Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@03:07:56 GMT

قطعی برق خسارات جبران ناپذیری به صنایع می‌زند

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۸۰۵۱

قطعی برق خسارات جبران ناپذیری به صنایع می‌زند

مدیر عامل فولاد هرمزگان هشدار داد قطعی برق در صنایع مادر، موجب کمبود و گرانی کالاهای وابسته به این صنایع در ماه های آینده خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عطاالله معروفخانی مدیر عامل فولاد هرمزگان در گفت و گو با روابط عمومی این شرکت خسارات قطعی برق شرکت های فولادی را تنها متوجه این شرکت ها ندانست بلکه عمده ضرر و زیان آن در ماه های آتی با نبود مواد اولیه برای صنایع پایین دست عنوان کرد و گفت : متضرر اصلی این قطعی و کاهش تولید، مردم خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه راهکار وصل شدن برق در ساعات غیر پیک را عنوان کرد و گفت : برای کاهش این ضرر و زیان و جلوگیری از کمبود عرضه محصولات فولادی ، بهتر است این شرکت ها بتوانند در ساعات غیر پیک مانند شب تا صبح به تولید ادامه دهند . مدیرعامل فولاد هرمزگان اثرات کاهش تولید محصولات فولادی در بازار را خیلی سریع دانست و اظهار داشت : قیمت های محصولات فولادی در بازار داخل بیش از 10 درصد افزایش یافته و اگر به همین منوال پیش برویم اثرات جبران ناپذیری بر بازار عرضه و تقاضای این گذاشته خواهد شد. معروفخانی متضرر اصلی این مهم را مردم دانست و گفت : افزایش قیمت محصولات صنایع پایین دستی مانند خودرو و ساختمان دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به نیاز 295 مگاواتی برق در شرکت فولاد هرمزگان و ضرر و زیانی که در این مدت کوتاه به این شرکت وارد شده گفت : از ابتدای خرداد ماه با اجرای طرح مدیریت بار به دلیل افزایش دمای هوا در سطح کشور طبق درخواست شرکت برق منطقه ای استان هرمزگان مبنی بر کاهش بار عملا کوره های قوسی این شرکت در ساعات اوج مصرف متوقف گردید.

مدیرعامل فولاد هرمزگان با اعلام اینکه در تاریخ 15/4/1400 و راس ساعت 16:00 شرکت برق منطقه ای بدون اعلام قبلی و بدون هماهنگی اقدام به قطع برق نموده از این عملکرد برق منطقه ای استان انتقاد و اظهار ناخرسندی کرد و گفت : در صنایع بزرگ قطع ناگهانی و بدون اعلام قبلی برق نه تنها باعث افزایش ضرر و زیان و خسارت های مالی مضاعف می شود بلکه با جان بسیاری از کارکنان این شرکت ها بازی می کند . وی شاهد مثال این موضوع را خطر جانی برای 5 نفر از کارکنان این شرکت هنگام حمل پاتیل مذاب توسط جرثقیل سقفی عنوان کرد که با قطع ناگهانی برق این نفرات خوشبختانه با هوشیاری خطر را رفع نموده اند .

معروفخانی با اعلام اینکه از تاریخ مذکور تا کنون تولید در این شرکت مانند شرکت های دیگر متوقف شده خسارات فنی ناشی از قطع برق در این شرکت را این چنین عنوان کرد :
1- قطع ناگهانی برق باعث توقف واحد اکسیژن و در نتیجه عدم ارسال نیتروژن به کوره های واحد احیا مستقیم و فعال شدن آهن اسفنجی در آن ها شده است ،
2- قطع ناگهانی برق در حین تولید خطوط ریخته گری باعث اختلال در خط تولید شمش و از بین رفتن حداقل 10 عدد سگمنت و تخریب نسوز کوره ها ، پاتیل ها و تاندیش ها را در پی داشته است .
3- قطع ناگهانی برق باعث عدم امکان تخلیه ذوب کوره ها و تخریب شل آنها گشته است
4- با توجه به عدم مصرف آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان و‌سایر شرکتهای فولادی ، واحد احیاء مستقیم نیز متوقف گردیده است .

مدیرعامل فولاد هرمزگان خسارت مالی ناشی از قطع ناگهانی و بدون برنامه برق را بیش از 200 میلیارد تومان و جمع خسارات این شرکت پس از یک هفته خاموشی کامل را بیش از 438 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت : با توجه به توقف کامل خطوط تولید روزانه حدود 30 میلیارد تومان خسارت به این شرکت تحمیل می گردد که در صورت ادامه روند جاری تا انتهای تیرماه ، بیش از 700 میلیارد تومان خسارت ناشی از قطع برق به این شرکت تحمیل خواهد شد .

وی موضوع مهمتر را از دست دادن تولید حدود 100 هزار تن تختال و 65 هزار تن آهن اسفنجی دانست که به تولید صنایع پایین دستی و ارز آوری در شرایط جنگ اقتصادی لطمه خواهد زد .

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قطع ناگهانی برق فولاد هرمزگان شرکت ها کوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال را تشریح کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش‌ فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

دیگر خبرها

  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است
  • اخذ اسناد ۹۷۶ هکتاری بستر رودخانه حاجی عرب در استان قزوین
  • استاندار هرمزگان:جذب سهمیه استخدامی معلمان وظیفه ما است
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • صنایع نساجی هلال احمر ایران
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد