Web Analytics Made Easy - Statcounter

حرفه‌ای که زندگی‌ام را وقف آن کرده‌ام هنوز هم سوءظن‌برانگیزترین، ترسناک‌ترین و بدنام‌ترین تخصص پزشکی است. هیچ جنبش ضدتخصص قلبی وجود ندارد که طرد دکترهای قلب را بخواهد. هیچ جنبش ضدتومورشناسی‌ای نیست که با درمان سرطان مبارزه کند. اما جنبش ضدروانپزشکی علنی و قدرتمندی وجود دارد که خواستار کوچک کردن و لجام زدن بر جامعه‌ی روان‌پزشکان و حتی ریشه‌کن کردن آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(ص. ۱۹-۱۸)

این جمله بخشی از مقدمه کتاب دکترهای اعصاب؛ داستان‌های ناگفته روانپزشکی به قلم جفری لیبرمن است که ژانویه سال ۲۰۱۶ چاپ و روانه بازار کتاب شد. این کتاب در ۹۰ هزار کلمه هر آنچه را از تاریخچه علم روانکاوی و روانپزشکی، سیر تشخیص و درمان بیماری‌های روانی و رسوایی‌های مگوی این گاو پیشانی سفید دنیای پزشکی لازم است بدانید خلاصه می‌کند. آنچه این اثر غیرداستانی را خواندنی می‌کند، در کنار روایت و نثر شیوایی که دارد، سابقه و دانش نویسنده در حوزه روانپزشکی است.

جفری لیبرمن یک روانپزشک آمریکایی با تخصص در حوزه شیزوفرنی و روان‌پریشی‌های مربوطه است که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ ریاست انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) را برعهده داشت. لیبرمن که در حال حاضر استاد روانپزشکی دانشگاه کلمبیاست، علاوه بر تحقیق درباره زیست‌شناسی عصبی، داروشناسی و درمان شیزوفرنی، دامنه فعالیت‌های حرفه‌ای خود را به آگاهی‌افزایی درباره بیماری‌های روانی، بهبود خدمات درمانی مربوط به سلامت روان و انگ زدایی از مبتلایان به این بیماری‌ها نیز گسترش داده است.

این روانپزشک برجسته در کتاب دکترهای اعصاب پشت پرده تاریخ رشته روانپزشکی را برای خواننده فاش کرده و به اشتباهات فاحشی که این شاخه از علم پزشکی را بین مردم بدنام کرد، اذعان می‌کند، آن هم به زبانی ساده و کاملا قابل فهم. درهم‌تنیدگی رویدادهای تاریخی با تجربیات شخصی نویسنده، به خواننده کمک می‌کند راحت‌تر با سوژه تخصصی کتاب ارتباط برقرار کند.

کتاب دکترهای اعصاب سه بخش اصلی دارد که به ترتیب به مقوله تشخیص بیماری‌های روانی، درمان آنها و تجدید حیات فکری در حیطه روانپزشکی می‌پردازند. لیبرمن در فصل اول سیر تاریخی پاسخ علم روانپزشکی به این سوال که بیماری روانی دقیقا چیست را دنبال می‌کند و در فصل دوم نشان می‌دهد زیگموند فروید با تعریفی که از بیماری روانی ارائه داد، چگونه «روانپزشکی را بیش از نیم قرن به برهوت فکری کشاند» (ص. ۶۹).

در فصل سوم این کتاب که بیماری روانی چیست؟ ملغمه‌ای از تشخیص‌ها نام دارد، می‌خوانیم که چطور «درمان‌گران در غیاب نظام دقیق علمی، مستعد بودند تا ارزش‌ها و شهودهای خودشان را به زندگی روانی بیمارانشان تحمیل کنند» (ص. ۱۲۵) و این غیبت محسوس چطور در اوایل دهه ۷۰ میلادی حرفه روانپزشکی را به لبه انقراض رساند.

لیبرمن در فصل بعد از معیارهای فاینر می‌گوید که براساس داده‌ها گردآوری شدند و اساس مرجعی معروف به انجیل روانپزشکی را تشکیل دادند، مرجعی در طبابت بالینی مورداستفاده قرار گرفت و اعتبار از دسته رفته این رشته را تا حدی ترمیم کرد.

فصل پنجم فصلی جالب و تکان‌دهنده درباره روش‌های درمانی عجیب‌وغریب و ترسناکی است که در تلاش برای پر کردن خلأ درمان‌های اثربخش ارائه و پذیرفته شدند، تب درمانی، اغمادرمانی، لوبوتومی و درمان تشنجی جمعی از این روش‌ها بودند.

لیبرمن در فصل ششم کتاب دکترهای اعصاب از آن می‌نویسد که چطور سرانجام پای داروها به دنیای روانپزشکی باز شد و در فصل هفتم از تحولاتی سرنوشت‌ساز چون پیدایش روش درمان شناختی- رفتاری در علم روان‌درمانی می‌گوید. در بخشی از این فصل آمده است:

حوزه روانپزشکی که زمانی راکد و بی‌حرکت بود، در دهه اول قرن بیست‌ویکم، به مدد ظهور فناوری‌های تصویربرداری مغزی، علوم اعصاب، ژنتیک و گسترش پیشرفت داروشناسی جدید و روان‌درمانی نشانه‌های حرفه‌ای را بروز داد که در حال تجدید حیات فکری است. (ص. ۲۷۹)

در فصل ۸ کتاب لیبرمن درباره ریشه بروز اختلال استرس پس از ضربه روحی یا PTSD می‌خوانیم و در فصل ۹ از نقش اینترنت در باز کردن درهای کثرت‌گرایی به روی علم روانپزشکی. فصل آخر این کتاب به اهمیت انگ زدایی اجتماعی از بیماری‌های روانی می‌پردازد و سیر پیشرفت این جنبش را در فیلم‌های هالیوودی نیز بررسی می‌کند.

دکترهای اعصاب را نشر نو امسال با ترجمه ماندانا فرهادیان در ۱۱۰۰ نسخه چاپ و روانه بازار کرد.

برچسب‌ها بازار نشر ادبیات جهان بیماری روان‌پزشکی سلامت روان کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازار نشر ادبیات جهان بیماری روان پزشکی بازار نشر ادبیات جهان بیماری روان پزشکی سلامت روان کتاب کتابخوانی بیماری های روانی بیماری روان بیماری ها علم روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی، با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به آبله مرغان در فصل بهار افزایش می‌یابد، گفت: عامل ابتلاء به آبله مرغان یک بیماری ویروسی حاد است که منجر به بروز تب و بثورات جلدی (جوش‌های پوستی) در فرد مبتلا خواهد شد.

به گزارش مهر، وی افزود: در گذشته این بیماری مخصوص کودکان بود اما با افزایش سطح بهداشت در جامعه کودکان در مراحل ابتدایی زندگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و در بزرگسالی با آبله مرغان درگیر می‌شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه نشانه‌های ابتلا به آبله‌مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از کودکان است، خاطرنشان کرد: این بیماری ارتباط مستقیم با سن دارد، هر چه سن ابتلا افزایش یابد علامت‌های بیماری نیز شدیدتر است.

مردانی یادآور شد: جوش‌های پوستی آبله مرغان در قسمت‌های مختلف بدن مانند سر، صورت، اندام و در برخی موارد در تمام بدن ظاهر می‌شود.

وی با بیان اینکه دوره حاد این بیماری هفت روز است، تاکید کرد: در برخی افراد، بهبود بین دو تا سه هفته نیز ادامه دار است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری از دست دادن و دیده بوسی با مبتلایان خودداری کنند، خاطرنشان کرد: این بیماری واگیردار است به شکلی که با کوچک‌ترین تماس با فرد آلوده، بیماری انتقال می‌یابد.

آبله‌مرغان سراغ چه کسانی می‌رود؟

باشگاه خبرنگاران نوشت: آبله مرغان بیماری ویروسی شناخته شده ای است که عامل انتقال آن ویروس "واریسلا زوستر" بوده و به راحتی و به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

چطور آبله مرغان می گیریم؟

این بیماری می تواند از طریق هوا منتقل یا تماس با بزاق، مخاط، یا مایع تاول فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می شود و اغلب ویروس عامل این بیماری از یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات جلدی تا زمانی که تمام تاولها خشک شوند، قابل انتقال به دیگران است.

علائم آبله مرغان چیست؟

علائم شایع بیماری آبله مرغان، بثورات قرمز خارش دار یا تاول هایی در سراسر بدن است. حدود ۱۰ تا ۲۱ روز طول می کشد تا علائم این بیماری ظاهر شوند.

البته این بیمار علائم دیگری مانند تب، خستگی، از دست دادن اشتها و درد عضلات نیز دارد.

از آنجا که اکثر مردم نسبت به آبله مرغان واکسینه می شوند، شیوع این بیماری در میان نوزادان، کودکان، زنان باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف بیشتر است.

معمولا، بدترین علایم آبله مرغان بعد از دو هفته فروکش می کند. شما می توانید برخی از درمان های طبیعی را برای کاهش برخی از علائم و رهایی از خارش امتحان کنید.

چطور از انتشار آبله‌مرغان جلوگیری کنیم؟ بایدها و نبایدهای آبله مرغان ؛ آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟

درمان های خانگی برای آبله مرغان

۱. جوش شیرین: جوش شیرین می تواند به کنترل خارش و سوزش ناشی از آبله مرغان کمک کند.

یک و نیم قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب ریخته وهم بزنید. با استفاده از یک لیف حمام نرم محلول را روی بثورات و نواحی خارشناک مالیده و اجازه دهید خشک شود.

یکی دیگر از روش ها ترکیب نصف یا یک فنجان جوش شیرین در آب وان حمام برای استحمام و کاهش خارش ها.

۲. هویج و گشنیز: سوپ تهیه شده از هویج و گشنیز در درمان آبله مرغان بسیار مفید است. این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان بوده که در فرایند درمان کمک می کنند.

سوپ خانگی برای آبله مرغان: ۱۰۰ گرم هویج (حدود یک فنجان هویچ خرد شده) را با یک و نیم فنجان برگ گشنیز تازه را در دو و یک چهارم فنجان آب جوشانده تا نیمی از آن تبخیر شود. این سوپ را یک بار در روز به مدت یک ماه مصرف کنید. شما همچنین می توانید هویج آب پز و برگ گشنیز بخارپز نیز مورد استفاده قرار دهید.

۳. بلغور جو دوسر: حمام بلغور جو دوسر یک درمان خانگی محبوب برای کاهش خارش ناشی از آبله مرغان است.

دو فنجان بلغور جو دوسر را پودر کرده و بلغور جو دوسر پودر شده را در دو لیتر آب ولرم بریزید، سپس آن را در آب وان حمام ریخته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن استحمام کنید.

۴. سرکه قهوه ای: یکی از راه حل های موثر برای درمان آبله مرغان سرکه قهوه ای است، این سرکه تحریک پوست را از بین برده و به التیام زخم و جلوگیری از ایجاد آن کمک می کند.

کافی است تا یک دوم فنجان سرکه قهوه ای به را به آب ولرم وان حمام اضافه کرد و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن حمام کنید.

۵. عسل: عسل به کاهش خارش و التیام تاول های ناشی از آبله مرغان کمک می کند. عسل خالص را بر روی تاول ها قرار داده تا خارش و التهاب کاهش پیدا کند. نکته: این روش را دو تا سه بار در روز می توانید انجام دهید.

۶. جوشانده گیاهی: جوشانده های گیاهی به عنوان آرام بخش های و تسکین دهنده برای لین بیماری استفاده می شوند، برخی گیاهان مفید مانند بابونه، ریحان ، گل همیشه بهار و بادرنجبویه را برای تسکین متحان کنید.

کافی است تا یک قاشق غذاخوری از هر یک از این گیاهان را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید چند دقیقه با حرارت زیاد بجوشد، می توانیز به آن دارچین، عسل و آب لیمو اضافه کرده و آن را بنوشید.

نوشیدن این چای گیاهی چند بار در روز نتایج شگفت آوری دارد.

٧. اسانس و روغن اسطوخودوس: اسطو خودوس یکی دیگر از درمان های موثر برای کاهش تحریک پوست و خارش ناشی از آبله مرغان است.

کمی روغن اسطوخودوس را با روغن نارگیل یا روغن بادام ترکیب کرده و آن را روی تاول ها بمالید و اجازه دهید تا خشک شود، می توانید این روش را دو بار در روز تکرار کنید.

یکی دیگر از این روش ها اضافه کردن چند قطره اسانس اسطوخودوس و بابونه به آب ولرم و وان حمام و استحمام به مدت ۱۰ دقیقه در آن است.

کد خبر 848312 برچسب‌ها سلامت خبر مهم قلب

دیگر خبرها

  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • زالو درمان می‌کند؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟