Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه ایران ۲۷ تیر یادداشتی به قلم عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ منتشر کرد و نوشت: چرا جهش‌های ویروس کرونا مهم هستند؟ آیا واکسیناسیون تنها راه حل برون رفت از تجربه پیک‌های متعدد بیماری کووید۱۹ است؟ جهش‌ها و تغییرات ساختاری ویروس کرونا در دو راستا عمل می‌کنند؛ در برخی موارد قدرت بیماری‌زایی ویروس به‌دلیل جهش‌ها تغییر می‌کند و گاهی نیز به‌دلیل همین تغییرات ساختاری، سیستم ایمنی بدن را در مقابل پاسخ‌های ایمنی یا واکسیناسیون به چالش می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین نیز کسانی که واکسینه می‌شوند یا عفونت قبلی می‌گیرند هم می‌توانند دوباره مبتلا شوند هم اینکه فرم شدید بیماری را بگیرند. با توجه به پلتفرم‌های مختلف واکسن‌های علیه کووید۱۹ انتظاری که از واکسن داریم این است که واکسن بتواند مرگ ناشی از کرونا را به صفر برساند و فرم شدید بیماری را که منجربه بستری می‌شود به حداقل میزان ممکن کاهش دهد هر چند که تأثیر واکسن‌ها در مقابل کاهش مرگ و میر و موارد ابتلای شدید به بیماری متفاوت است با وجود این همه واکسن‌ها مرگ ناشی از ویروس را کم می‌کند.

هر چند وقت یکبار به‌دلیل موتاسیون‌های مختلف ویروس، کشورها پیک‌های مختلف بیماری و افزایش شیوع بیماری را تجربه می‌کنند. یعنی اینگونه نیست که موتاسیون ویروس و شیوع مجدد بیماری فقط خاص کشور ما است. در حال حاضر پیک پنجم ناشی از واریانت دلتا در ایران، همان ویروسی است که ابتدا از هند آغاز شد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور را درگیر کرده است چرا که به‌دلیل قدرت سرایت بالا این نوع واریانت در هر کشوری وارد شود بلافاصله تبدیل به موتاسیون غالب در آن کشور می‌شود. برای مثال در امریکا که تزریق واکسیناسیون بسیار گسترده انجام شده اما بیش از ۵۰ درصد موارد کووید۱۹ مربوط به واریانت دلتا است ولی به‌دلیل واکسیناسیون مرگ و میر آن زیاد نیست. با این حال دو راهکار اصلی برای کاهش مرگ و میر ناشی از جهش‌های ویروس پیش رو داریم؛ یکی واکسیناسیون بالای ۷۰ درصد گروه‌های هدف و دومی رعایت پروتکل‌های بهداشتی و قرنطینه بیماران.

علی رغم آنکه وزارت بهداشت اقدامات زیادی را برای بیماریابی و مسدود کردن مرزها داشت با این حال بسیاری از توصیه‌های وزارت بهداشت عملی نشد و باعث شد ویروس دلتا از بوشهر، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به‌دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها بویژه مسافرت به قشم و کیش و نقاط گردشگری استان سیستان و بلوچستان در نقاط مختلف کشور پخش شود. موتاسیون‌های ویروس کرونا در جهت افزایش بیماری زایی و مسری بودن آن است تا ویروس بتواند هر چه سریع‌تر منتشر شود، برای همین نیز به‌دلیل افزایش انتقال ویروس دلتا ما شاهد منحنی افزایش بیماری هستیم. با همه این اوصاف و با توجه به اینکه ویروس دلتا بشدت مسری است ولی پروتکل‌های بهداشتی مطلقاً رعایت نمی‌شود. هنوز عروسی‌ها و جشن‌ها برگزار می‌شوند در حالی‌که در کشورهایی که واکسیناسیون گسترده‌ای انجام گرفته ویروس دلتا تبدیل به واریانت غالب شده است.

در همین کشورها نیز که ماسک‌ها را برداشته‌اند توصیه شده در محیط‌های بسته ماسک بزنند و تجمع نکنند در حالی‌که در کشورما پاساژها باز است و مردم در وسایل حمل‌ونقل عمومی ماسک نمی‌زنند. واقعیت این است ویروس کرونا به این زودی تمام نخواهد شد، حتی در کشورهایی که به جمعیت زیادی واکسن تزریق کرده‌اند بازهم این پاندمی را می‌بینیم. در هر حال غیر از کادر درمان که وظیفه‌شان را انجام می‌دهند هیچ نهاد یا سازمانی و به‌طور کلی مردم به وظیفه اصلی‌شان عمل نمی‌کنند. ... در انگلستان و امریکا با وجود واکسیناسیون گسترده، موتاسیون غالب دلتا است بنابراین رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه یک «باید» است چرا که تا زمانی که به رفتارهای بهداشتی پایبند نباشیم این پیک‌ها ادامه خواهند داشت.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها ویروس کرونا سیستان و بلوچستان تولید واکسن هرمزگان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سیستان و بلوچستان تولید واکسن ویروس کرونا سیستان و بلوچستان تولید واکسن هرمزگان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا ویروس دلتا جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۶۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص مخاطره‌ شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری هشدار داد.

برات الله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به گسترش آنفلوانزی فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف جهان و بروز این بیماری در حیوانات پستاندار مانند گاو شیری نشان می‌دهد که این ویروس جهش یافته است و همین موضوع نگرانی‌هایی را در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: ویروس آنفلوانزا انواع مختلفی دارد؛ بعضی از آن‌ها فقط پرندگان را مبتلا می‌کند و برخی علاوه بر پرندگان سبب بیماری انسان هم می‌شوند. به این دلیل است که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است.

  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار ضمن اشاره به افزایش موارد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاوهای شیری، گفت: گاوهای بیمار ممکن است دارای علامت یا بدون علامت باشند  ولی ویروس بیماری عمدتاً در شیر و بافت پستانی یافت می‌شود و دوره کمون بیماری بسته به روش مواجهه، دز ویروس و مرحله شیرواری از ۱۲ تا ۲۱ روز متغیر است.

 وی همچنین در مورد علائم بیماری آنفلوانزا در گاوهای شیری اظهار کرد: کاهش تولید شیر در سطح گله، کاهش مصرف خوراک همزمان با کاهش حرکات شکمبه و نشخوار، ترشحات شفاف‌بینی، ضعف، تب، دهیدراتاسیون و مدفوع چسبناک یا شل غیرطبیعی از علائم این بیماری است.

 زیدآبادی ادامه داد: شیر گاوهایی که به فرم شدید بیماری مبتلا هستند مانند آغوز، غلیظ‌تر بوده یا اصلاً شیر تولید نمی‌کنند. همچنین گاوهای مسن در اواسط شیردهی از گاوهای جوان و تازه‌زا یا تلیسه حساس‌تر هستند.

 رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: پاستوریزاسیون احتمالاً ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در شیر غیرفعال می‌کند و مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمام کسانی که با پرندگان و دام‌ها در ارتباط هستند (روستاییان، کارکنان مرغداری‌های صنعتی و سنتی، کارکنان کشتارگاه‌ها، و مصرف‌کنندگان و...) آگاهی خود را افزایش دهند. ضوابط بهداشتی را رعایت نمایند و با شبکه دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات ویروس شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن انسان باشد وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند