Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقامات مسکو که نگران باز شدن دوباره پای آمریکایی‌ها به منطقه آسیای مرکزی هستند، در خصوص خطرات و عواقب همکاری متحدان خود در منطقه با طرح‌های واشنگتن بعد از خروج نظامی آمریکایی از افغانستان به آنها هشدار داده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشته است: برخلاف برنامه ریزی انجام شده از قبل، وخامت اوضاع در افغانستان به موضوع اصلی کنفرانس بین‌المللی «آسیای مرکزی و جنوبی: روابط منطقه‌ای، چالش‌ها و امکانات» در تاشکند، پایتخت ازبکستان تبدیل شد که در سطح بالای وزرای امور خارجه کشورهای این منطقه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در پایان این کنفرانس اعلام کرد که مأموریت آمریکا در افغانستان شکست خورده و خطر سرایت کردن بی ثباتی به کشورهای منطقه آسیای مرکزی بسیار جدی است. وی در عین حال به همتایان خود درباره درخواست ایالات متحده برای استقرار پایگاه‌های نظامی و انتقال هزاران  متحد آمریکا به این کشورها هشدار داد.

طبق اطلاعات این روزنامه، در واقع مقامات مسکو که تمایل ندارند امکان تقویت دوباره حضور نظامی آمریکا در منطقه آسیای مرکزی فراهم شود، پیشنهاد جایگزینی به واشنگتن داده‌اند تا برای کنترل اوضاع در افغانستان از پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک تاجیکستان و قرقیزستان استفاده شود.  

آمریکا درصدد استقرار دوباره نظامیان خود در کشورهای منطقه آسیای مرکزی است

لازم به یادآوری است که پیش از این رسانه‌های گروهی آمریکایی خبر داده بودند که ولت ایالات متحده مایل است تا نظامیان خارج شده از افغانستان را "در همان حوالی" نگه دارد و برای این منظور نیاز دارد تا تأسیسات نظامی در خاک تاجیکستان و ازبکستان در اختیار داشته باشد.

آمریکا از سال 2001 الی 2014 پایگاه هوایی بزرگی در فرودگاه بین المللی ماناس قرقیزستان ایجاد کرده بود و از سال 2001 الی 2005 نیز در منطقه نظامی خان آباد در جمهوری ازبکستان یک پایگاه هوایی مستقر کرده بود. هر دو پایگاه نظامی بعد  از وعده کمک "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه به آمریکا برای مبارزه با تروریسم پس از حمله 11 سپتامبر بوجود آمدند، ولی مقامات مسکو همواره ظهور این پایگاه‌ها "در حیاط خلوت" خود را یک پدیده موقت ارزیابی می‌کرد، در حالی‌که ایالات متحده درصدد تقویت حضور نظامی خویش در منطقه آسیای مرکزی بود. در نهایت آمریکایی‌ها مجبور شدند از روی اجبار و به درخواست مقامات محلی و البته تحت تأثیر نفوذ روسیه،هر دو پایگاه نظامی خود را تعطیل کنند.

در حال حاضر تاجیکستان بعنوان عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، حق ندارد بدون موافقت دیگر اعضای آن، اجازه ایجاد پایگاه نظامی خارجی را در خاک خود بدهد و در قانون اساسی اصلاح شده ازبکستان هم اصل غیرقابل قبول بودن استقرار پایگاه‌های نظامی خارجی در خاک این جمهوری تقویت شده است.

البته طبق اطلاعات رسانه‌های گروهی آمریکایی، واشنگتن درصدد متقاعد کردن مقامات دوشنبه و بیشکک برای ایجاد تأسیساتی در مقیاس کوچکتر، بعنوان مراکز لجستیکی، ضدبحران یا آموزشی است. یک مقام آگاه در سازمان پیمان امنیت جمعی به این روزنامه گفته است: «نمی‌توان به چنین اظهاراتی اطمینان داشت و آمریکایی‌ها همواره از یک مرکز کوچک شروع کرده و به تدریج بر وسعت آن افزوده و حضور نظامی خود را گسترش می‌دهند.»

طرف روسی نیز از قبل به کشورهای منطقه هشدار داده که ایالات متحده آنقدرها به ادامه حضور نظامی خود در خاک افغانستان علاقه ندارد و بیشتر درصدد استفاده از آسیای مرکزی برای مهار روسیه، چین و ایران است و این منطقه بیشتر از این جهت برای واشنگتن اهمیت دارد.

راه حل جایگزین روسیه برای حل مشکلات امنیتی ناشی از افغانستان

این در حالی است که طبق اطلاعات منابع خبری این روزنامه، در جریان نشست سران اخیر روسیه و امریکا در ژنو، ولادیمیر پوتین به جو بایدن راه حل جایگزینی را برای کنترل اوضاع در افغانستان پیشنهاد داده است: دو کشور اقدامات مشترکی را در جهت گیری افغانستان انجام دهند و در این راستا از امکانات نظامی و پایگاه‌های روسیه در تاجیکستان و قرقیزستان استفاده شود. البته این مسئله بطور رسمی از سوی کاخ کرملین مورد تأیید قرار نگرفته است. مقامات آمریکایی نیز از تفسیر این موضوع خودداری کرده‌اند.

 طبق اطلاعات کامرسانت، صحبت ممکن است در واقع بر سر تبادل اطلاعات، از جمله اطلاعات بدست آمده از طریق پهپادهای شناسایی و تجهیزات راداری مستقر در پایگاه‌های نظامی روسیه در منطقه باشد. اگر آمریکایی‌ها واقعاً فقط به این علاقه مند باشند که وضعیت در افغانستان را زیر نظر داشته باشند تا از احتمال وخامت اوضاع جلوگیری کنند، این پیشنهاد مسکو بسیار قابل قبول خواهد بود. ولی مقامات واشنگتن هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده‌اند و این تصور در ذهن بوجود می‌اید که آنها اهداف دیگری را در منطقه دنبال می‌کنند.

قصد دیگر آمریکا، انتقال هم‌پیمانان افغان خود به جمهوری‌های آسیای مرکزی است

از طرف دیگر آژانس خبری بلومبرگ و خبرگزاری رویترز هم به نقل از منابع خبری خود نوشته‌اند که واشنگتن درخواست دیگری نیز از کشورهای آسیای مرکزی کرده است: آمریکا خواسته تا ازبکستان، تاجیکستان و حتی قزاقستان، بیش از 10 هزار افغانی (و طبق برخی اطلاعات حتی 100 هزار نفر) که با کشورهای ناتو همکاری داشته‌اند را به همراه خانواده‌هایشان در خاک خود بپذیرند تا بعد از خروج نظامیان آمریکایی، خطری آنها را تهدید نکند.

یک مقام آگاه به روزنامه کامرسانت گرفته که به عقیده مقامات مسکو، کشورهای منطقه باید بطور مستقل در این باره تصمیم گیری کنند، ولی اگر آنها نظر طرف روسی را بپرسند، خواهند شنید که چنین تصمیمی چه مشکلات و خطراتی را می‌تواند به دنبال داشته باشد که از جمله آنها تأمین مالی پذیرفتن چنین حجم زیادی از پناهجوی افغانی در این کشورها و مشکل ادغام آنها با مردم این جمهوری‌هاست و حتی احتمال انتقام گیری طالبان از کشورهای منطقه به‌خاطر چنین خدمت رسانی به آمریکایی‌ها بعید نخواهد بود.

سرگئی لاوروف نیز روز جمعه در پاسخ به سئوال خبرنگار کامرسانت در تاشکند در این باره گفت: «هیچیک از متحدین ما در منطقه آسیای مرکزی چنین مسئله‌ای را مطرح نکرده‌اند که قصد چنین اقدامی را دارند. مقامات جمهوری‌های آسیای مرکزی به خوبی درک می‌کنند که پذیرفتن چندین هزار افغانی در کشورهایشان چه خطراتی می‌تواند برای مردم آنها داشته باشد و احتمالاً تصمیمی درست و بر اساس منافع خود خواهند گرفت.»  

کابلوف: ازبکستان و تاجیکستان اجازه پایگاه به آمریکا پس از ترک افغانستان را نمی‌دهندکارکنان کنسولگری روسیه در مزارشریف به ازبکستان منتقل شدندپایگاه نظامی روسیه تأمین امنیت مرزهای تاجیکستان را تقویت می‌کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیای میانه اخبار افغانستان اخبار روسیه آسیای میانه اخبار افغانستان اخبار روسیه منطقه آسیای مرکزی پایگاه های نظامی کشورهای منطقه ایالات متحده پایگاه نظامی آمریکایی ها طبق اطلاعات مقامات مسکو حضور نظامی پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۸۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • پدافند روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی و ۶ «اتاکمز»آمریکایی را سرنگون کرد
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه