آزادسازی قیمت هرچه سریع تر صورت بپذیرد، امکان افزایش صادرات مقاطع فولادی و سیمان به خارج از کشور نیز وجود دارد و در نتیجه از سویی امکان کمبود این محصولات در بازار به شکل کوتاه مدت نیز، دور از ذهن نخواهد بود./ گسترش نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: مصالح ساختمانی خاموشی ها جهش قیمت مسکن افزایش قیمت قیمت سیمان خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۷۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است

سیاوش سلیمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به عدم اصلاح ارزش پایه گمرکی توسط گمرک ناچارا هرکیلو شیرخشک را در بازارهای جهانی ۲ دلار عرضه می‌کنیم، درحالیکه با نرخ ۲.۶۵ دلار باید به سامانه نیما برگردانیم.

به گفته او، رفع تعهد ارزی صادرات در برابر واردات محدود شده است به طوریکه صادرات حتما در قبال واردات کالاهای کشاورزی باید باشد که دست تولیدکننده شیرخشک بسته است که همین امر منجر به رکود بازار شده است.

سلیمی با اظهار نگرانی نسبت به افزایش قیمت شیرخام افزود: اگر قیمت شیرخام افزایش غیر متعارفی داشته باشد، بدون تردید صادرات شیرخشک و کره دچار مشکل می‌شود و شیرخام تولیدی بدلیل عدم جذب توسط کارخانجات جذب نخواهد شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن شیرخشک ادامه داد: با افزایش قیمت شیرخام، سرانه مصرف داخل تحت تاثیر قرار می‌گیرد، از این رو انتظار می‌رود که تصمیم منطقی در خصوص اصلاح قیمت صورت بگیرد.

او با بیان اینکه سالانه ۱۱ میلیون تن شیرخام در کشور تولید می‌شود، افزود: بنابر آمار ماهانه ۱۸ هزارتن شیرخشک در کشور تولید می‌شود که با ورود به فصل گرما درصدی از تولید کاهش می‌یابد و مجدد در نیمه دوم سال افزایش می‌یابد.

سلیمی با بیان اینکه سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزارتن شیرخشک در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: با احتساب مصرف داخل، مابقی شیرخشک تولیدی باید به بازارهای هدف صادر شود که متاسفانه در بحث اصلاح ارزش پایه گمرکی به رغم موافقت وزارت جهاد، تاکنون گمرک اصلاح نکرده است که در صورت تسهیل با نگرانی کمتری به سمت افزایش قیمت شیرخام می‌رویم.

او از دپوی ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات خبر داد و گفت: با اصلاح ارزش پایه گمرکی، میزان دپوی شیرخشک در کارخانجات کاهش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷ درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • منتظر سامانه بارشی جدید باشید / بارش‌ها در جنوب و شرق کشور شدت می‌گیرد