Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آئین گشایش کوشک باغ هنر در محوطه تپه‌های عباس‌آباد عصر روز گذشته با حضور شهردار تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

در این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شهرها بزرگ یا شهرهای جدیدی متولد شده‌اند اما پا به پای آن، فضاهای فرهنگی و هنری شکل نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر محل خواب نیست بلکه زیست‌بوم جسم، روان و جان است و اگر دریچه‌های این سه ضلع انسانی به سمت فرهنگ و هنر باز شود، زیست‌بوم شهروندان دچار اختلال نخواهد شد.

وی ادامه داد: فضاهای سبز به میانگین قابل قبولی در شهر رسیده و برای هر فرد ۱۱ متر فضا وجود دارد اما فضاهای هنری سانتیمتری است. مصرف کالاها و خدمات فرهنگی در سبد خانوار ایرانی کم شده است. در سال ۸۸، این میزان ۲.۹ درصد در حوزه فرهنگ و تفریح توسط مرکز آمار اعلام شده و در سال ۹۶ به ۰.۲ درصد رسیده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز در باغ هنر نمونه‌ای از فضایی را شاهدیم که ایده گذرهای فرهنگ و هنر بود تا شهرها، محلاتی را به ظهور رویدادهای هنری اختصاص دهند. اکنون شهرهایی مانند سمنان، یزد، شیراز و نیشابور به این ایده پیوسته و خیابان‌های هنر را ایجاد کرده‌اند و شهرداری تهران نیز در این زمینه پیشرو بوده است. افتتاح کوشک باغ هنر ادامه اتفاقات پیشین است که توسط شهردار فراهم شده تا فضاهای فرهنگی افزایش پیدا کند.

وی بیان کرد: باغ هنر باید به جایگاه جشنواره‌های فرهنگی و هنری و حوزه فعالان هنر تبدیل شود و فرصتی را برای ارائه فرهنگ با برگزاری هفته هنر ایجاد کند.

در ادامه این مراسم پیروز حناچی شهردار تهران بیان کرد: ثمره طرح حفظ هکتارها اراضی عباس‌آباد باعث شده که اکنون همه از نتایج آن بهره‌مند شوند. معماری ایرانی بنای کوشک هنر بر پایه چهار اصل از جمله مردم‌داری، گریز از بیهودگی، نیایش و استفاده از مصالح بوم‌آورد استوار شده است. هر ساختمانی که این اصول را رعایت کند، صرف‌نظر از مصداق‌های آن، جزو معماری ایرانی اسلامی به شمار می‌آید. این نوع معماری ریشه در معماری ساسانی دارد.

وی گفت: بسیاری از صنایع ظریفه یا منقرض شده یا کمتر مراجعه‌کننده دارد اما در چنین فضایی فرصت عرضه پیدا کرده و می‌توان با آموزش و نوآوری امکان تداوم آنها را فراهم کرد.

شهردار تهران با انتقاد از برخی نماهای ساختمانی گفت: وقتی به سبک یونان پیش از ایران از سنگ استفاده می‌کنیم، به فرهنگ گذشته خودمان اهانت کرده‌ایم. ما در بخش شهرسازی و معماری تلاش کردیم که به این نکته توجه شود ولی این کار با ضوابط ممکن نیست و باید از طریق دانش و بالا بردن سطح سلایق ممکن شود.

در ادامه محمدحسین حجازی مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد نیز بیان کرد: امیدواریم به چنین فضاهایی به‌صورت حرفه‌ای نگاه شود. اگر با همین نگاه و حمایتگری مسئولان همراه باشد، هنرمندان به صورت خودجوش به چنین محوطه‌هایی گرایش پیدا می‌کنند. ساخت این بنا از اواخر دهه ۸۰ در ذهن متولیان شکل گرفته بود. تا سال ۹۳ حدود ۳۵ درصد بخش عمرانی آن اجرا شد اما پس از هفت سال رهاشدگی، اکنون آن را در اختیار شهروندان قرار می‌دهیم.

در این مراسم همچنین پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی بیان کرد: در حال حاضر ۱۴ شهر و روستا در حوزه صنایع دستی به ثبت جهانی رسیده‌اند. چنین مجموعه‌هایی سهم هنرمندان و استادکاران خلاق را که گنجینه زنده بشری هستند بیشتر می‌کند. امیدواریم چنین ابتکارهایی برای سایر استان‌ها نیز به ترویج هنرهای سنتی و صنایع بیانجامد.

کوشک باغ هنر در محوطه اراضی عباس‌آباد واقع شده است. اسکلت این ساختمان از نوع بتنی با حدود ۱۴ متر عمق از سطح زمین است. گالری ۵۰۰ متری، فضای اداری ۹۰۰ متری و رستوران ۱۰۰۰ متری در کنار سالن سینمای ۳۰۰ نفره به همراه فضای تجاری و باز با ۷۰۰ مترمربع متراژ از این به بعد در اختیار هنرمندان و مردم قرار می‌گیرد.

کوشک باغ هنر دارای گنبدی با طرح چهل ستون اصفهان است که توانسته نمای دیدنی در این بنا ایجاد کند. در کنار این گنبد نقاشی- خط و آئینه کار در کنار تابلوهایی که به دست هنرمندان معاصر طراحی شده، وجود دارد.

همچنین علیرضاروح الامین هنرمند نقاشی– خط، گچبری و آئینه کاری توانسته این هنرها را به خوبی در بخش معماری ساختمان کوشک در معرض نمایش درآورد.

نصب ۸ اثر هنری که دو اثر آن مربوط به علیرضا روح الامین است و ۶ اثر دیگر آن از هنرمندان مختلف در فضاهای کوشک نصب شده‌اند.

کد خبر 5260279 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: اراضی عباس آباد سید عباس صالحی پیروز حناچی شهرداری تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان هواشناسی سازمان تامین اجتماعی ویروس کرونا شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش غلامحسین محسنی اژه ای واکسن کرونا بارش باران قوه قضاییه وحید قبادی دانا صنایع دستی سازمان بهزیستی کوشک باغ هنر صنایع دستی عباس آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۴۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • فرش دستباف هنر مادر است