Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رشد تورم در سال‌های گذشته به دلیل افزایش کسری بودجه و خلق نقدینگی در سیستم بانکی مشکلات بسیاری را برای دولت و مردم ایجاد کرده است.

بسیاری از کارشناسان برای حل این دو معضل راهکارهای فراوانی ارائه کرده اند، ولی مشکل کشور در حال حاضر در هر دو دلیل بیان شده، عدم وجود مدیریت توانمند عنوان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سجاد پادام، کارشناس مسائل اقتصاد ایران در همین زمینه معتقد است: بانک‌ها را باید نظارت پذیر، مدیریت و کنترل کنند. مسئله اصلی ما مدیریت نظام بانکی در کشور است. بیشتر از اینکه در این حوزه مسئله سیاسی و اقتصادی داشته باشیم، مسئله مدیریتی داریم. این‌ها اگر مدیریت شوند، می توان امیدوار بود که موضوع تورم در کشور نیز حل شود. به عبارت دیگر، در صورتی که مدیریت نظام بانکی قاعده مند شوند، مشکلات زیادی حل می ‌شود. در ادامه گفت و گوی فارس با سید سجاد پادام را می‌خوانید:

فارس: به عنوان اولین سوال بفرمایید علل تورم در کشور ما چیست و چرا ما در اکثر سال ها تورم 2 رقمی را تجربه می‌کنیم؟

پادام: تورم در ایران چند منشا دارد. به صورت آکادمیک و دانشگاهی نظریه های متعددی در حوزه تورم وجود دارد. ما می‌دانیم یک تورم از سمت عرضه و یک تورم نیز از سمت تقاضا به وجود می‌آید. در مورد تورم طرف تقاضا باید بگوییم تورم از ناحیه کسری بودجه، خلق پول و نقدینگی توسط بانک ها، درامدهای نفتی که در حال حاضر زیاد مطرح نیست و انتظارات تورمی از جمله علل شکل گیری این تورم است. در بین این موارد که گفته شد، مهم تر از همه کسری بودجه و خلق نقدینگی توسط بانک‌ها است. اگر به عنوان دولت بخواهیم اولویت بندی کنیم باز هم باید به این تورم کسری بودجه و خلق نقدینگی توجه ویژه داشته باشیم.

* دولت فعلی برای جبران کسری بدترین راهکار را اجرا کرد

فارس: چه نوع رابطه ای بین تورم و کسری بودجه وجود دارد و از چه ناحیه ای بر یکدیگر اثر می‌گذارند؟

پادام: در حوزه کسری بودجه باید گفت ما باید بتوانیم هزینه های جاری خود را با درآمدهای جاری پوشش دهیم. یکی از هزینه های جاری که ماهیانه با آن مواجه هستیم و دولت دوازدهم نیز هر روز این هزینه را افزایش می دهد، بحث حقوق و دستمزد است که حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان به صورت ماهیانه هزینه برای دولت دارد. در صورتی که درآمدهای جاری ما که همان مالیات است، ماهیانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که می‌توانیم وصول کنیم. یعنی ما هر ماه برای جبران هزینه‌های جاری چیزی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری داریم. اینها همان کسری بودجه‌ای است که دولت برای جبران آن از بدترین راهکار ممکن استفاده می‌کند. همه دولت‌های گذشته کسری بودجه را از محل پایه پولی تامین مالی کرده‌اند. این دولت نیز در استفاده از این راهکار مانند گذشتگان رفتار کرده است. این موضوع غیر از این است که ببینیم دولت می‌خواهد برنامه جدیدی برای ایجاد منابع جدید مالی داشته باشد یا نفتی بفروشد. در این زمینه باید بر اساس اصول بودجه‌ریزی حرف بزنیم. چون وقتی حرف از اصول بودجه ریزی می‌زنیم هزینه های جاری را باید درآمدهای جاری پوشش دهند. اما اگر دولت بتواند اوراق و نفت به فروش برساند، به جای اینکه پول این اقدام خود را به سمت تسویه طرح ها یا به سمت اتمام پروژه های عمرانی ببرد، معمولا تلاش می ‌کند اول حقوق و دستمزد که همان هزینه های جاری هستند را پوشش دهد. در صورتی که فروش اوراق، نفت و دارایی های دولت کفاف این کسری بودجه را ندهد که در اکثر مواقع نمی‌دهد، بعد از این راهکار به سمت چاپ پول و افزایش پایه پولی می رود. این افزایش پایه پولی هم منجر به رشد بی رویه نقدینگی می‌شود که در نتیجه این رشد نقدینگی، تورم نیز رشد خواهد کرد. ارتباط کسری بودجه و تورم را می توان به صورت بیان کرد. در حال حاضر ما کسری بودجه زیادی داریم و در نتیجه در آینده تورم بالایی هم خواهیم داشت، ولی دلیل اصلی تورم در وضعیت فعلی کسری بودجه نیست.

* علت اصلی تورم در کشور خلق پول توسط بانک هاست

فارس: شما یکی از مهمترین دلایل افزایش تورم در سال‌های گذشته در کشور را چاپ پول جهت جبران کسری بودجه دانستید. ولی گفتید دلیل اصلی نیست. این دلیل اصلی چیست؟

پادام: دلیل اصلی به نظرم خلق پول و نقدینگی است که بانک ‌ها این را انجام می‌دهند. ما تقریبا الان یک نظام بانکی بی حساب و کتاب که نظارتی هم بر آن وجود ندارد، داریم. در خصوص شیوه خلق نقدینگی هم باید بگویم که مثلا من بانکدار هستم و شما می ‌خواهید از من وام بگیرید و شما تضمین کافی هم برای وام ندارید. ولی رفیق من و شرکت زیر مجموعه من هستید و من 500 میلیارد وام به شما می‌‌دهم، ولی شما تضمین‌تان 100 میلیون است. این وام را شما بر نمی ‌گردانید. این عدم برگشت وام توسط من یک نقدینگی را خلق می کند و اعتباری به حساب شما منتقل کردم که به ازای آن ایجاد اعتبار باید برگشتن اقساط باشد. یعنی باید اعتبار را به صورت پول برگردانید تا نقدینگی خنثی شود. ولی چون از روز اول می ‌دانید بر نمی‌گردانید و هم من می‌دانم نمی ‌توانید برگردانید این نقدینگی امحا نشده و آثارش در جامعه بروز پیدا می ‌کند. می توان گفت این که بانک های ما چنین امکانی دارند و بی حساب و کتاب و بی نظارت، این خلق نقدینگی و پول و در نهایت تورم را افزایش می دهند، بخش زیادی از تورم را تشکیل می‌دهد. در این زمینه اگر بخواهم با اعداد  و ارقام صحبت کنم، باید بگویم اگر تورم نقطه به نقطه در یکسال اخیر حدود 50 درصد بوده است، چیزی حدود ۴۰ درصد آن ناشی از این رشد و ایجاد نقدینگی توسط سیستم بانکی بوده است.

* بانک مرکزی نظارت بر بانک ها را تقویت کند

فارس: در زمینه خلق پول و نقدینگی در بانک ها، دولت آینده چه راهکارهایی پیش روی خود می‌بیند که می‌تواند با اجرایی کردن آنها، این مشکل را حل کند؟

پادام: این مسئله اصلی کشور ما در حوزه تورم است و این موضوع نیز یک نظارت هدفمند در زمینه خلق نقدینگی توسط بانک‌ها می‌خواهد. اگر جای آقای رییسی باشم و مشاور اقتصادی ایشان باشم باید این مساله را در اولویت برنامه‌های خود می‌گذارم. بانک‌ها را باید نظارت پذیر، مدیریت و کنترل کنند. مسئله اصلی ما مدیریت نظام بانکی در کشور است. بیشتر از اینکه در این حوزه مسئله سیاسی و اقتصادی داشته باشیم، مسئله مدیریتی داریم. این‌ها اگر مدیریت شوند، می توان امیدوار بود که موضوع تورم در کشور نیز حل شود. به عبارت دیگر، در صورتی که مدیریت قاعده‌مند شوند، مشکلات زیادی حل می‌شود.

* دولت برای فروش اوراق جذابیت ایجاد کند

فارس: برای این مشکلاتی که گفتید چه راهکارهایی وجود دارد؟ برای حل این مشکل آیا می توان یک مدل راهکار کوتاه مدت و یک راهکار میان مدت بیان کرد؟

پادام: اگر بخواهیم راهکار کوتاه مدت ارائه کنیم، باید دو دسته باشد. یک دسته در خصوص کسری بودجه و دسته دوم در خصوص خلق نقدینگی توسط بانک ها. درباره کسری بودجه اگر بخواهیم راهکار کوتاه مدت بدهیم، باید فروش اوراق بدهی را باید جذاب تر کنیم و نرخ بهره را اگر امکان دارد بیشتر کنیم. با این راهکار، مشکلات را مقداری به آینده می فرستیم. در صورتی که از طریق فروش اوراق بتوانیم بخشی از مشکلات را به آینده منتقل کنیم، می توانیم برای انجام اصلاحات ساختاری و راهکارهای میان مدت و کوتاه مدت نیز اقدامات لازم را انجام دهیم. دولت آقای روحانی تلاش کرد، مشکلات را به آینده پاس دهد، ولی تلاش برای اصلاحات ساختاری نکرد. اگر در چهار سال گذشته می ‌توانستیم همزمانی که مشکلات را به آینده پاس می‌دهیم اصلاحات ساختاری را رقم بزنیم، امروز اصلاحات انجام شده بود و کشور اوضاع بهتری داشت.

* دولت آینده اصلاحات ساختاری در زمینه اقتصاد انجام دهد

فارس: یعنی شما اعتقاد دارید باید مشکلات را به عقب بیاندازیم و خود را برای انجام اصلاحات اساسی در اقتصاد آماده کنیم؟ این اصلاح ساختاری چه پیش فرض هایی دارد؟

پادام: اگر آقای رییسی می‌خواهد مشکلات را به سمت آینده پاس دهد که این راهکار می تواند در کوتاه مدت با فروش اوراق رخ دهد، باید برای انجام اصلاحات ساختاری نیز برنامه داشته باشد. اصلاحات ساختاری پیش فرض هایی دارد. یکی از مواردی که باید حتما مورد توجه قرار گیرد این است که دولت باید فرض کند، ابتدا کشور را بدون فروش نفت باید اداره کند. اگر دولت آینده این مسئله را پیش قرارداد کشورداری و دولت داری قرار داد خود را ملزم می‌کند به انجام اصلاحات ساختاری. زمانی که بحث اصلاحات ساختاری می‌شود منظور اقدامات تقریبا میان مدتی است، اما در مورد اینکه ما بانک‌ها را و نقدینگی که بانک‌ها ایجاد می‌ کنند را چطور مدیریت کنیم، به مسائل کوتاه مدت بر می گردد که جزیی از اصلاحات ساختاری قلمداد می‌شود. در زمینه راهکارهای میان مدت در خصوص خلق پول بانک ها باید اصلاح ساختار نظام بانکی را در کشور فعال کنیم.

* مدیریت بانک مرکزی باید اقتدار داشته باشد

فارس: مسئله مدیریت که شما گفتید، در زمینه بانک ها چگونه می تواند به ما در حل مسئله کمک کند؟

پادام: البته مدیریت مقتدر بانک مرکزی و مدیریتی که درک درستی نسبت به مسائل داشته باشد، می‌تواند کارساز باشد. دولت آینده در صورتی که انتخاب خوبی در بانک مرکزی داشته باشد، می‌توان امیدوار به مدیریت سیستم بانکی باشیم. افرادی داریم که سیستم‌های پولی جهانی را می‌شناسند و می‌دانند اقدامات لازم چیست و صورت حساب‌ها را می‌توانند تفکیک کنند و سرشان توسط بانک‌ها کلاه نرود. افرادی داریم که در بانک مرکزی بتوانند مفید باشد. به نظرم فرد مقتدر و کاربلد اگر در بانک مرکزی منصوب شود، اولین اقدام است. مسئله بعد این است که کسی که در بانک مرکزی منصوب می‌شود از اقتدار از سمت رییس جمهور برخوردار باشد که بتواند بانک‌ها را مدیریت و کنترل کند. الان مسئولین بانک سرمایه چرا همه بازداشت شده اند. مسئولان بانک سرمایه مدلشان همین بود. آقای ایکس رفته بود ۸۰۰ میلیارد وام گرفته بود و تضمین ضعیف داده بود و پول‌ها را خارج از کشور تبدیل به دارایی کرد و الان در کشور هیچ دارایی ندارد و مسئولین بانک سرمایه و او هم الان زندانند. بعد از آن بانک سرمایه تا مدتی از نظر پرداخت تسهیلات ممنوع شده بود. تسهیلاتی نمی‌داد. هم مدیرانش متخلف شناخته شده بودند و هم یک سری بدهکار بانکی از آن شناسایی شده بود. رییس مقتدر بانک مرکزی می‌تواند یک سری محدودیت اعمال کند. در صورتی که این خلق نقدینگی توسط بانک مرکزی کنترل شود می توان امیدوار بود که تورم نیز از این محل مدیریت شود.

* دولت از نقدینگی 3600 هزار میلیارد تومانی استفاده نکرد

فارس: نقدینگی ایجاد شده در کشور و در ماه های آینده نیز با دست و دل بازی های سازمان برنامه بیشتر هم خواهد شد. برای آن باید چه کرد؟

پادام: مسئله بعد این است که اگر نقدینگی قرار است افزایش پیدا کند، باید خیری به جامعه برساند. اگر می‌خواهید نقدینگی را ایجاد کنید، باید حتما به ازای آن کاری برای جامعه نیز انجام شود. رشد نقدینگی در حال حاضر حدود ۴۰ درصد بوده است. یعنی  از حدود 2500 هزار میلیارد تومان پارسال به 3600 هزار میلیارد تومان رسیده است. ما به ازای این افزایش نقدینگی برای جامعه چه بوده است؟ هیچ دستاوردی نداشته و در سایه عدم مدیریت، فقط تورم عایدی مردم بوده است. همین هیچ را می‌شد مدیریت کرد و اگر دولت مدیریت می‌کرد که تبدیل به مسکن شود، بسیاری از مشکلات را می توانست حل کند. مثلا همین نقدینگی برای پیمانکاران حوزه مسکن می‌رفت و به آن‌ها تسهیلات داده می‌شد الان هم تورم داشتیم، هم مسکن داشتیم. نه مانند الان که تورم را داریم، ولی مسکنی وجود ندارد. راهکارهای کوتاه مدتی مدیریتی هستند. هم در بودجه و هم در نظام بانکی تحولات مدیریتی لازم داریم. راهکارهی میان مدتی هم به اصلاحات ساختاری بر می‌گردد. در حوزه بودجه و نظام مالیاتی و بانک و کسب و کار باید همه این‌ اصلاحات ساختاری رقم بخورد که در این شش ماه و یک سالی که از اوراق می‌خواهیم تنفس بگیریم و با آن کشور را اداره کنیم، کشور را به بهترین شکل مدیریت کنیم. ما هنوز فروش نفت داریم. این طور نیست که فروش نفتمان صفر باشد. درآمد مالیاتی هم که 50 درصد هزینه های جاری ما را تامین می‌کنند. با همه این اوضاعی که در کشور داریم می توانیم هم اقدامات کوتاه مدت داشته باشیم و هم باید خود را برای اصلاحات ساختاری آماده کنیم. ولی اگر قرار باشد، این یک سال بشود دو سال، کشور با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. زیرا باید مطالبات را پس بدهیم. هم مطالباتی که دولت دوازدهم ایجاد کرده و هم مطالباتی که دولت آینده ایجاد خواهد کرد. در کنار اصل بدهی باید سود آن را نیز برگردانیم. به همین دلی در آن موقع هزینه‌های چند برابر می شود. به عنوان همسان سازی‌هایی که دولت فعلی در روزهای آخر خود در حال اجراست کشور را با یک بهمن از هزینه‌ها مواجه خواهد کرد. به نظرم دولت آینده یک سال وقت دارد تا در این یک سال هم راهکارهای کوتاه مدت را اجرایی کند و هم اصلاحات ساختاری را انجام دهد. به نظر من دیگر مردم توان و تحمل تورم بیشتر از این را ندارند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: تورم مدیریت اصلاحات کسری بودجه اصلاحات ساختاری اقتصاد کارشناس مسائل اقتصادی خلق نقدینگی توسط بانک نقدینگی توسط بانک ها هزار میلیارد تومان اصلاحات ساختاری توان امیدوار هزینه های جاری انجام اصلاحات بانک مرکزی کسری بودجه تورم در کشور بانک سرمایه داشته باشیم حال حاضر دولت آینده نظام بانکی فروش اوراق بانک ها کوتاه مدت دلیل اصلی هزینه ها میان مدت خلق پول یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است

رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌ها و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جلسه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و اظهار کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن قدردانی از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آن‌ها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

آیت‌الله رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

وی همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است؛ مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تأیید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 748900

دیگر خبرها

  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد