Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها-نماینده شرق هرمزگان در مجلس با اشاره به کمبود آب در هرمزگان خواستار رعایت انصاف در بهره برداری آب شیرین کن‌ها برای سایر استان‌ها در هرمزگان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس؛ استان هرمزگان با تمام محدودیت‌هایی که دارد اما برای خیلی از استان‌های دیگر بعنوان شیر فلکه ثروت دیده می‌شود و این روزها هم که بحران آب در کل کشور به ویژه استان‌های صنعتی تسری پیدا کرده است نگاهشان معطوف به هرمزگان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرمان، یزد، اصفهان و حتی خراسان متقاضی شیرین سازی آب دریا در هرمزگان و انتقال آب به استان خود هستند و از طرفی دیگر جدیدا استان فارس هم به ردیف متقاضیان آب هرمزگان اضافه شده است و نمایندگانش خبر از اجرای پروژه‌های انتقال آب از هرمزگان به استانشان می‌دهند.

استان فارس که با وجود تمام تلاش‌ها و درگیری‌هایش نتوانست رویای اتصالش به خلیج فارس را محقق کند این بار قرار است خود را با خطوط انتقال آب به خلیج فارس متصل کند.

بین اجرای تمام این پروژه‌های انتقال آب اما حقیقی تلخ وجود دارد و آن هم تشنگی هرمزگان است؛ شرق هرمزگان با وجود باران‌های تابستانی و سیلاب تشنه است و بسیاری از مردم روستاها در شهرستان‌های جاسک و بشاگرد آب آشامیدنی هم در اختیار ندارند. 

میناب که روزگاری منبع اصلی تامین آب بندرعباس محسوب می‌شد جزو دشت‌های ممنوعه است و با فرونشست زمین روبرو شده است و برای کشاورزی هم از شمیل و نیان آب منتقل می‌شود؛ خود شمیل و نیان در شهرستان بندرعباس سال گذشته با تنش آبی روبرو بود و ساعات طولانی مردم آب برای استفاده نداشتند؛ قطعی آب در جزیره هرمز می‌رفت به چالشی امنیتی تبدیل شود و جزیره قشم صرف نظر از کالبد زیبایش روستاهایی در حاشیه دارد که هنوز مشکل آب آنها حل نشده است.

شاید در این شرایط که خود هرمزگان نتوانسته است آب خود را از طریق شیرین سازی دریا تامین کند این مقدار اصرار بر شیرین سازی برای استان‌های دیگر تبعیضی ناروا باشد.

مسئله بعدی این است که ارمغان آبشیرین کن‌ها برای هرمزگان چه چیزی است؛ استان‌هایی که می‌خواهند برای شرب یا صنعت خود آب خلیج فارس را از هرمزگان انتقال دهند حقی برای مردم هرمزگان نیز به واسطه ضرری که به محیط زیست استان می‌زنند می‌پردازند؟ یا اصلا از لحاظ محیط زیستی فکری برای کاهش تبعات زیست محیطی انجام پروژه‌های انتقال آب و شیرین سازی آب دریا کرده‌اند یا خیر؟ 

حسین رئیسی نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهارداشت: در بحث پروژه‌های انتقال آب واقعیتی وجود دارد و آن این است استان هرمزگان کمبودهای بسیاری از لحاظ تامین آب دارد.

وی افزود: دستگاه‌های متولی امر تامین آب هنوز موفق نشده‌اند در بحث آب اطمینان خاطر مردم را جلب کنند و در این شرایط پروژه‌های انتقال آب برای سایر استان‌ها انجام میَشود و به نظر می‌رسد در شرایط فعلی استان این اقدامات غیرمنصفانه است.

نماینده مردم میناب، رودان، سیریک، جاسک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حق این بود که سرمایه گذاری‌هایی که برای شیرین سازی آب دریا و انتقال آب به استان‌ها انجام می‌شود برای استان هرمزگان نیز انجام می‌شد. 

وی عنوان کرد: بسیاری از این پروژه‌های انتقال آب به بهانه آبرسانی به صنایع انجام می‌شود در حالی که به جای اینهمه هزینه برای انتقال آب بایستی صنایع در هرمزگان و در کنار دریا استقرار پیدا می‌کردند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ما هیچ پیوست زیست محیطی برای پروژه‌های انتقال آب هرمزگان ندیدیم و پیشنهاد هم دادیم که در لایحه بودجه 1400 برای حل مشکلات زیست محیطی این پروژه‌ها نیز بودجه‌ای تخصیص داده شود اما متاسفانه پیشنهاد مورد قبول واقع نشد.

زنگ خطر منابع آبی گناباد/ پیشروی سفره‌های آب شور به سمت آب شیرینچشم‌انتظاری مردم شهرستان جم برای رسیدن آب شیرین/ آیا وعده راه‌اندازی ‌آب‌شیرین‌کن محقق می‌شود؟فاز نخست پروژه‌های آب شیرین‌کن بوشهر و سیراف -جم وارد مدار تولید می‌شود

انتهای پیام/865/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پروژه های انتقال آب شیرین سازی آب دریا انتقال آب شرق هرمزگان پروژه ها آب شیرین شیرین کن استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر حمایت از شرکت‌های فناور این شهرک در حوزه مواد و ساخت تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آن‌ها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته او، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

دیگر خبرها

  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • برد شیرین پاریزه ر کردستان
  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد