Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@23:37:44 GMT

تولید غلات با دانه خربزه

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۳۰۴۰

تولید غلات با دانه خربزه

خربزه گیاهی پرمصرف در کشور ما است که اغلب، دانه‌های آن به صورت پس ماند، جدا شده و مورد استفاده خاصی قرار نمی‌گیرند. اما حالا محققان کشورمان، از آرد این دانه‌ها در تولید غلات صبحانه مغذی استفاده کرده‌اند.

به گزارش برنا؛ سبک زندگی امروزه با محدودیت زمان‌های آزاد و افزایش ساعات کاری همراه است. همین امر سبب ترغیب و افزایش استفاده از محصولات غذایی «آماده برای مصرف» گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، کودکان در سراسر جهان، به مصرف میان وعده‌های خوشمزه و دارای مصرف آسان، جذب شده‌اند.

در این خصوص، فناوری اکستروژن به عنوان یک فرایند با کارایی بالا در صنایع غذایی، نقش و اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. این فناوری نقش مهمی برای شکل دادن محصولات غله ای و فرآوری پروتئین‌های غذایی و حتی تولید غذای حیوانات خاانگی ایفا می‌کند. در این فرایند، اجزای فرمولاسیون یک ماده، تحت فشار قرار گرفته و به صورت یک سیال، تحت آماده سازی قرار می‌گیرد.

بنابر نظر محققان، این روزها روند رو به رشدی برای مصرف محصولات با ارزش غذایی بالا وجود دارد و مردم، به مصرف میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذاهای عملکردی گرایش ویژه ای پیدا کرده‌اند.به گزارش سناپرس، یکی از این موارد، میوه خربزه است که اتفاقاً جایگاه ویژه ای از لحاظ کشت و کار و مصرف در کشور ما دارد. خربزه گیاهی یک ساله از خانواده کوکوربیتاسه است و ایران بعد از چین و ترکیه، سومین تولید کننده بزرگ آن در جهان محسوب می‌شود. دانه خربزه، بسیار مغذی است و به علت دارا بودن مقدار زیدی پروتئین، امگا 3، مواد معدنی و فیبر رژیمی می‌تواند سبب جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان شود.

اهمیت این دانه گیاهی به حدی است که تیمی پژوهشی از دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصمیم گرفته‌اند در یک تحقیق، آرد کامل آن را برای تهیه فرمولاسیون جدیدی از غلات صبحانه به کار گرفته و سپس آن را از لحاظ ارزش غذایی ارزیابی کنند.

در این تحقیق، آرد کامل دانه خربزه در غلظت‌های مختلف با میزان رطوبت متفاوت برای تهیه فرمولاسیون مورد اشاره، استفاده گردیده و سپس کیفیت ماده غذایی تهیه شده، به روش‌های علمی بررسی شده است.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهند که استفاده از آرد کامل دانه خربزه در فرمولاسیون غلات صبحانه، می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی کاربردی با مواد مغذی و مزایای سلامتی زیاد مورد توجه باشد. بر این اساس، محصول نهایی از ویژگی‌های حـسی مطلوب و پذیرش مناسب مصرف کننده برخـوردار بود.

در این رابطه، فخری شهیدی، محقق گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد و دیگر همکارانش می گویند: «افزودن آرد دانه خربزه به مخلوط بلغور ذرت و آرد گندم باعث افزایش چگالی و سختی بافت و نیز کاهش شاخص جذب آب در فراورده گردید. آزمایش‌ها نشان داد که بهترین شرایط برای استفاده از این آرد در فرایند اکسترون، مقدار 10 درصد آرد دانه خربزه همراه با 18 درصد رطوبت است».

آن‌ها می‌افزایند: «با توجه به آثار بد تغذیه ای فراورده‌های حجیم موجود در بازار مانند وجود شکر، نمک، چربی‌های اشباع و کالری بالا، نگرانی‌های زیادی در زمینه مصرف این گروه از مواد غذای وجود دارد و بایستی برای سالم سازی آن‌ها فکری اساسی نمود».

طبق این تحقیق، غلات صبحانه به عنوان مهم‌ترین فراورده‌های غذایی حجیم شده، از لحاظ میزان فروش و تقاضا، بستر مناسبی را جهت تولید فراورده‌های سالم، مغذی و قابل جایگزین، با نمونه‌های تجاری موجود فراهم کرده اند.به گزارش سناپرس،از طرف دیگر، به کارگیری پس ماندهایی مانند دانه‌های صیفی جات موجب ورود مجدد این منابع ارزشمند به چرخه غذایی، ارتقای ارزش تغذیه ای و تولید فراورده‌های فراسودمند در صنعت غذایی می‌شود.

گفتنی است این یافته‌های ارزشمند علمی را «مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران» متعلق به انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور منتشر کرده است.

منبع: سیناپرس

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سبک زندگی کودکان فناوری سبزیجات خانواده ایران چین جهان سرطان مواد غذایی خراسان رضوی دانشگاه علوم پزشکی صبحانه صنایع غذایی مشهد شاخص تغذیه صنعت دانه خربزه غلات صبحانه صنایع غذایی دانه خربزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۳۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟

به گزارش خبرآنلابن ؛یکی دیگر از شایعات مرتبط با سلامتی این است که میوه را فقط با معده خالی بخورید؛ همچنین بسیاری از اینفلوئنسرها مفاهیم ترکیب غذا و نظم خوردن را تبلیغ کرده اند و مردم را در مورد اینکه آیا این درست است یا نه سردرگم می کنند.

آیا باید با شکم خالی میوه بخوریم؟

بهداشت نیوز در خبری نوشت:یک بررسی در سپتامبر ۲۰۲۰ در مجله Nutrients ، موضوع «توالی وعده‌های غذایی» را مطرح کرد، که نشان می‌دهد چگونه ترتیب مصرف غذاهای پروتئین، چربی، فیبر و کربوهیدرات بر هورمون‌ها و قند خون پس از مصرف تأثیر می‌گذارد. در حالی که تحقیقات علمی بیشتری مورد نیاز است، نتایج اولیه حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت در صورت مصرف غذاهای مبتنی بر پروتئین، چربی و فیبر قبل از کربوهیدرات، ممکن است پس از صرف غذا متوجه پاسخ ثابت‌تری به گلوکز خون شوند.

Lauren Manaker، متخصص تغذیه در چارلستون، توضیح می‌دهد که اگرچه این در یک آزمایشگاه درست بود، اما این یافته‌ها همیشه به یک شکل عمل نمی کنند.

ماناکر اشاره می کند که برای اکثر افراد مبتلا به دیابت توصیه می کند که میوه ها و سایر کربوهیدرات ها را بعد از سبزیجات، پروتئین و چربی بخورند تا از کنترل گلوکز خون حمایت کنند.

با این حال، این را یک قانون سخت نمی دانیم، زیرا جنبه‌های دیگری از رژیم غذایی افراد وجود دارد که توجه به آن‌ها هنگام حمایت از قند خون سالم در مقایسه با ترتیب غذایی که می‌خوریم، بسیار مهم‌تر است.

به عبارت دیگر، نتایج فردی در مصرف مواد غذایی متفاوت است، بنابراین خیلی زود است که بگوییم ترتیب وعده های غذایی در مورد میوه واقعاً تأثیر دارد یا خیر.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در Nutrients نشان داد که شروع وعده‌های غذایی با غذاهای غنی از فیبر و آب به جای پروتئین یا غذاهای حاوی کربوهیدرات ممکن است به افزایش احساس رضایت کمک کند. همه میوه‌ها دو ویژگی فوق‌العاده دارند: فیبر و آب.

اما این لزوماً به این معنی نیست که باید آن عوامل را جدا کنید تا احساس سیری کنید. علاوه بر این، میوه ها تنها غذاهای حاوی مواد مغذی رضایت بخش و مفید برای بدن نیستند.

در نظر داشته باشید که همه افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده نشده اند و با توجه به اینکه داوران علمی هنوز در مورد بسیاری از جنبه های این موضوع صحبت نمی کنند، الیزابت شاو، متخصص، موسس Shaw Simple Swaps پیشنهاد می‌کند هر یک از اعضای این گروه غذایی را بخورید، زیرا شخصاً از آن در کنار غذا لذت می‌برید. در هر مرحله از وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌تان، به جای تأکید بر اینکه هر کدام از مواد را با چه ترتیبی می‌خورید، آن را میل کنید. رعایت نکردن این ترتبیب بر نحوه جذب مواد مغذی تأثیری ندارد.»

شاو می‌افزاید: «میوه ها مواد مغذی مهمی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن فراهم می‌کنند که برای عملکرد بهتر بدنتان به آن نیاز دارید».

اگر عاقلانه وعده های غذاییتان را با یکدیگر همراه کنید، در واقع دستاوردهای سلامتی بیشتری به دست خواهید آورد.

شاو توضیح می‌دهد که برای مثال، میوه‌هایی مانند طالبی، انبه و زردآلو، همگی حاوی ویتامین‌های محلول در چربی هستند که باید همراه با منبع چربی مصرف شوند تا از مزایای سلامتی کامل این مواد مغذی بهره ببرند. ویتامین های A، D، E و K محلول در چربی هستند. هر میوه ای که حاوی هر یک از این ریزمغذی ها باشد بهتر است در کنار یک مشت آجیل یا به عنوان بخشی از اسموتی ساخته شده با آووکادو مصرف شود.

چگونه میوه بیشتری بخوریم؟

طبق داده های CDC تنها ۱۲ درصد از بزرگسالان آمریکایی مقدار توصیه شده میوه را در روز مصرف می کنند. ( آقایان باید ۲ فنجان را هدف بگیرند و خانوم ها باید ۱/۲ فنجان در روز میوه مصرف کنند).

به عنوان یک قانون کلی، بهتر است سعی کنیم از اجرای قوانینی که خوردن میوه را برای مردم سخت تر یا استرس زاتر می کند، اجتناب کنیم، زیرا اکثر ما در حال حاضر به اندازه کافی از این گروه غذایی نمی خوریم.

ماناکر می گوید: «خوردن میوه به عنوان بخشی از وعده غذایی بهتر از عدم مصرف میوه است.»

برای افزایش مصرف فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، میوه‌های تازه، منجمد، کنسرو شده یا خشک شده را به برنامه غذایی خود در طول روز اضافه کنید. یک وعده استاندارد تقریباً ۱ فنجان میوه تازه، منجمد یا کنسرو شده و ۱/۴ فنجان میوه خشک است.

شاو می‌گوید:« هنگام انتخاب میوه کنسروشده یا خشک شده، گزینه‌هایی را جستجو کنید که حاوی قند اضافه‌شده نیستند، بنابراین به سادگی از تمام مواد مغذی میوه و قندهای طبیعی موجود در آنها لذت می‌برید، نه قندهای افزوده شده در طول پردازش.»

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای خوردن میوه بیشتر، نوشیدن اسموتی‌ است. نگه داشتن میوه روی پیشخوانی که مکرراً از کنار آن می گذرد یا برای مدت طولانی در یخچال قرار می گیرد، می تواند به راحتی در یک یا دو وعده اضافی اسموتی سرو شود.

مهم نیست که چگونه میوه خود را مصرف کنید، میوه های خود را با پروتئین و چربی مصرف کنید تا به مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

در آخر

بنابراین، آیا باید میوه را با معده خالی بخوریم؟ نیازی نیست در مورد آن استرس بگیریم.

در هرزمانی از روز که دوست دارید، میوه بخورید؛ در حالت ایده آل، ۱ و نیم تا ۲ فنجان در روز. اطمینان از مصرف کافی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مهمتر از نگرانی در مورد زمان مصرف آن است.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904356

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند