Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:36:39 GMT

نماینده مجلس: میز ملی حل مشکلات خرما تشکیل می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۰۴۳۰

نماینده مجلس: میز ملی حل مشکلات خرما تشکیل می‌شود

به گزارش ایرنا، ابراهیم رضایی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: میز خرما با حضور مدیران ارشد وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه و نیز بانک مرکزی و مسئولان سازمان توسعه تجارت تشکیل خواهد شد.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای بهبود وضعیت خرما بیان کرد: پارسال به دنبال شیوع کرونا بسیاری از کشورها مرزهای خود را به روی برخی محصولات بستند و این موضوع تنها مربوط به خرما نبود و بخش عمده تولیدات کشاورزی راهی برای صادرات نیافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی ادامه داد: در نتیجه این محدودیت صادراتیریال برخی از محصولات از جمله خرما در انبارها و سردخانه‌ها روی دست کشاورزان ماند.

وی عنوان کرد: پارسال تلاش گسترده‌ای از طریق وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت برای صادرات خرما و رونق بازار فروش خرما انجام شد اما این تلاش‌ها برای رسیدن به نتیجه مطلوب کافی نبود.

وی از حذف تعرفه‌های صادرات خرما برای بهبود روند صادرات خبر داد و گفت: در داخل کشور نیز پیگیری‌هایی از طریق نهادهایی مانند نیروهای مسلح  صورت گرفت تا خرمای کشاورزان دشتستان را خریداری کنند و همچنین بازارهایی در پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ برای عرضه مستقیم خرمای این شهرستان فراهم شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با وجود این اقدام‌ها که بخشی از خرمای دشتستان را روانه بازارهای داخلی و خارجی کرد، هنوز بخشی از خرمای مردم در سردخانه‌ها باقی مانده و راهی به بازارها نیافته است.

رضایی با اشاره به اینکه در گذشته بخشی از خرمای دشتستان به عراق صادر می‌شد، ادامه داد: به دنبال جلوگیری از این صادرات با نایب رئیس مجلس عراق برای تسهیل در صادرات خرمای دشتستان به این کشور مذاکره شد که وی اعلام داشت عراق ورود هر کالایی را که در داخل این کشور تولید می‌شود، ممنوع کرده‌است.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی از پیگیری برای یافتن مشتریان جدید خرما از طریق دستگاه سیاست خارجی خبر داد و بیان کرد: شاید در کوتاه مدت نتوان همه مشکلات حوزه نخل و خرما را برطرف کرد، ولی خوشبین هستیم که رفته رفته وضعیت بازار خرمای استان و بویژه شهرستان دشتستان بهبود پیدا کند.

استان بوشهر با ۶ میلیون اصله نخل سالانه حدود ۱۶۰ هزار تن تولید خرما دارد.

شهرستان‏‌های دشتستان، تنگستان و جم قطب‎ های اصلی تولید خرما در این استان هستند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی توسعه صادرات خرما

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی توسعه صادرات خرما صادرات خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۰۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان

سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان این استان از صادرات ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مازندران به خارج از کشور خبر داد.

بابک مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از با اشاره به اینکه با توجه به آغاز کشت برنج در اراضی کشاورزی به منظور تأمین و توزیع کود شیمیایی توزیع آن بین کشاورزان شتاب گرفته است، اظهار کرد با پیگیری‌های انجام شده برای تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان مازندرانی از سوی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، روند تأمین و ارسال کود شیمیایی به مازندران شتاب گرفته که به طور روزانه ۸۰۰ تا یک‌هزار تن انواع کودهای شیمیایی شامل اوره، فسفات و پتاس وارد این استان می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ هزار تن کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه برای کشاورزی مازندران تأمین شد که حدود ۱۰ درصد از کل سهمیه کودی استان در سال‌جاری است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱ هزار تن کود اوره، فسفات و پتاس در سراسر مازندران توزیع شد و روند تأمین و توزیع کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان همچنان با شتاب بیشتری دستور کار است.

مؤمنی با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کود مورد نیاز خود نداشته باشند، گفت: تلاشمان بر این است تمام سهیمه ابلاغی کود شیمیایی مورد نیاز استان تأمین و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی در ادامه از صادرات مرکبات و کیوی از مبدأ استان مازندران به خارج از کشور خبر داد و مطرح کرد: امسال ۷۶ هزار و ۵۷۷ تن پرتقال در قالب سه هزار و ۶۳۴ محموله و ۲۵ هزار و ۱۲۱ تن نارنگی در قالب یک‌هزار و ۳۱۹ محموله از مبدأ مازندران صادر شد.

این مسئول با اعلام اینکه در مجموع ۱۰۱ هزار و ۷۰۰ تن مرکبات در قالب چهار هزار و ۹۵۳ محموله از استان صادرات داشتیم، عنوان کرد: ۲۴ هزار و ۲۰ تن کیوی نیز در قالب یک‌هزار و ۵۵ محموله صادرات انجام شد.

مؤمنی از صادرات ۱۰ هزار و ۲۵۶ تن کیوی با ۴۲۵ محموله طی سال گذشته از مازندران به کشور هند بیان و خاطرنشان کرد: سال قبل ۴۸ هزار و ۹۱۲ تن با دو هزار و ۴۵۱ محموله پرتقال از استان مازندران صادرات انجام شد که در این مدت ۱۳ هزار و ۲۸۷ تن نارنگی با ۷۳۵ محموله صادر شد.

کد خبر 748484

دیگر خبرها

  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر