Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد ، به دنبال کمبود مرغ در لرستان طی روز‌های گذشته و انتقال محموله‌های مرغ لرستان به استان‌های همجوار به دلیل قیمت پایین مرغ لرستان نسبت به استان‌های دیگر، مجموعه جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان از راه اندازی سامانه‌ای با نام «کابوک» خبر دادند تا به وسیله آن بر نحوه توزیع مرغ در سطح مراکز عرضه و خرده فروشی نظارت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا همچنان برای خرید مرغ باید در صف و تجمع ایستاد

انتظار می‌رفت سامانه «کابوک» علاوه بر خلع ید افراد سود جو از بازار، روند دسترسی مردم به مرغ را تسهیل کند، اما مشاهدات میدانی حاکی از تشکیل صف و تجمع شهروندان مقابل مغازه‌های فروش مواد پروتئینی است.

کارکرد سامانه «کابوک» که اپلیکیشن و سایت آن نیز راه اندازی شده، به این صورت است که افراد خریدار می‌بایست براساس برگه نصب شده روی شیشه فروشگاه‌ها، کد مغازه‌ای که از آن خرید می‌کنند به علاوه مقدار مرغ مورد نیاز خود به کیلوگرم را به یک شماره پیامکی ارسال کنند تا پس از دریافت پیامک تأیید و نشان دادن آن به صاحب مغازه خرید خود را تحویل بگیرند.

نمونه ارسال و دریافت پیامک به سامانه مذکور را در تصاویر زیر می‌بینید:

سالمندان و افرادی که تلفن همراه ندارند چگونه مرغ بخرند؟

فرآیند دریافت مرغ براساس این روند پیش بینی شده از سوی نهاد‌های متولی دچار اشکالاتی است که اعتراض مردم را در پی داشته است.

نخست آنکه بسیاری از افراد مراجعه کننده به درب مغازه‌ها، سالمندانی هستند که سواد کافی و یا تلفن همراه ندارند بنابراین نمی‌توانند از فروشگاه مرغ تهیه کنند و نهاد‌های مربوطه هیچ پیش بینی برای این امر نکرده‌اند مگر آنکه افراد سالمند یا بی سواد همراه با یک نفر دیگر از اعضای خانواده برای خرید مرغ اقدام کنند.

نکته دیگر آنکه، از خریدار درخواست شده مقدار مورد نیاز مرغ به کیلوگرم در پیامک ارسالی نوشته شود که پیش بینی میزان کیلوگرم مرغ برای خریدار چندان ممکن است و معمولاً افراد مرغ را به تعداد خریداری می‌کنند؛ در نتیجه فروشنده به طور ثابت از همه خریداران می‌خواهد مقدار مشخصی به طور مثال ۶ کیلوگرم مرغ را در پیامک بنویسند و در نهایت بنا به درخواست خریدار یک یا دو عدد یا تعداد بیشتری مرغ را به فرد می‌فروشد.

این مسئله قطعاً فرآیند نظارت بر میزان خرید و فروش محصول در مغازه‌ها را برای متولیان دچار مشکل و اشتباه می‌کند که می‌بایست پیش از راه اندازی سامانه در رابطه با آن پیش بینی می‌شد.

سامانه‌ای که پاسخ نمی‌دهد!

مشکل دیگری که مردم با آن مواجه بودند، مدت زمان طولانی دریافت پاسخ پیامک و یا اساساً عدم دریافت پاسخ است؛ به گونه‌ای که منجر به تشکیل صف و تجمع در مقابل مغازه‌ها شد و این خود خطر ابتلای به کرونا از یک سو و از سوی دیگر اتلاف زمان افراد را به دنبال دارد و همین موضوع منجر به اعتراض شهروندان شده است.

نادیده گرفتن مسئله سهولت دسترسی و خرید مردم از فروشگاه‌های عرضه مرغ

نکته دیگر آنکه هر یک از افراد یک خانواده می‌توانند تنها با ارسال یک کد به شماره پیامکی مرغ خریداری کنند، در نتیجه همچنان امکان سو استفاده افراد وجود دارد و سامانه «کابوک» چندان در بستن دست افراد سودجو موفق نخواهد بود!

سهولت دسترسی و خرید مردم از فروشگاه‌ها مسئله‌ای است که در سامانه طراحی شده از سوی نهاد‌های ذی ربط مورد غفلت قرار گرفته است. به هر روی نصب یک اپلیکیشن برای خرید مرغ چندان مورد اقبال همه افراد جامعه نیست و مردم ترجیح می‌دهند برای ثبت خرید خود پیامک بدهند و مدتی در تجمع مقابل مرغ فروشی‌ها معطل بمانند!

عظیم دادگر مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان پیش از این در سخنانی گفته بود: سازمان جهاد کشاورزی لرستان با همکاری دستگاه‌های نظارتی و امنیتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، طراحی سیستم «کابوک» را برای رصد و نظارت بر توزیع گوشت مرغ انجام داده است.

وی با بیان اینکه با استفاده از این سامانه مرغ را با مرغ شمار تحویل کشتارگاه می‌دهیم و گوشت وزن شده تحویل عامل پخش می‌شود، تصریح کرد: با استفاده از این سیستم، از قدم اول تولید گوشت مرغ را با ثبت سامانه پیش می‌رویم و نهایتاً هم خرده فرش در سطح عرضه هم باید اطلاعات گوشت دریافتی و فروش خود را ثبت کند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه بهره گیری از این سامانه باعث می‌شود سطح دسترسی کنترلی برای دستگاه‌های نظارتی قابل قبول باشد، افزود: این سامانه روی موبایل هم نصب می‌شود تا در نهایت بتوانیم از فرآیند تولید گوشت مرغ استان مراقبت کنیم و میزان نیاز گوشت مرغ از دسترس مردم خارج نشود.

منبع: مهر

انتهای پپام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی لرستان کمبود مرغ جهاد کشاورزی برای خرید گوشت مرغ خرید مرغ پیش بینی مغازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا

مردی شیاد که با فریب نمایندگان شرکت‌های مختلف در شهرستان‌ها اقدام به کلاهبرداری و خرید سکه و طلا می‌کرد از سوی پلیس فتا البرز دستگیر شد.

به گزارش مشرق، سرهنگ «رسول جلیلیان» رئیس‌پلیس فتا استان البرز گفت: با مراجعه چند نفر مبنی بر کلاهبرداری از آنها در بررسی‌ها مشخص شد، متهم ابتدا با استفاده از سایت آگهی اینترنتی، فروشندگان سکه و طلا را شناسایی می‌کرده است سپس قربانیان بعدی خود را از طریق خیابان‌گردی و عکس‌برداری از تابلوی شرکت‌ها و مغازه‌هایی که روی تابلو آنها شماره تلفن ثبت بوده شناسایی کرده است. این کلاهبردار پس از تماس با نمایندگان آن شرکت‌ها در شهرستان‌ها، با چرب‌زبانی و دادن برخی اطلاعات، خود را به عنوان مدیر بالا دستی یا دست‌اندرکار، معرفی و عنوان داشته یکی از اقوامم به شهر شما سفر کرده اما دچار تصادف شده و الان در بیمارستان منتظر عمل جراحی است از آنجا که سقف انتقال من پر شده فقط شما را به‌عنوان نمایندگی در آن شهر داشتیم که می‌توانید به من کمک کنید. قربانیان نیز فریب خورده و مبالغی که متهم خواسته بود را به حساب اعلامی واریز می‌کرده‌اند اما پس از آن وی اقدام به بلاک‌کردن آنها کرده و بعد از آن با پول واریزی که در واقع به حساب فروشنده سکه و طلا رفته بود اقدام به خرید سکه و طلا می‌کرده است.

وی اضافه کرد: با انجام اقدامات اطلاعاتی صورت‌گرفته، مخفیگاه و مسیرهای تردد متهم در کرج شناسایی و با هماهنگی انجام‌شده با مرجع قضایی متهم طی یک عملیات غافلگیرانه دستگیر و در بازرسی بدنی تعداد ۲ دستگاه گوشی تلفن‌همراه، ارتکاب جرم (گوشی – سیم‌کارت‌های فعال) کشف و ضبط شد.

جلیلیان بیان کرد: تحقیقات لازم توسط کارشناسان این پلیس انجام شد که متهم در ابتدا به بزه ارتکابی خود اقرار و اعلام کرد که تعداد افرادی که با آنها تماس گرفته و موفق به کلاهبرداری از آنها شده ۱۰۰ نفر از سراسر کشور است.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • بازداشت دانشجوی معترض به شیوه ای عجیب توسط پلیس آمریکا
  • بازداشت دانشجوی معترض به شیوه ای عجیب توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از نجات افراد در حال خودکشی
  • عجیب ترین شیوه حمل بار با خودرو که تاکنون دیده اید‍! | ویدئو
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید