Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی فردوسی پور کارشناس مسائل خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خروج سامانه‌های موشکی آمریکا از برخی کشور‌های عربی گفت: در اینکه آمریکا سامانه‌های موشکی پاتریوت و تاد را از سعودی، عراق، کویت و اردن خارج کرده است، دو تحلیل خوش بینانه و بد بینانه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توضیح تحلیل خوش بینانه تصریح کرد: آمریکایی‌ها پس از تجربه دو دهه اشغالگری و امنیتی سازی خاورمیانه به این نتیجه رسیدند که آینده این منطقه در قیاس با جنگ سرد هوشمندانه با حوزه آسیا و پاسفیک نبرد هژمونیک با چین و روسیه، به جز الزام به تامین امنیت رژیم صهیونیستی برای آنان ارزش افزوده‌ای در بر ندارد.

فردوسی پور ادامه داد: سامانه‌های مزبور مستلزم بکارگیری بیش از صد نیروی انسانی اعم از نظامی، مستشاری و خدماتی است، که این موضوع پس از تجربه حمله ایران به عین الاسد حکم بازی با آتش را برای آنان دارد. از این‌رو نوع و کیفیت رویکرد امنیتی آمریکا به حفظ پایگاه‌های نیروی هوایی با گرایش به روند بکارگیری هواپیما‌های احیانا راهبردی و بیشتر پهپادی است.

کارشناس مسائل خارجی افزود: دلیل خارج کردن سامانه‌ها در این است که سامانه‌های پاتریوت و تاد در جنگ سعودی و یمن در حفاظت از زیر ساخت‌های سعودی به ویژه تاسیسات آرامکو موفق عمل نکردند، از این مهم‌تر ناکارآمدی پاتریوت سبب شد تا در حفاظت سفارت آمریکا در بغداد سیستم‌های C_RAM جایگزین آن‌ها شوند. حتی سامانه‌های پاتریوت در نبرد سیف القدس هم به همین دلیل به کار گرفته نشدند.

وی تصریح کرد: چنانچه راهبرد محور آمریکایی_صهیونیستی را در غرب آسیا به ویژه جبهه مقاومت عراق و سوریه، جنگ میان جنگ‌ها یا همان راهبرد جنگ و گریز بدانیم وجود سامانه‌های پاتریوت با حجم گسترده نیروی کاربر آن‌ها می‌تواند جهنم آمریکایی را همانند عین الاسد به راه اندازد.

فردوسی پور با اشاره به خروج از افغانستان و کاهش نیرو‌های آمریکایی تا ۲۵۰۰ نظامی در عراق اظهار کرد: آمریکا دیگر نیازی به سامانه کم کاربرد در برابر موشک‌های کوتاه برد حریف احساس نمی‌کند. ضمن آنکه همین رفتار آمریکا هشداری است به کشور‌های برخوردار از سامانه‌های پاتریوت تا برای امنیت خود با ورود به رقابت تسلیحاتی بیشتر، خود در برقراری نظام‌های پدافندی هزینه کنند.

فردوسی پور درباره تحلیل بد بینانه این موضوع گفت: برخی رویکرد‌ها در این اقدام آمریکا ناظر به روند مناسبات ایران و آمریکا در فرایند مذاکرات وین است، بدین گونه که معتقدند تغییرات حاکمیتی در ایران چه بسا موضع این کشور را به نسبت دستاورد ناچیز برجام در ۲۰۱۵ با وجود شکل گیری ظرفیت‌های بالای دانش هسته‌ای در مدت زمان ۶ ساله، ایران را به فتح قله بی بازگشت سوق داده است.

وی تصریح کرد: در این صورت دو راه بیشتر وجود نخواهد داشت یا باید بازگشت آمریکا به برجام با قاعده پذیرش بازی ایران ۲۰۲۱ صورت پذیرد، یا اینکه با اقدام نظامی با آن برخورد شود. لازم می‌دانم به اظهارات آیزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی اشاره کنم. به گفته او «وضعیت ایران از دو حال خارج نیست یا تهدید علیه اسرئیل و یا تهدید وجودی علیه آن، یعنی فرآیند تهدید وجودی بسیار متفاوت‌تر است. در این صورت آمریکا نسبت به تهیه و تدارک شرایط خود با حوادث آتی اقدام می‌کند که عبارتند از کاهش سطح نیرو‌های نظامی، پایگاه‌ها و سامانه‌های غیر ضرور و موارد دیگر».

فردوسی پور در تحلیل گفته‌های رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی گفت: به همین منظور استناد می‌شود به تجمیع پایگاه‌ها از عراق، سوریه و قطر در کشور اردن، دلیل عمده آن هم دور بودن از تیررس اقدام متقابل ایران ذکر می‌شود.

وی ادامه داد: حتی اگر اقدام مستقیم آمریکا یا غیر مستقیم رژیم صهیونیستی با هدف درگیر کردن آمریکا هم صورت نگیرد تنها امتیاز آن برای غرب به ویژه آمریکا گرفتن اهرم فشار یا کارت بازی ایران علیه آمریکا در روند مذاکراتی وین در آینده است.

فردوسی پور سفیر سابق ایران در مصر در پایان خاطر نشان کرد: عطف توجه آمریکا در شرایط آینده منطقه‌ای حتی المقدور تا دو دهه آینده حوزه نبرد چین و روسیه است و با وجود بی نیازی به انرژی خاورمیانه شاید تنها الزام آن امنیت اسرائیل است که این فرایند نیز باید با کاهش هزینه‌های آمریکا و بهبود محور عربی _ عبری و حل معضل فلسطینی با تشکیل دو دولت پیگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی تحولات منطقه عین الاسد سامانه های پاتریوت فردوسی پور سامانه ها پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته سبک زندگی اسلامی و ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، آیت‌الله لطف الله دژکام ظهر امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه شیراز به دو موضوع جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی اشاره و اظهار کرد: در عرصه نبرد جنگ اقتصادی ۸ کار به‌عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و ایشان فرمودند که این اقدامات در کشور اجرا شود.

وی در تشریح این ۸ الزام اقتصاد مقاومتی، افزود: حمایت مسئولان از تولید ملی به عنوان اولین اقدام است و هر مدیری در کشور ما اگر جنسی می‌خواهد مصرف کند باید خود جنس ایرانی را مصرف کند و جنس خارجی نخرد.؛ اقدام دوم افزایش بهره‌وری است و ما در رابطه با بهره‌برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود و سومین اقدام اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد و مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند و دلالی را تعطیل کند و این نکته‌ای است که باید بانک‌ها و همه مدیران توجه داشته باشند تا یک سرمایه‌گذاری تولیدی شود بعد سود بیاید.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ادامه داد: چهارمین اقدام، خرید اجناس داخلی است و مردم باید جنس داخلی بخرند؛ این در حالی است که این اقدام هم راستا با شعار سال جاری یعنی سال جهش تولید با مشارکت مردم است، بر همین اساس مردم با خرید جنس ایرانی باید به تولید کننده ایرانی کمک کنند.

آیت‌الله دژکام در ادامه این اقدامات از اصلاح الگوی مصرف به‌عنوان پنجمین توصیه رهبر انقلاب نام برد و تصریح کرد: ترویج فرهنگ کار ششمین اقدام است و سند فرهنگ کار را باید به میدان آورده شود و با توجه به اینکه فارس در زمینه فرهنگی یک سند دارد اما در باب فرهنگ کار هنوز سند مصوب شده نداریم.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال هفتمین اقدام است و در حوزه ایجاد اشتغال وضع ما بد نیست اما می‌خواهیم به یک افق بالاتر برسیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز اظهار کرد: مبارزه با فساد اقتصادی گام هشتم اقدام اقتصاد مقاومتی است و در این خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان هشت ماده‌ای داده‌اند.

آیت‌الله دژکام در خطبه دوم نماز جمعه شیراز ضمن گرامیداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای، اظهار کرد: شهر شیراز در این زمینه حرف بسیاری برای گفتن دارد.

وی با اشاره به پیش رو بودن روز معلم و روز شهادت استاد شهید مطهری افزود: همه ما بدهکار معلمان عزیز هستیم و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز خاطر نشان کرد: مسلماً اهمیت جایگاه معلم به جهت نقش وی در تعلیم و تربیت است و اگر آن‌ها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت بایستی به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

آیت‌الله دژکام اضافه کرد: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است؛ اگر بچه‌های ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند ضرر بزرگی کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: این شاخصه ایرانی بودن و اسلامی بودن است و اگر بخواهیم آن را تغییر دهیم یعنی تسلیم آن‌هایی شده‌ایم که به ارزش‌های انسانی پای بند نبوده‌اند و نیستند؛ همان‌هایی که موشک می‌دهند و اسرائیلی که موشک می‌زند سفارت شما را خراب می‌کند. لذا بچه‌ها را مطابق فرهنگ آن‌ها نباید بزرگ کرد بلکه مطابق فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی خود باید بار بیاوریم و این کار معلمان است و جا دارد که بر دست هر معلمی که تلاش می‌کند بوسه بزنیم که این کار خیلی بزرگی است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ابراز امیدواری کرد: با همت عالی مدیران آموزش و پرورش شاهد اجرایی شدن سند تعلیم و تربیت و سند نقشه مهندسی استان فارس باشیم و سال ۱۴۰۳ به این مسئله تاکید بیشتری شود.

کد خبر 748110

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • اسپانیا: به‌زودی موشک‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • کاخ سفید : پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • کاخ سفید مدعی شد: پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)